Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj

=●=

Nedelja, 21. XI 2010.

Logo Leteći bumbar #350 

U ovom broju donosimo:

2. Radio-prenos utakmica

            Iz jedne radio-predstave

4. Nova otkrića u fizici

            Kako dolazi (i odlazi) do novih otkrića?

5. Širom neta                          Tekst poslao čitalac (ili čitateljka)

            Džowin nestanak

6. Locirajte se!                       Engleski jezik

            Vi mora da ste iz… ako je većina ovih tvrdnji tačna (Kolorado Springs; 2407-2413)

6. Širom neta

            Izveštaj sa izbora za Miss i mistera na sajtu "Domaći.de"

Sačuvajte ovaj broj! Možete od njega da napravite:

- molersku kapu

- brodić

- avion koji leti…

Urednicima ostalih časopisa:

Budite fer i ostavite link za ovaj časopis kad već uzimate materijal odavde!

Zaglavljeni buldog

RADIO-PRENOS UTAKMICA

Slovo Predstavljamo vam isečak iz radio-predstave "Siv i dom III" koju je 1988. napisala tadašnja postava  "Indeksovog radio pozorišta" (tad su još bili "radio pozorište"). Tekst je preuzet iz knjige "Čekajući himnu",  a uskoro očekujte još poneke isečke… čim urednik pročita tu knjigu. Verovatno će se onda potruditi i nabaviti i ostale.

 

Reporter SA:

Poštovani slušaoci, javljamo se na početku II poluvremena iz Sarajeva gde su svoje noge ukrstili fudbaleri "Ljubičaste Zvezde" i "Sarajeva". "Zvezdi" je, da podsetimo, za titulu šampiona neophodna pobeda, ali i nerešen rezultat u Beogradu između "Partizana tim se dičim" i "Mašinovođe" iz Sarajeva. Samo da ispratimo akciju domaćih fudbalera... U ovom trenutku lopta se nalazi na sredini terena. Bek domaćih dijagonalom je izvanredno uposlio napadača crveno-belih. Ovaj je sjajnim driblingom prešao osmoricu Sarajlija, u ovom trenutku prelazi preostalu trojicu. Pošto više nema igrača sad prelazi na klupu za rezervne igrače i došao je do golmana 
Reci "Ne" sportu - uživaj u pivu

Jaguša koji se bacio na jednu, ali je lopta uprkos njegovim očekivanjima otišla upravo na tu stranu. On ustaje i maše. Vidi se da je ljut na protivničkog napadača. Vraća mu loptu, ovaj ponovo puca... međutim, prečka. Golman se iznervirao, ponovo greškom baca loptu i ovaj treći put šutira i GOOOOL! Izgleda, poštovani slušaoci, da je sunce naglo zasmetalo golmanu i on je oči prekrio rukama u rukavicama kombinata "Sport" što je Urovski znalački umeo da iskoristi. Protivnapad domaćih. Izgleda da će gol gostiju biti ugrožen. Da vidimo... Šansa... Ne, ne... Ništa od toga. Levo krilo "Sarajeva" je izvanredno prodro po levoj strani i kad se već očekivao gol on se nekako spetljao i loptu neoprezno uputio prema svom golu gde se u tom trenutku slučajno našao ponovo Urovski. On je loptu traljavo i blago uputio u jednu stranu gola, ali se golman oštro panterskim refleksom bacio u drugu stranu i GOOOOL! Dva nula za "Ljubičastu zvezdu". Opšta radost na terenu. Ako ovako ostane "Zvezda" je novi šampion. Domaći fudbaleri su pohrlili jedan drugom u zagrljaj. Gosti isto... No, da čujemo šta se dešava u Beogradu.

 

Reporter BG:

U Beogradu je oficijelni spiker ovoga trenutka objavio rezultat u Sarajevu. Fudbaleri domaćeg tima "Partizana tim se dičim" su ovog trenutka krenuli na sve ili sve pošto "ništa" ne dolazi u obzir. Izvanredna borba. Na sve strane lete kopačke i koverte. U ovom trenutku sjajna šansa domaćih. Centar crno-belih je sjajno prošao po levoj strani pored dva protivnička beka koji su izgleda bili zatečeni. Koliko odavde vidim, njih dvojica su bili zauzeti čačkanjem nosa. On prodire dalje, upravo prolazi pored grupice odbrambenih igrača gostiju koji, čini mi se, izgraju "Zuce"... Dolazi do gola. Da vidimo ko je to. Izgleda Vargas... Biće to šut. Lopta je poletela u jednu stranu, a napadač i golman u drugu. Jedan drugom u zagrljaj. Jedan-nula za crno-bele. Gosti kreću sa centra. Izvanredan prodor krila gostiju, međutim izgleda da je pogrešio stranu. Možda bi trebalo da nosi sa sobom kompas. Prodro je do svog gola centaršut, ponovo je skočio Vargas i GOOOOL! Lopta je pošla na jednu, a golman na istu stranu. Međutim,

Blic strip; Autor: Marko Somborac

kranjim naporom uspeo je da je promaši i biće to 2-0 za crno-bele. U ovom trenutku šampion je "Partizan tim se dičim". Da vidimo šta se događa na ostalim terenima.

 

Reporter TG:

Javljamo se iz Bugojna gde igraju domaća "Huči buči Sutjeska" i gosti iz Titograda. Rezultat u ovom trenutku je sto-nula za domaćina. Osamdeset golova je postigao Bursić koji je u ovom trenutku izbio na listi strelaca lige. Gostima ovaj rezultat ne odgovara. Ako izgube, sele se u drugu ligu... Toliko odavde, da čujemo šta ima novo u Sarajevu. Javićemo se za minut.

 

Reporter SA:

U Sarajevu je golman domaćih odbranio dva izvanredna šuta crveno-belih. Trener gostiju ustao je i uputio oštar protest treneru domaćih. Nakon toga je usledila izvanredna akcija gostiju iz koje su pala četiri gola. Tako da je sad 6:0 za crveno-bele. Vraćamo se u Bugojno. Prošao je minut.

Reporter TG:

U Bugojnu izjednačenje. Sto-sto.

 

Reporter BG:

U Beogradu izjednačenje... 8-0 za crno-bele. Samo što je oficijelni spiker objavio da u Sarajevu crveno-beli vode sa 6-0, pala su dva gola. Onda je trener crno-belih napravio prvu izmenu na utakmici. Umesto povređenog Smaljića u igru je uveo blagajnika kluba. On je naprosto preokrenuo igru sa dva-tri poteza i rezultat je sad 8-0 za crno-bele. U ovom trenutku šampioni su crno-beli.

Reporter ZG:

Poštovani slušaoci, ukoliko "Rijeka" izgubi "Dinamo" ide u Kup UEFE. Ali mu za to treba gol razlika i pobeda od 80-0. Igrači zagrebačkih modrih ulažu sve napore ne bi li se domogli ovolike pobede, međutim, ponestaje im para. Trenutni rezultat je 50-0, ali potrebno je dati još 30 golova, a ne primiti ni jedan. To će teško ići mada je sad već 60-0 za goste. Kažem to će teško ići jer je potrebno postići još 20 golova, a ne primiti ni jedan. Nezahvalno je prognozirati jer se fudbal igra punih 90 minuta, mada je sad već 70-0 za zagrebačke modre. Ipak, to će teško ići...

NOVA OTKRIĆA U FIZICI

U modernoj fizici, razvoj nekog novog otkrića vrlo često teče ovako:

1. Prvo eksperimentalac uoči neku pojavu u prirodi. Ponekad za to dobije i Nobelovu nagradu.

2. Nakon toga teoretičar nađe jednačinu čije rešenje savrseno objašnjava taj gornji eksperiment. Ponekad i on dobije Nobelovu nagradu.

3. Nakon toga matematičar dokaže da, strogo govoreći, ta jednačina nema rešenja.

 

Ima i nastavak:

            Ponekad inženjer nađe primenu onog prvog rezultata, pri čemu se drugi i treći rezultat pokažu sasvim beskorisni. On dobije solidnu platu.

            No, najviše zaradi menadžer koji je zaposlio inženjera.

Pouka: Što si pametniji - manje zaradiš.

Reporter TG:

U Bugojnu 140-100 za domaće igrače. Sada je Bursić ponovo izbio na listi strelaca za peto mesto. Selimo se u Sarajevo, a javićemo se za minut.

 

Reporter SA:

U Sarajevu samo što je oficijelni spiker objavio rezultat u Beogradu došlo je do promene rezultata. Naime, domaći igrači opijeni niskim vođstvom gostiju naglo su se opustili i u ovom trenutku crveno-beli vode sa 15-0. Da ispratimo napad gostiju. Sjajan prodor centarfora crveno-belih. Na njega je blago startovao bek domaćih. Biće to faul. Sudija prilazi i, da vidimo, vadi nešto iz džepa i pokazuje mu crvenu... štednu knjižicu! Crvenu štednu knjižicu! Bek prima kritiku i izvinjava se napadaču gostiju. Šut i gol! 18-0 za crveno-bele!

Reporter TG:

U Bugojnu izjednačenje. 140-140...

 

Reporter BG:

U Beogradu gol... Opisaću vam tu izvanrednu akciju. Naime, maločas je trener gostiju iz Sarajeva napravio prvu izmenu. Umesto povređenog beka, u igru je uveo igrača sa brojem 608-226-384-183, "Beobanka". Onda je i trener domaćih crno-belih napravio izmenu, umesto umornog i istrošenog blagajnika u igru je ubacio drugog, svežeg. Nastala je mala prepirka na terenu. Igra je zatim nastavljena, ali su se gosti naglo opustili i sada je 22-0 za crno-bele.

 

Interesantna lampa

Reporter TG:

U Bugojnu je 160-140 za domaću "Sutjesku". Bursić je ponovo na listi strelaca na prvom mestu.

 

Pas u fotelji

Reporter SA:

U Sarajevu promena rezultata. Samo što je oficijelni spiker objavio rezultat iz Beograda, trener gostiju napravio je izmenu. Umesto povređenog centarhalfa u igru je ubacio televizor. To je izgleda bio poslednji adut gostiju i urodio je plodom. Dok su se domaći igrači svađali oko televizora, gosti su postigli devet golova tako da je sad rezultat 28-0. U ovom trenutku još jedan gol za crveno-bele. Opšta radost na terenu, golman domaćih je pohrlio u zagrljaj gostujućim fudbalerima. Svi se raduju, i gosti i domaći i stative i lopta. Čini nam se da i sudija pomalo cupka.

 
Reporter ZG:

Promena rezultata. Izvanredna akcija gostiju i sad je već 90-0 za zagrebačke modre.

Reporter TG:

U Bugojnu izjednačenje. 140-140.

 

Reporter BG:

U Beogradu opet izmena rezultata. Samo što je oficijelni spiker objavio rezultat iz Sarajeva, gosti su smanjili na 36-0 za crno-bele. I ovde opšta radost na terenu. Svi se grle i ljube, skaču, vesele se... Evo, počelo je i Kozaračko kolo. Veselo! Veselo!

Širom neta

[Test-članak rubrike "Širom neta". Iz istorije YHV-a]

Topik:             Neko od mojih kolega

 

ExAway:         Neko od mojih kolega (a nećemo reći da su to ili Robert ili Fractal) drži na hardu pesmicu a-na-na-na" od MAG-a. Sad, čudnom igrom sudbine, potpuno randomizovano, neuticano mojom voljom i potpuno pseudoslučajno, ta pesmica se zavrtela na mom Winampu. I znate koga sam se setio? Ludog Jove! Faca koja ladno reče da mu je to omiljena pesmica! Ma da, bre, naš Jova. Džowo, K0nj!na, Jovan, Jovica, Lepi Jova, Džowwwo, i kako još sve ne… Zna li neko šta je sa tim čovekom?
Mačići kraj telefona

(ovo je poenta celog posta)

Coco Bill:        Traži se, živ ili mrtav - Džowo K0nj!na!

            Zadnji put viđen na putničkoj železničkoj stanici u Novom Sadu 1. maja tekuće godine. Nosio je pantalone, patike, čarape i valda neki ranac. Moguće da je nestao prilikom prolaska autobusa pored gerontološkog centra ili je ispao iz gepeka istog. Posle duže pretrage po Fruškoj Gori, bioskopima, kafanama, kafilerijama, štalama i staračkim domovima - nismo ga našli. :-((

Širom neta 2

 

Slovo Na ovogodišnjem izboru za titule Miss i Mistera na sajtu "Domaći.de" trenutno imamo po troje prijavljenih.

            Devojke se mogu prijaviti na stranici:

http://www.domaci.de/viewtopic.php?t=71626

a momci na stranici:

http://www.domaci.de/viewtopic.php?t=71625

Redakcija rubrike "Širom neta"

            Nalazaču sledi nagrada - puna korpa vanilica i državljanstvo u zemlji YHV-oviji. Mole se pošteni nalazači da nam ga u prigodnom roku vrate, makar i poštom.

Maca se uplašila miša

ExAway:         Apsolutno se slažem! Pokrećemo akciju "Vratite nam našeg Džowu"!

LOCIRAJTE SE

¤        Vi mora da ste iz Kolorado Springsa ako… (USA, SD CO, poglavlje XLV)
2407. You know there are plenty of locally owned restaurants downtown, but your family still insists on going to Chili's or Olive Garden for dinner.
2408. When looking at the mountains, you can point out "The Scar".
2409. You think of anyone who lives here and hasn't been to Fargo's pizza as uncultured.

2410. People ask you what you do for fun around here and you answer, "Go to Denver".
2411. You've been hit on by teenagers hanging out at the Citadel Mall.

2412. You go out of town and can't believe how many fat people you see.
2413. You take pure water and clean air for granted until you go out of town.

Friz

=●=

Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj