Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj

=●=

Nedelja, 26. VII 2009.

Logo Leteći bumbar #281

U ovom broju donosimo:

2. 10 najidiotskijih razvoda braka

            Top lista

4. Špigl - dvojnici poznatih

            Foto-feljton: dvojnici poznatih ličnosti.

5. Dečja dijeta                                    Tekst poslao čitalac (ili čitateljka)

            Jelovnik za 4 dana

6. Ove nedelje u bioskopu "Ode on"

            Film: "Runaway bride"

7. Britanski monetarni sistem           Tekst poslao čitalac (ili čitateljka)

            Sitnije monete u Velikoj Britaniji pre decimalizacije

8. Locirajte se!                                   Engleski jezik

            Vi mora da ste iz… ako je većina ovih tvrdnji tačna (Vankuver; 598-617)

Ptice na žici

10 NAJIDIOTSKIJIH RAZVODA BRAKA

Razvod boli. Pogotovo kad se partneri, osim jedno od drugog, razvode i od vlastite pameti. Koliko su jedni primitivno koristoljubivi kad se bračno zavjetuju, toliko su drugi božanstveno glupi kad se rastaju. Prepiljene kuće, prepolovljeni umjetni penisi, prekidi preko Facebooka, papige koje previše pričaju... U ljubavnim brodolomima obično prvo isplivaju gnjusobe, no nekima kao da su isplivale patkice na navijanje. Pročitajte kakve

 Muž prepilio kuću
           
Koliko je godina braka potrebno da čovjek shvati da se bitne stvari ipak rješavaju pilom? U slučaju para iz Phnom Penh-a (Pnom Pena) u Kambodži, nagradni odgovor glasio je 18. Ljenguza, niškoristi i trutina od muža, kako ga je opisala njegova prstenovana draga, očito je skupio zadnji gram volje i poduzetničkog duha kad je nakon razvoda doslovce prepilio pola kuće i preselio je na drugi kraj sela. Da nekome ne bi palo na pamet priču pripisati azijatskoj egzotičnosti, navedimo da je isto učinio čovjek u njemačkom gradu Sonnebergu, dok je stanoviti muž u Essexu nakon razvoda svoju polovicu srušio buldožerom.

Mačje pravilo

 Podigli zid nasred stana
           
Kome se ne pili, tome se, očito, zida. Muž i žena iz Brooklyna su se odlučili razvesti ne samo sudski, nego i ciglama. Štoviše, ideja je došla od samoga suca, s obzirom na to da se nijedan od supružnika nije htio iseliti iz kuće. Nasred stana na tri etaže podigli su ogroman zid koji je ženu osudio na dio s kuhinjom, a muža na dio s blagovaonicom. Jesu li probušili rupicu u zidu i započeli postbračnu trgovinu tipa "ti meni jogurt, ja tebi tanjur", neka ostane obavijeno velom idiotizma.

 

 Zatražila razvod jer joj je muž otkrio lice
           
Priznat ćete da čovjeka može s vremena na vrijeme zanimati kako mu žena zapravo izgleda. Pogotovo ako pored nje živi 30 godina, a da joj nikada nije vidio lice. Oboružan tom suludom znatiželjom, sporni je Saudijac jedne noći skinuo supruzi veo s glave misleći da spava. Pedesetogodišnja žena ga je dočekala otvorenih očiju i, pogađate, papirom za razvod. Nisu pomogla ni obećanja ni zaklinjanja da mu takva bogohulna budalaština više nikada neće pasti na pamet. U selu pored grada خميس مشيط  (Ḫamīs Mušayṭ, Hamis Mušait) taksa na očno šalabajzanje je, vidimo, prilično visoka. Valjda i preljub zovu previd.

 Presramežljiva za seks
           
Ni nakon godinu dana braka žena iz tajvanskog grada Tainana nije skupila dovoljno apetita da konzumira svoj brak. Devet godina stariji muž upoznao je sramežljivu damu preko agencije, a gospodična je izričito zahtijevala da se u bračni ugovor nadopiše stavka da će se seksati isključivo zbog djece. No, čini se da je bila presramežljiva i za majčinstvo te je nasukani sirotanko razgibane desnice zatražio razvod i odštetu od 300.000 dolara. Frigidna učiteljica, naime, nije imala problema s konzumacijom novog stana i muževog novca kojim je počastila obitelj.

Merlin Menson

 Razvod zbog svekrve
           
Rumunjka Elena iz Foscanija se, doduše, udala za svog muža, ali se zapravo htjela razvesti od svekrve. Dvadesetdvogodišnja žena je nakon 10 mjeseci suprugovanja, naime, sabrala mudrost zajedničkog života u zaključak da su joj svakodnevni posjeti i komentari muževe mame nesnosni. Elena se naposljetku pojavila pred sucem sa zahtjevom za rastavu, na što joj je odgovoreno da potraži neki bolji razlog. Mi bismo to malo preformulirali - postoji li neki gori?

 Prokleta papiga
           
Nevjerni kineski mužić je možda prijetvorno rupčićem ispratio ženu koja je krenula u jednomjesečni posjet majci, no definitivno nije 

mogao preveslati jedinu trač babu kojoj je kljuka duža od jezika – kućnu papigu. Po povratku, supruzi je proradio kliker nakon što je pernati kontraobavještajac počeo učestalo ponavljati "volim te", "razvod" i "budi strpljiva". No, kao da nije bilo dovoljno što je situacija ružna, žena se pobrinula da bude barem toliko glupa. Uzela je papigu i otišla do suca s prijedlogom da to životinjsko blebetalo svjedoči u brakorazvodnom procesu. Prijedlog se, dakako, pokazao prilično papagajskim, a od ideje razvoda ostala su još jedino izlazna vrata.

 Kad se zombiji razvode
           
Kad je nakon 26 godina braka Karen odlučila reći sudsko zbogom Joeu, nije joj bilo ni nakraj pameti da je njen muž trostruki zombi, a njezin brak već trostruko mrtav. Naime, Joe je u brakorazvodnoj parnici uvjeravao predstavnike zakona da mu je pred par godina srce prestalo kucati na nekoliko trenutaka. Imajući u vidu da je u tom periodu bio mrtav, brak je prestao važiti. Supruzi je, jelte, obećao vjernost "dok ih smrt ne rastavi". No, ako to nije uvjerilo suce, onda ih je definitivno trebala uvjeriti činjenica da se Joe u još dva navrata tako klinički razveo. Naime, isto mu se dogodilo krajem te 2004. i početkom 2005. Kako obraniti očitu, bjelodanu i neprijepornu činjenicu da je Joe trostruki mrtvac dok to u isti mah prilično živo prepričava, ostavljamo na teret pravnim maherima.

 Varali se jedno s drugim
           
Nezadovoljni u svojim brakovima, Adnan i Jamilia iz Jordana počeli su se uvaljivati jedno drugome na chatu. Ne sumnjamo da su se čudesno lako razumjeli. Pričao joj je o svojoj ženi, "hladnoj bezosjećajnoj kurvi" (a ne kao ti), a ona njemu o mužu, "luzeru s mikrokitom" (ah, tvoja totalna suprotnost). Nije prošlo dugo i cyberljubavnici su dogovorili fatalni trodimenzionalni susret, no na dogovorenom mjestu sreli su se nitko drugi do - posvađani supružnici. Teško je prihvatiti da imaš gadne iluzije o stvarnosti, ali shvatiti da imaš iluzije i o vlastitim iluzijama je ipak malo previše. Dvostruko pokisli, Adnan i Jamilia ekspresno su 

ŠPIGL – DVOJNICI POZNATIH

 Samuraj Džek  Profesor Jutonijum

TLL 281

zaključili rastavu. Ako vas netko u online flertu prije stvarnog upoznavanja zatraži genealogiju obitelji do 17. koljena, vjerojatno ste nabasali na jednoga od njih.

 

 Facebook rastava

            Kako bolje, ljepše, efikasnije i tehnološki osvještenije objaviti ženi razvod nego napisati to na svojem Facebook profilu? Isto si je retoričko pitanje postavio i Neil Brady iz Indiane, pa je brže-bolje objavio svijetu u svom profilu da je brak između njega i Emme gotov. Kad je bliski prijatelj javio ženi što joj muž drlja po netu, ova ga je doma dočekala s pitanjem je li sve u redu. Neil supružnički nježno odgovara: "Da. Zašto pitaš?" Zamišljamo odgovor: "Ma ništa, neki kukavički emocionalni bogalj s tvojom slikom, imenom i prezimenom objavljuje na netu da se razvodi, a onda se doma idiotski pravi da se ništa ne događa. Na trenutak sam pomislila da si to ti". Neil je kasnije objašnjavao sudu da mu nije jasno kako žena nije shvatila da se razvode "kad ju je maknuo s liste prijatelja". Notornom blesanu ni čitava biblioteka lica više ne bi mogla spasiti obraz, a kamoli Facebook.

 Brak mu pukao zajedno sa spolovilom
           
Nekima se dogodi sudbonosno "da", a nekima sudbonosno "krc". Grigoryju Toporovu iz Воронежа (Voronježa) na jugu Rusije toga se dana sve prelomilo. Penis, brak, život. Nakon što si je dao napraviti umjetnu ekstenziju na spolovilu jer se u prirodnoj veličini nije mogao mjeriti sa ženinim očekivanjima, plastično potpomognutom mužu pri akciji je u jednom trenutku pukla kita. Ženi je pak pukao film. Rekao joj je da će si instalirati novog, a ona njemu da joj je dosta njegove lomljivosti u krevetu. A ništa, Grigory, nabavi zastavu. Pola koplja već imaš.

(izvor: tportal.hr)

DEČJA DIJETA

Slovo Verovatno ste primetili da je većina dvogodišnjaka fit. Smatramo da je to možda zbog njihove ishrane. Nije  skupa, a raznovrsna i kvalitetna. Zato smo zapisali tačno šta jedu dvogodišnjaci i došli do fantastične nove  dijete kojom možete garantovano biti u top formi. Srećno!
            Ovu dijetu mogu da upraznjavaju i odrasli!


Zeka u kesi

PRVI DAN

        Doručak:
- Kajgana od jednog jajeta.

- Parče tosta s marmeladom.
            Prstima pojedite dva zalogaja kajgane, ostatak bacite na pod. Pojedite jedan zalogaj tosta, a marmeladu razmažite po licu i odeci.

        Ručak:
- Četiri bojice (bilo koje boje)

- Šaka čipsa

- Čaša mleka.
            Žvaćite naizmenično bojice i čips. Potegnite tri gutljaja mleka, a ostatak prospite.

        Užina:
- Štapić
- D
va novčića od 2 dinara i jedan od 1

- Četiri gutljaja ustajalog piva.

        Večera:
            Ispržite tost, namazite ga buterom i bacite na kuhinjski pod.

DRUGI DAN
        Doručak:
- Jučerašnji tost s poda

- Popijte pola flašice arome vanile.

        Ručak:
- Pola ružičastog karmina

- Jedna cigareta
- Posle toga progutajte kocku leda.

        Užina:
            Ližite lizalicu dok ne postane lepljiva. Izađite iz kuće i bacite je u prašinu. Uzmite je nazad i cuclajte dok ponovno ne bude čista. Zatim je unesite u kuću i bacite na tepih.

        Večera:
- Kamenčići ili sirovi pasulj

- Pire od krompira preliven ledenim čajem
            Jedite viljuškom.

TREĆI DAN
        Doručak:
- Dve palačinke s mnogo preliva

            Jedite prstima, pa ih obrišite o kosu. Popijte pola čaše mleka, pa je napunite palačinkama. Posle doručka pokupite jučerašnju lizalicu sa tepiha, poližite dlačice i stavite je pod jastuk.

Odbegla mlada

        Ručak:
- Tri ribice

- Puter od kikirikija

- Hleb s marmeladom.

            Između zalogaja pljujte na pod. Razlijte čašu mleka po stolu i pijte ga tako što ćete umakati prst u njega.

        Večera:
- Čaša sladoleda

- Šaka čipsa

- Nešto vina i kafe.

Zabrana

POSLEDNjI DAN
        Doručak:
            Prelijte čašu pahuljica čašom mleka i dodajte šolju šećera. Kad pahuljice
omek
šaju, popijte mleko, a pahuljicama nahranite psa.

        Ručak:
- Ľ tube paste za zube

- Komadić sapuna

- Maslina.
- Pronađite onu lizalicu i dovršite je.

        Užina:
- Maskara.

        Večera:
- Čaša špageta bolonjeze prelivenih čokoladnim mlekom.

            Ako ste se strogo pridržavali ove dijete, trebalo bi da ste do sada izgubili 4-6 kilograma i nalazite se na oporavku u bolnici, posle gubitka svesti trećeg dana.
            Dijetu možete ponoviti još dva puta u toku sezone, kombinujući sastojke.

            Prijatno i srećno!!

BRITANSKI MONETARNI SISTEM

Napomena za omladinu i Amerikance: 1 šiling = 5 penija

 

            Lakše ćete razumeti davnašnje finansije Vojske lovaca na veštice ako upoznate prvobitni britanski monetarni sistem:

2 fartinga = 1 polu-peni

2 polu-penija = 1 peni

3 penija = 1 troparčević

2 troparčevića = 1 šestoparac

2 šestoparca = 1 šiling ili bob

2 šilinga (boba) = 1 florin

1 florin i šestoparac = ˝ krune

● (prim. red.: 4 šestoparaca = 1 florin; a 5 šestoparaca je ˝ krune)

4 puta po ˝ krune = novčanica od 10 šilinga

2 novčanice od 10 šilinga = 1 funta (ili 240 penija)

1 funta i 1 šiling = 1 gvineja

 

            Britanci su dugo odolevali decimalnoj valuti zato što su je smatrali previše komplikovanom.

 

Pitanje:

Koliko šilinga (tj. boba) ima novčanica od 10 šilinga?

LOCIRAJTE SE

¤        Vi mora da ste iz Vankuvera ako… (CND, BC, poglavlje XIII)

598. You don't know or care whether Marijuana is illegal
599. You know Granville island is not actually an island
600. You make fun of Americans at least once a day
601. You protested against Emerson
602. You don't find it wierd that every time you go downtown, some crazy guy is talking to himself
603. You get out of school when there is 4 inches of snow

604. You know at least 2 people who work at Starbucks or McDonalds
605. You take sunglasses and an umbrella when you go out
606. You know exactly where to get anything you may need at Metrotown
607. You have tuned out the homeless downtown (sad, I know)
608. You know a "grande" is a "medium"
609. You would never cheer for the "Flames" no matter how good they were getting
610. You know UBC is actually like a small town
611. You go to any other city in BC and think you're in a small town (Victoria included)
612. You would swear your in China, Japan or Korea
613. When you dont hear about a shooting in Surrey in a month, they have a parade
614. You dont understand why anyone would live in Edmonton or Toronto
615. You skimboard and snowboard in the same day
616. You know Whistler is the best ski mountain in North America and the best place for grad trips
617. You know where to find the prostitutes.

Korišćenje lenjira

Friz

=●=

Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj