Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj

=●=

Nedelja, 16. XI 2008.

Logo Leteći bumbar 245

U ovom broju donosimo:

2. Novinarski biseri

            Još interesantnih isečaka

4. Špigl - dvojnici poznatih

            Foto-feljton: dvojnici poznatih ličnosti.

5. Ove nedelje u bioskopu "Ode on"

            Film: "Šćipbusters"

6. Aviokompanije za izbegavanje

            Podaci o najgorim avio-kompanijama

7. Mrvice sa školske trpeze

            Rubrika u "Politikinom zabavniku" tokom 1968.

8. Širom neta

            Izveštaj sa izbora za miss

Bakice

NOVINARSKI BISERI

Slovo Ponekad ni najbolji vicevi nisu dorasli smešnim greškama i glupostima koje se pojavljuju, s  vremena na vreme, u "ozbiljnoj" svetskoj štampi.

 

● Studija trojice čuvenih lekara pokazala je da su približno dva od tri porođaja u SAD rezultat trudnoće. ("Ohajo Sitizen")

● Gana uskoro prelazi na vožnju desnom stranom. Promena će biti postepeno uvedena. ("Novine Gane")

● Zdravstveni komitet je odlučio da u oktobru vakciniše dvadeset teladi, a posle tri meseca ih zarazi, uz grupu od pet-šest nevakcinisanih životinja. Kasnije će po nekoliko grla iz svake grupe biti ubijeno i pregledano, pa ukoliko se pokaže uspešan, ovaj tretman će se primeniti i na ljude. ("Australijske novine")

● Pored propratnih reakcija na ovaj živin lek, najvažnija je smrt pacijenta neposredno po primanju inekcije. ("Medicinski časopis države Njujork")

● "Ne želimo da se ponovi farsa sa prošlog zasedanja, kada nam je bacan pesak u oči." – rekao je "Ovog puta želimo nešto konkretnije." ("Fulam kronikl")

● 11. VII doživeo je napad, ali se, zahvaljujući brižnoj nezi članova porodice i sposobne bolničarke nikada nije oporavio. ("Viskonsinske novine")

● Predajte nam vaš prtljag i poslaćemo ga u svim pravcima! (oglas u "Tokio šimbun")

Neverovatno!

● Karijera uvaženog dr. Čarlsa Brauna bila je izuzetna. Započeo je život u osmoj godini... ("Oksfordske novine")

● Ujed besnog psa naročito je opasan na licu ili vratu, rukama, ili na bilo kojem drugom delu tela. (novine države Konektikat)

● Mnogi će, pretpostavljam, biti oduševljeni prilikom da još jednom pogledaju ovaj film – ukoliko su propustili da ga vide kad se prvi put prikazivao. (iz jednog filmskog časopisa)

● "Zašto ste došli danas, gospodine... Lo... Lomaks?" – spotače se Alisa o nepoznato prezime. Mark ispruži ruku i pomože joj da se pridigne. ("Ženski svet")

● Sinoć je uhapšena jedna osoba zbog sumnje da je u vezi sa jutrošnjim ubistvom. ("Džersejske novine")

● Samo laik u ekonomiji može očekivati da Danska, ili bilo koja druga zemlja, kupuje od nas tačno onoliko koliko joj prodajemo. (iz engleskih nedeljnih novina)

● Trebalo bi iseliti stanare iz starih zgrada oko stanice jer će se zgrade, ako ne budu srušene, same srušiti. Kiša se poput vode sliva niz zidove. ("Notingem ivning post")

● Kakvi su im utisci o Gordonovoj destileriji alkohola? Čistoća i vrednoća su dve stvari koje su ih oduševile. Bili su, takođe, dirnuti veselim raspoloženjem radnika. ("Morning advertajzer")

● U završnoj horskoj pesmi nije se čuo prvi glas jer je pevač, primetio sam, bio toliko gluv da nije video dirigenta. ("Berkširske novine")

● Naše cene su srazmerne kvalitetu robe i sigurno su najniže u okolini. (oglas u novinama iz Derbija)

Papuče sa farovima

● Ketrin je uvek imala sreće... Čak je i sunce sijalo kad ga je prvi put ugledala. ("Evribodiz")

● "Eksperiment sa vožnjom u jednom smeru, koji je juče doveo do velikog zastoja u centru grada, ispunio je očekivanja" – izjavio je gospodin J. A. Stouv, gradski funkcioner. ("Dejli telegraf")

● Nedavna proučavanja ovog zoologa dokazuju da se kod skakavaca čulo sluha nalazi u nogama. Životinja bi skočila na svaki udar zvučne viljuške. Ova reakcija bi, međutim, izostala kod skakavaca kome su noge odstranjene. ("Korning glas magazin")

● Studentkinjama koje se udaju za vreme studija biće uskraćen boravak na koledžu. Studentkinje koje su već udate moraće da stanuju sa svojim muževima ili će se dogovoriti o sličnoj kombinaciji sa dekanom. (iz lista koledža Ohajo)

● Bočice sa otrovnom sadržinom umotajte u čvrstu hartiju i omotajte ih gumenom ili lepljivom trakom. Ukoliko imate decu u kući, zaključajte ih u metalnu kutiju. ("Filadelfija rekord")

● Vozeći bicikl puteljkom kojim je išao i Livingston kada je prvi put ugledao jezero Tanganjika, leopard je iznenada iskočio iz šume i stao pred nju. ("Novine iz Jorka")

● Derek je stajao u rukama u džepovima i gledao je. Bio je pravi primerak muževnog Engleza u belim pantalonama i teniskim reketom u snažnim preplanulim rukama. (iz "Crkvenih novina")

● Prodajem 70 ovaca zbog starosti. ("Politika")

[iz "Politikinog zabavnika" #1553/1981]
 

Ludi svet

● Žena iz pogrebne povorke bila je zapanjena kada je njen najlepši šešir sahranjen zajedno sa kovčegom. Mislila je da ga te večeri ponese na jedan prijem, ali je pogrebnik mislio da je u pitanju cvetni prilog. ("Vikend")

● Da li bi roditelji dečaka, koji je u četvrtak po podne u parku Lido od drugog dečaka u zamenu za jabuku dobio tricikl, bili ljubazni da odmah vrate. ("Ivning njuz")

● Novi vlasnik kuće u Pančevu bio je veoma iznenađen kada je, podigavši roletnu sa zazidanog prozora u prizemlju, naišao na gomilu neotvorenih pisama, telegrama i novina od pre više od trideset godina. Poštar je verovatno, mislio da je u pitanju normalan prozor sa staklom, pa je kroz prorez na roletni ubacivao poštu.

Gospođa Vera Ademović je objasnila da su u kući živeli njen deda i otac, obojica vrlo uspešni trgovci sa Austro-Ugarskom. Poslovi su, međutim, propadali jedan za drugim jer su se njihovi poslovni partneri žalili da im ne stižu odgovori na poslovna pisma. ("Rojter")

● Lekari su 35-godišnjoj Ines Kuervo iz Marakaiba, Venecuela, majci petoro dece, saopštili da će uskoro roditi petorke. Otac budućih petorki ima 39 godina, a inače je već otac osmoro dece.

Oboje su tako srećni da će se venčati pre nego što petorke dođu na svet. ("Dejli mejl")

● Pralje u Venecueli puše cigarete naopako – sa žarom u ustima. Proučavajući ovu pojavu, naučnici sa Harvarda su zaključili da takav način pušenja ublažava zubobolju i da među pušačima nema ni jednog slučaja raka na plućima. Jedino treba paziti da se pepeo otrese na vreme. ("Gardijan")

ŠPIGL – DVOJNICI POZNATIH

 Zorica Brunclik  Pink mighty Power Ranger

TLL Zorica Brunslik & Roze moćni rendžer

● Prodavac polovnih automobila iz Konektikata dao je oglas da prodaje "Pontijak" iz 1962. za 1395 banana (sleng za dolar). Kad mu je neka domaćica ponudila 25 banana (pravih) kao avans, odbio je da prihvati ponudu. Domaćica ga je tužila sudu zbog lažnog oglašavanja i dobila parnicu. Ponovo se pojavila kod trgovca, predala mu granu banana i odvezla kola. ("Sandej tajms")

● Sredovečni državni službenik želeo bi da za sledeći vikend iznajmi sportska kola, po mogućnosti strana, ne bi li nekako podigao status svom sinu u koledžu gde većina očeva vozi "Jaguar". (oglas u "Tajmsu")

● Umberto Montanjeri iz Bolonje nikako nije uspevao da se oslobodi miša koji mu je postepeno uništavao gumeni pod u kolima. Najzad je na sred sedišta stavio posudu s vodom i u nju veći komad karbita. Metod se pokazao vrlo uspešnim: uništio je i miša i automobil. ("Rojter")

Šćipbasters

● U mestu Kandenu, SD Mejn, SAD, uzdiže se mermerna statua, gotovo deset metara visoka. Podignuta je u čast kapetana Hensona Gregorija koji je 1847. godine usavršio tehniku bušenja rupa u krofnama. ("News of the world")

● Gospođica Smit je izjavila našem novinaru:

- Udario me pesnicom u potiljak i odletela sam u jarak. Ležeći dole, ni sama ne znam zašto, rekla sam mu: "Mnogo vam hvala!". Odgovorio mi je vrlo ljubaznim glasom: "O, nema na čemu." ("Ivning standard")

● Jednog dana 18-godišnji student Ron Ričard iz Volfvila, Nova Škotska, počeo je da pere zube i prao ih je 31 čas, 31 minut i 31 sekund. Kada je najzad završio, neko od prisutnih ga je upitao da li mu nešto treba. "Da" – odgovorio je – "Nova četkica". ("Vikend")
● Polovina kuće 48-godišnjeg Alfreda Rontarda nalazi se u Venecueli, a druga polovina u Kolumbiji. Bolji položaj kuće nije mogao ni da zamisli. Policija ga goni za krivično delo kažnjivo samo u Venecueli, pa kad mu pokucaju na vrata da ga uhapse, on se jednostavno prebaci u spavaću sobu, a to je već – Kolumbija. ("Vikend")

● Želeo bih da počnem da sviram saksofon, ali imam visok pritisak, šum na srcu i oštećenu dijafragmu. Smatrate li da bi to bilo pametno? (rubrika "Saveti lekara" u "Grafiku")

● Pogrebnik, gospodin Bentli Perčis, izjavio je jednom prilikom: "Kroz svoje dugogodišnje iskustvo zapazio sam da žena koja namerava da izvrši samoubistvo, retko ponese tašnu sa sobom. ("Ivning standarad")

● Kamenorezac u penziji, 45 godina, obrazovan, sa zlatnim zubima, želi da upozna sedam ili osam muzički nadarenih ženskih osoba u potrazi za avanturom. ("Usamljena srca")

● "Veče vidovitih" zakazano za četvrtak, 5. XII odlaže se zbog nepredviđenih okolnosti. (oglas u "Ist Kent Tajmsu")

● Manuel Volters probudio se tog jutra besan. Bes je bio izazvan rafalom od šest metaka kalibra 22 koji je dobio u grudi dok je spavao. ("Dram")

● Moinešti, Rumunija. Na sahrani Ane Bočinski, ljudi iz pogrebne povorke bili su zapanjeni kad je pokojnica iskočila iz otvorenog kovčega i potrčala. U trku je izletela na ulicu gde ju je pregazio automobil u punoj brzini. ("Dejli ekspres")

● Nikada neću zaboraviti svoj prvi poljubac. Imala sam tada 65 godina i dremala sam na plaži, kada me odjednom neko poljubio. Brzo sam se okrenula i ugledala ogromnog psa kako se udaljava. (pismo čitateljke iz "Vikend magazina")

[iz "Politikinog zabavnika" #1554/1981]

AVIOKOMPANIJE ZA IZBEGAVANjE

Let avionom za mnoge je sâm po sebi stresan. A zamislite još ako vas aviokompanija zarobi u mestu presedanja na nedelju dana o vašem trošku jer nema letova ili vas avion odveze u drugu državu a onda morate debelo da platite da se vratite jer prevoznik tvrdi da ste sami krivi? 


 Meksička kompanija "Aeromeksiko" ima više od 600 letova dnevno, što je verovatno jedan od razloga što se njeni putnici stalno žale na kašnjenja, izgubljeni prtljag i lošu uslugu. Jedan od najdrastičnijih prijavljenih slučajeva je let za Nikaragvu.
            Putnici koji su krenuli na odmor u Nikaragvu imali su vezane letove iz SAD-a preko Meksiko Sitija. U put je bilo uključeno i spavanje u Meksiko Sitiju. Ali kad su putnici sleteli u ovaj grad, kompanija ih je obavestila da je let za Nikaragvu odložen i da je sledeći tek za osam dana! I to nije sve. Kompanija im nije osigurala ni povratak u Ameriku jer je sledeći let bio u planu tek za pet dana, pa su ostali zarobljeni u Meksiko Sitiju cele nedelje, i to o sopstvenom trošku.
 "Air India" važi za sigurnu kompaniju, ali njeni avioni dosta kasne i često imaju "tehničke probleme". Čak su piloti ove kompanije 2005. godine odbili da lete zbog sigurnosnih problema. Prošle godine su u jednom danu otkazali pet letova i ostavili gotovo hiljadu ljudi 
Koza

pogubljeno na različitim aerodromima! Ovu godinu "Air India" započela je s pritužbama da su napravili gomilu duplih rezervacija i da im putnici čekaju na letove i po šest sati bez hrane i pića.

Tariguz
 Evropska unija je avganistanskoj aviokompaniji "Ariana Afghan Airlines" zabranila sve avione osim jednog! Po nekim izveštajima, ova kompanija je srušila više aviona od broja koji trenutno ima u svojoj floti. Poznati su i po tome da primaju mito. Jedan od putnika je prijavio da ga je posada za 50$ ubacila na let za koji su rekli da je otkazan. Ono što je još opasnije i zabrinjavajuće je da se za 500$ može nabaviti pilotska dozvola, pa i posao u ovoj kompaniji.
 "Nepal Airlines" su jeftiniji od konkurencije, ali su zato poznati po kašnjenju i pomeranju letova, lošem odnosu prema putnicima, a i bivši direktor kompanije završio je u zatvoru 2005. godine zbog korupcije. Da im krene nabolje, prošle godine su žrtvovali dve koze ispred aviona – da udovolje nebu!
 Avion američke kompanije "Southwest Airlines" je 2005. godine greškom sleteo na zaleđenu pistu, otklizao s nje i ubio šestogodišnjeg dečaka. Zbog toga sada strogo vode računa o vremenskim uslovima pod kojima lete.
 Nezadovoljni putnici italijanske "Alitalie" otvorili su sopstvenu internet stranicu samo za pritužbe.
 U "United Airlinesu" (SAD), osim što redovno dupliraju rezervacije, jednoj su putnici rekli da je sama 

kriva što je u povratku iz Kankuna završila u Meksiku umesto u SAD! Gospođa je morala da potroši dodatnih 1.200$ samo da se vrati kući.
 Sedišta brazilske aviokompanije "Varig Airlines" su prljava, letovi stalno kasne, a avioni su prastari. Efikasni su jedino u obaveštavanju o kašnjenju letova – tada šalju imejlove putnicima, često i usred noći. (MONDO)

MRVICE SA ŠKOLSKE TRPEZE

- Zašto su reke Jadranskog sliva tako kratke?

- Pa, zato što blizu izviru. [#845/1968]

            ● ● ●

            Nastavnik fizike objašnjava: "Kao što vidite, ovde ništa ne vidite, a zašto ništa ne vidite – sad ćemo videti!"

            ● ● ●

            Nastavnica fizike pita Dušana:

- Šta je to brzina?

- Brzina je put pređen u jedinici vremena – odgovori on

- Dobro, a šta je to put?

            Dušan malo proćuta, pa se doseti:

- To je brzina pređena u jedinici vremena.

            ● ● ●

            Dok se učionica krečila, učenici su imali nastavu pod vedrim nebom, u školskom vrtu. Jedan učenik se zagledao u nešto na stablu i tako nije pazio na predavanje.

            Primetivši to, profesor reče ljutito:

Širom neta

 

Slovo Na trećim izborima za miss i mistera foruma

 "Domaći.de" do zaključenja lista se prijavilo 25  članova: 13 devojaka i 12 momaka.

            Pravilnik za prijave i slike članova možete videti na sledećim linkovima.

Za miss:

http://www.domaci.de/viewtopic.php?t=51453

Za mistera:

http://www.domaci.de/viewtopic.php?t=51454

 

Vaše uredništvo

- Ti se, Jovo, ponašaj kako treba ili ću te isterati napolje!

           ● ● ●

            Nastavnica je pitala Zorana:

- Ko je progonio Galileja?

            Zoran, bez razmišljanja:

- Crkveni policajci. [#846/1968]

            ● ● ●

            Nastavnik pita učenika:

- Koja su dela Vladimira Nazora štampana posmrtno?

- To su one knjige koje je on napisao posle svoje smrti.

            ● ● ●

            Nastavnica srpskohrvatskog je predavala o epitetima. Miško nije slušao za vreme predavanja. Kada je počelo obnavljanje nove lekcije na pitanje nastavnice: "Šta smo danas učili", Miško je odgovorio:

- Danas smo učili o apetitima.

Blic strip; Autor: Marko Somborac

Friz

=●=

Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj