Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj

=●=

Nedelja, 28. XI 2010.

Logo Leteći bumbar #351

U ovom broju donosimo:

2. Crtice iz štampe

            Malo bajate, ali zanimljive vesti iz sveta

4. Top 10 TV shows in Iraq               Engleski jezik

            Šta se tamo gleda

4. Nindža ratnici

            Komentatori japanskih igara bez granica Ivan Tešanović i Miljan Milićević

8. Locirajte se!                                   Engleski jezik

            Vi mora da ste iz… ako je većina ovih tvrdnji tačna (Kolorado Springs; 2414-2423)

8. Širom neta

            Izveštaj sa izbora za Miss i mistera na sajtu "Domaći.de"

Sačuvajte ovaj broj! Možete od njega da napravite:

- molersku kapu

- brodić

- avion koji leti…

Urednicima ostalih časopisa:

Budite fer i ostavite link za ovaj časopis kad već uzimate materijal odavde!

Zarez

Crtice iz štampe

Najnovije odvale poznatih

Poznati vole da se približe svojim fanovima tako što će u svojim intervjuima pričati i o "drugim, običnim stvarima", a ne samo svom poslednjem muzičkom/filmskom projektu. Upravo tada, kada se "opuste", počnu i da lupetaju. Britanski tabloid "Sun" preneo je nekoliko "misli" poznatih ličnosti, najboljih iz protekle nedelje.
- Holivudski glumac Nikolas Kejdž je ranije ove nedelje u intervjuu jednom listu, otkrio svoju "dijetu": "Ne jedem svinjetinu. Nema nimalo dostojanstva u načinu na koji svinje 'vode ljubav' i zbog toga mi se njihovo meso gadi".
- Megan Foks koja je nedavno "otpuštena", priznala je medijima da se boji aviona, a onda otkrila kako to "leči": "Slušam muziku Britni Spirs. Znam da mi 'nije suđeno' da umrem slušajući njenu muziku. Kako bih 'pregrmela' strah od aviona, trudim se da 'pregrmim' prvo njenu muziku i onda znam da će sve biti u redu".

- "Volim cigarete", rekla je Sijena Miler. "Mislim da cigarete ne mogu da budu škodne ako imate pozitivan stav o njima. Ja ih mnogo volim i mislim da mi zbog toga ne štete kao što bi mogle".

- "Suzan Bojl bi bila seksi kada bi nosila slatke haljinice" - Paris Hilton
Jezero Miror

- "Primetila sam gravitaciju kada sam bila veoma mlada" - Kameron Dijaz
- "Mislim da je Isus bio saosećajan gej muškarac visokog koeficijenta inteligencije" - Elton Džon
- "Svestan sam mog mesta u istoriji - ja sam glas generacije, glas ove decenije" - Kanje Vest
- "Bog je džinovski vibrator na nebu...pulsirajuća sila neverovatne energije" - Dejvid Arket
- "Srećan umetnik je mrtav umetnik. Jedino tada ne možete da se promenite. Kad umrem, verovatno ću se vratiti kao slikarska četkica" - Silvester Stalone (MONDO)

Uhapšen golub zbog špijunaže

Iz IndijePtica osumnjičena za špijunažu nalazi se u pritvoru, a čuva je naoružana straža. Goluba je pronašao meštanin jednog gradića u državi Pandžab, i odmah ga predao vlastima koje su ga prebacile u zatvor u blizini prestonice Amricara (ਅੰਮ੍ਰਿਤਸਰ).
            Na telu ptice bio je zapisan telefonski broj i adresa u Pakistanu, pa je golub osumnjičen za špijunažu, iako na njemu nije pronađena nikakva druga poruka. "Osumnjičeni" se nalazi u ćeliji sa klimom, i ne sme da prima posete, saopštio je Ramdas Džagit Sing Čahal iz lokalne policije. (MONDO)

Mače i plišano mače

Facebook avantura izgubljene mačke

Iz EngleskeNa sajtu je osnovana grupa u kojoj vuneni mačak "traži" svoju porodicu. Ofucanu igračku pronašla je ispred svog lokala vlasnica čajdžinice u Torpnesu, i pokrenula Facebook grupu u nadi da će pronaći porodicu koja ga je zaboravila.
- Kada je moj sin bio mali, izgubili smo njegovog medu na pikniku. Danima je neprestano plakao, i jedva smo uspeli da ga umirimo i nateramo da prihvati novu igračku - rekla je Liz Everet. Ona je zato osnovala grupu "Izgubljen sam, pomozite mi da se vratim svojoj porodici".

            "Bio sam sa porodicom na izletu u Safoku, divno smo se proveli, ali su me slučajno zaboravili. Ako poznajete moju porodicu, javite im gde sam, siguran sam da nedostajem svojim malim vlasnicima", piše u opisu Facebook grupe. Everetova je bila toliko dirnuta pronalaskom igračke, da je odlučila da mačku kom je dala ime Mer po svojoj čajdžinici priušti nezaboravan odmor u Safoku.
            Na Facebook stranicu postavila je Merove slike u čamcu, u polju, sa sladoledom, sa igračkama u pesku... Očigledno je da, čak i ako mu ne pronađe porodicu, Meru ništa neće nedostajati ukoliko bude ostao kod nje. (MONDO)

Tu FB stranicu možete naći ovde. (proverili smo i još radi)

Najlepša – prema tatinom naređenju

Iz EngleskeMilioner naredio svim zaposlenima u svom lancu prodavnica da glasaju za njegovu ćerku na izboru za Mis Engleske.
            Filip Dej, vlasnik edinburškog lanca radnji "Vulen mil", poslao je email svim svojim zaposlenima u kom im naređuje da na Internetu glasaju za njegovu ćerku Kirsti (18).
            "Neophodno je i očekujem da svaka radnja dnevno pošalje najmanje deset glasova. Ovo se odnosi na sve zaposlene", napisao je Dej. Pošto je Dej vlasnik više od 500 radnji, Kirsti je na Internet glasanju dobila glasova koliko ostalih 59 kandidatkinja zajedno. Zaposleni u "Vulen milu" rekli su za "Dejli mejl" da je vlasnik istu metodu primenio i pre nekoliko meseci, kada se Kirsti takmičila na jednom drugom izboru
lepotica i pobedila zahvaljujući tim glasovima. Predstavnici lanca prodavnica saopštili su da je email bio "poverljiv", i da nije trebalo da procuri u javnost.
            Organizatori izbora za Mis Engleske rekli su za "Dejli mejl" da Dejev pristup jeste agresivan, ali da ne predstavlja direktno kršenje pravila izbora. (MONDO)

Ja te volim, a Vulverin će potvrditi moje reči

Iz AustralijeMuškarac iz Australije koji je oboleo od raka, snimio čestitku svojoj supruzi kao rođendanski poklon u kojem joj se zahvaljuje za ljubav i podršku koju mu pruža, u čemu su mu pomogli premijer zemlje i jedan glumac...

            Premijer Novog Zelanda Džon Kej i glumac Hju Džekmen pomogli su Kristijanu Andersonu, mladiću obolelom od raka, da snimi video čestitku svojoj supruzi Rejčel za njen rođendan. Kada je Kristijan od lekara jednog dana primio lošu vest, njegova partnerka je bila ta koja mu je, kaže, pomogla da se bori protiv opake bolesti. Pokušavao je da nađe način da joj se zahvali na svemu što čini za njega, a onda je rešio da "okrene par brojeva" i zamoli premijera i omiljenog glumca njegove supruge da mu pomognu, što su i učinili.
            Tokom trominutnog videa, premijer Džon Kej i Vulverin Hju Džekmen pričaju Rejčel koliko je Kristijan 

TOP 10 TV SHOWS IN IRAQ

10. Husseinfeld

9. Mad About Everything

8. Allah McBeal

7. Wheel of Fortune and Terror

6. Achmed's Creek

5. The Price is Right if Saddam Says it's Right

4. Children Are Forbidden From Saying Anything Darndest

3. The Brian Benben Bin Laden Show

2. Buffy the Slayer of American Imperialist Dogs

1. Suddenly Sanctions

voli, a Kristijan samo podiže table sa porukama...jer mu supruga uvek kaže da "priča previše i da bi bilo pametnije da ćuti ponekad..."
            Pogledajte ovde koliko Kristijan voli Rejčel
.

Gajba piva za milion žirafa

Iz NorveškeNorvežanin Ola Heland je poslednjih godinu dana proveo skupljajući žirafe… tačnije, slike žirafa sa Interneta, a sve zato jer se kladio sa drugarom Jorgenom u gajbu piva. Dok su on i njegov prijatelj jedno veče sedeli u lokalnom kafiću, povela se priča o uticaju i mogućnostima Interneta. Heland je rekao da je u današnje vreme zahvaljujući Internetu sve moguće, i da bi, kada bi to želeo, lagano skupio milion žirafa.
            Tako je pala opklada. Norvežanin je do kraja 2010. godine trebalo da skupi milion fotografija žirafa, u čemu je i uspeo. Nagrada za svo to "skidanje i čuvanje" je gajba piva. (MONDO)

Potukli se Kapetan Amerika i Spajdermen!

Iz SADPolicija iz Stemforda u Americi imala je šta da vidi u toku proslave Noći veštica - "prave" superheroje u akciji! Patrola je na ulici smirivala poludelog Kapetana 
Nalepnica na kolima

Ameriku, odnosno Majkla Sančeza (25) koji je tukao Spajdermena (Vinsenta DeKarla). Spajdermena je branila njegova devojka Poison Ivy, odnosno Nikol Biterli (18) koja je na kraju zaradila optužbu za remećenje javnog reda i mira. Kapetan Amerika i Spajdermen su optuženi za napad. (MONDO)

Izgubljen jednorog

Iz SADVlasnica izgubljenog jednoroga moli poštene nalazače da joj se jave ukoliko na ulici vide druželjubivu ženku sa rogom na glavi...
            Umetnica iz Njujorka odštampala je plakate na kojima moli poštene nalazače da joj se jave ukoliko pronađu njenog mezimca. Reč je o jednorogu, prijateljski raspoloženom...
            "Da li ste videli jednoroga?", piše na plakatu koji je zalepljen na Vol Stritu. "Reč je o prijateljski raspoloženoj ženki. Ukoliko je vidite, molim Vas javite se na… Nalazaču sledi nagrada u poljupcima", napisala je Kamomil Hikson, slikarka koja je na ovaj način želela da zabavi zaposlene ljude.
Fotouglovi

- Učinila sam ovo kako bi svima koji pročitaju plakat ulepšala dan - rekla je Hiksonova. - Namera mi je bila da bar nekoliko biznismena sa Vol Strita zastane i pomisli o nečem lepom. (MONDO)

Zazidajte se u par lakih koraka

Iz NemačkeJedan nemački penzioner, koji je odlučio da zazida ulaz u svoj podrum, neprijatno se iznenadio kada je shvatio da stoji sa pogrešne strane zida, saopštila je policija nemačkog mesta Kala.
            Penzioner je nabavio cigle i cement i proteklog vikenda prionuo na posao. Tek kad je završio, primetio je da je sve vreme radio s unutrašnje strane podruma i da je sebi zazidao izlaz. Vikend je proveo u podrumu, ali je imao sreću što je poneo hranu i pneumatski čekić. Umesto da uništi tek sagrađeni zid, opredelio se da buši onaj koji ga razdvaja od komšija. Komšije, sa kojima je godinama u zavadi, čule su burgijanje i pozvale policiju koja je penzionera sačekala s druge strane zida. (Beta/MONDO)

Tata, imaš li drugu kreditnu karticu? Ova se ispraznila!

Iz EngleskeSedmogodišnja devojčica ojadila kreditnu karticu svog oca igrajući igricu na društvenoj mreži.
            Devojčica Megan Foks iz Birmingema pitala je tatu Metjua da li može da sa njegovog profila na sajtu Facebook igra popularnu igricu "Petville". Foks joj je to dozvolio, ali je zaboravio da na kompjuteru isključi svoj "PayPal" nalog za kupovinu preko Interneta. Sedmogodišnja Megan tako je za samo sat vremena potrošila oko 500$ kupujući igračke i odeću za svoje virtuelne ljubimce. Metju (35) i njegova supruga Don (33) sve vreme su bili sa njom u sobi, ali nisu primetili šta radi dok nije bilo kasno.
            "Mislili smo da, pošto joj ne dozvoljavamo da ima sopstveni Facebook nalog, neće imati priliku da napravi neku glupost", jadao se Metju listu "San". On je objasnio da je Megan čak svakih nekoliko minuta pitala roditelje koja im se haljinica ili igračkica više dopada, ali oni nisu shvatili da ona troši pravi novac.

            Pravila sajta nalažu da je vlasnik profila odgovoran za kupovinu sa tog naloga, čak i ako je nije lično obavio. "Molimo roditelje da više obrate pažnju na svoju decu kada su na Internetu", saopštila je uprava sajta Facebook. (MONDO)

NINDžA RATNICI

Takešijev zamak:

[ ] Takmičari su obučeni kao ogromne šake. Japanski voditelj postavlja pitanje i oni treba da skoče na odgovarajući broj. Kako ne znaju japanski, naši voditelji improvizuju:
Oreo pande

Voditelji: Koliko ima ministara u Vladi Srbije?

Takmičari: (hop!) 25

Voditelji: A koliko njih radi svoj posao?

Takmičari: (hop!) 16

Voditelji: Koliku platu u hiljadama evra bi trebalo godišnje da imaju Miljan i Ivan?

Takmičari: (hop!) 86

Voditelji: Au! O_o

[ ] Pojavljuje se neki matorac, a voditelji komentarišu:

- Gde su našli ovog???

- Ispred dragstora!

[ ] Sada igre idu u parovima (muž i žena, momak i devojka itd.) i dvoje dolaze isto obučeni. Komentar: "Ovog sigurno oblači žena!"

[ ] – Ko bi pomislio da neko u ljubičastom šorcu može da prođe! (misli na muža i ženu koji imaju ljubičaste šorceve i roze majcu)

[ ] Žena viče neki borbeni poklič, a "prevod" ide ovako: "Moj muž ne jede beli luk!"

[ ] Muž ide do polovine staze, a onda nastavlja žena. Muž kreće i ide "prevod": "Stižem, draga! Spremi sarmu!"

[ ] Igra u kojoj takmičar treba da se zalepi za prozor (ne znam kako). Žena je na prozoru iznad, a voditelji prevode:

Ž: Dođi, dragi, ima gibanice!

M: Je l' sa starim sirom? Ooonda baš i ne bih! (buć!)

Ž: E, tako ti i treba kad nećeš gibanicu!

 

Super Mario

Banzuke:

[ ] Intervjuišu takmičara koji nije uspeo da pređe prepreke na štulama: "Ovi Bosanci nisu isto što i Japanci!"

[ ] Objašnjavaju prepreke sa "dominama" koje su sve višlje. Jedan voditelj kaže: "… domine koje rastu na gore", a drugi: "Pa ne mogu da rastu na dole!"

[ ] Igra se zove "Like a Pierrot" ("Kao Pjero"), a voditelji je prevode "Kao Pirot"

[ ] Pošto je jedna devojka pobedila u gorenavedenoj igri, kažu: "I ova prelepa devojčica je postala prva Piroćanka!"
[ ] Takmičar se preziva Kato – isto kao i japanski voditelj. "Ovaj momak je ušao preko veze pošto je mlađi rod voditelju Kei Katou. I u Japanu ima preko veze!"

[ ] U igri "Ototo" [ili "OTO" (Opštetehničko obrazovanje) ili "Otototototo"] takmičari moraju da balansiraju metalnu motku na dva prsta. Takmičarki padne motka posle 5 metara i ova krene da se smeje od muke. Voditelji: "Došla je ovde samo da se nasmeje"

[ ] To je onaj momak sa "Pirosi" pantalonama

[ ] Monocikl. U publici je takmičareva žena sa ćerkicama. Takmičar padne posle pola metra i prikazuju njegovu ćerkicu, a voditelj kaže: "Obruka me tata!"

[ ] Još jedan iz Federacije monociklista i još jedan iz te Federacije koji je pao posle jedva dva metra.

- Ti su ko sportski novinari. Razumeju se u sport, a ne umeju da trče!

[ ] "Prevode" japanskog voditelja: "Iznervirao sam se! Dižem ruke! Kosa mi se podigla!"

[ ] – Ni ovaj nije uspeo! Neću da ga vodim u Pirot u "Akva park"!

[ ] "Prevod" japanskog voditelja: "Sad me zvala žena. Biće gusto kad se vratim! Ni jedan nije uspeo da prođe!"

[ ] "Prevod" japanskog voditelja: "Do viđenja! Vidimo se! A vas dvojica ne pričajte puno!"

 

Nindža ratnici:

[ ] "I evo ga naš belogaćan!" (kandidat nosi bele gaće kao sumo-rvač)

[ ] (isti takmičar, posle pada u vodu) "Isprlja gaće!"

[ ] Drugi takmičar, sa sličnim gaćama, ali crnim: "Ovaj ne nosi japansku nošnju… nego brazilsku… žensku…" (tange)

[ ] "Ako želite da postanete nindža ratnik – učlanite se u vatrogasnu brigadu" (takmičar je vatrogasac i prošao je sve prepreke)

[ ] Kobajagi (pročitati kao da je na japanskom)

[ ] Ide Jasuši... Jasuši... ja suši veš...

[ ] Evo ga naš metalac. Ne po muzici nego je metalurg po struci. Radi čovek na struju

Maca u bunkeru

[ ] Ko da ima benzin u venama. Šta benzin? Kerozin!

[ ] Okupaja se Kitaja! Jaooooo!

[ ] Radnik na benzinskog pumpi je prošao celu stazu. Publika urla, kamera snima neke devojke, a voditelj kaže: "Evo oduševljene Japančice. Imaće besplatno gorivo"

[ ] – Kako ga naš japanski kolega najavljuje! Sa puno žara!

- Naravno. Kad neće njegova porodica da ga bodri – moramo mi.

[ ] I naš pumpadžija nije uspeo. Pomešao je vodu i benzin i ispao iz daljeg takmičenja.

 

LOCIRAJTE SE

¤        Vi mora da ste iz Kolorado Springsa ako… (USA, SD CO, poglavlje XLV)
2414. On Friday you wait in line for hours to get into the Vue/Rumbay/Eden, only to realize they're all pretty much the same club.
2415. You know all the Democrats live on the West Side or in Manitou.
2416. Someone you know refuses to go to Manitou because he is scared of the Wiccans.
2417. You want to have a cultural experience, so you go to Manitou for the day.

2418. You think it's weird when there's no construction on the interstate (road I-21).

Širom neta

 

Slovo Na ovogodišnjem izboru za titule Miss i Mistera

 na sajtu "Domaći.de" trenutno imamo po troje

 prijavljenih.

            Devojke se mogu prijaviti na stranici:

http://www.domaci.de/viewtopic.php?t=71626

a momci na stranici:

http://www.domaci.de/viewtopic.php?t=71625

Redakcija

2419. Your neighbors had their trash ransacked by a bear and you blame them for not locking it up.

2420. You get incredibly irritated at people who don't know how to turn left at the William Palmer statue.
2421. You've lost entire weekends wasted/high at Garden of the Gods or Gold Camp Road.
2422. You've never taken the train to the top of Pikes Peak… that's for tourists!
2423. Your parents are out of town this weekend… in Cripple Creek.

Friz

=●=

Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj