PODACI O ČASOPISU

 

"Leteći bumbar" se prethodno zvao "Ein Newŷddďon" (velški: "Naše novosti") i to je internet-časopis za zabavu. Prvobitno je zamišljen kao interni časopis za jednu Yahoo grupu namenjen samo za zabavu (smešni tekstovi + smešne slike), ali kasnije je prerastao u informativni časopis namenjen zabavi i informisanju čatera, forumaša i surfera sa XY (eks-ju) prostora. Od samog početka je izlazio kao Wordov dokument, pa ćemo se toga držati i dalje kako ne bi "bežale" slike.

 

Časopis "Leteći bumbar" je namenjen za zabavu ali i za informisanje na lokalnom nivou (venčanja, rođenja, smrtni slučajevi, razni događaji, dešavanja i sastančenja - izveštaji) što možete naći u rubrici "Širom neta". Ne bavimo se obaveštenjima o virusima, humanitarnim akcijama i uopšte bezveznim cirkularnim pismima. List ostaje neutralan za sve trzavice i ratove između newsgrupa, čatova i foruma.

 

Svi saveti, smešni i zanimljivi tekstovi i članci za rubriku "Širom neta" su dobrodošli i možete ih poslati na mail en.redakcija(a)gmail.com. U tom slučaju ćemo vas potpisati kao dopisnika (ono trouglasto "A" u sadržaju). Takođe, ako ste vlasnik, admin ili moderator na nekom četu, forumu ili newsgrupi – možete postati dopisnik našeg časopisa, ako ima nekih zanimljivih dešavanja kod vas ili želite da se reklamirate.

U slučaju da želite da primate časopis na vašu mail-adresu, možete se učlaniti na našu Yahoo grupu (trebaće vam Yahoo ID, ako ga već nemate). 

Imamo i grupu na "Fejsbuku" gde redovno obaveštavamo članove kad izađe novi broj.

 

TEHNIČKI PODACI

 

- Broj strana: 8. Trebalo je da izlazi na 12 strana, ali je išlo na 8 dok se nije otkrilo ko je ubio Paju Patka (što je i bio razlog). Posle toga, časopis je nastavio da ide na 8 strana, pošto od te razlike sakupljamo novac za operaciju Žapca Kermita. Sad, pošto je časopis besplatan... malo će se odužiti...

- Gramaža: oko 600 KB (NETO)

- Format: .doc – Word 98

- Izlazi: nedeljom

- Cena: [CENZURISANO] - troškove i posledice snosi urednik… drugim rečima, list je besplatan…

 

GENERALNI SPONZOR