Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj

=●=

Nedelja, 1. X 2006.

Logo Leteći bumbar 134

U ovom broju donosimo:

2. Crtice iz štampe

            Zanimljivi tekstovi iz novina

4. Olovka piše srcem

            Dečji odgovori iz istoimene knjige

5. Džejla, kraljica svemira                 Tekst poslao čitalac (ili čitateljka)

            Džejlin kutak

6. Natpisi na proizvodima                  Tekst poslao čitalac (ili čitateljka)Engleski jezik

            Ovo nije lako prevesti, ali ćete naći lepih dokaza da čovečanstvo ide k vragu... 

7. Jugoslovenski NLO pad

            Imamo i mi svoj Rozvel

7. Radoslav Čvorkov

            Zbirka lapsusa, bisera, odvala i uzrečica izrečenih na časovima matematike, informatike i na ekskurziji (978-1024)

Besni kuvar - grafika

  Crtice iz štampe

 

Tuča paradajzom u Španiji
Iz ŠpanijeNajluđa tuča zrelim paradajzom, u kojoj učestvuje blizu 40.000 Španaca i radoznalih turista, održava se u sredu u španskom gradiću Bunjol, čime se obeležava praznik u slavu paradajza, "La Tomatina". Učesnicima je na raspolaganju 100.000 kilograma paradajza, koji je dopremljen kamionima u centar te, inače uspavane, varoši nadomak Valensije. Veselje u slavu paradajza organizuje se svake godine od 1945. kada su se, kako se veruje, potukla dvojica učesnika karnevala. Učesnici tradicionalne, jednočasovne zabave bacanja paradajza na sve što se kreće dužni su da poštuju i neka pravila, kao što je gnječenje projektila pre 
Daunlod

bacanja kako bi sve izgledalo kašastije. Po završetku bitke vesela družina obično skače u obližnju reku da bi se oprala, dok vatrogasne brigade crevom čiste zamazane ulice. (Tanjug)

Ubistvo zbog serija (nisu španske)

Jučer se dogodilo ubojstvo zbog neuobičajenih razloga, zbog snimanja TV serija. Otac Z.B. (50) je

 ubio sina E.B. (25), obojica iz Splita, zbog, kako se navodi, sin nije ocu htio snimati očeve omiljene serije. Otac često putuje, pa ne želi propuštati epizode svojih omiljenih serija, a kako doznajemo, nakupila se hrpa video kaseta sa snimljenim serijama, negdje oko 50 kaseta u trajanju 3h.

Udavio se imitirajući Hrista

Iz GabonaProtestantski sveštenik iz Crkve prosvećenja utopio se na plaži u Libervilu dok je pokušavao da

 poput Isusa Hrista hoda po vodi. Sveštenik, poreklom iz Kameruna, nameravao je da pređe uski zaliv u koji se uliva reka Komo, koji turistički brodovi prelaze za dvadesetak minuta. "U želji da savlada more koje je obično nemilosrdno prema onima koji mu prkose, Božji sluga jednostavno je nestao u prisustvu snimatelja koga je poveo da ovekoveči njegovo čudo, kao i nekolicine vernika kojima je obećao ozdravljenje", pišu novine. Pentikostalne crkve, često nadahnute američkim crkvama, sve su popularnije u Gabonu, državi u kojoj živi oko 1,3 miliona ljudi, i sada imaju oko hiljadu zvanično registrovanih sledbenika. Sveštenici tih crkava najčešće vernicima obećavaju uspeh u ljubavi i na poslu, zdravlje i bogatstvo. Neki od njih, kao nesrećnik koji se utopio, tvrde da mogu izvesti čuda koja je radio Hristos i obećavaju vernicima izlečenje od svih bolesti - od gripa do side.

Sadam primoravan da gleda "South park"
Tokom suđenja za genocid Sadam je konstantno bio primoravan da gleda film "Bigger, Longer & Uncut", u kojoj je predstavljen kao Satanin ljubavnik u paklu, a koja je u vreme kada je snimljena, bila zabranjena u Iraku. Jedan od autora Met Stoun izjavio je kako ima sigurne informacije da su marinci u Iraku prikazivali popularnu animiranu seriju.
● Kog klingonska čakija ubode, ne treba mu ni baghola ni vode
Zabrinuti zbog porasta nasilnog kriminala, britanski policajci odlučili su proglasiti amnestiju za sve maloljetnike i punoljetnike koji predaju svoje hladno oružje, računajući da će oko 30.000 oštrica završiti na policiji, umjesto u džepovima i rukama onih koji bi njima mogli nekoga ubosti. Koliko je problem ozbiljan, govori i činjenica da su čak i u "Fortnums & Masonu", tvrtki kod koje špeceraj nabavlja i Buckingamska palača, morali platiti 2000Ł globe jer su neoprezno malodobniku od 16 godina prodali nož.
Dečja kolica

           No, uglavnom, ne znamo koliko će im ta akcija prikupljanja "kalkulatora" (po onom Mujinom "tako ti se mi u mom selu obračunavamo") uspjeti, ali početak je bio više nego spektakularan. U Glouchestershireu je u jednoj raciji oduzet pravi pravcati klingonski bat'leth, metar i pol dugačak četvorosjeki borbeni mač ljutih ratnika iz "Zvjezdanih staza".

           Na stranu obožavanje fantastičnih serija i skupljanje suvenirskih rekvizita - ovaj egzotični argument bio je potpuno naoštren i spreman za uporabu, a ne tupi suvenir. Navodno je vlasnik prilikom uhićenja izjavio "QaplH ponDu 'ooe'ml SoeHQ Ke'bl jllspl Dlavtl!", a nama zbilja nije jasno koliko je krvnog vina i ljutog chech'tlutha taj morao popiti uz svoja plućica od bregita na kiselo, sa zapečenim gaghovima, da pomisli kako bi i u stvarnom svijetu oštar bat'leth bio dobra ideja.

Znamo da su mačke teritorijalne, ali…

Iz SAD Oko West Miltforda u sjevernom New Jerseyju populacija mrkih medvjeda je iznimno brojna pa se dogodi da medonje zalutaju i u dvorišta u predgrađu tog grada. Jedan je tako zalutao u dvorište Donne Dickey, čiji mačak Jack nimalo ne voli da mu se kojekakvi uljezi motaju po teritoriju.
           Kako je već navikao manje životinjice tjerati iz svojeg dvorišta, Jack je nasrnuo i na medvjeda koji je, onako zbunjen tom užasno agresivnom loptom narančasto-tigrastog krzna, mogao samo potražiti spas na prvom stablu. Jack je, kako to inače rade psi, sjeo ispod stabla i zapiljio se gore, vjerojatno s mislima "Ma, sići ćeš ti meni kad-tad". Susjedi koji su uočili taj neobičan prizor pomislili su samo da Jack gleda u medu na stablu, a onda su vidjeli kako nakon petnaestak minuta frustrirani medvjed pokušava sići i pobjeći, da bi Jack nasrnuo na njega i opet ga natjerao na penjanje na drugo stablo.

           Tek kad je vlasnica uvela Jacka u kuću jadni medo uspio je zbrisati natrag u šumu, gdje valjda još uvijek liječi živce. Pa onda kažu da Jim Davis pretjeruje kad u stripu nacrta Garfielda kojeg se boje i deset puta veća stvorenja... (slike)

Grobari pravili žurku na groblju

Iz BelgijeOžalošćeni roditelji jedne

 žrtve saobraćajnog udesa zaprepastili su se kad su, došavši uveče na grob svog sina, ugledali grobare kako prave roštilj na groblju, u blizini belgijskog grada Antverpena. Radnici groblja u predgradu Antverpena - Merksemu, puštali su muziku, a njihova deca trčkarala su između grobova, piše dnevni list "Morhen". Ožalošćeni roditelji su pozvali policiju, a gradske vlasti Antverpena precizirale su da nisu izdale dozvolu za takvu žurku. Grobar Vili Vouters izjavio je za taj list da roštilj, koji on i kolege prave svake godine, do sada nije nikome smetao, pošto se groblje zatvaralo oko pet sati po podne.

Foka sa dozvolom

Iz ŠkotskeFoka Andre iz jezera u blizini Glazgova obožava da lovi ribe, ali fokin lov po jezeru Lomond (Loch

OLOVKA PIŠE SRCEM

             RADOZNALOST

● To je što oćeš sve da čuješ pa te udari onaj što otvori vrata sa druge strane

● To je valjda nešto vrlo važno što oćeš sve da čuješ

● Kad se neko porodi pa si radoznao ko se porodio

● To je što mama meni kaže pa me istera

 

            RAZVUĆI

● Grizeš žvaku, a posle razvučeš

● To je kad se vučemo ja i moje drugarice

● Može da se neki glas po selu razvuče

● Kad se neko polako izvlači iz kreveta

● Mislim da razvući znači šamar

 Lomond) smetao je lokalnim ribarima jer im je vredna životinja pokupila svu ribu. Konačno je lokalni savez ribara pokazao smisao za humor i dao foki dozvolu za ribolov, zajedno sa slikom.

Ričardu Giru pozlilo od mirisa ćevapa

Iz BiHGlumcu Ričardu Giru, koji je budista i vegetarijanac, pozlilo je od mirisa ćevapa u Sarajevu na

 Baščaršiji. Ljubazni ugostitelji su zbog Gira morali da zatvore svoje radnje tokom snimanja na Baščaršiji, iako su se trudili i doneli mu najbolje ćevape koje su mogli napraviti, piše sarajevska štampa. Slavna holivudska zvezda u Sarajevu snima filma "Praznici u Bosni". Dolazak Gira u prestonicu BiH nije najbolje prihvaćen, između ostalog, i zbog mišićavih redara koji ne štede ni fotoreportere.

● Ubio komšiju mišolovkom

Iz VijetnamaFam Kvok Viet iz Ho Ši Mina ubio je svog suseda mišolovkom. Viet je pokušao da zaštiti svoje kokoške od pacova, pa je postavio mišolovku, vezanu za struju, ali je na nju nagazio njegov komšija. Beživotno telo Ngujen Van Hieua nađeno je na nekoliko metara od kokošinjca. Policija je uhapsila Vieta i optužila ga za ubistvo iz nehata, ali njegov advokat kaže da je komšija sâm kriv jer je očigledno imao nameru da krade jaja.

 

DžEJLA – KRALjICA SVEMIRA

 

04.08.2005. - Bilo je puno sranja i avantura
Slovo Ja sam bila nekolko dana sa svojim jaranicama  Zerinom i Belmasom i Belmadžom  na vikendici.Belmas i Belmadž se ne zovu stvarno Belmas i Belmadž nego se one zovu Belma i Belma.A svi ih zovu Belmas i Belmadž jer je to skračenica: Belma S i Belma Dž. To jest: Belma Senijor i Belma Džunijor. Jer je Belma Senijor starija od Belme Džunijor 15 dana. One nisu sestre, al su super jaranice i stalno se druže. One sa mnom idu u razred i najbolje su iz bosanskog. Ja sam u razredu najbolja iz matematike. I niiz ćega drugog. Iz svega sam nako al sve kontam iz matematike i stalno dobijem 5. Zerina je najbolja iz fizićkog i mi nju zovemo Ninđa. Belmas stalno prića o nekim platalizacijama. To smo mi nešto učili iz bosanskog, al je to meni glupo pa se baš ne sjećam. A Belmadž puno ćita knjige. Njena omiljena pjesmica je:
         Ja sam mali vampirič
         Uješću te za vratič
         Popiću ti puno krvi
         Poješće te onda crvi
Časovi baleta

      Ona ovo stalno recituje. Več svi znamo napamet. Ja neznam jel ona ovo izmislila? Il je ovo pravo. Ja kad se igram s Belmasom i Belmadžom mi više seremo nego što se igramo jer one mogu srat puno isto ko i ja. Ustvari sva moja raja puno sere. Ali sad smo bile na vikendici i srale smo 50% i igrale smo se 50%. Od sranja smo srale ovo: Meni su Belmas i Belmadž rekli da su one ćitale ovaj moj blogger!! To je super kul. Al su i otkrile i jednu tajnu o mom bloggeru koju ja nisam znali: ćitaći mog bloggera meni pišu komentare! I Belmas mi je napisala komentar. Ja sam vidla da nešto piše: komentari al mu uvjek bude mrsko da vidim šta je to. Pa sam proćitala puno komentara. A moj komentar je: kome se ne svidža: nabijem ga na kurac nek ćita blogger od one neke druge djevojćice koji pravo dosadan. Posebna poruka za J. B. Tito: ti si peder. Kome se svidža:super kul, baš mi je drago da vam se svidža, ćitajte moj blogger svaki dan. Sljedeče sranje koje smo srale ja i Zerina i Belmas i Belmadž je bilo o vanzemaljcima. Belmas ne vjeruje da postoje vanzemaljci. Ja sam rekla: kako su me onda odveli u svemir ako ne postoje? Štaš sad, ha?  Belmas je reko: pa nisu te ni odveli. Ja sam rekla: kad se vratimo kući pokaza ću ti komonikator koji su mi ostavili pa ćeš onda vjerovat. Al sam ja zaboravila da joj to pokažem.Pa ću to kasnije kad se sjetim.

Parking za bicikle
      Od avantura smo na vikendici doživile:
1. Igrale smo fudbala i bile smo pravo dobre. Sve je bilo kul. Zerina je dala 3 gola. Belmas 1 Belmadž i ja po 2. Ja sam samo jednom pala. Mi smo kontale, a posebno Belmas i Belmadž i Zerina: jebote ova smotana Džejla s nama, kako to da još nismo razbile prozor? Meni se stalno dešavaju neka sranja da ne kažem gluposti. Zerina je taćno suprotno od mene. Ona nije nimalo smotana. Al smo kontale: haj možda neće ništa bit. Al smo se zajebale. Ja sam šutnula loptu isve snage i ona je upala direkt u dimnjak i zaglavila se. Tu smo kontale: jebote al ćemo najebat. Još ništa nismo rekli nikakvim starcima. Vidječemo šta će bit kad bude hladno.

2. Ubile smo jednu žabu. Slućajno. Ja se nadam da to nije bio Melvis fudbaler.
3. Kad je pala kiša pa kad smo kontale da se moramo vratit u Sarajevo, onda smo mi htjele da što više skaćemo ko lude dok se ne vratimo. Pa smo trčale ukrug i na sve strane i glupirale se ko kretenuše dok je Belmasova mama stajala kraj auta i govorila: krećte više ako nećete da ja krenem bez vas. Od jednom se Belmadž onesvjestila. Mi smo se svi sjebali, a po gotovo ja. Kontala sam ovo: Jebote jel to i Belmadž se komirala koji kurac. Ja ne ću da se ona komira i da oživi jer to smjemo samo ja i Isus. Al mi je bilo i žao Belmadža. Onda smo sjele u auto. I tako smo se mi vozile. Kad odjednom: ĆUK! Nešto ćuknu. Ja sam kontala: "Koji je ovo kurac? Hoćemo l' sad morat stajat po ovoj vrućini? Skuhaču se. Šta je to bilo? Jel nam pukla guma il smo nešto ubili? Šta je bilo Belmadžu?"
      Saznačete u sljedećoj epizodi koja se zove: "SUPER DŽEJLA JEDE MAHUNE"

 ( http://superdzejla.blogger.ba/arhiva/?start=0 – ali link više ne radi)

 

NATPISI NA PROIZVODIMA

 

● On a "Myer" hairdryer: "Do not use while sleeping." 

● On a bag of chips: "You could be a winner! No purchase necessary. Details inside." 

● On a bar of "Palmolive" soap: "Directions: Use like regular soap." 

● On frozen TV dinners: "Serving suggestion: Defrost." 

● On "Nanna's Tiramisu" dessert (printed on the container's bottom): "Do not turn upside down." 

● On "Marks & Spencer" bread pudding: "Product will be hot after heating." 

● On a "K-Mart" iron: "Do not iron clothes on body." 

● On "Boot's" children cough medicine: "Do not drive a car or operate machinery after taking this medication." 

● On "Nytol" sleep aid: "Warning: May cause drowsiness." 

● On most brands of Christmas lights: "For indoor or outdoor use only." 

● On a Japanese food processor: "Not to be used for the other use." 

● On "Nobby's" peanuts: "Warning: Contains nuts." 

● On an "American Airlines" packet of nuts: "Instructions: Open packet, eat nuts." 

● On a Swedish chainsaw: "Do not attempt to stop chain with your hands."

 

JUGOSLOVENSKI NLO PAD

 

Slovo Jedan NLO se srušio novembra 1966 na farmi blizu jednog malog sela Otoček u bivšoj Jugoslaviji, i u 

 njemu se nalazilo jedan mrtav EBE (Extraterrestrial Biological Entity). Taj događaj je uskoro sakriven od 

 javnosti, pretvarajući da se srušio tajni avion Jugoslovenskog vazduhoplovstva.

      Saopšteno je da je telo vanzemaljca, skroz sprženo, ustvari bilo telo pilota  Jugoslovenskog vazduhoplovstva. Rekli su da je "deformisano" plamenom i toplotom. Mračna noć je pomogla da se objavi ova teza za one koje veruju. EBE je odmah transportovan u Beograd, vojnom hitnom pomoći i odmah primljen u vojnu bolnicu (VMA prim.prev.). Kroz nekoliko sati, neki od najvažnijih jugoslovenskih naučnika, počeli su sa pregledom leša.
      Osim naučnika, pisustvovali su i doktori koji su vodili autopsiju : hirurg Andrej Zobol i dva patologa Nikola Jullić i Zoran Frederić. Dokazano je da su trojica doktora bili čvrsto povezani sa vladom.      Na sledećim slikama, možete videti neke od najvažnijih momenata autopsije.

      1999 ove slike su tajno poslate autoru  od strane rođaka jednog od doktora, koji živi u Sloveniji, vrlo blizu italijanske
Kako plavuša rešava probleme sa sinusima

granice. 1966 ni SAD, ni SSSR nisu znali za ovaj događaj zahvaljujući činjenici da je Jugoslavija socijalistička zemlja, ali je bila neutralna u hladnom ratu.

      Slike sa najvažnijih momenata autopsije vanzemaljca možete naći ovde.

 

RC

 

978. Računar se koliko je to

979. Otvori, Savo, otvoreno je

980. Taj kabal spaja kompjuter sa strujom
981. Zato me je jako važno
982. To je štos koji ne zna
983. Ko nema svesku nek ima ovu svesku
984. Kad me budeš radio sa korenima
985. Gledaj prošli čas
986. Šta je veći?
987. Voliš računa
988. Ako je ta jednačina ima dva rešenja
989. Šte je pogrešio?      (???)
990. Ta simbol
991. Tuna ima mnogo problema
992. Nezavisna koeficijent
Trokrevetni stan
993. Treća pravilo

994. Što mi Veselinović piše da ga ja ispišem pa da piše

995. Imaš one ćoše uslove   (??????)

996. Toliko ti apcigujem od ovoga časa sedmoga    (izrečeno na 5. času)

997. Piši da te čujem

998. Hoču

999. …vreba opasnost ako malo vežba da pogreši

1000. Bez obzila

1001. Nemoj da se poplašiš pitanje

1002. Piši to! Nemoj sad da ležim tu!

1003. Imamo razne vrste korena: kvadratni, treći, ovaj…

1004. Je l' znaš gde Marina stanuje? Ako znaš, javi joj telefonom.

1005. Rizlikujem (Razlikujem ili Rizikujem???)

1006. Nemoj da posle ispadne od jedan - jedan!

1007. Je l' neko ima onu dvojku što u njoj piše "Matematika matematika"

1008. Ućićemo (ne od glagola "ući", nego od glagola "ućiti", to jest "učiti")

1009. Tražiš paran koren iz Crvenković

1010. Drugi zadatak broj 16.

1011. Kako se glasi kontra

1012. Kako koji je objašnjenje?

1013. Da l' si sâm možeš da uradiš

1014. Nemoj da ne razumeš

1015. Isti se samo suprotni potiru

1016. A (misli se na nepoznatu) je rekao da može da se rastavi

1017. Dokašti jednakost

1018. Nemoj da se neko sada posle ljuti

1019. Čekam te kontrolni

1020. Objašnjavam ti objašnjenje

1021. To je bio račun čist račun

1022. Nemoj da ti bude tromesečje… te tromesečje su samelje

1023. Y je možeš da skratiš

1024. Ja sam napravio sam grešku

Friz Ein Newyddion

=●=

Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj