Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj

=●=

Nedelja, 31. X 2010.

Logo Leteći bumbar #347

U ovom broju donosimo:

2. Reč uredništva

            Ovaj broj posvećujemo Noći Veštica

3. Širom neta                          Tekst poslao čitalac (ili čitateljka)

            Izveštaj sa sastančenja YHV-a

4. Ove nedelje u bioskopu "Ode on"

            Simpsonovi kao "Porodica Adams"

7. Kako je umrla gospođa King

            Detektivska priča

7. Locirajte se!                       Engleski jezik

            Vi mora da ste iz… ako je većina ovih tvrdnji tačna (Kolorado; 2323-2344)

8. Širom neta

            Kratka vest

Sačuvajte ovaj broj! Možete od njega da napravite:

- molersku kapu

- brodić

- avion koji leti…

Urednicima ostalih časopisa:

Budite fer i ostavite link za ovaj časopis kad već uzimate materijal odavde!

Mače

Reč uredništva

Slovo Noć veštica, Halloween ili Samhain (irski: ['sawIn] / [sŕwďn]), zovite ga kako hoćete, ali ipak se radi o jednom  – keltskom prazniku. Iako je na našim prostorima suzbijan i/ili ignorisan, i ovde se on proslavlja samo kao  razlog za žurku (pa zar treba da postoji neki određen razlog za žurku???). U svakom slučaju, praznik obeležavaju "strašne" maske, pa ćemo postavljati i "strašne" slike. Ako su vas slike sa prve dve strane uplašile, onda vam preporučujemo da nastavite da čitate danju, u društvu hrabrijih osoba.

            No, pored ovog broja, u narednom možete da očekujete slike sa najmaštovitijim maskama tako da će Samhain u našem časopisu da se protegne na dve nedelje. Proteklih godina smo koliko-toliko objavljivali slike sa maskama bez prethodne napomene, ali za naredni broj vam ih obećavamo. Želimo vam da se lepo provedete za praznik i ako u vašem gradu budete fotografisali neke zanimljive maske i pošaljete nam ih, mi ćemo ih i objaviti (obavezno napomenite u kom gradu je slikano i, ako želite, ko ih je slikao/poslao).

            Sada, kao što smo nekoliko redova gore napomenuli, sledi još jedna straaašna slika, pa ako se ne uplašite – možete da nastavite sa čitanjem!

Vaša redakcija

Debeli Bugarin Azis

Širom neta

From: Brunette

Subject: I takoooooo…

Date: Sunday, 14 July, 2002 10:50

Lego Sunđer Bob

            I takoooooo…

            …u zemlji Odisejevoj i Penelopinoj, dotični plebs se nije ni nadao da će njihova domovina postati tooooliko popularna (ajde, de, u istoriji i koliko toliko, ali što u regularnom rečniku naroda YHVovije… e, tome se nikako nisu nadali). I tako jednog dana - isti narod odluči da sazove drugu godišnju plenarnu sednicu. Istina, nešto kasnije nego što je stvarno trebala da bude, a baš sam pogledala kad je to bilo - na Velinim slikama lepo piše 02.06.2001. godine. I tako i bude.

            Dogovoreno za petak uveče, dana gospodnjeg 5. jula 2002… Glavno pitanje tog dana je bilo - a šta znači "smiraj dana"? Naravno, ponešen teorijom "što jednostavno kad može najkomplikovanije moguće", jedan mali veseljak odluči da se poigra sa narodom YHVovije i iznervira odrasle. Da, koji su učili geografiju u školi… Da, i koji znaju da smiraj znači sumrak… ali isto i znaju da je to vrlo neodređen pojam koji sve ukupno može trajati od 15 minuta do pola sata, a kako odrasli vole precizne pojmove, okrugle sate i normalan život, zatražiše od malog veseljaka da kaže tačno vreme. No, mali veseljak, iznerviran glupošću i smislenošću odraslih, izdere se na svoju omiljenu devojčicu, ni krivu ni dužnu. Usput, nju su postavili odrasli kao infobiro smatrajući da ona ume da mu čita misli i da zna "šta je pisac hteo time da kaže". I što je još najgore, ona je mislila da će se ispoštovati tradicija, te je bila ubeđena da će se sastančenje ponoviti tek od ponoći… Uf, kakav je to haos nastao 5. jula pred samo sastančenje… Na svu sreću, devojčici "pukne film", pozove svoju dragu vilu Jelenojlu i za tili čas se dogovore kad da krenu… K'o veli (ne Veli nego veli kao…), kad već ne umete tačno da se dogovorite, jeb'te se svi komplet.

            Dogovor je pao za 19:30h, na stanici posle DIF-a na Banovom brdu… Devojčica, iliti ja, iliti Marija, iliti Brunette je oduševljeno splasnula od sreće što se konačno iskristalisalo nešto konkretno te je noć mogla konačno da počne… Usput, u gradskom prevozu koji nas je poslužio za divno čudo fenomenalno, Jelena i ja smo se site ispričale, započele upoznavanje, ispljuvale zajednički nam fakultet i omiljene nam i omražene nam profesore, zaključile po milijarditi put: "Men…", istračarile se o svemu i svačemu, taman da ja odjednom skočim i kažem: "Eee, ovde izlazimo!" Za rekordnih 45 minuta mi smo stigle od Banovog brda do "Belog narcisa"… Mestu sastajališta, poslastičarnici nad  poslastičarnicama, azil za izgnanike, oazi u pustinji, Jerusalim za Hrišćane, pivo za muškarce…

            I onda je počelo: "I takoooooo…" Sudeći po dolasku ostalih, "smiraj dana" je trajao jedno dobrih dva sata. Je l' tako, Jelena? Na svu sreću, Aneley je imala keca iz rukava, tj. mobilni iz ranca, te se za tili čas dogovorila da nam na sastančenje dođe vanredni član, tj visitor sa #balcan-a, gospodin "Talični", tj naš kolega sa fakulteta, Miloš. Eto, malo… čisto rekreativno, još jednom 
Porodica Simpson kao porodica Adams

smo, da bi bili sigurni, ispljuvali šaltersku službu na Pravnom fakultetu, prokomentarisali umišljenu moć naših "tetkica", neobaveštenost naše obaveštajne službe, katastrofalne cene i kvalitetnost predavanja. Ma šta da vam pričam, kada sve znate… Prosto je neverovatno kako se svi naši fakulteti ni malo ne razlikuju! Eee, onda je došao naš popečitelj, naš branilac otadžbine, naše svetlo na kraju tunela - Dushman, koji zamalo da nas nije promašio sa sve naočarima na očima. Bottom line je da je malo falilo da on ne dođe taj dan, ali da je pušten po "posebnom naređenju". Mašala… čestitke našoj ažurnoj vojsci! No, toliko o ovoj temi. Šta god više kažem, biće podvođeno pod "odavanje vojne tajne" (u stranu što ja već sve to znam, ali ko će to znati sem populacije YHV-a i 5834513 lurkera koji se nalaze na milom nam usenetu). E, onda u nekom ubrzanom tempu krenuše da dolaze… Shadow, mali veseljak a.k.a Robert Schmidt, zatim Kalkulus, pa Xn i njegova drugarica Vera iz Kanade - na radost nekih (mislim, što je došla, ne što je iz Kanade). Onda je Talični morao da nas napusti, jer je otišao da radi u igraonici njegovog brata LaZy-ja (većina ga je upoznala one noći na bilijaru, resto ga je znao i od ranije). Zatim je došla SanjaRka, pa DylanDog & Tweety, Dečak, Marko37… Uuuu, pa to je već neka cifra ljudi! I sastanak je definitivno mogao da otpočne. Naravno, kako bi sastanak drugačije trajao nego po klasičnom dnevnom redu YHV-a:

Banane i papagaj

1. haos

2. opšte rasulo

3. razularena masa

4. kafa, pivo i ostala pića

5. pričati što glasnije i po mogućstvu na što više tema

6. pokušati skupiti pare na kraju večeri, inače će žene poslati da peru sudove, a muškarce da hvataju pacove u podrumu

7.zaboraviti fotoaparat koji je neko trebao da donese

8. zajebavati Extrema, kad god stigao sa svog posla :P

9. razno - tj. naknadni upisi i zabeleške…

            Nekako su se i kotrljale prve tačke zapisnika. Nije se znalo ko pije, ko plaća. Pričali su oni koji sede najdalje jedno od

drugog. Potom je nadvikivanje postalo nemoguće, jer bi u neighbourhood-u počeli da pucaju prozori i neko bi pozvao muriju, i onda su svi odlučili da bi mogli malo da zamene mesta. Visoke frekvencije razgovora su samo podražavali Hrvati i Bosanci koji su urlali iz mp3-ja lokalnog kompjutera u poslastičarnici (koja je inače jedno od omiljenih mesta sastančenja upravo zato što radi 24 časa). Ma, možete zamisliti 4 spojena mala okrugla stola, neznamnija koliko stolica i 13 manijaka koji urlaju jedni na druge iz najbolje namere (tj. oni samo razgovaraju). Linux, unix, da li je bolja 98ica, ili 2000, Harry Potter vs. Counter Strike, da li su bolji "Men behaving badly" ili "Only fools and horses", što DylanDog Brunetti nije doneo "Monkey Island", kakav je film "Apsolutnih sto", Vera koja ispituje mene kakvo je stanje u zemlji, gde da ide na aerobik, gde može povoljno da nađe krpice i sve u tom duhu. Aneley i nezaobilazni PhotoShop, DylanDog i njegov mobilni koji stalno zvoni, upad Extrema u neko zlo doba… Tenzija raste zbog katastrofalnih decibela koji izlaze iz njegovog grla. Neobuzdani smeh i trešenje stolova kad se Extreme smeje, onda moraš da se smeješ samo zato što se i on smeje, iako ne znaš razlog njegovog smeha. Uffffffffff… I onda, opšta anarhija. Bolje reći, autokratija. Dolazak Vele i njegovog kuma. Pad prethodnog režima i uspostavljanje novog. Samo što nije uspostavio oktroisani ustav! Jelena će razumeti šta oću da kažem, a trebalo bi i ostali. Vela je naš staaaaaaaaaaaaari član koji se pojavio na moje insistiranje i to samo zato što smo ga Robert i ja sreli pre par nedelja na koncertu "Riblje Čorbe". Tad sam se obavezala da ću ga zvati čim bude sastančenje. I bi sastančenja, i bi Vele!

            E, onda je tu počelo nešto što ja nisam razumela, i to sve brzinom svetlosti. Iskorišćena je prilika dok je naš popečitelj pratio Veru kući. Znali, iza leđa i na kvarno. Mislim, ne praćenje, nego iskorišćavanje prilike. Čak je i par ljudi otišlo pre toga - mislim da su to Kalkulus i DylanDog. Vela se samoproglasio za predsednika, ne znam ni ko je to podržao. Jedino sam primetila Extremove noge koje vire iz Veline bulje. Koju god funkciju Vela predloži, Extreme je svesrdno prihvata (mislim da u stvari Extreme drži svih 12 ministarstava) u stvari, čak mislim da su i Shadow i Dechak dobili neke funkcije, ali ne znam koje (to će oni dopisati). Jedino znam sigurno da je isproban pokušaj da se opozicija svali na Aneley i SanjaRku - no, one su kao prave pravnice ostale neutralne i nastavile da kuju planove za napad na ustavni poredak novookupirane YHV-ovije sebi u bradu. E, onda je već prošlo 2 sata ujutru, društvo se još malo više raspalo, Marko37 i Tweety su otišli, Dushman i Vera se nisu ni vratili, a i naš novi preCednik je morao da ide u nove pobede.

            Tada je naša, već mala družina morala da sredi finansijska pitanja i pada čuveno pitanje: gde sad? Pao je predlog: peške kroz Bulevar. Neki su se izbečili, neki rado prihvatili. Ma, gleda onaj odozgo, pa pošalje neku fatamorganu od 7-ice. Nekolicina džentlmena (ako ih uopšte i ima) je zaustavila trandžu, ukrcasmo se i u fazonu "e, suuuuuupeeeeeeeeer!" Ma, bre, šta super, gde sad? I tu negde u sred pregovora Extreme i SanjaR odluče da nas napuste i možete samo jednom da pogađate gde su otišli. Daaaaaaaaa, otišli su u igraonicu. Daaaaaaaa, još jedan bambi, otišli su da igraju CS. Mi siđosmo kod Pravnog, pokazasmo Jeleni čuvenu klupicu #balcan-a, gde se okupljaju irceri dotičnog kanala svakog petka unazad već godinama, i otidosmo da klopamo Maca za Samhain

kod Kukija, o'ma preko puta Elektrotehničkog, Arhitektonskog i Građevinarskog faksa. Kraće rečeno, preko puta KST-a. Alarmantno je to što je tek bilo oko pola 4, a mi ne znamo ni šta ćemo, ni gde ćemo ni kako ćemo. Tu Dečak provali da mi mnogo zavlačimo i ko veli, vreme je za nananje. Ajd, laku noć i on ode. Xn povučen predlogom, isti usvoji i on ode, a najzaludnija kombinacija ostane: Robert, Jelena, Shadow i ja. Naravno, kad je takva ekipa, šta onda… Zna se, stanica kod Beograđanke. Robert otperja prvom trolom koja se pojavila što se desilo negde oko 4:15, a mi glancare i nesrećnici koji živimo kod Košutnjaka smo betonirali do 5h kad se pojavila neka zalutala 23-ojka. Našoj sreći nije bilo kraja. Ma, bre, šta da vam pričam. Ulično osvetljenje se već ugasilo, Sunce se promaljalo, ma bre, ptičice počele da pevaju!!! Strašno, strašno! Srećom, neki ludak od vozača, pa stigosmo brzinom svetlosti kući. Legla sam da spavam oko pola 6 valjda i po milioniti put rekla sebi: "Koji moj si ostala do jutra? To više nikad nećeš uraditi!"

            Well, we'll see!

Diznijev park

KAKO JE UMRLA GOSPOĐA KING

Gospođa A gospođi B: Gdje je danas gospođa King? Da nije bolesna?

Gospođa B gospođi C: Gospođu zanima da gospođa King nije možda bolesna?

Gospođa C gospođi D: Čula sam da je gospođa King bolesna. Nadam se da nije ništa ozbiljno!

Gospođa D gospođi E: Gospođa C mi je rekla da je gospođa King ozbiljno bolesna. Moram ju odmah posjetiti!

Gospođa E gospođi F: Čini se da je gospođa King prilično bolesna. Gospođa D ju je upravo posjetila!

Gospođa F gospođi G: Kažu da gospođa King neće preživjeti. Pozvani su njezini rođaci da ju posjete.

Širom neta

 

Slovo Na ovogodišnjem izboru za titule Miss i Mistera na sajtu "Domaći.de" još uvek nema novih kandidata. Zasad su jedino voditelji postavili svoje slike, kao što je i tradicija.

            Devojke se mogu prijaviti na stranici:

http://www.domaci.de/viewtopic.php?t=71626

a momci na stranici:

http://www.domaci.de/viewtopic.php?t=71625

Redakcija rubrike "Širom neta"

Gospođa G gospođi H: Kakve su najnovije vijesti o gospođi King? Je li već umrla?

Gospođa H gospođi I: Kad je umrla gospođa King?

Gospođa I gospođi J: Hoćete li poći na pogreb gospođe King? Čula sam da je jučer umrla!

LOCIRAJTE SE

¤        Vi mora da ste iz Kolorada ako… (USA, poglavlje XLIV)
2324. You see someone riding a Harley in a snowstorm, and you look closer to see if it's anyone you know.

Mačji teror

2325. April showers bring May blizzards.

2326. You have surge protectors on every outlet.
2327. Your car insurance costs more than your car.
2328. When you visit friends at sea level, you can drink a case of beer and not get a buzz.
2329. You know the correct pronunciation of Buena Vista.

2330. You can drive over a 12.000 foot pass in 4 feet of snow, but can't get to work if there are 4 inches of snow.
2331. You've been tear gassed in a riot to celebrate your local sports team's victory.

2332. You think the major food groups are Boulder Bars, tofu and Fat Tire Beer.
2333. You're a meat eating vegetarian.
2334. You know what the "Peoples Republic of Boulder" means.
2335. You've stood on solid ground and looked down on an airplane in flight.
2336. You can run up 10 flights of stairs without huffing and puffing.

2337. People move onto the highway at 15 miles an hour.
2338. You have absolutely no recognizable accent.
2339. If the humidity gets above 25%, you consider it "muggy".
2340. You only go to Central City when friends are in from out of town.
2341. You have been skiing less than 10 times in your life
2342. You think 5-points is a ghetto.
2343. You are the 3rd car to run a red light after it has changed.
2344. You say things like "I don't care how big Golden is, it's still a one-horse town".

Friz

=●=

Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj