Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj

=●=

EN656 - Nedelja, 4. XII 2016./7524.

Logo Leteći bumbar No.656

U ovom broju donosimo:

2. FB profil

            Kako hakovati FB profil

2. I oni su bili klinci!

            Kviz: Pogodite poznatu ličnost

2. Životinjska firma

            Moderna basna

3. Dear verity church                        Engleski jezik

            Pismo jednoj baptističkoj crkvi

4. Špigl – dvojnici poznatih

            Foto-feljton: Dvojnici poznatih

5. English is a difficult language      Engleski jezik

            Istinita priča iz japanske ambasade u SAD

5. Kvar na sistemu HAARP

            Zašto će ova zima u SAD biti ledena

6. Sâm svoj nadrimajstor

            Male kućne majstorije (ili skarabudži)

6. Marfijev zakon

            Kolekcija životnih i radnih pravila

Urednicima ostalih časopisa: Budite fer i ostavite link za ovaj časopis kad već uzimate materijal odavde!

Pažnja! Stavite miša iznad ѕlike da bi dobili prevod ili objašnjenje istih!

Dolazi zima

FB profil 7520652319449826970_n.jpg

KVIZ: I ONI SU BILI KLINCI!

Ovo je slika jedne poznate ličnosti. Vaš zadatak je da pogodite o kome se radi. Rešenje je na poslednjoj strani.

Zagonetna ličnost

ŽIVOTINjSKA FIRMA

            Osnovao Lav novu firmu i zaposlio magarce da rade.
            I u prvo vrijeme sve je išlo odlično. Lav je rukovodio, magarci radili, a firma se razvijala.


            Poslije nekog vremena Lav je uvidio da ima mnogo novca, ali da nema  slobodnog vremena pa je odlučio zaposliti menadžera. I zaposli Lav Medvjeda kao menadžera da rukovodi firmom.
            Kao profesionalni menadžer Medvjed je tražio razne izvještaje da bi mogao što bolje upravljati firmom, ali i da izvještava Lava. I tako je Lav uživao, Medvjed rukovodio, a magarci radili i još pride pisali izvještaje za Medvjeda.


            Poslije nekog vremena Medvjed zaključi da suviše vremena provodi analizirajući te izvještaje pa zaposli tri Vuka kao voditelje poslovanja čiji će posao biti da od svih tih izvještaja prave jedan sažeti izvještaj Medvjedu.
            Da bi pokazali Medvjedu koliko su oni stručni i vrijedni, Vukovi su magarcima uveli još novih izvještaja. Sada su magarci pored redovnog posla i starih izvještaja dobili pisanje i novih brojnih izvještaja. To ih naravno nije činilo sretnima pa su počeli gunđati jer su morali ostajati duže na poslu da bi završili sve te izvještaje za Vukove.Radnik

            Medvjed je uočio da moral u firmi opada te je zaposlio Lisicu da ga podigne. Lisica je provodila ankete, organizirala razne tečajeve, događaje i skupove u svrhu podizanja morala u firmi, ali sve to izvan radnog vremena i vikendom.

            Magarci su sada već otvoreno pokazivali nezadovoljstvo jer su imali sve više i više posla i sve manje i manje slobodnog vremena. U isto vrijeme Lav je primijetio da profit firme drastično opada te je pozvao Medvjeda, Vukove i Lisicu na sastanak da odluče što i kako dalje.

            Na sastanku je odlučeno: Otpustiti pola magaraca da bi se smanjili troškovi poslovanja, a preostalim magarcima umanjiti plaću za 20%.

            Svaka sličnost s aktualnim događanjima u zemlji je sasvim slučajna i za to ova basna unaprijed odriče bilo kakvu odgovornost!

DEAR VERITY CHURCH

Dear Verity church:

            Thank you for doing so much to educate people regarding God's Law. I have learned a great deal, and try to share that knowledge with as many people as I can. When someone tries to defend the homosexual lifestyle, for example, I simply remind them that Liviticus 18:22 clearly states it to be an abomination. End of debate. I do need some advice from you, however, regarding some other elements of God's Laws and how to follow them.

 

1. Leviticus 25:44 states that I may possess slaves, both male and female, provided they are purchased from neighboring nations. A friend of mine claims that this applies to Mexicans, but not Canadians. Can you clarify? Why can't I own Canadians?

2. I would like to sell my daughter into slavery, as sanctioned in Exodus 21:7. In this day and age, what do you think would be a fair price for her?

3. I know that I am allowed no contact with a woman while she is in her period od menstrual uncleanliness – Lev.15: 19-24. The problem is, how do I tell? I have tried asking, but most women take offense.

4. When I burn a bull on the altar as a sacrifice, I know it creates a pleasing odor for the Lord – Lev.1:9. The problem is my neighbors. They claim the odor is not pleasing to them. Should I smite them?

5. I have a neighbor who insist on working on the Sabbath. Exodus 35:2 clearly states he should be put to death. Am I morally obligated to kill him myself, or should I ask the police to do it?

6. A friend of mine feels that even though eating shellfish is an abomination, Lev. 11:10, it is a lesser abomination than homosexuality. I don't agree. Can you settle this? Are there "degrees" of abomination?

7. Lev. 21:20 states that I may not approach the altar of God if I have a defect in my sight. I have to admit that I wear reading glasses. Does my vision have to be 20/20, or is there some wiggle-room here?

8. Most of my male friends get their hair trimmed, including the hair around their temples, even though this is expressly forbidden by Lev. 19:27. How should they die?

9. I know from Lev. 11:6-8 that touching the skin of a dead pig makes me unclean, but may I still play football if I wear gloves?

ŠPIGL – DVOJNICI POZNATIH

Ovaj tip → Reš-pečeno pile

TLL h76E8FDB5.jpg

10. My uncle has a farm. He violates Lev. 19:19 by planting two different crops in the same field, as does his wife by wearing garments made of two different kinds of thread (cotton/polyester blend). He also tends to curse and blaspheme a lot. Is it really necessary that we go to all the trouble of getting the whole town together to stone them? Lev. 24:10-16. Couldn't we just burn them to death at a private family affair, like we do with people who sleep with their in-laws? (Lev. 20:14)

 

            I know you have studied these thing extensively and thus enjoy considerable expertise in such matters, so I'm confident you can help.

            Thank you again for reminding us that God's word is eternal and unchanging.

            Your adoring fan.

PS: It would be a damn shame if we couldn't own a Canadian!

Engleski 68797829_n.jpg

KVAR NA SISTEMU HAARP

GEKONA - Sistem HAARP u koji je američko ministarstvo odbrane uložilo milijarde dolara, pokvario se u kritičnom momentu, i umesto u Srbiju, talase polarne temperature poslao je u SAD, piše dopisnik Čikago Tribjuna sa Aljaske gde je smešten ovaj sistem za kontrolu klime.

- Želeli smo da napravimo polarni eksperiment na maloj teritoriji, ali tako da ne bude u pitanju ostrvo, a opet da ne zahvatimo druge okolne zemlje.U pitanju je dakle nešto kao fokusirana energija, samo u ovom slučaju fokusirana hladnoća. Hteli smo da vidimo da li je život moguć ako se temperatura naglo spusti  ispod -80°F (-62°C, prim. prev.) i kako ljudi reaguju u takvim situacijama. Izbor je, logično, pao na Srbiju. Međutim, kada smo odredili koordinate i pustili aparate u pogon, nešto je krenulo po zlu. Umesto da se ledeno doba okomi na Beograd i okolinu, prava snežna lavina se survala na SAD - kaže izvor iz tehničke službe HAARP postrojenja.

            Po njegovim rečima, inženjerima još nije pošlo za rukom ni da lociraju kvar, a kamoli da ga otklone. U međuvremenu, polarni vrtlog zatrpao je severni deo SAD i nemilice se širi ka jugu, a u nekim krajevima živa u termometru već se spustila ispod -50°C. Amerikanci su preplašeni da će proći kao dinosaurusi u mezozoiku, a mnoge ustanove su zatvorene.

- Sve je nekako krenulo po Marfijevom zakonu. Ne znamo šta je u pitanju. Proračuni su bili precizni, tu nema dileme. Pa završnu verziju radio je naš najbolji fizičar Stiven Popović. Među zaposlenima u HAARP-u se širi panika, jer nam preostaje malo vremena, rekao bih čak malo toplog vremena. Neki veruju da je u pitanju Teslin štit i da nije trebalo da biramo baš Srbiju - ističe sagovornik.

            Vašington je alarmiran, traži hitnu istragu, ali pre toga da se zaustavi ovo nevreme. Stiglo je i naređenje - ukoliko se ne zaustavi polarni talas u SAD, da vojska minira čitavo područje HAARP-a i digne ga u vazduh.

- Međutim, mi naučnici nismo baš uvereni da će to poništiti negativne posledice. Moguće je da u tom slučaju one postanu trajne i da se Severna Amerika pretvori u santu leda, a da se uskoro na Floridi nasele foke i polarni medvedi - navodi sagovornik.

            A pojedini vešti trgovci već su se snašli i odštampali nove razglednice sa aktuelnim prizorima iz Sjedinjenih Američkih Država.

(izvor: Naša patka)

NM veslo 656

MARFIJEV ZAKON

● METAZAKONI ●

● Metazakon "Les Miserablesa"

            Svi zakoni, bili oni dobri, loši ili osrednji, moraju se doslovce poštovati.

Persigov postulat

            Broj razumnih hipoteza kojima se može objasniti neki fenomen je beskonačan.

Lillyjev metazakon

            Svi zakoni su imitacije stvarnosti.

Krajnje načelo

            Po definiciji, kad istražuješ nešto nepoznato, nikad ne znaš na šta ćeš naleteti.

Cooperov metazakon

            Umnožavanje novih zakona izaziva umnožavanje novih rupa u zakonu.

DiGiovannijev zakon

            Broj zakona se uvećava dok ne ispuni raspoloživi prostor za objavljivanje.

Leo Rogersov blagoslov drugom izdanju

            Ako nešto vredi terati, vredi i preterati.

Rogersovo zapažanje o zakonima

            Što je birokratska hijerarhija bolje organizovana, to manje ceni Murphyjev zakon.

Peterovo načelo i slične.

            Oaksovi principi zakonodavstva:

1. Zakon se proširuje u skladu sa raspoloživim resursima za njegovo sprovođenje.

Rajvosa parking

(slobodno parkiraj i ostavi ključ kod Mehe)

2. Loš zakon će pre biti dopunjen nego ukinut.

3. Društveno zakonodavstvo ne može ukinuti zakone fizike.

Jaffeovo pravilo

            Postoje neke stvari koje se ne mogu znati - ali je nemoguće znati koje su to stvari.

Muirov zakon

            Kad pokušamo nešto da pojedinačno okarakterišemo, ustanovimo da ima veze sa svačim na svetu.

Zakon o proizvoljnom svojstvu

            Nešto možeš podeliti u onoliko delova koliko želiš.

Pouka: Sve možeš podeliti u onoliko delova koliko želiš.

Komentar o pouci: U ovom slučaju "sve" se može posmatrati kao podskup od "nešto".

Ducharmov aksiom

            Ako neko posmatra svoj problem dovoljno detaljno, prepoznaće i sebe kao deo tog problema.

Poslednji zakon

            Ako nekoliko stvari koje su mogle da krenu naopako nisu, bilo bi mnogo bolje za njih da su krenule naopako.

● ZEZALAŠTVO ●

● Draganov zakon

            Samo je zezanje prava stvar. Sve ostalo je zezanje.

● Wallaceovo zapažanje

            Situacija je krajnje čupava.

● Hartleyev prvi zakon

            Nije teško dovesti konja na pojilo, ali ga naučiti da pliva leđno, e to je već nešto.

● Weaverov zakon

            Kada više novinara krene istim taksijem na zadatak, onaj na prednjem sedištu plaća za sve.

Doyleova poruka:
            Bez obzira koliko novinara deli taksi i ko od njih plaća, svako podnosi svojoj firmi ukupan račun za prevoz.

● Johnsonov drugi zakon

            Ako u toku jednog meseca očekujete više značajnih društvenih događaja, svi će se desiti iste večeri.

● Matschov zakon

            Bolje je doživeti užasan kraj nego trpeti užase bez kraja.

● Jacquinov postulat o demokratskoj vladi

            Ničiji život, sloboda ili imovina nisu sigurni dok zakonodavac zaseda.

● Fowlerova opaska

            Jedino nesavršeno biće u prirodi jeste čovek.

● Termanov zakon inovacije

            Ako želiš da tvoj tim pobedi u skoku u vis, nađi jednog koji može da preskoči dva i po metra, a ne petoricu koja skaču po pola metra.

● Haldaneov zakon

            Svemir nije samo čudniji nego što zamišljamo, on je čudniji nego što i možemo zamisliti.

● Kerr-Martinov zakon

1. Prilikom rešavanja sopstvenih problema, fakultetski nastavnici su krajnji konzervativci.

2. Prilikom rešavanja tuđih problema postaju krajnje liberalni.

Bušan čamac

● Bucyjev zakon

            Razuman čovek nikad ništa nije postigao.

● Churchillov komentar o čoveku

            S vremena na vreme čovek se saplete o istinu, ali se u većini slučajeva pribere i produži.

● Trischmanov paradoks

            Pametnom čoveku lula omogućava da razmisli, a budali samo zapušuje usta.

● Zakon opažanja

            Izbliza ništa ne izgleda tako dobro kao iz daleka.
            Ili izdaleka ništa ne izgleda tako dobro kao izbliza.

● Aquinov aksiom

            Što uspeva bogovima, ne uspeva volovima.

● Newtonov slabo poznat sedmi zakon

            Bolje vrabac u ruci nego iznad glave.

● Whiteova teorema zabezeknutosti

            Što pre i što detaljnije saopštiš loše vesti, to bolje po tebe.

            ● ● ●

Rešenje kviza sa treće strane: Džej Zi (Jay Z; 1969)

Friz

=●=

Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj