Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj

=●=

Nedelja, 17. V 2009.

Logo Leteći bumbar #271 

U ovom broju donosimo:

2. Crtice iz štampe

            Ne baš mnogo bajate zanimljivosti iz sveta

4. Špigl - dvojnici poznatih

            Foto-feljton: dvojnici poznatih ličnosti.

5. Najgluplja karika

            Najgluplja peckanja takmičara u kvizu "Najslabija karika"

5. Western Washington         Engleski jezik

            Poduži američki vic

6. Locirajte se!                       Engleski jezik

            Vi mora da ste iz… ako je većina ovih tvrdnji tačna (Azerbejdžan; Baltimor; 308-346)

Sačuvajte ovaj broj! Možete od njega da napravite:

- molersku kapu

- brodić

- avion koji čak i leti…

Genijalna reklama

Crtice iz štampe

 

Saobraćajci sa papričicama

Iz KinePolicija u Kini umorne vozače razbuđuje ljutom paprikom. Kako piše lokalna štampa, policajci u regiji Čongking (Chóngqěng) počeli su vozačima noću da nude ljutu papriku na punktovima na autoputu.
            "Odlično je pojesti nešto ljuto, kada ste umorni i dosadno vam je od tolike vožnje. Jak ukus vas čini svesnijim", objasnio je vozač kombija Čen Džun. U Kini se veruje da su ljudi tokom proleća pospaniji. Putevi u Kini su među najopasnijima na svetu, zbog previše vozila i nepažnje vozača. (MONDO)

Nije platio TV pretplatu 450 godina!

Iz NemačkeSlužba za naplatu RTV pretplate nemačkog GEZ-a poslala je račun na nekadašnju adresu Adama Risa, stručnjaka za algebru, koji je kuću kupio još 1525. godine, a koja je sada memorijalni klub posvećen davno preminulom Risu.

- Dobili smo pismo adresirano na "Gospodina Adama Risa", sa zahtevom da izmiri dugovanja za TV i radio pretplatu - izjavila je predsednica kluba Anegret Minh. - Pismo je vraćeno pošiljaocu uz napomenu da su "zakasnili" sa opomenom, jer je "gospodin Ris preminuo 1559. godine, nekoliko vekova pre pronalaska televizije.
Infiltrator

            Da je služba za naplatu radio i TV pretplate uporna, govori i činjenica da je samo nekoliko nedelja nakon računa, stigla i opomena za neizmiren dug.
            Kompaniji GEZ ovo nije prvi put da šalju račune preminulima - prošle godine isto takvo pismo, verovatno i opomenu, poslato je pesniku Fridrihu Šileru koji je dugovao 17 evra. (MONDO)

Droga ga pretvorila u psa

Iz SADVlasti okruga Desoto (SD Lujzijana) saopštile su da je 32-godišnji muškarac uhapšen zbog posedovanja droge nakon što su radnici sa jedne građevine prijavili da četvoronoške liže blato i laje.
            Šerifova kancelarija okruga Desoto u američkoj saveznoj državi Lujzijani, u svom obraćanju medijima opisala je vrlo neobične okolnosti pod kojima je pre par dana uhapšen jedan Teksašanin. Naime, Terensa Lojda (32) iz Lafkina u Teksasu, šerifovi pomoćnici "pokupili" su dok je četvoronoške brundao i lajao po ulici i jezikom laptao blatnjavu vodu sa zemlje kao pas! Primetili su ga radnici sa obližnjeg gradilišta koji su pozvali policiju.
            Nakon pretresa, predstavnici zakona su kod Lojda pronašli više vrsta droge - malu bočicu sa Pi-Si-Pijem, 226 grama marihuane i 6 grama "kreka". Protiv Terensa Lojda podignuta je optužnica za posedovanje tri vrste droge s namerom da ih prodaje, prenele su agencije. Narednik Mindi Šo je rekao da je Lojd prebačen u ćeliju Okružnog zatvora da bi bio pod stalnim nadzorom stražara.
            Poručnik Vomak je objasnio da je Lojd došao u posetu rođacima koji žive u Mensfildu, gradu u okrugu Desoto. Neimenovana ženska osoba koja je doputovala sa njim iz Teksasa je istražiteljima izjavila da ga je videla kako tumara oko kompleksa i jede hranu za pse. (RTS)

Jednom superheroj – uvek superheroj!

Sa TajlandaJedan vatrogasac iz Tajlanda postao je superheroj pošto se prerušio u Spajdermena kako bi spasao autističnog dečaka koji je sedeo na rubu zgrade, saopštila je policija Bangkoka. 
            Nastavnici škole za decu sa posebnim potrebama pozvali su policiju kada su ugledali preplašenog osmogodišnjeg dečaka kako sedi na vencu u visini trećeg sprata i odbija da uđe.
            Napori nastavnika su bili bezuspešni sve dok dečakova majka nije pomenula da je njen sin obožavalac čoveka-pauka Spajdermena. Vatrogasac 
Ivanov motor

 Somčaj Josabaj se hitro vratio u stanicu i odenuo kostim Spajdermena.

- Rekao sam mu: "Spajdermen je došao da te spase, nikakvo čudovište te neće napasti, kreni polako ka meni zato što može biti opasno ako potrčiš" - ispričao je vatrogasac lokalnoj televiziji. Dečak je istog trenutka ustao i pao vatrogascu u zagrljaj. (Beta)

Sanjaš pljačku – reče provalnik

Iz SADDevojka iz Medisona kasno je došla kući posle večere sa prijateljima, i legla u krevet. Oko sedam sati ujutru, probudila ju je buka. "U magnovenju mi se učinilo da vidim muškarca kako se muva po sobi. Rekao mi je da je policajac u potrazi za četvoro ljudi, i da obavezno držim vrata zaključana", rekla je neimenovana devojka. Ona je, umirena savetom "policajca iz snova", ponovo zaspala, a kada se probudila, shvatila je da su joj odneti mobilni telefon, kreditne kartice i mp3 plejer iPod.
            Predstavnik policije u Medisonu Džoel Despejn rekao je lokalnim medijima da je devojka imala sreće. "Buđenje je moglo da bude mnogo gore, ona je odlično prošla", upozorio je on. (MONDO)

Del Boj je bio u pravu

Iz Velike BritanijeSećate li se epizode u kojoj vešti trgovac iz Pekama kreira kacige-turbane za Sike? Oni su postali stvarnost, barem u britanskoj policiji.
            Siki na službi u Ujedinjenom Kraljevstvu zatražili su od britanske vlade da dobiju turbane napravljene od materijala neprobojnog na metke kako bi se potpuno uklopili u snage reda. Siki koji rade u policiji imaju pravo da, kad voze motor, ne nose zaštitnu kacigu jer im vera propisuje turban.
            Potpredsednik udruženja Sika u britanskoj policiji, inspektor Đian Sing Čalal izjavio je da su u toku istraživanja kako bi se proizveo materijal od sintetičkog vlakna koji bi Sikima sa turbanima obezbedio izvestan stepen zaštite. (MONDO)

Sastanak sa švalerkinim mužem

Iz HrvatskeŠta znači biti malerozan najbolje može da posvedoči Splićanin koji je u petak uveče na autobuskoj stanici čekao ženu s kojom je, izgleda, trebalo da provede veče, piše "Jutarnji list". Ništa ne sluteći 42-godišnji muškarac je u parkiranom vozilu strpljivo čekao ženu i verovatno maštao o ljubavnim poduhvatima koji ga očekuju te večeri. Dan pre toga razmjenjivao je s njom SMS-ove, ali se njih dočepao njen suprug koji je tako saznao gde će se njih dvoje naći. Možemo zamisliti iznenađenje na njegovom licu kada je automobilu

ŠPIGL – DVOJNICI POZNATIH

Ivan Šuker  Obeliks

Rubrika "Špigl" sa sajta Nika Titanika

prišla nepoznata muška osoba, otvorila vrata i zadala mu nekoliko udaraca. Muškarac mu je zatim naredio da sjedne na mjesto suzovača. Ispostavilo se da se radi o besnom suprugu žene koju je čekao. Usledila je vožnja gradom koja se iz nekog razloga nije svidela nesuđenom ljubavniku pa je u jednom trenutku, kada je vozilo stalo na semaforu, iskoristio situaciju i iskočio iz automobila i pobegao.

            Pozvao je policiju, a pružena mu je i medicinska pomoć. Zaradio je nekoliko hematoma, a ljubomorni muž mu je polomio i jedno rebro. Policija još istražuje činjenice i utvrđuje okolnosti koje su dovele do ovog incidenta. (MONDO)

Infarkt kod ajkula izazivaju… idioti

Iz HolandijeDavno je poznato da na svetu ima raznih avanturista, ali su dvojica Holanđana prevazišli sve dosadašnje. Za sada neimenovani mladići provalili su u zoološki vrt u gradu Arnemu s namerom da skoče u veliki bazen s ajkulama i da plivaju s njima. Skinuli su odeću i spremali se da skoče, kada su utrčali policajci koje je pozvao čuvar.
- Ponašali su se kao totalni idioti. Ugrozili su životinje. Morski psi su osetljivi na stres i mogli su da umru od infarkta. Mogli su, naravno, i njih dvojica da stradaju.što bi se verovatno i dogodilo da su skočili, ali nisam siguran da bi mi ih bilo žao - rekao je direktor zoo vrta Aleks van Hof.

            Policija je protiv mladića podnela krivične prijave zbog provale. (Fonet/MONDO)

NAJGLUPLjA KARIKA

Slovo Posle pitanja, voditeljka Danijela Trbović malo pecka igrače koji nisu dali dobre odgovore. Naravno, ta peckanja sastavljaju u režiji mada im jako često ponestane inspiracije.

 

 Tko se porezao na oštro brašno? Tko će glatko izletjeti?

 Tko misli da su Petar i Šestar braća?
 Tko bi jeo u fast foodu, ali je prespor?

 Tko je melem za oči, ali pelin za uši?

Autor: Nik Titanik

Tko misli da je Brad prestao Pit?

 Tko misli da se Pojas Gaze nalazi u kutiji prve pomoći?

 Tko otvara vrata kada zvoni telefon?

 Tko zna znanje kao vlada sa plinom? Koga ćete isključiti?

 Tko od vas misli da je Parizer predgrađe Pariza?

 Tko misli da je džihad turcizam za konja?

 Kome se radujete kao bauštelac bezalkoholnom pivu?

 Tko misli da se mitoza odvija u plavim kuvertama?

 Tko vjeruje da je Periklo izumio periku? Koga ćete ošišati do gola?

 Tko bi išao na sprovod Mrtvom moru, a tko na banket u Blitvu?

 Tko od vas misli da je laptop vrsta topa?

 Tko je od vas koristan ko pepeljara na biciklu?

 Tko bi od vas sobnu lampu mijenjao sa dvosobnu?

 Kome ni proktolog ne bi pružio ruku?

 Tko je rodom iz Praznoglava?
 Tko se nadihao vjetra s plinare?

 Kome zvono zvoni, kome štala gori?

 Tko će proći kao Ćiro u "Hajduku"?

 Tko misli da se Pearl Jam maže na kruh?

WESTERN WASHINGTON

Slovo I'm aware that a lot of these are about Western Washington, so please don't remind me of that. I've been  getting message from people telling me that I should change the name - I can't!
            God was missing for six days. Eventually, Michael, the archangel, found him, resting on the seventh day. He inquired of God: "Where have you been?"
            God sighed a deep sigh of satisfaction, and proudly pointed downwards through the clouds: "Look, Michael. Look what I've made."
            Archangel Michael looked puzzled, and said:

- What is it?
- It's a planet - replied God - and I've put Life on it. I'm going to call it Earth and it's going to be a great place of balance.

- Balance? - inquired Michael, still confused.

            God explained, pointing to different parts of earth:

- For example, northern Europe will be a place of great opportunity and wealth, while southern Europe is going to be poor. Over there I've placed a continent of white people, and over there is a continent of black people. Balance in all things - God continued pointing to different countries. - This one will be extremely hot, while this one will be very cold and covered in ice.
            The Archangel, impressed by God's work, then pointed to a land area and said:

- What's that one?
-
Ah - said God - That's Washington State, the most glorious place on Earth. There are beautiful mountains, 
Mače testira teoriju struna

rivers and streams, lakes, forests, hills, plains, and coulees. The people from Washington State are going to be handsome, modest, intelligent, and humorous, and they are going to be found traveling the world. They will be extremely sociable, hardworking, high achieving, and they will be known throughout the world as diplomats, and carriers of peace.
            Michael gasped in wonder and admiration, but then proclaimed, "What about balance, God? You said there would be balance."
            God smiled and said, "There is another Washington...wait until you see the idiots I put there."

LOCIRAJTE SE

¤        Vi mora da ste iz Azerbejdžana ako… (AZ, poglavlje VIII)

308. You have personally witnessed a Jiguli driving on 2 tires and making other stunts on a regular day in Baku
309. Wearing a leather jacket, with Adidas track pants, with white socks and sandals is considered "cool" for guys
310. You know that holding your car keys, wallet, and your cell phone, while leaning onto your car with one foot as it blasts loud Azeri music, would make you even "cooler"
311. Dressing up in heels, a $400 dollar outfit, with done-up hair is considered totally normal for a female going to a store to buy groceries

312. Your sentences consist of Azeri words, mixed with Russian, and conjugated in a way that only Azeri's can understand: i.e. talking to a cab driver in Baku: "Хаiş edirem, levoya don burda, sonra da benzakalonkanin yanında ostanovitsya ele"
313. In a different country you feel at home when you see people with gold teeth
314. Your parents speak Azeri fluently, they speak Russian with an Azeri accent, yet for some reason they speak English with a Russian accent
315. You make fun of US/Canadian education system, thinking its way too easy
316. Your shoes and your cell phone cost more than your University education
317. In a USA university you brag that "in Azerbaijan we studied this in grade 8!"

Opasnost
318. When you open your closet you see Gucci, Armani, Versace, and Chanel – yet you don't know which ones are real and which ones are fake anymore
319. You know that refusing a meal at "gonag's" house is the biggest insult, so you force yourself to eat a plate of "Kofta Bozbaş" although you just had a Doner on the street
320 You have taken a bus in Baku on which the sign read: "gapini asta örtun"
321. If you're a female, and not married by 25 your relatives think something's wrong with you
322. Your nightmares consist of loud voices screaming "Xlor var, Xlor!"

323. You had tears in your eyes when Parni iz Baku won the Best KVN team of the decade!

324. At some point in your life you have personally met Baxram from KVN

325. You turn up the TV on maximum volume telling everyone around you to be quite when you hear "Azerbaijan" mentioned somewhere in the news
326. You know what Dolma, Bozbaş, Douga, and Levengi mean, and right now you're starting to feel hungry;)
327. You have an AZ sticker on your car, an Azeri flag key chain on your keys, and a huge Azeri flag in your room
328. You can dance Lezginka faster than Lezgins themselves
329. You know feta cheese and watermelon taste delicious together

330. You were little you had to wear fish eye pendant (uzerik)… Maybe still do
331. When you would fall as a kid, your mom would say "uşaga goz deyıb" then take a pinch of salt, rotate it over your head whispering something and then burn it
332. Your parents think that you have to wear a suit or white shirt and black skirt on the first day of class
333. When meeting new people, you have to spend 10 minutes in order to explain to them the location of Azerbaijan, and another 10 minutes on how to pronounce it
334. Your parents think that unless you're majoring in Business or Medicine – going to university is a waste of time and money
335. You have emigrated from Azerbaijan years ago, but your parents still call North American supermarkets "Gastronom"
336. All your US/Canadian friends know the full history and the current political and economical situation of Azerbaijan cuz you just can't stop talking about it!
337. You have spent more than an hour with your Azeri friends discussing some person's clothes on the subway in Azeri, starting your conversation with "Bunun vidine bax"
338. There have been times when those conversations ended with a reply of "Ale oz vidive bax!"
339. Your Russian sentences all end with -
дaaa, -эээ, and -зад (i.e. Ладно дaaa, Чтo ти хочэш эээ, Алэ ми поехали на плай зад…)
340. You call all the guys with Titanic - Leonardo diCaprio hairdos "shampunchik"

¤        Vi mora da ste iz Baltimora ako… (SAD, SD Merilend, poglavlje IX)

341. You know that The Power Plant is not for the production of electricity.
342. You've gotten lost and ended up in the projects.
343. You can pronounce "Havre de Grace". (Not the French way, the Baltimore way)
344. You don't wash your clothes, you "warsh" them.
345. You could pick crabs before you could walk.
346. From snow to hurricanes to heat waves, you've seen every kind of weather imaginable.

Maca igra riverdens

Friz

=●=

Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj