Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj

=●=

Nedelja, 9. VI 7532.

Logo Leteći bumbar #481

U ovom broju donosimo:

2. The Kama Sutra of sleeping for couples 2         Engleski jezik

            Nastavak, prvi deo je u 425

3. Vesti Indeksovog radio-pozorišta (i prenos utakmice)

            Iz jedne njihove knjige (još dok su bili "radio-pozorište")

4. Kviz: I oni su bili klinci!

            Pogodite poznatu ličnost

6. Špigl - dvojnici poznatih

            Foto-feljton: dvojnici poznatih ličnosti

6. Mućke

            Odabrani dijalozi iz kultne serije
8. Locirajte se!                                                           Engleski jezik

            Vi mora da ste iz… ako je većina ovih tvrdnji tačna (makedonska dijaspora; 5893-5908)

Sačuvajte ovaj broj! Možete od njega da napravite: molersku kapu, brodić, avion koji leti…

Urednicima ostalih časopisa: Budite fer i ostavite link za ovaj časopis kad već uzimate materijal odavde!

Izgubljena registarska

(transliteracija: nemam registarsku – izgubio sam je po lošem putu)

Kama sutra spavanja 2

VESTI INDEKSOVOG RADIO-POZORIŠTA

Zastava EU

            Vesti iz zemlje i sveta

● Dobro veče, poštovani gledaoci. Ovo je informativna emisija "Gadosti dana" koju nećemo početi izveštajem o poseti naše državno-partijske delegacije na najvišem nivou koja je otišla da poseti SAD, jer ta delegacija nije otišla da poseti SAD, a nije otišla da poseti SAD jer ih iz SAD niko nije ni zvao.

● Beležimo nove uspehe domaće privrede. Danas na teritoriji cele zemlje nije zabeležena ni jedna promašena investicija.

● Posle udara u Burundiju, veze sa glavnim gradom ove prijateljske države Budžumburom su u prekidu. Kako javljaju strane agencije, pučističke snage

su zauzele novinsku agenciju i za ručak pojele sve golubove pismonoše koji su služili kao veza sa svetom. Pošto više nema golubova očekuje se da će pučistima za večeru biti poslužen svrgnuti predsednik.

● Rumuniju je ponovo zahvatio snažan zemljotres jačine 7 stepeni Merkalijeve skale. Povređenih nema, ali je materijalna šteta velika. Zemljotres je zahvatio sva tri glavna grada Rumunije.

● Iz Rejkjavika naši dopisnici javljaju da su Sovjetski Savez i Sjedinjene Američke Države postigle dogovor o razoružanju... Angole...

            Vesti iz sporta

● Jugoslovenski reprezentativci i ovih dana beleže izvanredne rezultate na međunarodnom planu. Od prekjuče nije zabeležena ni jedna krađa.

● Golman "Partizana" Šupljislav Rupanović na jučerašnjoj utakmici svog tima i protivničke ekipe "Rada" nije primio ni jedan gol jer nije ni branio.

● Izvršni odbor FK "Crvena Zvezda" je odbio predlog zajednice prvoligaša da se pre svake utakmice izvedu dva penala za "Zvezdu", pa da se posle normalno igra. Rukovodstvo "Zvezde" sa direktorom na čelu smatra da je najpravednije da se izvedu četiri penala.

            Vremenska prognoza

● Vremenska prognoza: Sutra će u svim našim krajevima vreme biti grozno. Što se tiče padavina funkcionera – od toga neće biti ništa.

● Vreme: U Crnoj Gori dopiru strahovite padavine iz pravca neba, ali kako smo obavešteni domaće stanovništvo pruža strahovit otpor.

● Vreme u susednim zemljama: u Bugarskoj i dalje padaju kiša, gräd i glave; u Italiji padaju vlade; a vreme iz susedne prijateljske Albanije dobićemo, kao što već znate, sa istorijskom distancom od 20 godina.

            Prenos utakmica

Prim. red.: Tih 80-tih godina su bili prenosi više utakmica koje su se istovremeno održavale, tako što su se javljali reporteri čas iz jednog, čas iz drugog grada. Naredni tekst ne zadirkuje navijače određenih klubova već samo pokazuje da su i tada nameštene utakmice bile normalna pojava.

Reporter 1: Poštovani slušaoci, javljamo se na početku II poluvremena iz Sarajeva gde su svoje noge ukrstili fudbaleri "Ljubičaste zvezde" i "Sarajeva". "Zvezdi" je, da podsetimo, za titulu šampiona neophodna pobeda, ali i nerešen rezultat. U Beogradu između "Partizan tim se dičim" i "Mašinovođe" iz Sarajeva. Samo da ispratimo akciju domaćih fudbalera... U ovom trenutku lopta se nalazi na sredini terena. Bek domaćih dijagonalom je izvanredno uposlio napadača crveno-belih. Ovaj je sjajnim driblingom prešao osmoricu Sarajlija. U ovom trenutku prelazi preostalu trojicu. Pošto više nema igrača, sad prelazi klupu za rezervne igrače i došao do golmana Jaguša koji se bacio na jednu, ali je lopta uprkos njegovim očekivanjima otiša upravo na tu stranu! On ustaje i maše, vidi se da je ljut na protivničkog napadača. Vraća mu loptu, ovaj ponovo puca, međutim prečka! Golman se iznervirao, ponovo greškom baca loptu i ovaj treći put šutira i GOOOOOL!!! Izgleda, poštovani slušaoci, da je Sunce naglo zasmetalo golmanu i on je oči prekrio rukama što je Urovski znalački umeo da iskoristi. Protivnapad domaćih. Izgleda da će gol gostiju biti ugrožen. Da vidimo... Šansa. Ne, ne... Ništa od toga. Levo krilo "Sarajeva"

KVIZ: I ONI SU BILI KLINCI!

 

Ovo je slika jedne poznate ličnosti. Vaš zadatak je da pogodite o kome se radi. Rešenje je na poslednjoj strani.

Знаменитости в детстве

je izvanredno prodro po levoj strani i kad se već očekivao gol on se nekako spetljao i loptu neoprezno uputio prema svom golu gde se u tom trenutku slučajno ponovo našao Urovski. On je loptu traljavo i blago uputio u jednu stranu gola, ali se golman oštro panterskim refleksom bacio u drugu stranu i GOOOOOOL!!! Dva nula za "Ljubičastu zvezdu"! Domaći fudbaleri su pohrlili jedan drugom u zagrljaj. Gosti isto... No, da čujemo šta se događa u Beogradu...

Reporter 2: U Beogradu je oficijelni spiker ovog trenutka objavio rezultat u Sarajevu. Fudbaleri domaćeg tima "Partizana tim se dičim" su ovog trenutka krenuli na "sve ili sve" pošto "ništa" ne dolazi u obzir. Izvanredna borba. Na sve strane lete kopačke i koverte. U ovom trenutku sjajna šansa domaćih. Centar crno-belih je sjajno prošao po levoj strani pored dva protivnička beka koji su izgleda bili zatečeni. Koliko odavde vidim, njih dvojica su bili zabavljeni čačkanjem nosa. On prodire dalje, upravo prolazi pored grupice odbrambenih igrača gostiju koji, čini mi se, izgraju zuce... Dolazi do gola. Da vidimo ko je to. Izgleda Vargas... Biće to šut. Lopta je poletela u jednu stranu, a napadač i golman u drugu. Jedan drugom u zagrljaj. Jedan – nula za crno-bele. Gosti kreću sa centra. Izvanredan prodor krila gostiju, međutim izgleda da je pogrešio stranu. Možda bi trebalo da nosi sa sobom kompas. Prodro je do svog gola centaršut, ponovo je skočio Vargas i GOOOOL! Lopta je pošla na jednu, a golman na istu stranu. Međutim, krajnjim naporom uspeo je da je promaši i biće to 2:0 za crno-bele. U ovom trenutku šampion je "Partizan sam tim se dičim". Da vidimo šta se događa na ostalim terenima.

Reporter 3: Javljamo se iz Bugojna gde igraju domaća "Huči buči Sutjeska" i gosti iz Titograda. Rezultat u ovom

Ne plači

trenutku je 100:0 za domaćina. Osamdeset golova je postigao Bursić koji je u ovom trenutku izbio na listi strelaca lige. Gostima ovaj rezultat ne odgovara. Ako izgube sele se u drugu ligu... Toliko odavde, da čujemo šta ima novo u Sarajevu. Javićemo se za minut.

Reporter 1: U Sarajevu je golman domaćih odbranio dva izvanredna šuta crveno-belih. Trener gostiju uputio je oštar protest treneru domaćih. Nakon tog je usledila izvanredna akcija gostiju iz koje su pala četiri gola. Tako da je sad 6:0 za crveno-bele. Vraćamo se u Bugojno. Prošao je minut.

Reporter 3: U Bugojnu izjednačenje – 100:100.

Reporter 2: U Beogradu izjednačenje – 8:0 za crno-bele. Samo što je oficijelni spiker objavio da u Sarajevi crveno-beli vode sa 6:0, pala su dva gola. Onda je trener crno belih napravio prvu izmenu na utakmici. Umesto povređenog Smaljića u igru je uveo blagajnika kluba. On je naprosto 

preokrenuo igru sa dva-tri poteza i rezultat je bio 8:0 za crno-bele. U ovom trenutku šampioni su crno-beli...

Reporter 4: Poštovani slušaoci, ukoliko "Rijeka" izgubi "Dinamo" ide u Kup UEFE, ali mu za to treba gol razlika i pobeda od 80 prema nula. Igrači zagrebačkih modrih ulažu sve napore ne bili se domogli ovolike pobede, međutim ponestaje im para. Trenutni rezultat je 50:0, ali potrebno je dati još 30 golova, a ne primiti ni jedan. To će teško ići mada je sad već 60:0 za goste. Kažem, to će teško ići jer je potrebno postići još 20 golova, a ne primiti ni jedan. Nezahvalno je prognozirati jer se fudbal igra punih 90 minuta, mada je sad već 70:0 za zagrebačke modre. Ipak će to teško ići...

Reporter 3: U Bugojnu 140:100 za domaće igrače. Sada je Bursić ponovo izbio na listi strelaca na peto mesto. Selimo se u Sarajevo, a javićemo se za minut.

Reporter 1: U Sarajevu samo što je oficijelni spiker objavio rezultat u Beogradu, došlo je do promene rezultata. Naime, domaći igrači opijeni niskim vođstvom gostiju naglo su se opustili i u ovom trenutku crveno-beli vode sa 15:0. Da ispratimo napad gostiju. Sjajan prodor centarfora crveno-belih. Na njega je blago startovao bek domaćih. Biće to faul. Sudija prilazi i, da vidimo, vadi nešto iz džepa i pokazuje mu crvenu... štednu knjižicu. Crvenu štednu knjižicu. Bek prima kritiku i izvinjava se napadaču gostiju. Šut i gol!!! 18:0 za crveno-bele...

Reporter 3: U Bugojnu izjednačenje: 140-140.

Reporter 2: U Beogradu gol... Opisaću vam tu akciju. Naime, maločas je trener gostiju iz Sarajeva napravio prvu izmenu. Umesto povređenog beka u igru je uveo igrača sa brojem 608-226-384-183, "Beobanka". Onda je i trener domaćih crno-belih napravio drugu izmenu. Umesto umornog i istrošenog blagajnika u igru je ubacio drugog, svežeg. Nastala je mala prepirka na terenu, igra je zatim nastavljena, ali su se gosti naglo opustili i sad je 22:0 za crno-bele.

Reporter 3: U Bugojnu 160:140 za domaću "Sutjesku". Bursić je ponovo na listi strelaca na prvom mestu.

ŠPIGL – DVOJNICI POZNATIH

Severnokorejski oficiri  Daleci (ili Daleki?)

TLL

Reporter 1: U Sarajevu promena rezultata. Samo što je oficijelni spiker objavio rezultat iz Beograda, trener gostiju napravio je izmenu. Umesto povređenog centarhalfa u igru je ubacio televizor. To je izgleda bio poslednji adut gostiju i urodio je plodom. Dok su se domaći igrači svađali oko televizora gosti su postigli devet golova tako da je sad rezultat 28 prema nula. U ovom trenutku još jedan gol za crveno-bele. Opšta radost na terenu, golman domaćih je pohrlio u zagrljaj gostujućim fudbalerima. Svi se raduju, i gosti i domaći i stative i lopta. Čini nam se da i sudija malo cupka.

Reporter 4: Promena rezultata. Izvanredna akcija gostiju i sad je već 90:0 za zagrebačke modre.

Reporter 3: U Bugojnu izjednačenje, 140-140.

Reporter 3: U Beogradu opet promena rezultata. Samo što je oficijelni spiker objavio rezultat iz Sarajeva gosti su smanjili na 36:0 za crno-bele. I ovde opšta radost na terenu, svi se grle i ljube, skaču, vesele se... Evo, počelo je i Kozaračko kolo... Veselo! Veselo!

(iz knjige "Čekajući himnu" – nastavak stiže kad se dočepam ostalih knjiga)

MUĆKE

Džaba wireles (al' za malo)

●             F2    Danger UXD

Albert: Šta je to?

Del: Kako, šta? Video rekorder. Ima mali kompjuter. Kada odeš na odmor, snimi ti sve emisije.

Albert: Zapanjujuće.

Del: Najbolji od najboljih.

Albert: Kako zna da si na odmoru?

Del: Pošalješ mu razglednicu.

 

Del: Što se tiče tehnoloških stvari, ja sam prirodan talenat. Samo moram da se naviknem na sve funkcije i modove.

Albert: Zar momak od kog si ga kupio nije rekao da bi i idiot mogao da rukuje njime?

Del: Tačno... Rodni! Probudi se! Treba nešto da mi pomogneš!

 

Rodni: Pre neki dan je bio vrlo zanimljiv članak u novinama. Znate li da je Tajvan jedina zemlja koja nema deponiju? Sve smeće šalju njemu. (pokazuje na Dela)

Del: Dosta s tim! Nije ovo tajvanski krš. Ovaj je napravljen u Formozi. (jedno te isto)

Del: Toliko su jeftini jer je proizvođač poslao pogrešno uputstvo za upotrebu.

Rodni: Sjajno! Kako ćeš da rukuješ video rikorderom uz pomoć uputstva za toster?

 

Del: Hoću da mi snimiš jednu emisiju sa Aj-Ti-Vija, zove se "Gradski biznis" - o mega biznisu, Vol Stritu velikim zverkama i slično.

Rodni: I ti si u njoj?

Del: Mislim da bi ti kragna od gipsa lepo pristajala.

 

Majk: Pa, mazi li te život, Denz?

Denzil: Kao što mesar mazi ćurku.

 

Albert: A one lutke koje si prodavao za Božić?

Del: Ništa im nije falilo. Uzmeš ih u naručje, one zatvore okice kao da spavaju.

Rodni: Nismo ni smeli da ih otvaramo. Nisu imale zenicu, jer su im naopačke namestili oči. Zato su i bile tako jeftine.

Del: Ali deca nisu primetila. Sem one male koja je imala noćne more, ali za nju sam odmah i rekao da s njom nešto nije u redu.

 

(pošto su otkrili da su slučajno kupili erotske lutke na naduvavanje)

Albert: Nosi ih odavde što pre! Neću da delim dom s ovim vražjim stvarčicama koje donose samo maler!

Del: Sad znaš kako smo se osećali Rodni i ja kad si se uselio.

LOCIRAJTE SE

¤        Vi mora da ste iz Makedonije ako… (MK dijaspora, poglavlje CV)

5893. When you have four pairs of "Vlečki" in your wardrobe.
5894. All other action stops when you hear the music of "Ogan da go gori" or "Biser Balkanski"
5895. You are a fan of whatever soccer team Darko Pančev plays for.
5896. You can always smell garlic on your parents' breath and they insist it kills all bacteria.
5897. You have a Goce Delčev picture on the wall.
5898. You get offended if someone asks you if you are Greek.
5899. You have gone to at least 3 Macedonian protests in the city.

5900. Your wife has to make you food eveyday and if she doesn't she is not a "домаќинка"
5901. You deinitely know you are a Mačo when the "Kisela Voda" from the village of Dolno Dupeni is supposed to taste better than "Evian" mineral water.

5902. You have at least a whole "tengere" left over with food after the whole family has eaten.

5903. If something goes wrong in the family, it definitely has something to do with magic.

Donesi

5904. Everyone asks you how much money you made on your wedding night.
5905. You constantly get asked how much money you make at work and how big your home loan is.

5906. The longer you live with your parents after you get married the better off you are because you can save up enough money to buy a $400,000 home in cash.
5907. Your fridge always has more beer than food, just in case guests come over.
5908. You have atleast 20 grand cash in the roof or under the pillow.

Rešenje kviza sa četvrte strane: Ana Kurnjikova (Анна Сергеевна Курникова), 1981-

=●=

Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj