Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj

=●=

Nedelja, 24. V 2009.

Logo Leteći bumbar #272

U ovom broju donosimo:

2. Vrbopuc                          Tekst poslao čitalac (ili čitateljka)

            Priča iz Vranja

3. Pekaru čuva Čak

            Splitska pekara pod zaštitom Čaka Norisa

4. Širom neta (p03)             Tekst poslao čitalac (ili čitateljka)

            Izveštaj sa sastančenja YHV-a

4. Špigl - dvojnici poznatih

            Foto-feljton: dvojnici poznatih ličnosti

6. Locirajte se!                    Engleski jezik

            Vi mora da ste iz… ako je većina ovih tvrdnji tačna (Baltimor i Beč; 347-408)

6. Ove nedelje u bioskopu "Ode on"

            Film: "Terminator 2 – Hastal da blista, bejbi"

7. 10 direktorskih zapovesti 

            Za radnike

Sačuvajte ovaj broj! Možete od njega da napravite:

- molersku kapu

- brodić

- avion koji čak i leti…

Mače oborilo rmpajliju

VRBOPUC

Slovo Za razliku od drugih sredina, proleće, odnosno Dan zaljubljenih ili u narodu poznatiji kao "Vrbopuc", u  Vranju počinje kada nekoliko skrovitih i zamračenih lokacija, koje Vranjanci zovu "put uzdaha",  "prezervativštrase" i tome slično, postanu pretesne za automobile ljubavnih parova.
            Međutim, kako kaže izvesni Vranjanac, to jest učesnik i svedok, ovogodišnji start biće zapamćen po nevidjenu zamešotinu koju je, tražeći svoju Slađanu, napravio Novica Tuškajac.
            Pošto je neko s mobilan na Novicu javio kako se njegova Slađana ukrcala u "Pasata" i uputila ka "prezervativshtrase" u blizini "Jumka" u Vranje - priča Boki K. i nastavlja:

- Ljut ko džinše (papričica), a u obrazi ucrveneo kao da ga neki ceo dan štipao, Novica je potpalio svog "Stojadina" i brgo (brzo) se uputio na mesto ljubavnog događanja. Taman kad je doš'o do naselje Ledena stena nestao mu benzin, pa je "krš" jedno 300 metara gurao do pumpu da bi mu, kako kaže, dokapkao pet kila.

            Kad je došao na licetu mesta zatekao je neverovatan prizor. Mnoge parkirane limuzine u mrak su odripale, skakale, ljuljale i džipkale se kao kao da su priključene na aparat za testiranje i kontrolu amortizeri. Od ljubavni vrisak, vikanje i zapomaganje koje je čuo iz neki automobili potpuno je zaboravio u koji su mu automobil rekli da je njegova Slađana. Izvadio je dva oštra šila s koja probada madraci kad gi prošiva i, od limuzinu do limuzinu, počeo da buši sve četiri gume. Kad je završio s bušenje sakrio se iza jedno pogolemo drvo.

Selektovanje

            Opsta zamešotina i mešanica, u koju se neje znalo ni kuj pije, a ni kuj plaća, nastala je kad su ljubavnici, posle uživanje, hteli da pođu kućama. S limuzine nesu mogli da se mrdnu zbog izbušene gume. Počeli su s mobilan, neki da zovu taksi, a neki svoji dobri drugari. Kad je Novica ugledao kako njegova Slađana izlazi iz jedan automobil skočio je kao oparen i počeo da viče na nju kako gu ufatija i da vu je došao kraj na laž i varanje"

            Ubrzo su ljubavnici ukapirali da im je Novica izbušio gume pa su počeli da ga šutiraju ko star šešir. Pucanjem iz pištolja u vazduh od teškog povređivanja spasao ga je rođeni brat Bale koji je, takođe, bio tu, a brat Novica u želji da pronađe svoju Slađanu nije primetio da je i rođenom bratu izbušio gume.
            Ma, pravi filmski zaplet i rasplet je nastao kada je jedan od taksista koji je došao zbog evakuaciju ljubavnika u pomračini otkrio zeta od rođenu sestru i svastiku, a Mile je video svoju šefovicu s ljubavnika, koja mu je odbrusila: "Koje be, Milane, zevaš u mene? Zevaj si u tvoju Vesnu, ete gu i ona tamo u Audi!" A, još neki su imali slični susreti.
            Kad je većina krenula pešice, mnogi Vranjanci su se obradovali misleći da je "Jumko" proradio uvodeći treću smenu, ne znajući da su to vesnici Vrbopuca - kažu neki dobro upućeni svedoci ovog auto-kampovanja.

PEKARU ČUVA ČAK

Čak Noris čuva splitsku pekaru            Američki glumac i majstor borilačkih vještina Chuck Norris, na svojoj je web stranici objavio kako mu posljednjih dana sa svih strana stižu informacije o pekarnici u Hrvatskoj koja koristi njegovu fotografiju kao zaštitu od provalnika.
- Pod mojom fotografijom stoji natpis: "Ova trgovina je pod zaštitom Chucka Norrisa", piše "Teksaški rendžer" u svojoj novoj kolumni. - Vrlo sam počašćen što pomažem smanjenju kriminala bilo gdje u svijetu, makar i fotografijom. (Svi bi mi voljeli da je to tako lako!) No volio bih zaštititi buduće naraštaje Sjedinjenih Država, a ne
 samo kolače - nastavlja Norris koji je u ožujku objavio kako bi se kandidirao za predsjednika Teksasa kada bi se ova savezna država odvojila od SAD-a.

            Brojni svjetski mediji, od britanskih do južnoafričkih, nedavno su se raspisali o pekarnici u Splitu koja je u više navrata bila opljačkana. Prema njima, vlasnik je odlučio na ulaz postaviti Norrisovu sliku i natpis "Ovaj lokal je pod zaštitom Chucka Norrisa", kako bi odvratio provalnike. Bila je to naravno šala, međutim, djelatnici pekarnice tvrde da se potez pokazao uspješnim. "Otkako je poruka obješena u izlog nikome nije palo napamet dirati pekarnicu, a prije su je pljačkali barem jednom tjedno. Čini se da lopovi toliko poštuju Chucka, da su nas ostavili na miru", izjavila je za britanske medije asistentica prodaje pekarnice.
            Chuck svoju kolumnu nastavlja statistikama koje trebaju pojasniti zašto se zalaže za neovisnost Teksasa, a pokazuju zapadanje SAD-a u svojevrsnu moralnu krizu i razotkrivaju zapreke s kojima se suočavaju Amerikanci od djetinjstva do tinejdžerske dobi.
- U 2007. na stranicama MySpacea bilo je više od 29.000 registriranih seksualnih prijestupnika; broj tinejdžerskih trudnoća u SAD-u najveći je u razvijenim državama (četverostruko veći nego u Europskoj Uniji); svaki dan više od 6000 učenika ispadne iz oko 94.000 javnih škola; 25% posto djece je pretilo, a da roditelji toga nisu ni svjesni; 30% roditelja tvrdi da im pomaganje djeci u duhovnom životu predstavlja veliki izazov. Maloljetnički kriminal porastao je 48% u posljednjih 11 godina. (Izbrojao sam najmanje 14 smrtonosnih pucnjava u obrazovnim institucijama od 2000. u kojima je poginulo najmanje 60 ljudi, a deseci su ranjeni). FBI procjenjuje da se danas u SAD-u trguje s više od 100.000 djece u dobi između 9 i 19 godina - piše Norris. (njd/jutarnji, članak)

Širom neta

 

Subject: Izveštaj 15.09.2001.

From: kalkulus

Newsgroups: yu.humor.vic

 

Slovo Ah, moj prvi izveštaj, tako sam  uzbuđen. Nadam se da ćete  se smoriti, te da neću morati opet da se bakćem sa ovim.

            Subota, 15. IX 2001, 20h, kiša. Dođem ja tako do "bulje" i zateknem - koga? Nikog, prazno. Doduše, bio je jedan lik koji se šetkao okolo, ali njegova uloga u svemu ovome se tek kasnije razjašnjava. Pomislim ja u sebi: "Mlakonje jedne, sigurno su pobegli od kiše" i krenem da pretražujem okolne kafiće. Srećom, pretraga nije dugo trajala i nađem ih u "Buhi"

ŠPIGL – DVOJNICI POZNATIH

Tom Selek  Crveni baron

Tom Selek & Crveni baron (picerija)

U tom trenutku prisutni su bili: Tweety (bez trenutnog zaduženja u AYHV), artiljerijski kapetan Dečak, novo postavljeni major obaveštajne službe Dylan Dog i njegov potrčko Vukašin. Sedimo mi tako, čekamo i nagađam da li onaj lik koji se još šetka oko "Konja" nas traži i ko bi mogao biti. Malo posle pridruži nam se i Xn ne dajući nam ni da naslutimo šta se krije iz tog naizgled poštenog lica. Dečak se malko šetkao okolo pokušavajući da privuče pažnju potencijalnih tragača za "društvom esperantista" i prilikom jednog obilaska priđe mu misteriozni lik koji se motao oko konja raspitujući se za YHV. Ispostavilo se da je to Serbian Kid, jedan od likova sa početka priče o YHV-u, koga niko od nas nije znao te se tom prilikom i upoznamo sa čovekom.

            U međuvremenu se pojavljivao i cunninG, koji je popio kritike zbog registrovanja kanala na IRC-u i izvinio se što ne može da prisustvuje sastančenju. Po prestanku kiše izašli smo ispod zaklona i stali ispod Maxe, koji nam se malo posle i pridružio. Šta ćemo, gde ćemo, neko pomenu "Kuću umetnosti" te se ka istoj i uputismo. Majora Dog-a je gospođa Dog odvukla negde tako da smo nastavili bez njega. Stigosmo nekako do "Kuće umetnosti" i odmah na ulazu nam uzeše pare, majku im lopovsku. Svakom po 50 dindži. Mi se tu zaprepastimo, ali kad smo čuli da uz to ide i "džabe" pivo pristanemo. Posedamo mi tako za sto, kad za susednim stolom spazismo "Srbina Unutra" sa kojim se neki i pozdraviše. Mi ostali ga nismo znali. Naravno, prva stvar kad se sedne negde je da se naruči piće. Tako mi momci naručismo po pivo, a dame uzeše sokiće (sad vi nagađajte ko je bio druga dama pored Tweety).

Ukradeni motor
            I tu sad krene priča o svemu i svačemu. SerbianKid je slušao nove tračeve sa konfe koji su bili uzbudljiviji od bilo koje španske serije. Ko je sa kim, a sa kime je bio, a zašto, pa spletke, zavere, maloletne robinje i ostalo. Naši povremeni ispadi o kompjuterima i priče o Linuxu su Maxu i Tweety ostavljali bez texta. Maxa se jedino raspričao o kompjuterskom kriminalu i njegovim vezama sa srpskom carinom, kao i o činjenici da je sve dokaze podmetnuo bratu. Usput smo saznali i ko šta svira (neki gitaru, a neki k…) i tako. SerbianKid nas je napustio negde oko 23h (valjda). Da li smo ga smorili, da li je zaista žurio negde ostaje misterija. Malo posle ode i Ćirić, a mi smo ostali do skoro 02, kad nas je "ljubazni" čika par puta zamolio da izađemo jer zatvaraju firmu. E tada se desio događaj večeri. Nakon poslednje ture pića ostao je kusur u vrednosti od 50 dinkića. Tweety krete da uze pare na šta Maxa viknu da su to njegove pare. Tu Tweety ispadne veći kavaljer od Maxe i pruži mu pare. Maxi tada bi neprijatno te odbi da uzme pare. Neće Tweety, neće Maxa. Tu se njih dvoje podžapaše i u svoj onoj gužvi Xn pruži ruku, zgrabi 50 dinkića i reši problem na opštu radost i veselje. Opet većanje gde ćemo i jednoglasno odlučismo da idemo negde da

jedemo (btw, na putu do pekare je opet jednoglasno izglasano da Tweety piše izveštaj i da na taj način uđe na konfu sa stilom, ali pošto je ona odbila tu svetu dužnost, posle par dana, na ponovnom glasanju na IRC-u Maxa i SerbianKid su lažirali izbore i meni uvalili ovo pisanije. Čisto da se zna sa kakvim ljudima imamo posla). Nakon punjenja stomaka u pekari *UPLATNICU POSLATI MARKETINGU AYHV-a DA BI PUSTILI REKLAMU* se izpozdravljasmo i raziđosmo kućama. Šta se kome dešavalo na putu do kuće naći ćete u specijalnom izdanju ovog izveštaja koji će naknadno izaći.

LOCIRAJTE SE

¤        Vi mora da ste iz Baltimora ako… (SAD, SD Merilend, poglavlje IX)

347. 695 gets you everywhere.
348. You stress the "Oh" in the U.S. National Anthem.
349. It's "DC", not "Washington"; "Hopkins", not "Johns Hopkins", and "goin' downa' ocean" means you're off to Ocean City, Bethany, or Rehoboth.
350. You've had relatives imprisoned at Ft. McHenry.
351. Half your high school graduating class went to College Park.
352. The opening of a Wegman's was the greatest thing to happen to your city in ten years.
353. You put Old Bay on everything.

354. You hate the "Yankees", the "Steelers", and especially the "Colts".
355. The murder rate is higher than the graduation rate.
356. You can go 1 inch beyond the city line and know that you're out of the city.
357. Five homicides is a good day for your town.

358. Artscape is the event of the season.
359. Lacrosse ain't no city in Wisconsin.
360. School is out when there's an inch of snow, but when you can't get out of your driveway you somehow have to go.

361. You're pissed off that we have to share our only airport with DC (I mean, don't they already have 2?)

362. You remember when the Orioles were good.
363. You say "wuder", not "water".
Terminator 2: Hastal da blista, bejbi

364. On September 11, when you heard terrorists destroyed the World Trade Center, you thought they meant the tower by the Harbor.
365. You know where to get the best crabs, crab cakes, and crab soup.
366.You eat snowballs, not throw them.
367. Cal Ripken was your childhood hero.
368. You're considered a Southerner when visiting New England, and you're a Yankee when visiting the South.

369. Distance is measured in minutes.
370. You know when to avoid the Bay Bridge.
371. Every one of your parents' childhood memories revolves around a "Colts" game.
372. A Berger is not something you grill.
373. Your Senator's website features a recipe for crabcakes.

374. You can spot a Baltimore accent immediately.
375. You watch a John Waters or Barry Levinson movie and recognize someone.
376. You leave the U.S. and people ask you where you're from, you reply "near Washington" to avoid confusion.
377. You didn't realize that horses race at Preakness.
378. You go to The Fudgery at The Harborplace just to hear singing.

379. The Washington Monument in your city is not a white obelisk.
380. You know what Natty Boh is.
381. The idea of crabs without Old Bay makes you sick.
382. You think living 45 minutes from the nation's capital, 1˝ hours from Philadelphia, and 3˝ hours from New York City is the greatest thing in the world.
383. You think HBO's "The Wire" isn't violent enough.

384. Your car has a bumper sticker that says "Blieve hon"

10 DIREKTORSKIH ZAPOVESTI

1. Ja sam direktor tvoj i ne priznaj nikog drugog osim mene!

2. Ne oslanjaj se na bilo kojeg kolegu ili komšiju, jer samo ja mogu da ti pomognem!

3. Ne spominji moje ime, osim ako ti zatrebam!

4. Četiri dana radi za sebe, peti za preduzeće, za moja putovanja i dnevnice.

5. Poštuj moje ljude, da ti dobro bude i da ostaneš dugo u firmi

6. Ne ubij radni moral vrednijih randika što rade i za tebe i za mene!

7. Ne čini preljubu u kolegijumu, pogotovo ne tamo gde sam već bacio oko!

8. Ne kradi, jer si na poziciji u kojoj bi mogao da zaglaviš zbog nečeg sitnog!

9. Не сведочи за друг, молчи и кога си во право!

10. Ne poželi tuđe, bolje mesto jer nisi sposoban ni za sopstveno!

Maca

¤        Vi mora da ste iz Beča ako… (Austrija, poglavlje X)

385. You know you can go to the subway without a ticket easily
386.
You know it is normal to smell horse in the middle of the city
387.
You act like putting money into the newspaper bags at weekend, but really stealing it.
388.
And you know how the Schwarzkappler look like when they get into the train
389. You of course drink your beer in the streets
390. You pass underground stations which Otto Wagner has built

391. You understand the guy in the Ubahn when he says "Zug fährt ab"
392. You don't think it is strange when someone has never been to a Bundesland (state) outside the Gürtel
393. You can tell of people's dialects from which Bundesland they are
394. You don't think it's strange when all the students knocking the old wooden tables at the end of each class at university
395. You don't think it's strange to drink at flex with a business man next to a sandler
396. You know the guy at schottentor who wants money to call his wife in the hospital since years!
397. You know how to get home from the Arena in the middle of the night when you missed the last subway…

398. You would never move to another Bundesland

399. You can't believe you can't go to the opera for 2 each night anywhere else
400. You boycott starbucks.

401. You know the difference between a Fiaker, an Einspänner, a Melange, a Großer Brauner and which one you like most.
402. You've never been to a Sängerknabenkonzert or Lippizaner-show and will never do so.
403. You think Kaiserin Sissi was a bitch.
404. You know what "A Eitrige mit an Buckl und an Blech" means and where to get the best ones in the middle of the night.
405. You are surprised if a waiter is friendly and fast
406. At summertime you don't get stopped from dressed-up-like-Mozart people who want to sell you tickets to overprized bad tourist concerts because they know you would never attend a concert in summer
Swine flew

407. You think it's ok that no one is working from friday noon until monday morning.
408. You know the Würstlstandbesitzer by name

Kompjuterski izrazi

Friz

=●=

Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj