Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj

=●=

EN739 - Nedelja, 9. VIIII 2018./7526.

Logo Leteći bumbar No.739

 Molba

U ovom broju donosimo:

2. Pjesma đaka prvaka

            Za sve đake-prvake (kisele krastavce)

2. Lažne vesti

            Zezanje sa aktuelnim dešavanjima

4. Špigl – dvojnici poznatih

            Foto-feljton: Dvojnici poznatih

7. Ove nedelje u bioskopu "Ode on"

            Film "Drakula"

8. Pesme u piktogramima

            Kviz: Pronađite pesme poznatih bendova (3/4)

Urednicima ostalih časopisa: Budite fer i ostavite link za ovaj časopis kad već uzimate materijal odavde!

Pažnja! Stavite miša iznad ѕlike da bi dobili prevod ili objašnjenje istih!

Srdić - Suša

PJESMA ĐAKA PRVAKA

Zbogom, bako, mili rode,

u školu me jutros vode,

Tamo će me vazdan tući,

živ ti neću doći kući.

Zbogom jagnje sviloruno,

čoban ti je poginuo.

 

Zbogom, kravo, mliječna spravo,

odnio je šalu đavo,

pozdravi mi drago tele,

poginuću danas, vele,

poslednje ti šaljem zbogom,

osveti me tvrdim rogom.

 

Zbogom, konju ritajući,

nastradaću čitajući,

unaprijed mi duša zebe,

više jahat neću tebe,

daj pomozi stradalniku,

bježaćemo čak u Liku.

Branko Ćopić

 

Profesorica

LAŽNE VESTI

            Na sajtu "Njuz", i još nekima, se često objavljuju jako dobre i smešne lažne vesti, ali su jako kratke pa ih ne možemo objavljivati pojedinačno već će biti u formi feljtona.

 

Roditelji kupanjem u fontani proslavili početak nove školske godine

BEOGRAD, 1. septembar 2017, (Njuz) – Više desetina roditelja kupalo se danas u fontani na Trgu Nikole Pašića, čime su proslavili kraj letnjeg raspusta i početak nove školske godine. Kako saznaje Njuz, najviše je bilo roditelja đaka od prvog do četvrtog razreda Osnovnih škola, koji su skakali u fontanu, prskali se i uzvikivali "Gotovo je!", "Škola!" i "A sad adio".

            Jelena Ilić, majka čiji sin ide u drugi, a ćerka u treći razred, kaže da je tokom celog avgusta odbrojavala dane do prvog septembra.

– Lepo je krajem juna malo više vremena provoditi sa svojom decom, kao i u julu, pogotovu što smo išli na more. Ali onda je došao avgust, kome kao da nikad nije bilo kraja – kaže naša sagovrnica.

            Milutin Grašić, koga smo prekinuli dok se zaletao da skoči "bombu", kaže da se ni kao dete ovoliko nije radovao završetku škole.

– Volim svoje male anđele najviše na svetu, ali Bogu hvala pa ću ih sada malo manje gledati, jer će biti u školi, u dnevnom boravku i na časovima engleskog, plivanju i karatea. Možda ih upišemo na još dva-tri sporta preko vikenda – kaže naš sagovornik.

            On dodaje da roditelji ipak ne treba previše da slave, jer ove godine prvi septembar pada u "prokleti petak". (Marko Dražić)

Prijemni iz srpskog ni kad teži

BEOGRAD, 18. VI. 2018, (Njuz) – Učenici 8-smih razreda polagali su danas prijemni iz Srpskog jezika, koji je, kako smo uspeli da saznamo, ove godine ni kad teži. Naj teža pitanja su ove godine bila iz pravo-pisa, ali i ona iz gramatike i književnosti su takođe bila pre teška.

– Jer ovako treba da izgleda prijemni za osmake? – pitao se jedan zabrinuti roditelj posle testa i kaže da je u njegovo vreme sve bilo lakše.

– Ni sam previše pratio gradivo mog sina sve do pre par dana, kada sam bacio pogled i šokirao sam se. Možda mi ne ćete poverovati, ali ni ja nisam znao mnoge odgovore – kaže ovaj otac, koji je tražijo da ostani ano-niman.

            Kako saznaje Njuz, za sutra je najavljen pre težak test i iz matematike i prognoze kažu da će ga položiti oko 60 posto, dok će oko 55 posto pasti. (Marko Dražić)

Test

Željko Mitrović za "Zadrugu 2" iznajmljuje šest šlepera starleta

Supermen i Zadruga

ŠIMANOVCI, 3. septembar 2018, (Njuz) – Vlasnik i direktor TV Pink Željko Mitrović izjavio je danas da će za potrebe snimanja "Zadruge 2" izjajmiti čak šest šlepera starleta, saznaje Njuz. On je napomenuo da su starlete iz prve sezone "Zadruge" mogle da stanu u jedan najobičniji kamiončić, zbog čega je odlučio da njihov broj drastično poveća.

– Šest šlepera starleta na prvi pogled deluje kao da pričamo o nečemu što je od neprocenjive vrednosti, ali moram da napomenem da su većina starleta sjajne replike i kopije starleta koje možete videti u najvećim svetskim metropolama – kaže Mitrović i napominje da će publika uživati u gledanju njihovih vožnji u oldtajmerima i po gondolama, koje će voziti učestici ovog rijalitija.

– Oko deset stranih i 40 domaćih plastičnih hirurga su poslednjih šest meseci radili na ovim starletama i one su u potpunosti spremne za sve izazove – izjavio je Željko Mitrović i najavio da će, u slučaju uspeha ove "Zadruge", u trećoj

sezoni napraviti repliku svemirske stanice u Šimanovcima i da ćemo gledati putovanje ovih starleta u svemir u seksi skafanderima. (Marko Dražić)

Reke stare planine odlučile da potraže posao u Nemačkoj

CELA NEMAČKA, 29. avgust 2018, (Njuz) – Nakon što nisu uspele da u Srbiji pronađu posao u struci, reke Stare planine spakovale su kofere i rešile da bolji život potraže u Nemačkoj, saznaje "Njuz". Pouzdani planinski izvori sa lica mesta javljaju da je rekama "dozlogrdilo da ih tretiraju kao reke drugog reda" i da će možda "u Nemačkoj znati da cene njihov doprinos društvu a da će od svog posla moći dostojanstveno da teku".

– Poštena reka ovde danas nema šta da traži. Ne samo da nas ne cene nego nas teraju da pravimo struju, a to, podsetiću vas, nije naš posao, kaže za Njuz Rudinska reka koja je nedavno izgubila nasušno korito. – Ja idem za Nemačku na bauštelu pa šta bude. Kad se malo ustalim onda će preko programa spajanje pritoka doći i moja porodica, zaključuje ona ogorčeno.

            Stručnjaci se slažu da posla za reke ovde više nema.

– Šteta je velika po našu ekonomiju jer nas napuštaju školovane, brze i dobro ukorićene reke. Nemačka ili neka druga zapadna zemlja će dobiti ove već gotove reke i potočiće potpuno na gotovo, kaže za "Njuz" dr. Nedeljko Urošević, stručnjak za meandriranje i izviranje.

            Kako se nezvanično saznaje, ukoliko se branama ne stane na put ovom problemu, Srbiji preti najveći odliv tokova u njenoj istoriji. (Viktor Marković)

TLL

Dambldor → Gandalf

TLL 739

Mladić iz Foče dao bakšiš konobaru

            Čudo koje se u Foči desilo protekli vikend se prepričava i danas na ulicama ovog grada. Naime zabilježen je nezapamćen slučaj u posljednjih dvadesetak godina u Foči, jedan mladić je dao bakšiš konobaru i tako ušao u anale ovog grada. Tokom izlaska mladić je popio nekoliko piva i nakon što mu je konobar saopštio da je iznos računa 12 KM on je ostavio 15 maraka i samo izašao iz objekta. Konobar kojem se ovo desilo nam je prepričao cijeli slučaj.

- Nakon što sam vidio da je taj dečko ostavio pogrešan iznos potrčao sam za njim i rekao da su tri marke viška, a on je mrtav-ladan rekao da je to bakšiš. Ispočetka se nisam mogao sjetiti šta to znači, ali onda sam se sjetio priče koju mi je pričao deda da je on ostavljao bakšiše konobarima dok je putovao kroz bivšu Jugu. Bio sam u čudu i nisam se stigao ni zahvaliti, a on je samo otišao u nepoznatom pravcu. - izjavio je konobar.

            Naša redakcija je saznala da je mladić porijeklom iz Foče, ali da se školovao u inostranstvu i da se tek vratio u rodno mjesto i već prvih dana boravka postao jedan od omiljenih ljudi u ovom gradu, barem kada je riječ o konobarima. (Karakter.ba)

Novinari tabloida blokirali splavove jer je Soraji zabranjen ulazak u Srbiju

Haris Džinović

BEOGRAD, 5. jun 2017, (Njuz) – Nekoliko desetina novinara i fotoreportera srpskih tabloida blokiralo je danas sve ulaze na beogradske splavove ogorčeni odlukom MUP-a Srbije da poznatoj crnogorskoj starleti Soraji Vučelić zabrani ulazak u Srbiju.

– Nećemo dozvoliti ulazak ni na jedan splav dok se Soraji ne dozvoli povratak u zemlju. Soraja svojim ponašanjem, izgledom i izjavama već godinama hlebom hrani naše porodice i njen izostanak sa ovdašnjeg estradnog neba ozbiljno će ugroziti tiraže naših novina a samim tim i našu egzistenciju. Internet će da gori ukoliko naši zahtevi ne budu ispunjeni – kaže Miloš Stanković, jedan od organizatora protesta. On ističe da je u poslednje vreme primetna nestašica starleta na našem tržištu, objašnjavajući da je "sve što vredi otišlo u rijaliti", a da jedna Stanija nije dovoljna da zadovolji ovoliku potražnju.

            Sa njim se slaže i fotoreporter Nenad Lukić, koji kaže da će se odsustvo Soraje Vučelić pokazati kao nenadoknadivo.

– Tokom letnjih meseci to neće biti toliko primetno jer će sve naše estradne ličnosti i onako biti na crnogorskim plažama, pa ćemo ih tamo slikati sa Sorajom, ali šta ćemo kad dođe jesen? Soraja ima veze sa estradom, podzemljem, tajkunima, dakle kompletna je ličnost i kao takva nezamenljiva. Zahtevamo hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj bi se ponovo raspravljalo o tome da li Soraja Vučelić predstavlja baš toliku bezbedonosnu pretnju po Srbiju – kaže Lukić.

            Demonstranti ulaz na splavove ne dozvoljavaju nikome pa čak ni našem poznatim fudbalerima koji su planirali da se tu odmore od dugačkih i napornih sezona. Ispred splavova već su se formirali dugački redovi biznismena iz Slovenije i Hrvatske koji se nadaju da će kompromis ipak biti postignut i da njihov dolazak u srpsku prestonicu neće biti uzaludan. (Bojan Ljubenović)

Uplatio letovanje u Grčkoj jer želi da obiđe Šumadiju

            UŽICE, 4. jul 2018, (Njuz) – Užičanin Stanko Antonijević odlučio je da ovog leta obiđe lepote Šumadije pa je zato u jednoj turističkoj agenciji iz Čačka sebi uplatio letovanje u Grčkoj.

- Možda izgleda smešno moja želja da odmor provedem u Šumadiji, ali sam nedavno shvatio da jako slabo poznajem našu zemlju, njene prirodne lepote i kulturne znamenitosti – priča Stanko – Dobro sam se raspitao oko uslova i kvaliteta usluge koje nude domaće turističke agencije i, po preporuci prijatelja, uplatio aranžman za Grčku. 

Meda i turisti

Profesionalna usluga, visoki standardi koje ova agencija neguje u svom poslovanju su bili ključni za moju odluku i mogu potvrditi da nisam pogrešio. Za uplaćenih deset dana u Grčkoj dobijate fantastično putovanje Šumadijom, mogućnost da na pravi način upoznate ovaj deo Srbije i uživate u kratkom borаvku u Kragujevcu – tvrdi on.

            Utisci koje je doneo sa putovanja su još sveži, a kako sâm kaže, teško je rečima na pravi način preneti oduševljenje koje ga ne napušta.

- Juče sam stigao kući i malo je reći da je putovanje je ispunilo sva moja očekivanja. Krenuli smo ujutru iz Čačka, a ja sam mogao da 

razgledam čarobni šumadijski pejzaž koji me je prosto očarao. Čim smo stigli u Kragujevac, vozač nam je rekao da izađemo i ostavio nas na parkingu. Iskoristio sam priliku i obišao grad uzduž i popreko. Kragujevac je stara srpska prestonica, grad bogate istorije u kome svakako ima šta da se vidi. Posle obilaska sam obišao nekoliko kafića kako bih osetio duh grada, a onda seo u jedan lep restoran kako bih probao čuvene šumadijske specijalitete. Bilo je ovo divno iskustvo i toplo bih ga preporučio svakome ko želi da upozna srpsku gostoljubivost i tradiciju – bez mnogo razmišljanja poručuje ovaj mladić i dodaje da aranžman možda jeste malo skuplji jer za deset plaćenih noćenja u Grčkoj dobijate put do Kragujevca, ali i da ovakvo iskustvo vredi uloženog dinara. (Bojan Savić)

Navijač koji je planirao vozom na utakmicu Srbija-Brazil danas pronašao "Prokop"

BEOGRAD, 2. jul 2018, (Njuz) – Petar Babić iz Beograda koji je planirao da vozom ide u Moskvu na utakmicu Srbija-Brazil danas je, posle 7 dana potrage, konačno pronašao glavnu beogradsku železničku stanicu Prokop, javili su domaći mediji.

            Petar, dizajner koji već 43 godine živi i radi u Beogradu, kaže kako je dugo planirao da prisustvuje ovoj utakmici i da je karte za nju kupio još u oktobru prošle godine.

- Želeo sam da lagano putujem vozom do Moskve, ali kada sam 2 dana pre utakmice došao na glavnu stanicu u Nemanjinoj, rekli su mu da je to sad premešteno u Prokopu. Tu kreću moje muke da prvo saznam šta je to Prokop, a onda i da ga ponađem – priča svoju ispovest ovaj navijač srpske reprezentacije.

– Pitao sam poznanike, tražio pomoć prijatelja na društvenim mrežama, ali niko nije umeo da mi objasni gde je to, sve dok posle duge potrage konačno nisam ugledao sliku nekog objekta na Fejsbuku kod drugara, sa pitanjem "Zna li neko šta je ovo, a ima i šine?". Međutim, kada sam otišao tamo, nisam poverovao da ono može biti glavna železnička stanica jednog grada pa sam nastavio potragu – jada se Petar i dodaje kako mu je pre toga trebalo još nekoliko sati da shvati kako uopšte da dođe do Prokopa.

- Nakon nekog vremena kada su me ljudi ubedili da to ipak jeste beogradska glavna železnička stanica, vratio sam se tamo, ali moj voz je već bio otišao. Nekih 7 dana ranije – kaže Petar. Nadam se da će Srbija zabeležiti ubedljivu pobedu protiv Brazila i da ćemo se plasirati u osminu finala – bio je na kraju ipak optimističan ovaj vatreni navijač srpske reprezentacije. (Miroslav Vujović)

Miksevi na CD-ovima

POTRESNO: Diplomirani DJ, najbolji u svojoj generaciji, već tri godine ne može da nađe posao u struci

BEOGRAD, 2. jul 2018, (Njuz) – Pavle Krstić, poznatiji kao DJ Palie K, koji je diplomirao za DJ pre tri godine sa prosekom 9,46, zbog čega je bio proglašen za DJ generacije, već tri godine ne može da nađe posao u struci, saznaje Njuz. On kaže da je slao CV i motivaciono pismo na adrese svih poznatih beogradskih klubova, da je na nekoliko mesta prošao i dva kruga razgovora, ali da i pored toga nije dobio posao.

OO 739

- Ne boli me toliko što sam bez posla u struci, koliko kada vidim da pored mene sa diplomom i visokim prosekom, zapošljavaju neke samouke DJ-jeve. Šta je sledeće, zapošljavaće i samouke lekare?! Eto u kakvoj državi živimo, više niko ne ceni znanje i stručnost, nema više ovde perspektive, treba ići odavde, ko poslednji izađe neka upali svetlo u klubu – kaže ovaj rezignirani mladi DJ.

            On navodi da je godinama naporno studirao i da je pitanje da li bi toliko vremena posvećivao učenju da je znao šta ga posle čeka.

- Žali Bože kad pomislim koliko sam spremao kolokvijum iz "Brzog vraćanja ploča", svih onih prepodneva koje sam proveo na vežbama iz "Uvoda u skreč", kao i učenja za najteži ispit na fakultetu iz kog sam dobio 10, "Osnove hidratacije organizma na žurci". Šta ja sad uopšte mogu da uradim sa svojim diplomskim "Uticaj minimalnih semplova Svena Vatha na ranu fazu stvaralaštva Martin Garrixa" – kaže naš sagovornik i razmišlja da možda proba da se prekvalifikuje za MC-ja. (Marko Dražić)

Pesme u piktogramima

Friz

=●=

Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj