Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj

=●=

Nedelja, 11. III 2007.

Logo Leteći bumbar 157

U ovom broju donosimo:

2. National Treasure
           
Recenzija filma

4. Gluposti

            Poezija Bore Čorbe

5. Pismo od žene

            Poduži vic

7. Radoslav Čvorkov

            Zbirka lapsusa, bisera, odvala i uzrečica izrečenih na časovima matematike, informatike i na ekskurziji (2086-2140)

8. Iz novina

            Gaćožder

Reklama protiv pijanih vozača 

NATIONAL TREASURE

…iliti: " String biiiiiins vošing! "

Slovo Ovaj članak je prepun spojlera! Sve ću da kažem, u Dnevnik to da metu ako treba! O'ma', kao Beba, i ko je  ubio Monu i zašto su se rastali Kidman i Kruz i zašto je pile prešlo put i ko je drpio sličicu Valtera Zenge  koju je Aca Stomaklija jedini imao u kraju i još svašta nešto! Ako imate nameru da gledate film bez "spoljnih uticaja", čitanje oooooooo-bustavi!
            Neophodno predznanje:

1. crtani filmovi vaše i naše mladosti

2. srpska, američka i novozelandska kinematografija

3. srpska i američka elita i tehnokratija

4. srpska košarka i po koja pop pesmica

5. fiskalizacija Srbije i PDV

            ***
            Eeeeeeeeeeeeeeeee, kad se setim koliko mi je k'o klincu bilo žao što je Volt Dizni umro. Ono jes' da sam žalio i Brus Lija i Druga Tita, ali Volt Dizni je nekako bio vrh. Kad bi čovek znao šta se sve radi u "njegovoj" produkciji, podsećao bi na onaj Popajev propeler-zviz! In my humble opinnion, naravski :)
            Bokte, ko sve nije pomenut u ovom filmu! Faraoni, Rimljani, Krstaši, Vitezovi Templari (bez Elizabet Šu), Masoni… Očekivao sam da se u jednom trenutku pojave i ustaše i četnici dok se igraju Nindža kornjača!

Dijet Pepsi

            Film koji je bez imalo prepotentnosti najavljen kao "Najveća avantura u istoriji!" govori o blagu skupljanom za vreme svih gore pomenutih, a koje su Masoni sakrili negde u Amerikama još u vreme američke revolucije. U radnju nas uvodi deda glavnog junaka, tada dečaka, pričom o tome kako je neki njihov predak uvučen u celu zaveru. Onda objašnjava kako postoji više karti i šifri koje ukazuju jedna na drugu, a čak je i unuku pokazao poseban znak Masona na novčanici od jednog dolara. Da je u mogućnosti, gospodo Ameri, moj deda bi Vam pokazao Njegoševu desnu nogu sa novčanice od dvadeset dinara!
            "Bendžamine Frenklin Gejtsu, da li preuzimaš na sebe dužnost Templara, Slobodnih Masona u porodici Gejts? Da li se zaklinješ dušom?" Zakleću se i dušom i Bogom, krvi mojom plavom seljačkom, samo mi promenite ime! Ajd' što mi dadoste ime po jednom od najvećih amerikanskih naučnika svih vremena, al' kud to povezaste baš sa tim prezimenom?!! Gde se dede kreativnost?!! Bolje da ste mi dali ime Mihajlo Pupin Karić, bar bi pošteno nanervirali Srbende!
            Nakon tog sitnog uvoda, priča nas vodi u budućnost, tačnije sadašnjost. Mesto radnje: Aljaska (sumnjam da američki brodovi mogu da potonu ili se nasuču bilo gde osim u Amerikama). Vođen pričom svog dede, Ben Gejts pronalazi famozni brod "Šarlot", na kojem se nalazi tajna. Da bi dotle došao, bilo je neophodno da za partnera uzme nekog baju sumnjivog morala. Ono jes' da se brijanjem brade malkico pritajio, ali poznat si mi ti, bato! Zlo iz tebe seva li, seva! Ko te šiša - šta si se petljao sa nosiocem prstena! Boromir, ahaaaaaaaaaaaa!

            I tako, da ne dužim, blaga na brodu nema, što bi i bilo glupo, jelte :) ali zato ima brdo buradi sa barutom, a u jednom od njih, nalazi se lulica sa znakom Masona. Koristeći se zagonetkom sa drške ove lule, Ben saznaje da se sledeći trag/mapa nalazi na Deklaraciji Nezavisnosti, pazi sad: Najvažnijem dokumentu u istoriji!!! Majke mi, onaj patetični patriotizam ispričan u "Armagedonu" je malo dete za ono na šta nalećemo u ovom filmu! "Tek će da ti bude žaaaaaaaaaaaao!"

Reforma vojske
            Ja stvarno ne znam koliki je rok upotrebe (period poluraspada) amerikanskog baruta, niti kako su kvalitetni amerikanski brodovi, tek ovako kontrolisanu eksploziju nisam skoro video! Rekoh li da je došlo do razmimoilaženja u mišljenju između glavnih saradnika: onomad je hteo da ćapi prsten, a sad bi Deklaraciju! Ej, Boromire, gde ti je mozak?
           
Kao svaki pravi amer, Ben Gejts će da proba da osujeti Boromirovu krađu Deklaracije na taj način što će sâm da je ukrade! Zato je u najavi filma i predstavljen rečenicom: "Da bi rešio tajnu, prekršiće sva pravila". A-haaaaaaa, jedared je pretrčao raskrsnicu na mestu gde nikako nema pešačkog prelaza, a čini mi se i da viljušku drži zatvorenom šakom!

            Ipak, kao svaki savesni građanin, krađu, tj nameru iste, će da prijavi FBI-ju, ali kad ga ovi šutnu (valjda je od Ministra Finansija tražio petsto dolara za drukanje, a sa njima nema pregovora) odlučuje da poseti "kustosa/upravnika/predsednika" "neke američke institucije u kojoj se čuva Deklaracija". Kad on tamo, a ono međutim! Kustos je teta i to ohoho dobra teta: i za šetanje u najvećoj gužvi, i stricu na slavu da je vodi i da ga ne bude sramota! Čekaj, lutko, poznata si ti meni: ta kosa, akcenat, držanje… lepa Jeleno, ti li si? Ha, sad sam shvatio koji obrazac je postojao na kastingu! Znate onu teoriju da bilo koja dva glumca/glumice možete da povežete preko najviše četvoro njihovih kolega sa kojima su glumili? Ovo dvoje (Boromir i lepa Jelena) su se pre "National treasure" mogli povezati samo jednim korakom. Kako kojim? Evo par asocijacija: plava kosa, crne obrve, šiljate uši, luk i strela, svilen bata… Film mi se zgadio na keca! Da su kojim slučajem umesto Šon Bina i Dajane Kruger u filmu glumili Met Dejmon i Sandra Bulok, radio bi shift+delete provereno! :) Ko je rekao Ben Aflek nek' doda sebi još četir' "Bambija"!
            E sad, pošto ga je i lepa Jelena iskulirala, Ben mora da otme Deklaraciju.
            I tako, ulazak u takvu instituciju se radi na najopušteniji način: svi kablovi su na dohvat ruke, bez problema se kače na kamere obezbeđenja, parkiraju neki krš nasred glavne ulice bez pobuđivanja sumnju, legitimacije za ulazak se rade obradom u kućnoj radinosti itd itd. Ipak, da bi ušao u prostoriju iz koje treba da iznese Deklaraciju, Ben mora da dođe do otisaka prstiju lepe Jelene. To je odradio pomoću otisaka čaše šampanjca. Baš me interesuje šta bi radio da je kustos homofobni crnac i da za ulazak treba njegov spermogram!
            Ljudi, kako sam se obradovao kad sam video ko glumi glavnog puba! Harvija za predsednika! Posle sam navijao da navata Krugerku i da sa njom postupa kao sa onim cicama u "Zlom poručniku"!

            Eh, a koja će tek pizdarija da usledi: lepa Jelena im se pridružuje u potrazi za blagom, beže i od Boromirovih krimosa i od pubova, složenom procedurom nanošenja limunovog soka na poleđinu Deklaracije dolaze do novih tragova koji ih vode u Filadelfiju. Tamo pronalaze naočare koje je izumeo sâm Bendžamin Frenklin, a sve opet na osnovu znakova Masona na novčanicama, ponovo beže i od krimosa i od pubova, Bena hvataju pubovi, gube Deklaraciju, Ben skače sa trilion metara u vodu, pa onda stižu i do neke crkvice u "ne znam gde, ali sam siguran da su pomenuli sve gradove".
            U crkvi otkrivaju grob nekog baje Masona, otvaraju ga, a kostur im ispada iz kovčega! Jbt, kao da je i Ratko Varda među njima! Prateći tunel tog groba dolaze do ogromne, duboke prostorije, uz put pominjući i piramide i Veliki kineski zid… Ako su mogle i "niže" rase da prave i grade uz pomoć štapa i kanapa, što to ne bi mogli i američki masoni! Neizbežna romansa dostiže vrhunac u tako ludačkom času, dok im preti najgori ološ amerike: Ben i lepa Jelena se nešto na brzaka skrljaju po stihovima Delčine "Hajde da se ljubimo sa jezikom u usta!" I tu sledi kadar koji je na mene ostavio najveći utisak: jedan od negativaca onako na glas razmišlja o tom krljanju "Zašto se to meni nikada ne desi?" Aaa, bato, zar te tata nije učio da takve tete je*u samo odlikaši?! Naravno, i ovde vidimo da je Deklaracija Nezavisnosti najvažniji dokument u istoriji, jer prvo gledaju da spasu nju, pa tek onda bližnje svoje i sebe…

            Na prilično simpatičan način uspevaju da se otresu Boromira i njegove bratije, pa sami pristupaju otvaranju prostorije sa blagom. A čega sve tu nema: zlato, drago kamenje, figure ratnika i faraona od zlata i dragog kamenja u prirodnoj veličini, čak i papirusi iz aleksandrijske biblioteke koje je lepa Jelena o'ma' prepoznala. Rekoh li ja "string biiiiiins vošing"? E nakon ovog detalja ide i "šiiiiiip herdresing"!

            Naravno, Masoni su još onomad rekli da je ovo blago preveliko za jednog čoveka, čak i kralja (gle čuda u jednoj tako demokratski uređenoj državi), pa na maleni nagovor glavnog

GLUPOSTI

● Nekad je tvoj sis

štrčao u vis.

Zato sam tvoj sis

tražio na bis.

            Danas se tvoj grud

mnogo pravi lud,

umesto u svod

on gleda u pod.

            Evo i moj ud

isti ko moj mud,

popadali skroz

znači, proš'o voz.

            Dok sam bio mlad

on je bio rad,

da skoči kad – tad,

a sada je pad.

● Kad lepoticu za dupe uštinu

tamo pronađu njenu suštinu.

Njen čuveni filmski debi

beše: idi pa se jebi.

● Hteo sam da ti i ja

ne budemo više dva.

Ovih dana ja i ti

brojimo se kao tri.

● Šetam parkom živ i zdrav.

Šeta parkom i av - av.

Il' je lud, il' šta ja znam

oće mene da njam - njam.

Ala mu je dobar vic

oće mene da gric - gric.

čika-pandura (opet, gle čuda, Masona) Ben odlučuje da blago pokloni svetu, jer samo njemu i pripada, za svog saradnika i familiju uzima samo mali deo, a sebe izvlači iz zatvora u koji opet uspeva da navuče Boromira… naravski, i brak je tu na pomolu…

Mnogo brzo, al' i mnogo kuso! Ocena: 3/10

Rečnik malo poznatih reči:

● "String biiiiins vošing" iliti pranje boranije: izraz odomaćen u ruralnim, a sve više i u urbanim sredinama. Navijački sinonim bi (skoro) bio: "Što ste došli kad ste znali, da ste ovde naje*ali!" :)) Naravno, može da naje*e i mnogo dobra ekipa, a boraniju odlikuje i odsustvo talenta, sposobnosti ili pameti. Zbog toga je sporni izraz daleko konkretniji od ove umotvorine sa tribina.
● U nastavku teksta imaš i "Šiiiiip herdresing" koji se odnosi na šišanje ovaca, a kako je reč o amerikanskom filmu, i šišanje mora da bude nafrackano, pa je zato i upotrebljen izraz a'la Miki Panjković.
● Propeler-zviz je poseban potez koji Popaj izvodi samo kada je na ivici egzistencije. Nešto kao triput nazad, pa start u Mortal Kombatu 2. Da skratim: kako ti deluje Volt Dizni u fazi poluraspada na 10 obrtaja u sekundi?

Bandera na pruzi
[prim. red.: slede komentari posetilaca sajta]
Dinosaur: Ma dobro, ali mene zanima na šta bi ličila adaptacija od strane "Lukas arts-a", da je kojim slučajem film snimljen krajem osamdesetih…
Nikica: Paaaaaaaaaaa, imali bi nekoliko nastavaka, od kojih bi se neki sveli na najobičnije limunade, tipa:
"Medeni mesec" (radni naslov: "Dr. Čejs i dr. Gejts ponovo jašu")
"Gejts rijunion"
"Dr. Gejts: u potrazi za svetim Gralom"
            Potom bi imali i uvodne epizode:
"National treasure od iskona"
"Kad faraoni utihnu"
"Mason sam, tim se dičim"
"Amerika, Amerika, zemlja velika"
i kao šlag na torti: "National treasure 3D"

PISMO OD ŽENE

            Dragi,

            Pišem ti ovo pismo da ti kažem da te ostavljam zauvijek. Za sedam godina braka bila sam ti dobra žena, a nemam niti jedan dokaz koji to potvrđuje. Zadnja dva tjedna bili su za mene pravi pakao. Tvoj me je šef danas nazvao da mi kaže da si dao otkaz i to je za mene bila kap koja je prelila čašu. Prošli si tjedan došao kući i nisi ni primijetio da sam uredila nokte i da sam bila kod frizera. Skuhala sam ti omiljeno jelo, svinjsko pečenje i za tu sam priliku odjenula novo seksi donje rublje. Ti si došao kući, progutao večeru za dvije minute i legao si pred televizor te odmah nakon utakmice zaspao. Više mi nikad ne govoriš da me voliš, ne grliš me i ne ljubiš nikad više. Ili sam ti odbojna ili me više zaista ne voliš.

            No koji god to razlog bio - ja odlazim!

            PS: Ako me misliš tražiti, zaboravi. Tvoj BRAT i ja odlazimo zajedno u Španjolsku živjeti! Želim ti sve najbolje!

Tvoja bivša žena!

 

            Dok je čekala check-in u zračnoj luci čula je preko razglasa svoje ime. Na šalteru gdje se trebala javiti čekalo ju je pismo koje je specijalno za nju dostavio kurir.

            U pismu je pisalo:

 

            Draga bivša ženo,

            Ništa me nije tako razveselilo kao tvoje pismo.

            Istina je da smo sedam godina bili u braku ali "dobra žena" je sve ono što ti nikad nisi bila. Ja stalno gledam televiziju zato jer ne mogu više podnositi tvoje vječno zanovijetanje. Ali ni to nije pomoglo. Primijetio sam prošli tjedan da si bila kod frizera, ali nisam ništa rekao jer s novom frizurom izgledaš kao strašilo. Moja me je majka naučila da je bolje ništa ne reći ako nemaš što pozitivno za reći. Kad si napravila moje omiljeno jelo vjerojatno si me zamijenila sa 
LAN party

MOJIM BRATOM jer si zaboravila da sam već odavno prestao jesti svinjetinu. Istina je da sam otišao ranije u krevet te večeri nakon utakmice jer sam opazio da si na novom néglige-u imala još etiketu sa cijenom. Nadam se da je čista slučajnost to što je moj brat jučer od mene posudio 800 kuna i činjenica da je na etiketi tvog néglige-a stajala cijena od 799kn. Usprkos svemu, ja te zaista još uvijek volim i nadao sam se da će se stvari između nas popraviti.

            Nakon što sam ujutro otkrio da sam na lotu dobio 12 miliona eura, dao sam otkaz na poslu i otišao sam kupiti 2 avionske karte za Bahame.No, nakon što sam došao kući vidio sam da te nema i pronašao sam tvoje pismo u kojem je pisalo da me zauvijek ostavljaš.

            No, za sve valjda postoji neki razlog u životu!

            Nadam se da ćeš imati život kakav si oduvijek priželjkivala. Moj mi je advokat rekao, nakon što je pročitao tvoje pismo, da ti nisam dužan dati niti kune.

            PS: Ne znam da li sam ti ikad rekao da se moj brat Karlo zapravo rodio kao Karla. Valjda ti to neće stvarati probleme.

BOGAT I SINGLE!!!

RČ

Hranilica za ptice

2086. Pogledaš tablu, prelistaš…

2087. Možeš da reši

2088. Pitaš iz knjige

2089. Baiš tako                        (???)

2090. Miroslava je re… dobila

2091. Uzmi olovku i piši po tabli

2092. Zadaci se učložnjavaju

2093. Iks na drugi na kvadrat

2094. Jeste nije 2 nije 2. Dobar zadatak!

2095. Na prijemnino nema digitrona

2096. Odeš na maturu, a oni ti postave pitanje: "Šta Čvorkov ne znaš?"

2097. Po to je zadatak

2098. Možda bih ga rešio, ali bih se zapetljao i ne bih mogao da ga završim

2099. Tek vežbanje da ga razumu

2100. Čim je neko veći od Divca, on je veći i od onog. DA! Jel' me razumeš?

2101. Podignite svi glave, Jovanović!!!

2102. Ko nema tehniku, zgotov je!

2103. To se događa u svakom životu

2104. Iz osnovno škole

2105. Pričam ti zadatak, nemoj ništa da opisuješ

2106. Sa prvog drugog pismenog

2107. Dvo dva časa

2108. Jesi si grešila

2109. Ko je sa Ilkićkom druži… se?

2110. Ja bih te zamolio da pišeš i da uči!

2111.   - Profesore, jeste vi meni priznali ovaj zadatak?

            - Dobro!

2112. Mirković ocenjuje znanje

2113. Ljiljana je dobila 4 bez ikakvih, čak bilo je i više!

2114. Sad ti moram da navalim da učiš

2115. Da, pa, ne, ne!

2116. Probaj da drugo polugodište bude bolje ako bude bolje

2117. Ko je nek nauči!

2118. Stare jedinice iz novog gradiva

2119. Pod u ponedeljak

2120. Ko mi je sa Crvenkovićkom u najbliži?

2121. Da je bio samo malo, malo, malo, uradio bi zadatak!

2122. Naučiš gde je onaj zadatak koji niko ne ume da reši

2123. Ja ne znam koliko smo mi sad časova

2124. Gnovo gradivo

2125. Napišeš:"Gde mi je Jovanović". 'Ajde, piši, piši!

2126. Dobiješ 3, a dobiješ 4.

2127. Pripremi se za neke tačke

2128. Šimaš     (imaš)

2129. Nastio    (našao)

2130. Ko mi je s Protićem se druži?

2131. Želim vam da svi budete prvo inžinjeri, a posle šefovi hakera

2132. Znači, ali sada je došao znači!

2133. Kako raspoznaješ prvog stepena?

2134. Jednu dve velike grupe

2135. Klas'fikacija

2136. Hoću da liminišem koren

2137. Podeliš na kvadrat

2138. Praeti, Dereta!

2139. U knjizi piše: "Deco, koristite ovu metodu, jer, Miloševiću, ne možeš da se zbuniš".

2140. Koji uslov mora da važi na izraz?

Iz novina: pojeo gaće da prevari dreger

Blic strip; autor: Marko Somborac

Friz

=●=

Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj