Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj

=●=

Nedelja, 21. XII 2008.

Logo Leteći bumbar 250

U ovom broju donosimo:

2. Crtice iz štampe

            Zanimljivi tekstovi iz novina

4. Špigl - dvojnici poznatih

            Foto-feljton: dvojnici poznatih ličnosti.

5. World's best divorce letter            Engleski jezik

            Pismo posle razvoda

6. Ove nedelje u bioskopu "Ode on"

            Film: "Agent 009"

7. Reč uredništva

            Čestitke

7. Psihijatrijski hotlajn                       Engleski jezik

            Već objavljeno, ali sa dopunama

8. Mrvice sa školske trpeze

            Rubrika u "Politikinom zabavniku" tokom 1968.

8. Širom neta

            Izveštaj sa izbora za miss

Autor: Nik Titanik

Crtice iz štampe

Iz četvrtog osnovne u – starački dom

Iz KenijeKenijac Kimani Nganga Maruge ušao je u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji đak prvak na svetu kada je pre četiri godine odlučio da se upiše u školu.
            To je uradio mesec nada nakon što je proslavio 84. rođendan, a dva meseca nakon što je vlada Kenije odlučila da osnovno školovanje za sve bude besplatno. Kimani je, međutim, pre par dana morao da se ispiše iz škole zbog toga što je prešao da živi u starački dom, a daleko mu je da svakog dana pešači tri kilometra do škole.
            Direktorka škole koju je pohađao Kimani kaže da starac za četiri godine nije imao nijedan izostanak i da je prva četiri razreda završio odličnim uspehom. "Na žalost, neću uspeti da završim osnovnu školu, ali sam se bar opismenio. Sada u domu mogu da čitam i da tako skratim vreme", rekao je Kimani. [Blic]

Razvod "pola-pola"

Iz KambodžeŠta je potrebno za dobar razvod? Testera, dleto, čekić i nekoliko vrednih prijatelja. Jedan par u Kambodži odlučio je da se razvede, ali su oboje smatrali da bi sudska procedura bila preskupa. Zato su odlučili da svu imovinu podele na pola - fizički!
            Imena muža i žene nisu saopštena, ali polovina kuće nalazi se u selu 50 kilometara udaljenom od prestonice Kambodže, Pnom Pena.
            Uprkos neobičnom rešenju, meštani kažu da je razvod bio "prijateljski". Par se posvađao kada se muž razboleo, i mislio da žena nije dovoljno brinula zbog njega. Kada su odlučili da se rastave, pažljivo su ženinu imovinu preselili u jednu polovinu kuće, a muž je zatim uz pomoć alata i nekoliko prijatelja presekao celu zgradu na pola! Svoju polovinu, u komadima, preneo je na obližnju livadu, gde će izgraditi novi dom.
            Zemljište para takođe je "rasparčano" na četiri dela - po jedan za njih dvoje, i sina i ćerku. Iako su obe strane "zadovoljne ovim rešenjem", jedan lokalni advokat upozorio ih je da testerisanje kuće ne znači da su i pred zakonom razvedeni. (MONDO)

Hrana biljojeda je mnogo brza!

Iz BiH Udžbenici za decu osnovnih škola u BiH nastavljaju da skandalizuju domaću javnost svojim neprimerenim sadržajem.
            Tako se u udžbeniku Prirode za peti razred osnovne škole može videti ilustracija na kojoj se dvoje dece među životinjama nagi drže za ruke, pribijeni jedno uz drugo, prenosi "Dnevni Avaz". Udžbenik je izašao u izdanju izdavačkih kuća NAM i "Vrijeme" Zenica, za nastavnu jedinicu "Životinjsko carstvo".
            Ovo je još jedan u nizu spornih poteza izdavača udžbenika. Najpre je deci u petom razredu objašnjeno kako vuk živi na drvetu i da biljojedi moraju da budu brzi da bi došli do hrane, a neki ispuštaju i "smrdljive gasove". Takođe, deca su upoznata i sa čudnovatom biljkom koja ima nekoliko vrsta listova i cvetova.
            Uz udžbenik Muzičke kulture učenicima petog razreda je podeljen i CD na kojem se nalazi pesma o pušenju marihuane "La cucaracha", a jedan od stihova pesme glasi i "Marihuanu pušim ja".
            Iz Ministarstva obrazovanja FBiH ranije je oceno da su udžbenici odlični, a da za načinjene greške odgovornost snose isključivo autori. (Mondo)

Kako postati superheroj za 10Ł

Iz EngleskeTinejdžer iz Samerseta zakonski promenio ime u titulu kojom bi se ponosio svaki superheroj. Student muzike promenio je ime preko interneta, a cela procedura koštala ga je samo deset funti.
            Od sada, on se zvanično zove Kapetan Fantastični, Brži Od Supermena, Spajdermena, Betmena, Volverina, Halka i Fleša Zajedno. Pre toga, zvao se Džordž Geret.
- Želeo sam da moje ime bude jedinstveno. Odlučio sam se za temu superheroja - rekao je ovaj mladić.
            On je "Dejli telegrafu" otkrio da, iako lično misli da mu je novo ime super, baka više ne govori sa njim. (MONDO)

Ružičasti Muppet izluđuje prometnu policiju

Iz NemačkeDa, fotografija je prava. Lutak iz "Muppet showa" snimljen pri prebrzoj vožnji na jednoj od njemačkih prometnica.

            Ružičasti bubnjar iz "Muppeta" izluđuje njemačku policiju jer ponavlja prekršaj koristeći vrlo jednostavan primjer zavaravanja sustava. Premda se nekima njegova šala možda učini urnebesno smiješnom,

valja istaknuti da se pripadnici prometne policije nisu smijali dok su novinarima pokušavali objasniti zašto ne mogu uhvatiti prijestupnika.
- Registarska pločica nije dovoljna, treba nam jasan dokaz tko upravlja vozilom, no budući da je riječ o automobilu s britanskog tržišta, jednostavno ne možemo dobiti dovoljno čistu fotografiju. Radarski sustavi predviđeni su za
fotografiranje putnika na lijevom sjedištu, a ne na desnom. Vozač je očito svjestan ovog problema, pa stavlja velikog lutka na putničko sjedalo.
            Ovo je možda primjer britanskog humora, no svejedno spada u vrlo opasnu vožnju. Vozač je već nekoliko puta snimljen u prebrzoj vožnji i lutka
se nalazi na suvozačkom mjestu svaki put.  
Zverko za volanom Foto: AB

Vjerujemo da lutku postavlja na sjedalo neposredno prije nego što će projuriti pokraj kamere - kažu u policiji. (tportal.hr)

I od dece se uči

Iz SADMali Alek Grejven, koji je napisao knjigu "Kako da razgovarate sa devojčicama", prodao je prava za snimanje filma studiju "20th century fox".
            Alek je knjigu jednostavnih saveta za šarmere napisao u duhu zaljubljenosti iz školske klupe, ali je knjiga postala neverovatno popularna i među starijima, koji savete dečaka koriste na devojkama. "Teško je dopasti se devojčici. Ponekad su potrebne godine, dok vas ne primeti! Šta god da se dogodi, ne ponašajte se kao da ste očajni", piše "šarmer" Alek iz Kolorada.
            Devetogodišnjak, kojeg američki mediji već nazivaju "guruom" muško-ženskih odnosa, inspirisao je i školske drugove da pišu. Tako dve njegove drugarice već rade na knjizi "Kako da razgovarate sa dečacima", dok jedna piše "Kako da nervirate dečake". (MONDO)

Profesorska učenicima izvela striptiz

Iz MađarskeGnevni roditelji učenika jedne gimnazije u mađarskom gradu Zalaegeršegu, u zapadnom delu zemlje, zatražili su od uprave škole da odmah otpusti nastavnicu nemačkog jezika Terezu Juhas, inače rođenu Nemicu, zato što je u učionici, pred tridesetak petnaestogodišnjaka, izvela "sočan striptiz", objavio je "Glas javnosti".

            Činilo se da će raskošna "nemačka namiguša", kako su je nazvali besni roditelji, uspeti da održi pod kontrolom razrednu žurku na kraju tromesečja. Međutim, situacija se brzo otela kontroli kad je lepa plavuša krenula u "vannastavnu aktivnost" tako što je ostala u donjem vešu i nastavila sa zavodničkim skidanjem "ostatka" uz pratnju tihe muzike. "Predstava" je provaljena kad je jedna nastavnica, prolazeći hodnikom, iz učionice u kojoj se odvijala erotska dogodovština, čula gromki aplauz i oduševljenje "gledalaca". Utrčala je unutra i naterala nestašnu koleginicu da se pokrije. Međutim, jedan oduševljeni učenik snimio je striptiz nastavnice

ŠPIGL – DVOJNICI POZNATIH

Jamie Hyneman  A walrus

TLL Džejmi Hajneman & Morž

mobilnim telefonom, a na snimku se lepo vidi nastavnica bez brushaltera i trenutak kad je krenula da skida gaćice.
            "Sve što se dogodilo je neshvatljivo. Kakva je to nastavnica koja se tako ponaša pred učenicima, ona treba da radi u striptiz baru, a ne u školi", grmeo je jedan otac.
            U istrazi je otkriveno da je cela zabava vodila ka erotizirajućem kraju: učenici su igrali poznatu "igru istine" omiljenu na tinejdžerskim sedeljkama kad učesnik u igri koji da pogrešan odgovor na postavljeno pitanje - skida deo odeće. Nastavnica nije odolela izazovu i, umesto da obuzda "hormonce" kojima predaje, i sama se pridružila igri - na oduševljenje đaka.
            Šandor Rozman, direktor gimnazije "Ištvan Sečenji" u Zalaegeršegu, odoleo je svim zahtevima nastavnika i roditelja da otpusti šarmantnu Terezu, 28-godišnju razvedenu Nemicu, s obrazloženjem da "nije pokazala veću obnaženost nego što se može videti na bilo kojoj toples plaži". "Zbog svega toga, ali i zbog činjenice da je gospođa Juhas izvanredna profesorka i dragocena u našoj školi ceo događaj shvatio sam kao nestašluk, prihvatio sam njeno izvinjenje i život teče dalje", izjavio je direktor gimnazije.

Eskimska bojanka

(Glas/MONDO)

Snimak: http://www.youtube.com/watch?v=je0xf73dpEU

WORLD'S BEST DIVORCE LETTER

            I know the counselor said we shouldn't contact each other during our "cooling off" period, but I couldn't wait anymore. The day you left, I swore I'd never talk to you again. But that was just the wounded little boy in me talking. Still, I never wanted to be the first one to make contact. In my fantasies, it was always you who would come crawling back to me. I guess my pride needed that. But now I see that my pride has cost me a lot of things. I'm tired of pretending I don't miss you. I don't care about looking bad anymore. I don't care who makes the first move as long as one of us does.
           
Maybe it's time we let our hearts speak as loudly as our hurt. And this is what my heart says "There's no one like you, Connie." I look for you in the eyes and breasts of every woman I see, but they're not you. They're not even
close. Two weeks 

ago, I met this girl at Flamingos and brought her home with me. I don't say this to hurt you, but just to illustrate the depth of my desperation.

            She was young, maybe 19, with one of those perfect bodies that only youth and maybe a childhood spent ice skating can give you. I mean, just a perfect body. Tits like you wouldn't believe and an ass that just wouldn't quit. Every man's dream, right? But as I sat on the couch being blown by this stunner, I thought, look at the stuff we've made important in our lives. It's all so superficial.

            What does a perfect body mean? Does it make her better in bed? Well, in this case, yes, but you see what I'm getting at. Does it make her a better person? Does she have a better heart than my moderately attractive Connie? I doubt it. And I'm never really thought of that before.

            I don't know, maybe I'm just growing up a little. Later, after I'm tossed her about a half a pint of throat yogurt, I found myself thinking, "Why do I feel so drained and empty?" It wasn't just her flawless technique or her slutty, shameless hunger, but something else. Some nagging feeling of loss. Why did it feel so incomplete? And then it hit me. It didn't feel the same because you weren't there to watch. Do you know what I mean? Nothing feels the same without you. Jesus, Connie, I'm just going crazy without you. And everything I do just reminds me of you.

            Do you remember Carol, that single mom we met at the Holiday Inn lounge last year? Well, she 
Agent 009 (indijski film)

dropped by last week with a pan of lasagna. She said she figured I wasn't eating right without a woman around. I didn't know what she meant till later, but that's not the real story.

            Anyway, we had a few glasses of wine and the next thing you know, we're banging away in our old bedroom. And this tart's a total monster in the sack. She's giving me everything, you know, like a real woman does when she's not hung up about her weight or her career and whether the kids can hear us. And all of a sudden, she spots that tilting mirror on your grandmother's old vanity. So she puts it on the floor and we straddle it, right, so we can watch ourselves. And it's totally hot, but it makes me sad, too. Cause I can't help thinking, "Why didn't Connie ever put the mirror on the floor? We've had this old vanity for what, 14 years, and we never used it as a sex toy."

            Saturday, your sister drops by with my copy of the restraining order. I mean, Vicky's just a kid and all, but she's got a pretty good head on her shoulders and she's been a real friend to me during this painful time. She's given me lots of good advice about you and about women in general. She's pulling for us to get back together, Connie, she really is. So we're doing Jell-O shots in a hot bubble bath and talking about happier times. Here's this teenage girl with the same DNA as you and all I can do is think of how much she looked like you when you were 18. And that just about makes me cry.

RU

Slovo Našim čitaocima katoličke

 veroispovesti želimo srećan

 Božić, a našim čitaocima islamske veroispovesti želimo srećan Bajram i da praznike provedete u zdravlju i veselju.

Vaša redakcija

            And then it turns out Vicky's really into the whole anal thing, that gets me to thinking about how many times I pressured you about trying it and how that probably fuelled some of the bitterness between us. But do you see how even then, when I'm thrusting inside your baby sister's cinnamon ring, all I can do is think of you. It's true, Connie. In your heart you must know it. Don't you think we could start over? Just wipe out all the grievances away and start fresh? I think we can.

            If you feel the same please, please, please let me know.

            Otherwise, can you let me know where the fucking remote is.

            Love, Dan

PSIHIJATRIJSKI HOTLAJN

Fontana sa konjima

Hello, and welcome to the "Mental health online".

+ If you are obsessive-compulsive, pres 1 repeatedly

+ If you are co-dependent, please ask someone to press 2 for you

+ If you have multiple personalities, press 3, 4, 5 and 6.

+ If you are paranoid, we know who you are and what you want. Stay on the line so we can trace your call.

+ If you are delusional, press 7 and your call will be transferred to the mother ship.

+ If you are schizophrenic, listen carefully and a small voice will tell you which number to press

+ If you are a manic-depressive, it doesn't matter which number you press – no one will answer.

+ If you are dyslexic, press 969696969696969.

+ If you have a nervious disorder, please fidget with the hash key until a representative comes on the line.

+ If you have amnesia press 8 and state your name, address, phone number, date of birth, social security number and your mother's maiden name.

+ If you have post-traumatic stress disorder, slowly and carefully press 000.

+ If you have bi-polar disorder, please leave a message after the beep or before the beep. Or after the beep. Please wait for the beep.

+ If you have short-term memory loss, press 9.

+ If you have short-term memory loss, press 9.

+ If you have short-term memory loss, press 9.

+ If you have short-term memory loss, press 9.

+ If you have low self esteem, please hang up. All our operators are too busy to talk to you.

 

MRVICE SA ŠKOLSKE TRPEZE

             Na času istorije nastavnik postavlja pitanje celom razredu:

- Kada se završava vladavina Mihajla Obrenovića?

            Branko je pričao da je čuo samo ono "kad se završava", i pomislivši da nastavnik pita kada se čas završava, odgovori:

- U 6 i 10, druže nastavniče. [#849/1968]

            ● ● ●

            Nastavnica hemije ispituje učenike o Mariji Kiri:

- Kaži mi ti, Simo, šta je po narodnosti bila Marija Kiri?

            Sima gurne druga do sebe, ovaj stavi ruku na usta da nastavnica ne vidi i šapnu:

- Poljakinja.

            Međutim, Sima nije dobro čuo, pa uzviknu:

- Monahinja!

Širom neta

Slovo N 14

a trećim izborima za miss i mistera foruma

 "Domaći.de" možete glasati između 10

 devojaka i 12 momaka.

            Glasanje je krenulo i pravila su sledeća: svoj glas dajete i na anketi i pismeno, u toj istoj temi. Slike se nalaze na prvom postu tema gde možete i glasati:

Za miss:

http://www.domaci.de/viewtopic.php?t=53271

Za mistera:

http://www.domaci.de/viewtopic.php?t=53318 

Slovo Iznenađenje koje smo obećali je to da je

 (najzad) napravljen sajt našeg časopisa gde

 možete skinuti najnoviji broj, stare brojeve ("Arhiva") i razne poklone koje smo delili uz časopis.

Sajt se nalazi na adresi: www.einnewyddion.com

            Yahoo grupa će biti korišćena samo ako želite da vam časopis stiže direktno na mail čim izađe.

Vaše uredništvo

Friz

=●=

Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj