Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj

=●=

Nedelja, 28. I 2007.

Logo Leteći bumbar 151

U ovom broju donosimo:

2. Crtice iz štampe

            Zanimljivi tekstovi iz novina

4. Olovka piše srcem

            Dečji odgovori iz istoimene knjige

5. A blonde's year in review              Engleski jezik

            Plavušin dnevnik od prošle godine

6. Radoslav Čvorkov

            Zbirka lapsusa, bisera, odvala i uzrečica izrečenih na časovima matematike, informatike i na ekskurziji (1744-1831)

7. Ove nedelje u bioskopu "Ode on"

            Film: "Harry Trotter and the suitcase of secrets"

Privatno ostrvo

 
Crtice iz štampe

Molba za najglupljeg lopova Irske

Iz IrskeIrska policija je poručila ''najglupljem irskom lopovu'' da prestane sa svojim kriminalnim aktivnostima jer policija neće zauvek moći da ga izvlači iz nemogućih situacija i spašavati mu život. Neimenovani lopov u 30-im godinama već je triput uhvaćen nakon pljačke, a svaki put je bio sve 

bliži "tome da ostane bez glave". Prvi put se, pljačkajući porodičnu kuću, potpuno zaglavio u dimnjaku iz koga je spašen pravovremenom policijskom intervencijom. U drugom pokušaju pljačke, ovoga puta banke, "zarobio" ga je sigurnosni sistem, a policija ga je pronašla kako visi sa plafona zakačen za jednu nogu. Ovog vikenda ga je policija smestila u zatvorsku bolnicu jer nakon pljačke kladionice nije gledao kako prelazi ulicu pa ga je pregazio kamion. Život mu nije u opasnosti, ali ga je policija zamolila da napokon krene na "pravi put". "Okani se ćorava posla pre nego što se ubiješ". - navodi "The Irish Sun" reči policijskog službenika.Štampač

Deda Mraz neće doći u Austriju i Nemačku

Iz AustrijeAustrijske i Nemačke prodavnice ovih praznika neće krasiti lik dobro poznatog dede u crvenom, Deda Mraza. Naime, u Austriji i Nemačkoj traje kampanja kojom se zabranjuje Deda Mraz u tradicionalnim prazničkim dekoracijama. Pokretači kampanje tvrde da je Deda Mraz proizvod "Koka-Kole" i da odvlači ljude od pravog značenja praznika. U najvećem austrijskom šoping centru sve je puno tipičnih prazničnih dekoracija vezanih uz Božić osim Dede.
            Inicijativa je krenula iz Beča i ubrzo se proširila do Nemačke, gde je tradicionalni donosilac darova uvek bio - Sveti Nikola. Inicijatori ove akcije kažu da je Deda Mraz engleska izmišljotina, i da ljudi koji ga žele videti mogu otići u Ameriku gde će "Koka-Kola" rado udovoljiti njihovim zahtevima.

Londonci zaboravljaju bogatstvo u taksijima

Iz EngleskeJedan je korisnik londonskog taksija u autu ostavio svoju pijanu djevojku i rekao taksisti da ju ostavlja kao napojnicu, jedan je taksist u svom auto pronašao strojnicu, drugi antikni teleskop, a treći vreću s dijamantima vrijednim 100.000 funta. Samo u posljednjih šest mjeseci u londonskim taksijima pronađeno je 54.872 mobitela, 4.718 handheld računala i 3.179 laptopa. Najslađi dio ove vijesti kaže da su taksisti vratili 96% pronađenih telefona i 97% laptopa.

● Borat posvađao Pamelu i Roka
Iz SADHolivudska zvezda Pamela Anderson odlučila je da se razvede od svog muža Kid Roka, a uzrok razvoda je, ni manje ni više, njena uloga u filmu "Borat"! Kid Rok je zajedno sa Pamelom prvi put pogledao film "Borat: Kulturno uzdizanje u Americi za pravljenje koristi slavnoj naciji Kazahstana" u kući Rona Mejera, šefa Univerzal studija, a nakon filma prosto je "odlepio" nazvavši suprugu "kurvom i rospijom", prenose svetske agencije. Rok smatra da se Pamela u filmu Saše Barona Koena totalno ponizila. S druge strane, Pamela je bila ponosna na svoju ulogu u filmu, pa se nadala da će se to svideti i njenom mužu.

            Međutim, pošto je njena "rola" u filmu prosto razbesnela Kida Roka, Pamela je uzela svoja dva sina i odselila se iz zajedničke kuće u Malibuu, saznaje se iz krugova bliskih bivšem paru. [prim. red.: Ala će inspektor Blaža da se obraduje!]
Kazahi srećni zbog Borata, ali Rumuni bi ga nabili na kolac
Iz RumunijeInače, "Borat" i dalje ne silazi sa naslovnih strana. Tako su rumunski Romi iz sela u kojem je sniman film zapretili Saši Koenu da će ga "nabiti na kolac" ukoliko se ponovo vrati u njihov kraj. Romi su veoma ljuti na komičara, koji ih je prikazao kao siledžije i prostitutke.
            Georgi Pasku, koji je Boratu za snimanje filma prodao kravu, kaže da ih je britanski komičar prikazao kao divljake, što im je narušilo ugled. "Ovo je Transilvanija, domovina grofa Drakule. Ako se Borat ikad vrati ovde, nabićemo ga na kolac", kaže vidno uzbuđeni Pasku.
            Seljaci koji su statirali u filmu kažu da su bili slabo
Prepotopski šporet

plaćeni i da im niko nije rekao da je film komedija, zbog čega traže odštetu od 15 miliona Ł, s obzirom na to da im je rečeno da će tema filma biti siromaštvo.

Žrtvovali kamilu na aerodromu

Iz TurskeNekoliko radnika "Turkiš erlajnsa" proslavili su dobro obavljen posao žrtvovanjem kamile, što je tradicionalni običaj. Nakon žrtvovanja kamile na aerodromu u Istanbulu, najprometnijem aerodromu u Turskoj, njihov šef je suspendovan i pokrenuta je istraga. Osoblje zaduženo za održavanje aviona zaklalo je mužjaka kamile, proslavljajući to što su pre roka obavili servisiranje nekoliko letelica. Turske novine prenele su fotografiju kamile okićene sa dva ćilima pre no što je juče žrtvovana. Najtiražniji turski list "Hurijet" naveo je da je oko 700 kilograma kamiljeg mesa raspodeljeno radnicima. "Turkiš erlajns" je prošle nedelje primljen u vodeću svetsku poslovnu grupu vazduhoplovnih kompanija "Star alajens", koju predvodi nemačka "Lufthanza".
            Tradicionalniji Turci, inače, žrtvuju životinje, obično ovce ili stoku, u okviru godišnjeg muslimanskog praznika Festivala žrtve, početkom januara, ali i kada se obeležava početak ili kraj nekog posla.
            Ipak, kako su fotografije sa aerodroma osvanule na naslovnicama turskih novina, turske vlasti bile su veoma nezadovoljne takvim publicitetom, naročito zato što su pod pritiskom Evropske unije, čija članica Turska želi da postane, uveli kazne za one koji

Čitulja za Sadama u Makedoniji

Iz MakedonijeMakedonac Slobodan Ugrinovski koji je izgradio spomenik Sadamu Huseinu u Bagdadu, objavio je čitulje u najtiražnijim makedonskim novinama "Dnevnik" i "Vreme", da bi odao počast bivšem iračkom predsedniku, pišu banjalučke "Nezavisne novine". "U znak poštovanja prema iračkom predsedniku Sadamu Huseinu", stoji u čituljama uz Sadamovu sliku. Ugrinovski je sedamdesetih i osamdesetih godina izgradio Sadamov spomenik visok pet metara u Bagdadu, zbog čega je od predsednika lično dobio zlatan sat. Bivši građevinski radnik, a sada predsednik manje političke stranke "Titove levičarske snage", nazvane po Josipu Brozu Titu, veruje da je Sadam mogao biti kažnjen na mnogo dostojanstveniji način. "Njegova egzekucija je bila gnusan čin bez imalo dostojanstva", rekao je Ugrinovski.

 Iz Vatikana● Najopasniji kvart na svetu

Kvart s najviše kriminala po glavi stanovnika je dom Pape Benedikta XVI - Vatikan. Ministarstvo pravosuđa Vatikana lani je imalo 341 prekršaja i 486 kaznenih djela što znači da je po stanovniku, kojih ima 492, bilo 1,5 slučaja po osobi, što je 20 puta više nego u Italiji. Većina otpada na džeparenje, prevare i krivotvorenje. Ovo se događa iako je riječ o policijskoj državi - imaju po jednog švicarskog gardistu na četiri stanovnika. Nije li statistika zeznuta stvar?!

Plačem ubio kokoši

Iz KinePas je zalajao, dječak zaplakao i gotovo 500 kokošiju prestravljene neočekivanim zvukom se na smrt izgazilo. Sud je četverogodišnjaka proglasio krivim i odredio odštetu.
            Na istoku Kine pronađeno je nekoliko stotina mrtvih kokošiju, a sud je zaključio kako je uzrok smrti preglasan plač četverogodišnjeg dječaka kojeg je uplašio lavež psa. Bizarni razvoj događaja počeo je kada je dječak došao u selo u istočnoj provinciji 
Jiāngsū (Điangsu) zajedno s ocem, koji je lokalnom stanovništvu dostavljao boce s plinom. Jedan seljak posvjedočio je da je vidio uplašenog dječaka kako kroz prozor bježi u kokošinjac i nedugo zatim začuo se glasan plač. 

            Sud je donio odluku u kojoj stoji da je dječakov plač "bio jedini neočekivani i neuobičajeni zvuk" zbog kojeg su 443 kokoši jedna drugu na smrt izgazile. Dječakov otac stoga će vlasniku kokošiju morati platiti odštetu od 230 dolara.

OLOVKA PIŠE SRCEM

            CIPELE I RUKAVICE

● Rukavica se natakne na ruku, a cipele moraš da obuvaš i još vežeš mašnu

● Bolje su rukavice jer cipele mora da se čiste

● Nikako nisu iste. Rukavice može i da imaš i da nemaš, a cipele ne može da nemaš

● U cipele guraš čarape i noge, a u rukavice guraš samo ruke

● Rukavice možeš da izgubiš - cipelu ne možeš

● Rukavica se nosi, a cipela ide

● Nema razlike. Moraš da pereš i ruke i noge. Samo, kad pereš noge moraš da skineš i cipele i rukavice, a kad pereš ruke skidaš samo rukavice

            Zašto si rukavice bolje od cipela?

● Zato što se rukuju

● Zato što zvone na vratima

● Zato što može da se duva u rukavice kad je zima

● Zato što mogu da se nose naopako

● Zato što imaju odvojeno za svaki prst, a cipele za sve prste zajedno

Roman od sms-ovki

Iz FinskeRoman pod naslovom "Zadnje poruke" Hannua Luntiale objavljen je jučer u Finskoj, a sastavljen je u cijelosti od SMS poruka. Priča o fiktivnom finskom menedžeru koji odluči ostaviti posao i putovati Europom te Indijom, odakle s prijateljima i rodbinom komunicira isključivo SMS porukama, sadrži oko tisuću poruka, ispisanih kronološkim redom na 332 stranice. Roman je prepun gramatičkih pogrešaka i skraćenica uobičajenima za tekstualne poruke što se šalju putem mobitela.

A BLONDE'S YEAR IN REVIEW

January

            Took new scarf back to store because it was too tight.
Papirna umetnost

February

            Fired from pharmacy job for failing to print labels. Helllloooo!!! Bottles won't fit in printer !!!

March

            Got really excited. Finished jigsaw puzzle in 6 months. Box said "2-4 years!"

April

            Trapped on escalator for hours. Power went out!!!

May

            Tried to make Kool-Aid. Wrong instructions. 8 cups of water won't fit into those little packets!!!

June

            Tried to go water skiing. Couldn't find a lake with a slope.

July

            Lost breast stroke swimming competition. Learned later, the other swimmers cheated, they used their arms!

August

            Got locked out of my car in rain storm. Car swamped because soft-top was open.

September

            The capital of  California is "C". Isn't it???

October

            Hate M&M's. They are so hard to peel.

November

            Baked turkey for 4˝ days. Instructions said 1 hour per pound and I weigh 108!!

December

            Couldn't call 911. There's no "eleven" button on the stupid phone!!!

RČ

 

1744. Nemam nikakve sedi na mesto

1745. Rešenje se šlaže

1746. Zajedno ćemo da ja da ti ga izdiktiram

1747. GrBatalo

1748. Rešenja ću da repoređam

1749. Negapozitivan

1750. Nemojte se ponašati kao ljudi, majku mu!!!

1751. (Sada je petak) Imate još dva dana do kontrolnog. Kontrolni će biti u četvrtak.

1752. Sad ovako se ravidi

1753. Lakaj nije ovde. Ona tu ima knjigu!

1754. Pokazujem ti reše… zadatak

1755. Polovo

1756. Svuda ćemo da zamenimo zagradu

1757. Niko ja nisam kriv

1758. Isti ist zbirke zadatak

1759. Gori po gorju uslova

1760. Snataša

1761. Vidi kako hoću da vidiš

1762. Uneseš novu kvadratnu jedinicu

1763. Vas dvojica možete da idete       (u stvari ih je bilo trojica)

1764. DO znači rvrši

1765. Onaj koji je prethodnik ili je iza

1766. WHILE piše se VAJL

1767. Veliki je problem, nije ništa strašno!

1768. Nema malo vazduha ima

1769. Što moži

Ko je krivac?

1770. Manje od veće od nule

1771. Šta kući dobijaš vežbaš

1772. … u raznim udžbenikicima

1773. Joč                     (još)

1774. Kad si našeo …

1775. Sva tčetr uslova

1776. Polako crtaš tablicu i vidiš šta se de događa

1777. Prekontrolišiš

1778. Brojevi mogu samo malo da se promene brojevi

1779. Prozavršen zadatak

1780. Zbir kvadrata jednačite

1781. Baltar                 (Batalo)

1782. U našom razlomku

1783. Minus 2 čću staviti

1784. To tu spostoji simetrija

1785. U Nj-Š-G rešenje sistema

1786. Ne boj se! Nikakav formula ne postoji.

1787. Katko za tebe     (???)

1788. Koeficijant

1789. …Kao kad kod Dragišića igraš odbojku, pa baciš loptu preko visokog centra…

1790. Kao što je Borkov uradio

1791. Pet se kaže sam

1792. Ti si prebrala zadatak

1793. Mogu da napalim, da napišem…

1794. Tamo je tvoja knjiga otišla sama

1795. Kad budeš jesi ako budeš

1796. Vijetovovo pravilo

1797. U jednom nečem drugom

Hari Troter i kofer tajni

1798. Miroslav je u drugom našao i Ninoslav ipsilon

1799. (Nekoliko različitih verzija izgovora prezimena Milošević):

            A. Milenković

            B. Mnošević

1800.   - Sutra ujutru pre kontrolnog dva školska časa vežbaš matematiku.

            - Profesore, sutra idemo ujutru u školu!

            - Aaaaaaa, moja greška. Onda posle podne vežbaš matematiku.

            - Je l' posle kontrolnog?

            - A, malo sam pogrešio sa vremenom .

1801. Ja pišem da ovo obeležavam

1802. To znaš iz sedmog razreda, još iz šestog petog razreda

1803. Ono pre malopre

1804. Zamisli sad da sam ja zamislio…

1805. To bi biće

1806. Svi zadaci ovo je zadnji

1807. Iks em pripada intervalu ili veće je od 11

1808. Kontrolni ćeš dobiti sutra ali preksutra

1809. Otvoriš im prozor da oni polako dišu

1810. Sve ocene si popravila, a i matematika je već loša

1811. To se računa šta se računa

1812. Da l' da da daoe

1813. Nemoj ništa da se spadneš

1814.   - Profesore, hoćemo dobiti kontrolni?

            - Hoće!

1815. Dok se sad on tu kuca…

1816. Namestite se dobri

1817. Kos'nus

1818. Rumkovanje računarom

1819. Dalje sfep je lako

1820. Sad te ja zapisujem algoritam

1821.   A. Argolitma

            B. Argoritma

Ekstremni sport

1822. Vriteln znači navoda

1823. Nemoj sad ovo da skineš da obrišeš

1824. Ovo je radimo domaći rada

1825. Naravno na Vidovs

1826. Dereta, dođi engleski!

1827. Nemoj da pričaš nikom da me ništa pita

1828. Onos im'o sam dvojku iz psihologiju

1829. Ko uči istoriju ima 100% iz istorije

1830. U sistemu imaš sistem

1831. Pretpoznajem

Portabl televizor

Friz

=●=

Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj