Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj

=●=

Nedelja, 3. XII 2006.

Logo Leteći bumbar 143

U ovom broju donosimo:

2. Crtice iz štampe

            Zanimljivi tekstovi iz novina

4. Olovka piše srcem

            Dečji odgovori iz istoimene knjige

5. Ove nedelje u bioskopu "Ode on"

            Eric Potter & kidney stone

5. Big brother

            Nekoliko dobrih odvala (Hrvatska 2006)

7. Radoslav Čvorkov

            Zbirka lapsusa, bisera, odvala i uzrečica izrečenih na časovima matematike, informatike i na ekskurziji (1409-1445)

 

 

Autor: Nik Titanik

Crtice iz štampe

● Pokušaj samoubojstva izazvao sukob među gledaocima
Iz NemačkePokušaj mlade Njemice da skoči s krova zgrade izazvao je masovnu tučnjavu među gledaocima koji su je u tom podržavali i onima koji su je pokušavali odgovoriti od samoubojstva.
            21-godišnjakinja se popela na krov stambene zgrade u Lörrachu, a oko kuće se ubrzo stvorila velika gomila znatiželjnika, objavila je policija. Dio gledaoca, uglavnom lokalnih beskućnika, pokušavao je djevojku nagovoriti da odustane od suicida. Međutim, skupina razularene omladine počela joj je dovikivati neka
Prekid rada sistema

ne odustaje i neka napokon zakorači u provaliju, što je izazvalo beskućnike i razvila se masovna tuča.
            Policija koja je pristigla uspjela je u općem metežu skinuti djevojku s krova. Cijela je priča trajala gotovo četiri sata, a nakon tučnjave u kojoj je sudjelovalo više desetina angažiranih gledaoca, njih osam je privedeno, uglavnom mladići. U akciji je sudjelovalo 35 policajaca, a šest ih je ozlijeđeno tijekom intervencije.

Porodila se, a nije znala da je trudna

Iz KanadeJedna 24-godišnja Kanađanka koja je bila trudna, a da to nije znala, rodila je u svom stanu

devojčicu i sve do kraja porođaja mislila je da je boli stomak. "U subotu uveče počeo je da me boli stomak i mislila sam da su to menstrualni grčevi", objasnila je Melani Deroš televiziji TVA. "Bolelo je sve više, a onda sam ugledala njenu glavu. Pozvala sam u pomoć mog dečka i mislila sam da je reč o pobačaju, ali je beba bila živa", kazala je devojka i dodala da su ona i momak zaplakali od sreće. Beba, koja je po rođenju bila teška 2,81 kilograma, u dobrom je zdravstvenom stanju. Iako trudna, novopečena majka imala je uredne mesečne cikluse i, osim neznatnog dobijanja na težini, ništa nije ukazivalo na to da je u drugom stanju. Čak ni njen ginekolog ništa nije primetio prilikom pregleda pre nekoliko meseci.

Trube zbog hapšenja direktora

Iz SrbijeRadnici Jagodinske pivare u sredu su, uz trubače, proslavili hapšenje vlasnika pivare Momčila Rajića, koji je optužen da je preko "fantomskih firmi" ostvario nelegalan promet od više od 80 miliona dinara. Rajića je uhapsila kriminalistička policija MUP-a Srbije zbog sumnje da je izvršio krivično delo pranja novca, zloupotrebe službenog položaja, poreske utaje i falsifikovanja isprava. Rajić je na tenderu prošlog avgusta za 75.000 evra kupio Jagodinsku pivaru iz koje su ga, sa kompletnim rukovodstvom, posle tri meseca izbacili radnici, koji mu od tada ne dozvoljavaju ulazak u preduzeće, optužujući ga za nezakonitu privatizaciju. Osim rukovodilaca Jagodinske pivare, policija je uhapsila i deo rukovodilaca Zrenjaninske industrije piva i Zemljoradničke zadruge u Lunovom selu, zbog sumnje da su preko takozvanih "fantomskih firmi" počinili više krivičnih dela.

Pobegao iz zatvora u kutiji

Iz BiHMuradif Hasanbegović uspeo je da pobegne iz zatvora tako što se zapakovao u paket. Tridesetšestogodišnji državljanin Bosne i Hercegovine izdržavao je sedmogodišnju kaznu zbog oružane pljačke u zatvoru Karlau blizu Graca. Hasanbegović je pobegao iz radionice u kojoj je pakovao delove za ulične lampione koje su pravili zatvorenici. Sklupčao se i ušao u paket, a ostali zatvorenici su zatvorili i zalepili kutiju, da bi je potom utovarili u kamion. Kada je kamion napustio krug zatvora, Hasanbegović je izašao iz kutije i iskočio iz kamiona. Vozač kamiona primetio je rupu na ceradi kamiona tek kada su ga iz zatvora pozvali i pitali da li je primetio nešto čudno jer im nedostaje jedan zatvorenik. Hasanbegović je i dalje u bekstvu.

● Josip Broz spasio Jovanku od požara
Iz HrvatskeJovanka je prije požara ložila vatru kako bi pripremila napoj za svinje i drugo blago. U jednom trenutku štagalj se zapalio, a susjed Josip Broz prvi je priskočio u pomoć. Štagalj s deset zečeva imenjakinje i prezimenjakinje supruge jugoslavenskog poglavara Josipa Broza Tita, Jovanke Broz (54) iz Dumovca, izgorio je u srijedu oko 17.50 sati, piše "Jutarnji list".
            Nitko od ukućana nije ozlijeđen u požaru, a među prvima im je u pomoć priskočio susjed Josip Broz. Štetu je Jovankin suprug Ivan Broz procijenio na više od 50.000 kuna. Jovankina i Ivanova kći Danijela kaže da njezina obitelj nema veze s Josipom Brozom Titom. "Mama i tata su se upoznali u Njemačkoj, a dalje je sve išlo svojim tijekom.
Tito i Jovanka

Puka je slučajnost što su se ime i prezime tako složili", rekla je simpatična i pričljiva Danijela u dvorištu kuće.

            Kad su ih novinari "Jutarnjeg" posjetili u Dumovcu, sin je još čistio ostatke staje. Jovanka, inače ljubiteljica životinja, prije požara je ložila vatru kako bi pripremila napoj za svinje i drugo blago koje imaju na svom imanju. U jednom je trenutku iskra iz metalnog kotla pala na obližnje sijeno, nakon čega nije trebalo mnogo da se vatra proširi na cijelu staju. Jovanka je uspjela izvući nekoliko koza, no za desetak zečeva nije bilo spasa.
            "Vatra se brzo proširila, ali je još dobro sve i prošlo. Mogao se požar proširiti na druge objekte ili, još gore, na našu kuću", rekla je Danijela pokazujući svinjac i ostavu za kukuruz, koja je svega nekoliko metara udaljena od uništenog štaglja. Dodala je da nikada nisu imali toliko sijena kao ove godine.
            "Susjed nam je baš nedavno dao višak svog sijena jer njemu nije bio potreban. I evo što se dogodilo", završila je Danijela Broz.

Zovem se Bond… James (spisak svih njegovih filmova) Bond…

Iz BritanijeDavid Fearn, 23-godišnji fan Jamesa Bonda, odlučio je ostvariti svoju dugo priželjkivanu fantaziju i postati pravi 007. Učinio je to promijenivši svoje ime u "James Dr No From Russia With Love Goldfinger Thunderball You Only Live Twice On Her Majesty's Secret Service Diamonds Are Forever Live And Let Die The Man With The Golden Gun The Spy Who Loved Me Moonraker For Your Eyes Only Octopussy A View To A Kill The Living Daylights Licence To Kill Golden Eye Tomorrow Never Dies The World Is Not Enough Die Another Day Casino Royale Bond". Osim što je ostvario san, mladić je odabirom imena sa ukupno 69 riječi oborio i britanski rekord u najdužem imenu u povijesti.

            Ali njegovo ime nije i najčudnije, u knjigama rođenja u Velikoj Britaniji postoji 36 dječaka i djevojčica koji se zovu Arsenal, 3 dječaka dobila su ime David Beckham, 1191 dječak nazvan je Tiger (po golfašu Woodsu), čak 

dvoje djece zove se Reebox, troje Adidas, a postoji i 6 Gandalfa, 1 Harry Potter i 2 Supermana.● Ili kec ili čistiš svinjac

Iz RumunijeU Rumuniji se ne isplati bežati sa časova jer su sankcije za "pobegulje" zaista surove. Naime, jedna srednja škola u Rumuniji uvela je kaznu za učenike koji beže sa nastave - čišćenje svinjaca! Nastavnici kažu da su morali da smisle neku novu kaznu jer one stare, klasične, više ne deluju. U školi se nadaju da će učenici između slušanja nastave i čišćenja svinjca radije izabrati sedenje u klupi. "Ovako ćemo đacima dati do znanja kako će im izgledati život ako ne završe školu", poručuju iz škole.

OLOVKA PIŠE SRCEM

             STO

● Jedna stojeća stvar što se jede

● Jedna sprava za ručak i večeru. Ako se udariš u tu stvar mnogo te boli, a još više boli ako je gvozden

● Sto je kao neki tata od stolice

● Na njemu ima razne stvari kada je ručak

● Sto je dobar samo sa gornje strane zato što od dole ne možeš da staviš

● Sto je što jedan zna da broji do sto

            Čemu služi sto?

● Da se pravi od stolara

● Da se ispod njega slože stolice

● "Borat" i u Kazahstanu film godine

Iz KazahstanaPotpuno neočekivana pohvala kazahstanskom novinaru Boratu, koga je izmislio

 britanski komičar Saša Baron Koen, u petak je stigla iz pera kritičara vodećeg kazahstanskog lista, koji je to ostvarenje nazvao "filmom godine". Kritičar nedeljnika „Karavan” Andrej Šuhov smatra da je "Borat najbolji film godine" i da uopšte nije uperen protiv Kazahstana, iako su vlastodršci te srednjoazijske 

države, prošle godine čak zapretili "pravnim merama". "Ne radi se o antikazahstanskom, antirumunskom ili antisemitskom filmu... u stvari, to je, na okrutan način, antiamerički film. Strašno je duhovit, ali istovremeno i žalostan", napisao je Šuhov. Iako je kazahstanska vlada ponešto ublažila svoje ocene o filmu, tvrdeći da razume da se radi o satiri koja nije uperena protiv Kazahstana, gledaoci u toj zemlji i Rusiji neće moći da vide "uvredljiv" film. Većina tamošnjih medija i obični građani, koji i nemaju baš previše pojma o Boratu, ravnodušni su na buru koju je film podigao u svetu. "Karavan", liberalni magazin koji je, međutim, uglavnom odan vođstvu zemlje, ponudio je savet vladi citirajući scenu u kojoj Borat pokušava da smiri svog producenta rečima: "Smiri se, Azamat!"
             …a priznanje Boratu konačno stiže iz Kazahstana. Nominiran je za nacionalnu nagradu te zemlje, jer je
 kako kažu, za promociju Kazahstana učinio više nego itko u povijesti. Tako se Kazahstanci stišavaju u negodovanju protiv Borata i sve ga više prihvaćaju kao nacionalnog heroja. [ovaj pasus je kasnije dodat – prim. red.]
Eric Potter & kidney stone

● Džoint dugačak 1˝ metra

Iz HolandijePlan da "smotaju i zapale" najveći džoint na svetu u Amsterdamu organizatori su otkazali kada su shvatili da bi time mogli da prekrše zakon. "Pročitali smo sitna slova i shvatili da bi moglo biti problema." - rekao je Tijs Verheij, jedan od organizatora, nakon što je pogledao holandski zakon o drogama. Grupa je želela da smota 1,5 metara dugačak džoint napunjen sa 500 grama marihune, bez duvana, i da ga popuši u baru. Organizatori su prvo mislili da će to biti legalno ako svaki od 100 ljudi donese 5 grama marihuane, koliko holandske vlasti tolerišu za ličnu upotrebu. Policija je međutim najavila da bi mogla spovesti istragu. "Ako smotate džoint sa pola kilograma marihuane, onda ste prekoračili granicu." - rekao je policijski izaslanik.

Kokoške ipak inteligentnije

Iz AustralijeKokoške ne samo da se međusobno prepoznaju već i međusobno ćaskaju tokom obroka, saznaje se u četvrtak iz rezultata istraživanja australijskih naučnika koji ističu da kokice imaju nešto više od "pilećeg mozga". Za razliku od male dece, kokoške i pilići razumeju da predmet koji im je pokazan, i koji je potom sakriven, i dalje postoji. Kokoške koriste oko 20 različitih zvukova za raznu hranu, i moguće je da se radi o prvom tzv. ''reprezentativnom signaliziranju'' izvan sveta primata. Kris Evans i Linda Evans sa univerziteta Makuari su uverene da kokoške na kraju krajeva ipak nisu ''kokoške''.

 

BIG BROTHER

Tomo: Doma često kuham soju
Tanja: Soju bikarbonu?
Tomo: Ajme, Tanja!
Tanja: Pa, što je to soja?
            ●
Tanja: A gdje su Vinkovci? Blizu čega se nalaze?
Ana: Kraj Vukovara? Znaš li gdje je Vukovar?
Tanja (mrtva hladna): Nemam pojma. Dalje?
Ana: Paaaa, kraj Iloka. Znaš gdje je Ilok?
Tanja (mrtva hladna): Nemam pojma.
Ana: Pa znaš li gdje je Istočna Slavonija?
Tanja (lagano iznervirana): Aaaaa, di?????
            ●
Tanja: Vlak? Je li to trajekt?
Tomo: Ajme Tanja, kakav trajekt? Zar nisi nikada vidjela vlak?

Septica

 

Svim čitaocima želimo srećan bivši dan bivše republike!

Redakcija

Tanja: Pa je l' to onaj trajekt što vozi po Zagrebu?
Tomo: Trajekt? Misliš na tramvaj????
Tanja (slavodobitno): E to!
Tomo (napola sluđen): Nije to vlak, to je tramvaj! Ajme, Tanja....
            ●
Violeta: "Ja, ti, on, ona, ono, mi, vi, oni. To su ti hrvatski padeži!"
            ●
Tanja: Zašto neki ljudi misle da je Ante ciničan?
Tomo: A šta to znači ciničan?
Tanja: Ne znam. Ante šta to znači ciničan?
            

Simon: Što znači industrijski?

Violeta: Znači nije hrana...
            

Pitanje: Koja se sorta vina najviše proizvodi u Njemačkoj?
Ana: A šta je to sorta vina?
            
Nik
ša Tanji: Na hr-bih granici srušio se avion. Gdje ćeš pokopati ranjene?
Tanja:
U Sloveniji!
            

Lea se jednom požalila da je vani temperatura "minus nula", a za svoju načitanost rekla je sljedeće: "Kol'ko sam ja knjiga pročitala...
Ja sam ono... Astronaut!"
            

Danijel nije znao što to znači promiskuitetan, a Tanja je pokleknula pred pojmovima
: farmacija, safe sex, institucija, pridjev, pojam i PDV!

            
Na Leinu konstataciju da čovjek koristi samo
2% mozga, Danijel je upitao: "A koliko posto mozga uopće imamo?"

            

Kad se izlegao prvi pilić, Danijel je ushićeno uzviknuo: "Vidi dlaka!"
            
Matias
čita dnevni zadatak: "Dnevni zadatak je Labuđe jezero".
Tanja
će na to: "Sad ćemo ronit!"
            

"Pet kontinenata ima na svitu, je li?", pitao je Nikša. Ana mu je reklada ih ima sedam, i počela ih nabrajati, ali Simon, Nikša i Danijel uvjeravali su je da ih ima pet. Violeta se također pridružila mišljenju muških. "Ima pet krugova Olimpijskih", izjavio je Nikša. "Šta, po tome se računa?", pitala je začuđena Ana, a Nikša joj je potvrdno odgovorio. "Za koje ti kontinente kažeš da imaju?", pitao je Simon Anu. "Ovako: Europa, Azija, Afrika, Australija, Južna i Sjeverna Amerika...", nabrajala je Ana, ali nije uspjela dovršiti jer ju je Simon prekinuo. "Pa to nisu kontinenti, južna i sjeverna, to je Amerika", rekao je. Nikša je ovaj put stao na Aninu stranu, pa je rekao da su to ipak dva kontinenta. "Otkad Ronilački fudbal

se to računa ko dva kontinenta, molim te?", pitao je iznenađeni Danijel. "Pa jesi učio to u školi, čovječe, šta je tebi?", rekla mu je Ana. "Južna i Sjeverna Amerika, to je jedan kontinent", bio je uvjeren Danijel. "Amerika je cijela kontinent", ponavljao je Simon. "Ima Južna i Sjeverna, Simone", pokušala ga je uvjeriti Violeta. "Ali nisu kontinenti!", vikao je Simon. Na kraju su se ipak Nikša i Danijel složili da postoji sedam kontinenata. Simon je ponovo nabrajao kontinente i ponovo ih nabrojio samo pet. "Ne znam", na kraju je zaključio.
            
Tanja: Dragica je nerazumna, ja je ni
šta ne razumijem.
            
Stanari razgovaraju o pticama. Lea ne zna što je guska, a što noj

            

"U kojem gradu na južnoj polutki ima najviše Grka nakon Atene", čitala je Lea. Svi su se zamislili, a Zoran je rekao: "U Turskoj". Lea je pročitala da se radi o Melbourneu. "Pa to je to, Melbourne je između Turske i Grčke, ne?!", rekao je Zoran, na što mu je Nikša objasnio kako se Melbourne nalazi u Australiji.

 

RČ

 

1409. Imaš tri uzvičnika: jedan zato što je Francuz, drugi zato što smo pobedili, a treći upitnik zato što je težak problem

1410. Zadatkovi
1411. Stop da a neće biti ne sme biti uslov             (???)
1412. Takav ista
1413. El se bolesna             (je l' si bolesna)
1414. Narovno
1415. Gde su tvoji brojevi? Jesu!
1416. Kojima kojima ovima koji putuju
1417. Mak kako             (ma kako)
1418. Ona je to trazila
1419. Uslove polako izađeš
1420. Dva oddeljena dela
1421. Nitatav problem
1422. Staneš kroz prozor
1423. Dobiješ… to što dobiješ
1424. Razlika je pozitivan
1425. X1 je veći, a X2 je veći i manji broj
1426. Učili smo realne broljeve
Foto robot
1427. To je se zove se

1428. Kako ti ja smeram koje ćeš probleme ti da javljaš

1429. Sada će Protić može da mi ga izdiktiraš

1430. Čovek pogreši u računaru

1431. Otvoriš 5 očiju

1432. Profesor je Subašić vas voleo više od mene

1433. Popustio je i dobio je 5

1434. Možda će uči

1435. (Izgovor pomoćnog glagola BITI) a) Biče; b) Beće

1436. Znam ovakvi glupavi razredi

1437. X1 put X2

1438. Šta očekujem od vas kad odeš kući

1439. Suokviriš

1440. Vi napišeš svi ovako

1441. Išišaraj to

1442. Razbiješ na delove pak pišeš

1443. Prepišite to, Raliću i Borko (Ralić i Borko su jedna ličnost, to jest Borko Ralić)

1444. Svadite papiriće

1445. Vratite klupu malo pola metra unazad

PC troubleshooting

Friz Ein Newyddion

=●=

Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj