EN746 - Nedelja, 23. XII 2018./7526.

Logo Leteći bumbar No.746

Molba

U ovom broju donosimo:

2. Kisački aligator

            Kako su Kisačani krenuli da love aligatore

4. Lažne vesti

            Zezanje sa aktuelnim dešavanjima

4. Špigl – dvojnici poznatih

            Foto-feljton: Dvojnici poznatih

7. Ove nedelje u bioskopu "Ode on"

            Film "Chuck-e"

Urednicima ostalih časopisa: Budite fer i ostavite link za ovaj časopis kad već uzimate materijal odavde!

Pažnja! Stavite miša iznad ѕlike da bi dobili prevod ili objašnjenje istih!

Statusi

SVIM ČITAOCIMA RIMOKATOLIČKE VEROISPOVESTI ŽELIMO SREĆAN BOŽIĆ!

KISAČKI KROKODIL

            Nepoznati muškarac (42), prijavio je da je u svom dvorištu u Kisaču, u Svetosavskoj ulici, video – krokodila ili aligatora. Policajci iz PI Detelinara izašli su odmah na teren i zatekli lice na adresi s koje je stigao poziv. Muškarac koji je uputio poziv, po dolasku policije rekao je da ipak nije video aligatora, već da je video jare zelene boje, te da ga je "pomešao sa krokodilom".

            U policijskom izveštaju koji se pojavio na društvenim mrežama stoji da je lice bilo u vidno alkoholisanom stanju, pa je alkohol verovatno "kumovao" ovoj nadasve čudnoj prijavi.

            A vi baš znate šta je čovek video…

(izvor: nsuzivo.rs)

Prim. ured.: Povodom ovog slučaja, na FB je pokrenut događaj pod nazivom "Lov na aligatore u Kisaču". U opisu stoji:

"Kako nezvanično saznajemo, pojavilo se više aligatora u selu Kisač, kod Novog Sada… Stanovnici ovog sela su u strahu. Krokodil se nakon nekog vremena kamuflira u zeleno jare sa rogovima koje vija meštane ovog sela."

            Ali to nije kraj! Svega dan kasnije, grupa meštana Kisača uspela je nakon višednevne potere da uhvati aligatora. Momci iz Kisača javili su se našoj redakciji i poslali nam sliku aligatora kog su uhvatili. Naravno radi se o gumenom aligatoru, a oni su napravili šalu kao reakciju na tu vest.

Фотографија корисника Милорад Јанићијевић

            Naravno, na toj FB stranici sa događajem ima još slika "ulovljenih" i "primećenih" aligatora/krokodila, a mi vam objavljujemo tri najzanimljivije, odakle je sve počelo. Ostale su manje-više na isti fazon.

Aligator Kisač 1

Aligator Kisač 2

Aligator Kisač 3

LAŽNE VESTI

            Na sajtu "Njuz", i još nekima, se često objavljuju jako dobre i smešne lažne vesti, ali su jako kratke pa ih ne možemo objavljivati pojedinačno već će biti u formi feljtona.

 

Goran Vesić počeo da upada ljudima u stanove i postavlja novogodišnje ukrase

BEOGRAD, 8. novembar 2018, (Njuz) – Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić pokušao je jutros u više stanova u Beogradu da postavi novogodišnje ukrase. Kako saznaje "Njuz", Vesićeva akcija bila je polovično uspešna jer je tek deo stanara pristao da zamenik

gradonačelnika uđe i postavi ukrase u njihovom stanu.

- Većina stanara mu uopšte nije otvorila misleći da je u pitanju neko ko sakuplja staro gvožđe i kabasti otpad. Oni koji su mu otvorili pokušavali su da mu objasne da ne žele u svom stanu irvase od dva metra niti ogromne lopte prekrvene srmom, ali je on insistirao da im okiti stan. Neki su popustili i pod pritiskom jer je Vesić pretio da će, ako ne uzmu ukrase, otići i vratiti se sa svetlećim fontanama – kaže jedan od stanara koji je uspeo da se odbrani od nasrtljivog Vesića, a koji je želeo da ostane anoniman. Prema njegovim rečima, zamenik gradonačelnika nije želeo uopšte da sluša primedbe.

- Kažem mu da još nismo počeli da ukrašavamo stan, da je rano, a on kaže "Pa sjajno, ja najviše volim da ukrasim ono što uopšte nije ukrašeno, ali sve teže pronalazim 

TLL

Oči muve → Dupe u mrežastim čarapama

TLL 746

neukrašene površine!" Kako se odbraniti od toga? – pita se ovaj Beograđanin.

            Stanari više zgrada u Beogradu navode da je Vesić u tim zgradama bez pitanja već okitio sve zajedničke prostorije, hodnike, terase, podrume, vešernice, pa čak i liftove.

Nenad Milosavljević

Djeda Mraz ne dolazi u Sarajevo: Irvasi preletjeli grad, nisu ga vidjeli od smoga

            Glavni grad Bosne i Hercegovine ove godine je ostao bez posjete najpoznatijeg starca na svijetu, Djeda Mraza. Kako su nam saopštili iz PR službe sa Sjevernog pola, Djed Mraz je već prošao ovo područje i trenutno se nalazi u zapadnom dijelu Bugarske.

            Nakon što su pogledali kretanje Djeda Mraza putem GPS-a koji je ugrađen u njegove saonice vidjeli su da je Djeda Mraz samo preletio iznad Sarajeva. Nedugo nakon toga primili smo video poruku na "Snapchat" u kojoj patuljci sa Sjevernog pola objašnjavaju da irvasi nisu ni vidjeli Sarajevo od smoga i nisu znali da tu žive djeca. Djeda Mraz je saopštio da je to bio predivan prizor jer je mislio da se radi o oblacima koji su se spustili skroz na zemlju. Gospodin Mraz je još dodao da to nije vidio nigdje na svijetu iako je obišao sva mjesta na ovoj planeti.

Karakter.ba

Šokantan prizor u Sarajevu: Deca ostavljena sama napolju na snegu i hladnoći!

            Na nepoznatoj lokaciji u Sarajevu, danas su nadležne službe pronašle četvero dece kako su nemarno puštena na hladnoću od strane svojih roditelja čiji identitet nije poznat.

            Naime, slučajni prolaznik Eldin Pahuljica je vidio četvoro dece dok je prolazio jednim stepeništem u Sarajevu, vraćajući se iz prodavnice gde je otišao da kupi slatkiše za svoju decu koja su u kući u sigurnim i konrolisanim uslovima, uz tablet. Čim je video ovu situaciju, pozvao je policiju, pa su službenici MUP-a Kantona Sarajevo izašli na teren.

Deda Mraz

            "Ja sam bezbrižno prolazio tom ulicom i gledao kako je lijepo i mirno, kako nema nikoga osim pasa lutalica. Ruke su mi bile pune. Nosio sam dvije velike kese i nisam mogao čitati ništa na telefonu. Stoga sam kao lud zvjerao okolo. Da nije toga bilo, ne bih ja ovu djecu ni vidio. Helem, tako zvjerajući sam vidio da ta djeca stoje tu bez ičijeg nadzora. Nije mi bilo mrsko, sačekao sam tri, četiri minute, misleći da će sad neko tu djecu doći i pokupiti. Mislio sam da čekaju nešto. Međutim, oni su tu radili neke čudne stvari i imali su neke čudne totalno nedigitalne sprave sa sobom koje su im valjda omogućavale da rade to što su radili. Vjerujte mi, takvu vrisku odavno nisam čuo. Smijali su se i gađali snijegom jedni druge. Svašta mi je palo na pamet. To nasilno ponašanje, djeca sama vani na hladnoći. Razmišljao sam da ih uvedem u svoju kuću, ali sam onda pomislio i na svoju djecu… Ono - mogla bi ova druga djeca utjecati na njih, pa da i oni izlaze. Odmah sam pozvao policiju. Evo vjerujte mi da ću sad otići i popiti nešto za smirenje", završava svoju ispovest Pahuljica.

            Pripadnici MUP-a KS su na terenu i vrše istragu, a više o tome nam je rekla glasnogovornica Suvada Kuldija.

- Mi očekujemo rezultate istrage relativno uskoro i sa tim podacima ćemo raditi. Definitivno mislimo da ćemo o ovome obavijestiti socijalne službe kako bi se djeca ovih nemarnih ljudi oduzela, jer evo vidite da su ta djeca puštena sama da se suoče sa svim surovostima vanjskog svijeta, bez ikakvog nadzora i bez ikakve brige. Mnoge stvari se tu mogu desiti. Više detalja ćemo moći podijeliti kad se istraga završi. - rekla je Kuldija.

(Izvor: Satro.info; preuzeto sa: "Balkan info")

Albanske bebe pretukle ljude koji su palili mlevenu Plazmu

PRIŠTINA, 23. novembar 2018, (Njuz) – Nekoliko beba albanske nacionalnosti napalo je i divljački pretuklo svoje komšije koje su mirno palile namirnice proizvedene u Srbiji i otelo im nekoliko kutija mlevene "Plazme", javljaju kosovski mediji. Incident se dogodio u Kačaniku, a teže posledice je sprečila policija koja uspela da razdvoji bebe i njihove žrtve.

– Skupili smo se da pokažemo svoj revolt zbog politike Srbije i usput zapalimo neke proizvode koji se u njoj proizvode. – priča A.I., jedna od žrtvi malih nasilnika. – Dok smo ubacivali stvari u vatru, prišle su nam žene koje su u kolicima vozile svoje bebe. Moj komšija je, k'o za baksuz, baš u tom monetu uhvatio jednu "Plazmu" i bacio je u vatru. Bebe su uglas počele da plaču i izvlače se iz svojih kolica. Nekako su dopuzale do kamare na kojoj su bile

preostale kutije "Plazme" i tad je nastao totalni haos. Mi smo vukli na jednu stranu, bebe na drugu, onda su počele da nas ujedaju, šutiraju nogama sve dok nismo popustili i prepustili im ono što je ostalo. – prepričava on jezive scene koje je preživeo. – U tom je stigla i policija, razdvojila nas, a verujem da bi i oni dobili batine da nisu bebama prepustili ostatke "Plazme" -ispričao nam je on. Građani Kačanika, sa kojima smo razgovarali, kažu da su šokirani ovim nemilim događajem jer su bebe važile za mirne i dobre komšije.

– Nikad ne bih pomislio da su one u stanju ovako nešto da izvedu – rekao nam je jedan prolaznik koji je insistirao na anonimnosti. – Ne znam kako smo stigli dovde i otkud tolika agresija među mladima, ali moramo nešto učiniti bar da shvate da nije časno i ljudski napadati slabije od sebe i uskraćivati im pravo da druge ostavljaju bez osnovnih životnih namirnica – zaključuje on prilično uznemireno.

            Svi povređeni su, po ukazanoj pomoći, pušteni na kućno lečenje, a nadležno tužilaštvo preduzima sve neophodne radnje kako bi ovaj incident bio rasvetljen do kraja.

Bojan Savić

Dečja posla

 

Širom regiona obeležen Dan smarača koji kukaju za Jugoslavijom

CEO REGION, 29. novembar 2018, (Njuz) – Danas je širom regiona obeležen Dan jugonostalgičnih smarača, javljaju reporteri sa prostora cele bivše Jugoslavije.

            Svečanim tvitovima, Fejsbuk statusima i kuknjavom tokom razgovora na poslu i u prodavnici, ljubitelji bivše Jugoslavije obeležili su dan kada se sećaju svega lepog što ih je vezivalo za ovu državu koja se raspala u krvavom ratu, uz uspešno zaboravljanje svega lošega iz tog doba.

– Sa setom se sećam vremena kada smo bili poštovani u svetu i kada si sa našim crvenim pasošem mogao da putuješ svuda po svetu, čim uštediš nešto para da letuješ u Ulcinju i nakon što na bonove kupiš hleb, mleko, ulje i benzin. – priseća se Srđan Lukić iz Kraljeva, iskreni poštovalac bivše Jugoslavije – Komunisti su najurili parazitsku kraljevsku kliku, uveli besplatno školovanje i još sto drugih stvari, uz po koju žrtvu i one koje su slali na Goli otok, ali zaslužili su to, valjda – otkriva on.

– Tito je bio jedini državnik na svetu koji je zapalio tompus usred Bele kuće i to pred Niksonom, koji mu je rekao da pušenje nije dozvoljeno, ali kakva bi to priča bila kada bi se otkrilo da je tada pušenje u Beloj kući bila česta i uobičajena pojava – kaže jugonostalgičar Vladimir Jovanović iz Smederevske Palanke – Dan Republike je bio praznik za sećanje, kada možda jesmo desetkovali populaciju prasića, ali barem nam niko nije nametao šta ćemo da jedemo, kao što nam to danas rade kapitalisti i ovi sa Zapada, nekakvo veganstvo i slične izopačene obrede – zaključuje on.

            Dan smarača koji ridaju za Jugoslavijom obeležen je tadicionalnim kačenjem pesme "Zabranjenog pušenja" – "Dan Republike" po društvenim mrežama, uz po koje pitanje "Šta je Nele Karajlić želeo da kaže ovim da ne radi grijanje i da stari treba da skrati jezik jer ga mogu čuti? Ko to?".

Miroslav Vujović

Svinje proslavljaju prestanak praznovanja 29. novembra

SRBIJA, 28. novembar 2018, (Njuz) – Prestanak slavljenja 29. novembra biće svečano obeležen u oborima i farmama svinja širom Srbije, saznaje "Njuz". Sad već tradicionalni praznik predstavlja jedan od najradosnijih dana svinjskog roda na ovim prostorima pa ne čudi svečano raspoloženje koje vlada u njihovoj populaciji.

OO 746

– Kakve god emocije imali prema bivšoj državi, moramo shvatiti da ona više ne postoji i da je obeleževanje njenih praznika potpuno neprimereno – kaže svinja Gile iz zlatiborskog sela Šljivovica. – Svi smo čuli mnogo toga lepog o Jugoslaviji, o crvenom pasošu, šopingu u Trstu ili spavanju na klupi u parku, ali te stvari su sada deo već daleke prošlosti. Budućnost je pred nama i moramo se uhvatiti u koštac sa problemima koje ona donosi. Neslavljenje 29. novembra je praznik za ceo naš rod i očekujem da ćemo ga proslaviti kako dolikuje- ispričao nam je on bezbrižno grickajući kukuruz.

            Slična situacija je i u drugim mestima po Srbiji. Svinjci odišu predprazničnom atmosferom, a njihovi stanovnici sa radošću dočekuju sutrašnji dan.

– Neslavljenje 29. novembra je veliko civilizacijsko dostignuće svih naroda i narodnosti bivše SFRJ – kaže za naš portal prasica Gica iz okoline Čačka. – Bilo je vreme da raskrstimo sa reliktima prošlosti i svi zajedno zakoračimo u novo doba. Ovo je i odlična prilika da povedemo diskusiju i o drugim praznicima i načinima njihovog proslavljanja. Tu prevshodno mislim na Božić i krsne slave čijim praznovanjem Srbi pokazuju da su još uvek duboko zakopani u prošlosti. Mislim, nemam ja ništa protiv da ljudi slave šta hoće i kako hoće, sve dok su vegetarijanci – pomirljivo je zaključila Gica.

Bojan Savić

Mladiću koji na Fejsbuk nije okačio snimak pesme "Zažmuri" niko ne veruje da je bio na Bajaginom koncertu

BEOGRAD, 3. decembar 2018, (Njuz) – Saša Ratković, dvadesetdevetogodišnji mladić iz Beograda, požalio se da mu, zbog toga što na Fejsbuku nije okačio snimak pesme "Zažmuri", niko od prijatelja ne veruje da je u subotu bio na Bajaginom koncertu.

            U izjavi za "Njuz", Saša je objasnio da je u nedelju tokom celog dana bezuspešno pokušavao da ubedi sve koji ga poznaju da je bio na koncertu, ali bi ga svi prekidali sa pitanjem "A gde ti je snimak?".

- Prvo sam mislio da se svi sa kojima sam pokušao da pričam šale sa mnom, međutim brzo sam uvideo da su ozbiljni i da mi zaista ne veruju. Rekli su mi da je bukvalno svaka osoba koja je u subotu bila u Areni okačila barem jedan snimak na svoj Fejsbuk profil i da, ako to nisam uradio, onda sigurno nisam ni bio na Bajagi i da nema potrebe da ih ubeđujem u to – izjavio je Saša.

- Ni ljudi koji su bili sa mnom ne veruju da smo bili zajedno jer nemam snimak iz Arene. Čak mi je rođena devojka rekla da je ona na svoj profil okačila pet snimaka tokom samog koncerta, dok ja ni dan kasnije nisam okačio nijedan, i zamolila je da prestanem da je pravim ludom, jer je tri puta proveravala moj profil i na njemu nema ni B od Bajage– rekao je ovaj mladić.

- Svi smatraju da lažem jer, ne samo da nisam objavio nijedan snimak tokom pesme "Zažmuri", nego ni bilo koji drugi. Ni pre koncerta na profil nisam postavio da ću ići na taj događaj, a tokom samog koncerta se nisam čekirao i objavio gde se nalazim i kako se osećam. Nadam se da će ljudi iz moje priče nešto naučiti i da će kačiti snimke sa koncerata na koje idu, da im se ne bi desilo ovo što i meni – dodao je Saša.

            Na pitanje Njuza da li je Saša bio na koncertu, ili ne, Bajaga je odgovorio:

- Verujem. Ne verujem.

Soko Sokolović

Ned Stark

Friz

=●=

Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj