Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj

=●=

Nedelja, 6. V 2007.

Logo Leteći bumbar 165

U ovom broju donosimo:

2. Krvne grupe           Tekst poslao čitalac (ili čitateljka)

            Japanski "horoskop" prema krvnim grupama

4. Biti vegetarijanac ili ne?

            Istraživanje o načinu ishrane

5. Oglasi

            Svaka roba nađe kupca, je l' da?

7. Bad Band Names   Engleski jezik

            Najlošija imena za bendove (nastavak feljtona)
Natpis na gradilištu


KRVNE GRUPE

Slovo Da je na osnovu analize krvne grupe moguće napraviti dosta pouzdan psihološki profil osobe, odavno je  poznato u istočnim zemljama. Japanci, recimo, u svakodnevnom životu primjenjuju metodu analize krvnih  grupa - kecuekigata. Većina ljudi je koristi kad bira prijatelje, partnere i životne saputnike. Međutim, ona je već petnaestak i više godina dio industrijske psihologije.

            Koriste je istraživači tržišta za predviđanje navika kupaca, ali i direktori preduzeća kad zapošljavaju nove radnike. Kako bi napravili idealnu organizaciju rada, Japanci koriste saznanja na kojim bi radnim mjestima određene krvne grupe bile najefikasnije. Tako će za planiranje, kontrolu i selekciju uvijek biti izabrana osoba krvne grupe B, organizacija, zavođenje i sprovođenje reda bit će najčešće povjereno krvnoj grupi A, dok će za efikasnu realizaciju biti zadužena nulta krvna grupa.

Krvna grupa 0
Autor: Nik Titanik

            Osobe koje imaju krvnu grupu 0 najčešće su izrazito srdačne, druželjubive i otvorene. Nemaju dlake na jeziku, vjerne su, iskrene i odane. Zbog toga što nisu sklone da preuzimaju odgovornost. Žena nulte krvne grupe će, radije tražiti grupu u kojoj se osjećaju zaštićenim i sigurnim. S druge strane, muškarci nulte krvne grupe su istinski lovci. Oni imaju neodoljivu potrebu da dominiraju, da budu primijećeni i zato uglavnom biraju zanimanje u kome mogu da se eksponiraju i afirmiraju, npr. gluma, žurnalistika, estrada Oni imaju izraženu potrebu da žive sa osobama koje su radoznale, živahne i dinamične. Montonija i život po uobičajnim šablonima njima uopće ne odgovara. Za razliku od žena, muškarci su više zainteresirani za karijeru i kad je riječ o poslu neće uletati u neki odnos ili situaciju dok ne vide šta iz toga dobijaju.
Partnerstvo i obitelj:
- Žene krvne grupe nula od svojih muškaraca očekuju sreću, zadovoljstvo i nježnost. One osjećaju intenzivnu želju za udajom, koja proističe iz potrebe da se potvrdi kroz brak i obitelj. Kao supruge vladaju iz pozadine i često aktivno učestvuju u izgradnji karijere svog supruga. Kao majke prema djeci se postavljaju drugarski, gotovo prijateljski, a osobne ambicije ostvaruju preko supruga i djece.
- Muškarci krvne grupe nula veoma su zainteresirani za žene, aktivni su u tom pogledu i zato ih žene vrlo brzo primjećuju. Nezgodna strana ovih muškaraca je to što mogu da budu krajnje nepouzdani, jer im neke stvari brzo prestaju biti zanimljivim. U braku su privrženi porodici, ali ovdje opet do izražaja može da dođe njihova jogunasta priroda, koja se protivi prepuštanju monotoniji životne svakodnevice.

Krvna grupa A
            Za osobe koje imaju krvnu grupu A moglo bi se reći da je njihov sinonim – mislim! Ova krvna grupa daje inteligentne osobe, koje nerijetko djeluju nezainteresirano i hladno, ali time se zapravo štite, jer su veoma osjećajne. Najbolje bi ih opisao izraz - nježni vojnik, jer ih pored emotivnosti odlikuje disciplina i samodisciplina. Uvijek će da izaberu visokoorganiziranu grupu, kada rade, vrlo su profesionalne i posvećene svojim životni, profesionalnim ili obiteljskim obavezama. Spremne su da preuzmu odgovornost, da razumiju druge, ali to očekuju i od drugih. Jako su 

Miš i mačka
dobri rukovoditelji, insistiraju na preciznoj organizaciji, predanom radu i ustanovljenom redu. Zahtjevne su, ali pravedne osobe. One ne znaju, niti ih interesira, da dominiraju ili da se eksponiraju. To nikako. Kod njih je primjetan sporiji napredak u karijeri, jer zbog nenametljivosti često ostaju neprimjećeni, usamljeni i po strani.
Partnerstvo i obitelj:
- Žene i muškarci krvne grupe A su demokratični u vezama, poštuju partnera i njegove kvalitete. Međutim, zbog emotivne i osjetljive prirode, otkriće svoja osjećanja tek kada su potpuno sigurni da neće biti izigrani i povrijeđeni. Žena krvne grupe A je majka koja svoju djecu kontrolira i podržava, ali i zahtijeva mnogo od njih.

- Muškarci krvne grupe A često na prvu loptu nisu interesantni ženskom polu, njihove vrijednosti žene otkrivaju tek kad se nađu u dužim vezama. Međutim, njihov najveći kvalitet je što su odani i potpuno posvećeni obitelji; kada je jednom zasnuju, na nju prenose težište svog života. Oni podržavaju i vole da podržavaju i ističu kvalitete i sposobnosti svojih supruga.

Krvna grupa B
            Psihološki gledano, muškarci i žene krvne grupe B su najinteresantniji. Naizgled su introvertni, djeluju suzdržano i povučeno, ali imaju jasno izgrađen pojam o sopstvenim željama i vrijednostima.
            U profesionalnom životu žene krvne grupe B karijeru uglavnom grade na osnovu dokazanih ličnih kvaliteta i napora i gotovo nikad ne ispoljavaju takmičarski duh. Funkcioniraju pretežno u uskom krugu svojih provjerenih prijatelja, kojima su odane.

            Muškarci ove krvne grupe imaju jednu vrstu socijalne fasade; djeluju uzdržano, skrušeno ili povučeno, a za to vrijeme kao šahisti smišljaju korake koje će preduzeti bez velike pompe, kako bi konačno stigli do željenog cilja. Da bi dobili ono što žele, skloni su da sebe malo smanje u očima drugih. Oni ne biraju profesije koje ih izbacuju u prvi plan, jer ih eksponiranje, kao i kod žena, mnogo ne privlači. Oni uglavnom vuku konce u tajnosti i daleko od očiju onih za koje su zainteresirani.
Partnerstvo i obitelj:
- Žene krvne grupe B u ljubavi očekuju nježnosti i zadovoljstva, sreću i vijernost, te stalnu pažnju svojih izabranika. U partnerskim odnosima djeluju pomalo zahtjevno i nedodirljivo i stoga se teže odlučuju za ulazak u brak. Inače, kada se već udaju i postanu majke vrlo su odane i posvećene obiteljii.
- Moglo bi se reći da muškarci krvne grupe B žene poštuju na specifičan način. Ženi za koju se odluče i koju odaberu donijeće sve pred noge i tretirat će je kao kraljicu. Međutim, zamaskirana priroda muškarca krvne grupe B dolazi do izražaja tek u emotivnom odnosu. Skloni su bezvoljnosti i melankoliji kada nemaju adekvatnog partnera, lakše im je da maštaju nego da se uhvate u koštac sa sopstvenom prirodom.


Krvna grupa AB

            Žene krvne grupe AB su izuzetne osobe. Saosjećajne su, a cinizam i ironija su im potpuno strani. 

BITI VEGETARIJANAC ILI NE?

Za one koji paze šta jedu slede rezultati istraživanja o zdravoj hrani. Istina prija posle teških istraživanja:

1. Japanci jedu veoma malo masnog i dožive u proseku manje srčanih napada nego Amerikanci.

2. Meksikanci jedu dosta masnog i dožive u proseku manje srčanih napada nego Amerikanci.

3. Kinezi piju veoma malo crnog vina i dožive u proseku manje srčanih napada nego Amerikanci.

4. Italijani piju i previše crnog vina i dožive u proseku manje srčanih napada nego Amerikanci.

5. Nemci piju dosta piva i jedu puno kobasica i dožive u proseku manje srčanih napada nego Amerikanci.

 

ZAKLjUČAK:

Jedi i pij šta god voliš. Engleski jezik je ono što izaziva srčani udar!

Nemaju specifičnih zahtjeva, mogu da pripadaju bilo kojoj grupi, lako se prilagođavaju, ali uvijek uspjevaju da zadrže svoju individualnost.
            Kad je riječ o muškarcima, oni kao da nisu uspjeli da, poput žena, u sebi pomire suprotnosti A i B krvne grupe. Zbog te dvostranosti prirode, muškarci AB krvne grupe ne mogu uvijek da se adaptiraju, oni će prije svoj identitet da ostvaruju preko projekcionih mehanizama. Ako su u grupi gdje preovladavaj osobe sa krvnom grupom A, oni će više da pokazuju karakteristike krvne grupe B i obrnuto.
Partnerstvo i obitelj:
- Žene krvne grupe AB obožavaju muškarce avanturističkog duha, međutim uživaju u ljubavi samo dok im dozvole da ostanu mistične. Kao majke vrlo su prilagodljive djeci, blage su i nisu zahtjevne. Uspješno nalaze mjeru koliko mogu da budu drugari svojoj djeci.
- Kad je o muškarcima riječ, specijalitet krvne grupe AB je udvaranje. Veliki su zavodnici, ali prijatni, udvaraju se suptilno, kroz otvorenost, predanost ženama. Koliko će ovaj muškarac pomiriti dvije strane svoje prirode, umnogome zavisi od partnera. Recimo, ako je njegova izabranica krvne grupe B, on će se ponašati kao tipičan pripadnik grupe A i obrnuto.

TRI NAJL
jEPŠA LjUBAVNA SPOJA

Slovo Slaganje u emotivnim i ljubavnim odnosima među osobama različitih krvnih grupa nije istraživanjem statistički  potvrđeno. Međutim, na osnovu dobijenih psiholoških profila krvnih grupa i njihovih nositelja, vidi se koji  spojevi daju harmoničan brak, a među kojima krvnim grupama ima ponajviše hemije, odnosno neslaganja.

 Žena A, muškarac 0: ERUPCIJA STRASTI
            Najstrastveniju vezu ostvaruju žene krvne grupe A s muškarcem krvne grupe 0. Ovo je i odlična biološka kombinacija jer se iz ovog braka rađa mnogo djece. Međutim, žena bi trebalo da razmisli o nestalnoj prirodi svog partnera i da se potrudi da mu bude stalna inspiracija, jer on čezne za izazovima.
 Žena 0, muškarac AB: VEČNO ZALjUBLjENI
            Brakovi muškaraca AB i žena 0 među najljepšim su brakovima koji su mogli da se vide među ispitanicima u istraživanju. To su uglavnom romantični brakovi, kvalitetne veze, sa stalnom dozom zaljubljenosti.
 Žena A, muškarac B: POMIRENE SUPROTNOSTI
            Pažnju muškarca krvne grupe B uvijek će prvo da privuče žena krvne grupe A. Ovo je možda najbolja kombinacija za brak. Njihove potpuno različite prirode se odlično nadopunjuju, pošto žene sa krvnom grupom A uvijek imaju potrebu da nekoga njeguju, a muškarci s krvnom grupom B imaju neodoljivu potrebu da budu njegovani.

Svadbena torta - kvadrigamija

OGLASI

- Bolja gospođa bi čuvala djete

- Četverouglasto gradilište

- Citroen AX, 89. g., besprijekoran, mislio sam ga ostaviti sebi

- Civiliziran poslovni prostor

- Čuvam žensku decu od 18 do 28 godina - dolazim.

- Dvosed na nerazvlačenje

- Ekscentrična presa

- Fiat 126 P, cijena realna

- Fiat 127, polimaren

- Fiat Punto, može pametna zamjena

- Golf, 88. g, Švabo

- Golubovi višestruki šampioni, šaljem ih poštom

- Gradilište s lokalnom dozvolom

- Gradilište s pogledom na okoliš

- Grobnica za šestoročlanu obitelj

- Huskya mjenjam za fotokopirni aparat

- Imam 49 godina i zaboravio sam da se oženim. Šifra: "Rasejan"

- Imam samo ono di muški pišaju

- Iznajmljujem sobu radnim devojkama

- Ja bi se družio sa jednom šifrom iz oglasnika

- Jednosobna vrata

- Jednosoban stan na zemljištu

- Kadett, 87. g, trulkast

- Koljem po kućama s vlastitim alatom

- Koze i jariće prodajem i oplođujem

- Krava, nije luda

- Kuća u etapama, krov je prodan

- Kuća s okućnicom i vanjskom zemljom

- Kuća, sve komunikalije
Lada Kabriolet

- Kupite akumulator na 6 mesečnih rata i počnite da krešete odmah

- Kupujem auto-radio, novi ili ukraden

- Kupujem kuću od čistog vlasnika

- Kurblu za pežoja i četiri ćelave zimske gume

- Lada Njiva

- Limun u rodnom stanju

- Lipicanski pastuh, ergela Đakovo, ujahan i vozi, fijaker i gumenjak može

- Magistar informatike, srednjih godina, finansijski i stambeno obezbeđen, traži sisatu plavušu radi braka.

- Mazda 626, glasi na mene

- Menjam šlogiranog dedu za druge vrste nekretnina

- Menjam ženu od 40 godina za dve od po 20

- Mercedes200d mjenjam za 10000dm

- Mercedes, garavi

- Mitsubishi Colt, 2200 DEM sa cjenkanjem, 2000 DEM bez cjenkanja

- Mici buši

- Mladalački dvosed

- Mlađi otkačeni dečko traži posao

- Neuseljiv stan sa stanarom

- Opel Manta, malo lupnuta

- Opel Rekord, mrtvački

- Peć na kruto grijanje

- Perilica rublja s iskustvom

- Pežo 504, dizel, 79g, idealan, sedi - vozi

- Plinska boca 200-kilska, 200 demokratskih maraka

- Posao čuvanja djece tražim kod uračunjljivih ljudi

- Potrebna sekretarica za rad u firmi, atraktivna i slobodnih shvatanja. Radno vreme dvokrevetno.

- Pristojan sijamski mačak bez iskustva, traži iskusnu mačku za zajedničke trenutke

- Prodajem golfa prvi vlasnik malo udaren

- Prodavačicu mesnate struke tražim

- Renault 4, stari tip, vrata, opruge i ostale sitnarije

- Renault 4, ukarbuliran

- Renault 4, zbog hitnosti hitno

- Renault 5, limarija ko curica

- Šarplaninac, birano muško štene, otac Buco Bjelovarski, majka odlična

- Sobu iznajmljujem pretežno ženskoj osobi

Šlajpik

- Stariji čovek u dobrim godinama, gluv na desno uho traži stariju ženu koja je gluva na levo uho radi poznanstva. Šifra: "Dolby Surround uređaj"

- Stroj za rezanje uglova - ćoškalica

- Trebam djevojku, ne da radi nego da pije, da zabavlja goste

- Tri ofucane fotelje

- Trokrilni ormar za vješanje

- Trosed u kvaru

- TV, na pola dnevnika izgubi glas

- Uhodani stambeni prostor

- Umirovljeni penzioner želi upoznati ženu sličnih sklonosti

- Violina u svirnom stanju

- Vozača C kategorije, koji izvana ima mogućnost priključka na trofaznu struju, tražim

- Vrata na šibanje

- Vrtljive fotelje

- Vw buba, 59.g.kao nova

- Yogi krevet za 1.5 osobu

- Yugo, u očajnom stanju

- Zidana vikendica, izvana još nenabačena

- Zuzuki Maruti

BAD BAND NAMES

Bad Band Name #486: Quivering Sphincters

Bad Band Name #487: Radio Free Idaho

Bad Band Name #488: Raga Rockers

Bad Band Name #489: Sally and the O-Rings

Bad Band Name #490: Sarcastic Jello

Bad Band Name #491: Schwarzenegger's Atomic Hemmorhoids

Bad Band Name #492: Scooby Doo's Over, So Why Go On Living?

Bad Band Name #495: Screaming Hood Ornaments

Bad Band Name #497: Search For Food

Bad Band Name #498: Sexy Chocolate

Bad Band Name #499: Sharon Tate's Baby

Bad Band Name #500: Silies of the Valley

Bad Band Name #501: Sinister Midget

Bad Band Name #502: Skankin' Pickle

Bad Band Name #505: Skinny Puppy

Bad Band Name #506: Slapmeat Johnson

Bad Band Name #507: Slugs

Bad Band Name #508: Small Dog Warning Orchestra
Kolica za bebe

Bad Band Name #509: Social Coyotes

Bad Band Name #510: Somnambulistic Dream

Bad Band Name #511: Spleen Bishops

Kung Fu škola

Friz

=●=

Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj