Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj

=●=

Nedelja, 12. VI 2011.

Logo Leteći bumbar #379 

U ovom broju donosimo:

2. Crtice iz štampe

            Malo bajate, ali zanimljive vesti iz sveta

4. Anegdote

            Doskočice poznatih ličnosti

6. Born this way                     Engleski jezik

            Parodija na pesmu Lejdi Gage

7. Locirajte se!                       Engleski jezik

            Vi mora da ste iz… ako je većina ovih tvrdnji tačna (Montana, Nebraska; 3340-3358)

Sačuvajte ovaj broj! Možete od njega da napravite:

- molersku kapu

- brodić

- avion koji leti…

Urednicima ostalih časopisa: Budite fer i ostavite link za ovaj časopis kad već uzimate materijal odavde!

Lična karta Čaka Norisa

Crtice iz štampe

Jeste li platili račun za Sunce?

Iz ŠpanijeŽena iz Španije tvrdi da je vlasnica zvezde koja greje našu planetu, i to samo zato što se prva setila. Planira da naplaćuje korišćenje.
            Anheles Dueran (49) registrovala je Sunce na svoje ime kod lokalnog pisara, pošto je u 

novinama pročitala priču oAmerikancu koji je kao svoju imovinu zaveo Mesec i još nekoliko zvezda. Prema jednom međunarodnom sporazumu, nijedna zemlja ne sme da se vodi kao vlasnik nebeskih tela, ali se u tom sporazumu ne pominju individualci. U dokumentu izdatom Dueranovoj piše da je ona sada vlasnik "Sunca, zvezde spektralnog tipa G2, locirane u sredini solarnog sistema, prosečno udaljene od Zemlje oko 149.600.000 kilometara".
            Dueranova je lokalnoj štampi rekla da planira da naplaćuje svima na Zemlji korišćenje "njenog" Sunca. Ona
 je čak isplanirala šta će uraditi sa novcem - polovinu bi dala španskoj vladi, a po deset odsto španskom penzionom fondu, naučnim ustanovama i humanitarnim organizacijama za 
Kafa sa portalom

borbu protiv gladi. Preostalih 10% zadržala bi za sebe.
            Jedini problem je što nije smislila kako će naterati sve ljude na Zemlji da joj plaćaju. (MONDO)

(prim. red.: sad imate koga da tužite kad izgorite tokom sunčanja ili zbog tropskog leta)

U kom selu žive vanzemaljci?

Iz FrancuskeMalo mesto Bigaraš smešteno na jugozapadu Francuske, u poslednje vreme je prepuno posetilaca koji veruju da će 2012. godine odatle sa vanzemaljcima otići sa Zemlje i spasiti se od smaka sveta. Gradonačelnik Žan Pjer Delord je zapretio da će pozvati vojsku da otera brojne NLO entuzijaste koji su uvereni da će jedino Bigaraš biti pošteđen uništenja.

Terorista

            Bigaraš, koji ima samo 189 stanovnika, nalazi se u podnožju planine Pik de Bigaraš, za koju se vezuju mnoge legende. Mnogi koji veruju da će 21. decembra 2012. godine biti smak sveta uvereni su da se ispod planine nalazi svemirski brod koji će tada odleteti sa Zemlje, piše "Blic". Prema njihovom mišljenju vanzemaljci u tišini čekaju skriveni u nekoj od brojnih pećina ispod planine, i kada dođe pravi čas otići će odatle.

            Gradonačelnik Delord je za "Dejli telegraf" rekao da je situacija postala ozbiljna.
"Ako se sutra pojavi deset hiljada ljudi, selo neće moći da se nosi sa njima. Obavestio sam regionalne vlasti i želim da vojska bude spremna ukoliko bude bilo neophodno 2012. godine", rekao je Delord. On je ispričao i da su u poslednjih deset godina mnogi posetioci došli u potrazi za vanzemaljcima, nakon što su čuli priče od jednog žitelja Bigaraša. "On je tvrdio da je video vanzemaljce i čuo brujanje svemirske letelice ispod planine", dodao je gradonačelnik. (MONDO)

"Alo, policija" 2010.

Iz Srbije"Blic" prenosi neke od najneobičnijih među 900.000 poziva koje je

primio Komandno-operativni centar u protekloj godini.
            U januaru je vlasnik stana u Ulici vojvode Stepe prijavio da su lopovi obili njegov stan i da u njemu prave žurku. U martu je neprijatan miris iz stana u Požeškoj ustvari bio zagoreli pasulj, dok 

je u aprilu besna sestra pozvala policiju kako bi izbacili iz njenog stana u Požarevačkoj brata koji je tri dana ranije došao na slavu, i ne može da ga izbaci. Devojka nezadovoljna frizurom pozvala je policiju u Ulici vojvode Dojčina u junu, dok je u julu mladić iz pekare u Ulici maršala Birjuzova pozvao 92 jer je dobio previše mastan burek.
            "Ljudi često zovu da bi izvređali političare, požalili se na uslove u kojima žive, decu koja su se odselila, ne posedovanje drva za ogrev", priča zamenik šefa smene u KOC-u Zoran Stanković.
            Stanar zgrade u Ulici dr Ivana Ribara pozvao je policiju da mu donese alkometar, kako bi ženi dokazao da nije pijan. Operateri su primili i poziv mušterije mesare na Bežaniji, koja je prijavilla da ga je radnik gađao svinjskom plećkom i čvarcima. Uplašeni komšija iz stana na Savskom vencu pozvao je 92 da prijavi buku i zapomaganje iz susednog stana, ali policajci su utvrdili da je komšinica zapravo usisavala tepih i pevala. (MONDO)

Nek je živ i zdrav, ljubi ga deda!

Iz SrbijeU trenutku duševnog rastrojstva izazvanog rođenjem unuka Marka, Gvozden Petronijević iz Topole, pucajući iz minobacača naneo je teške telesne povrede svom susedu Milutinu Pašiću, ubio svoju svinju u oboru dok se blaženo odmarala, presekao napola orah u dvorištu star 140 godina i potpuno ogluveo svog tek rođenog unuka Marka. Svedoci kažu da su ga rođaci i prijatelji koji su prisustvovali

slavlju, kao i policajci, jedva sprečili da iz staje ne izvuče brdsku haubicu (125mm) iz Prvog svetskog rata i ne otvori paljbu na obližnje selo Božurnja...

(tekst preuzet sa slike iz nepoznatih novina)

Ovo se zove navijačica!

Iz EngleskeKoliko vi volite svoj tim? Jedna navijačica Evertona je na utakmicu dotrčala sa viklerima u kosi.
            Ko kaže da žene ne vole fudbal, ili da su im kosa, nokti, šminka i krpice najvažnija sporedna stvar na svetu, taj nije gledao poslednju utakmicu Evertona i Fulama. Na utakmici Premijer lige
Natpis na vratima

prošlog vikenda, vatrena navijačica Evertona nije stigla da sredi svoju frizuru do kraja jer je morala da trči na utakmicu... Zato se na tribinama pojavila sa ogromnim zelenim viklerima i postala zvezda.

            A, i Everton je dobio utakmicu... (MONDO)

Dva matora gunđala bez prevodioca

Iz MeksikaDva poslednja živa čoveka koji tečno pričaju ajapaneko jezik su u svađi i ne razgovaraju, piše "Dejli mejl". Manuel Segovija (75) i Isidro Velaskesto (69) žive udaljeni jedan od drugoga nekoliko stotina metara u jednom meksičkom selu, ali već decenijama nisu razmenili ni reč.
            Antropolog lingvistike Danijel Suslak sa Univerziteta u Indijani rekao je za "Dejli mejl" da se dva starca nikada nisu slagala. "Manuel voli da se svađa i podbada druge, dok je Isidro miran, retko izlazi i nije naročito društven", rekao je on.
            Meštani tvrde da su se dva starca verovatno "krvnički" posvađala pre nekoliko decenija, ali da nijedan od njih nikada nije otkrio razlog zašto ne komunicira sa onim drugim. U svetu postoji oko 6.000 jezika, ali procenjuje se da će se taj broj prepoloviti u narednih 100 godina. (MONDO)

Izdala je igračka

ANEGDOTE

            Priča se da je pruski kralj Fridrih Veliki poznavao svakog vojnika u svojoj gardi. Čim bi video nekog od njih, imao je običaj da mu postavi tri pitanja: "Koliko ti je godina? Od kada si u mojoj službi? Jesi li zadovoljan platom i postupanjem?"

            Jednog dana kralj spazi jednog novog gardistu. Bio je to Francuz koji je napamet naučio potrebne odgovore na kraljeva pitanja i to onim redom kojim ih je kralj do tada uvek postavljao.

            Na nesreću, kralj Fridrih poče drugim pitanjem:

- Koliko si već u mojoj službi?

- Dvadeset godina – odgovori vojnik.

- Kako? – reče kralj – Pa, koliko ti je onda godina?

- Jedna godina – beše odgovor.

- Časti mi – reče Fridrih – ili si ti ili sam ja lud.

- Da, vaše veličanstvo, oboje – odgovori vojnik onako kako su ga naučili.

Iz NemačkeNeimenovani muškarac iz Berlina pozvao je policiju i požalio se da iz stana njegove mlade komšinice dopire "burgijanje", uprkos kućnom redu i činjenici da je već bila prošla ponoć.
            Pozornici koji su se odazvali pozivu potvrdili su da se "burgijanje" čulo i sa ulice, i pokušali da dozovu vlasnicu stana. Pošto niko nije odgovarao na zvono, niti na telefonske pozive, odlučili su da razvale vrata.
            Na podu su zatekli vibrator koji je "skakutao" po drvenom podu, a vlasnice nije bilo nigde. Ispostavilo se da je mlada žena cele večeri nije bila kod kuće, a da se seks-igračka uključila sama od sebe i počela bukom da nervira komšije.
            Neimenovana vlasnica stana (23) kući se vratila tek ujutru, i zatekla policiju, razvaljena vrata i komšije koje će joj se verovatno smejati nedeljama. (MONDO)

Najgluplji pljačkaši

Iz EngleskeTinejdžeri koji su pljačkali kombije na jednom parkingu u Mančesteru "slučajno" su provalili u crni kombi u kojem su se nalazila četiri maskirana specijalca sa automatskim oružjem.
            Momci su nabasali na pripadnike britanskih specijalnih snaga (SAS) koji su bili na protivterorističkoj vežbi. Zabazeknute tinejdžere su prvo malo isprepadali, a onda ih pustili. "Ta dva idiota verovatno nisu ni svesni u čiji su kombi provalili, ali nadam se da ih je ovaj pokušaj pljačke opametio", rekao je vođa jedinice. (MONDO)
Mobilni od kutije cigareta
Zeka

Iz RusijeNeimenovani mladić "pod gasom" zaustavljen je u Moskvi zbog krivudanja po putu, i kada se iskobeljao iz automobila, najpre je pokušao da pozove pomoć pričajući u svoj dlan.
            Kada su policajci shvatili da čovek u ruci nema mobilni telefon, počeli su da se smeju, a jedan je čak pokušao da mu pomogne i pronađe mu telefon u džepu.
            Gordi pijanac se izmakao, i opet pokušao da "telefonira" , ovog puta sa kutijom cigareta u ruci. "Bocnuo" je brojeve na tastaturi, i na čuđenje policajaca, nastavio da priča kao da vodi živahan razgovor najpre sa ocem, a zatim sa prijateljem. "Samo se pobrinite za situaciju", rekao je on, a zatim spustio "slušalicu"...
            Snimak je na sajtu YouTube pogledalo već 170.000 ljudi. Pogledajte i vi: http://www.youtube.com/watch?v=RXqB9PUfaQI

Pogrešan klik na Fejsbuku

Iz NemačkeSamo jedan pogrešan klik na najpopularnijoj društvenoj mreži Facebook može vas skupo koštati. Na svojoj koži je to iskusila devojčica (16) iz Hamburga koja je putem te društvene mreže pozivala društvo na svoju rođendansku žurku, ali je greškom događaj označila kao javan, umesto privatan. I gle, na tinejdžerskoj žurci se pojavilo 1.500 ljudi spremnih za provod!
            Devojčica je na svom profilu najavila proslavu svog 16 rođendana, a događaju je prisustvo potvrdilo 15.000 ljudi, od kojih se pojavilo oko 1.500, pa je i policija morala da interveniše zbog haosa koji je nastao ispred njene kuće.
            Blizu 100 policajaca intervenisalo je na "žurci", koja se pretvorila u noćnu moru, a privedeno je šest osoba zbog narušavanja javnog reda i mira i oštećivanja tuđe imovine. Nekoliko osoba je povređeno u opštoj pometnji i pokušaju da uđu na zabavu "na koju su uredno pozvani".
            Kako su istakli u policiji, zbog zabave cela ulica je bila zatvorena. Mladići i devojke, kada su shvatili da na zabavu na koju su došli ne mogu da uđu, počeli su da se zabavljaju po ulici, na krovovima garaža, pa je smeća bilo na sve strane.
            Jednom rečju - lud provod. (MONDO)

BORN THIS WAY

Slovo Zasada ova genijalna pesma nije dovršena. Rajan (autor obrade) je obećao gledaocima da će napraviti pravu  muziku uz tekst, ali kad on bude tačno određen. "Leteći bumbar", prema običaju, svojim čitaocima  predstavlja "sirovu" pesmu. Ako vas interesuje kako to zvuči, možete pogledati na Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=L8JjKTcpfj8

It doesn't matter if you love men, or X-M-E-N
Just put your Claws up!
'Cause you were born this way, baby

 

Professor told me when I was young
I was born with super powers
I slicked my hair and put some spandex on
Ain't no yellow suits like ours
Government thinks that we're a threat
But they don't have the right to say
You can't shoot laser beams out of your head
Though you might have trouble getting laid

 

I'm a mutant, not gay
I think God made a mistake
But I'm an X-man baby
I was born this way

Dozvola od Čaka Norisa

Just hide yourself in our school
Iceman keeps it so cool

I'm an X-Man baby
I was born this way

 

In the Blackbird, fly away
Blow your mind just like Jean Grey
Baby I was born this way
Havok's gonna save the day
With his blast of plasma ray
We are the X Men, baby
We were born this way

 

Raise up your claws like Wolverine
Or let it out with a Banshee scream
red, blue, steel, or hairy chest
scaly pores or diamond breasts
If your super abilities
Killed your friends or families
Just lay low with us today
Cause baby you're kinda stuck this way

 

No matter good, bad, or both
Team X or Team Magneto
We can be best friends except
For that douche bag Pyro
We made a movie again
Wolverine Origins
Was a fluke now First Class
Is an epic win!

 

In the Blackbird fly away
Blow your mind
We are the X-Men baby
We were born this way

Golubovi na uličnoj svetiljci

LOCIRAJTE SE

¤        Vi mora da ste iz Montane ako… (USA, poglavlje LXII)
3340. You know that Pizza Hut or Dominos has got nothing on The Ponderosa for pizza.
3341. You find out that cold weather is some places would be considered "a gorgeous day" in MT.

¤        Vi mora da ste iz Nebraske ako… (SAD, poglavlje LXV)

3342. You use your life savings to go to the Nebraska-Colorado game.
3343. You know the Woodmen Tower is not made of wood.
3344. You know you cannot tube "upstream"
3345. You wake up when it's dark, and go to bed when it's still light.
3346. You can tell it's really a farmer working late in his field, and not a UFO.
3347. You pick up all the free stuff at the State Fair.
3348. You fly your USA flag at halfmast when the "Cornhuskers" lose a football game.

Maca sa pištoljem
3349. You know how to pronounce Beatrice, Norfolk and Kearney.
3350. You think Highway 6 is more scenic that I-80, which you think is the best thing to come out of Iowa.
3351. You don't understand why other states even bother to try raising beef.
3352. You believe that the worst steak in Nebraska is still better than any other steak, anywhere.
3353. You don't have to be told what Aksarben is or that it's Nebraska spelled backward.
3354. You take pride in knowing that on Saturdays, Memorial stadium is the third largest city in the state.
3355. Kitty Clover potato chips and Robert's Milk were are the best part of a meal.

3356. You know that the statue on the dome of the state capital is actually sowing seed - not bowling.
3357. You think it's normal to get a side of spaghetti at a steakhouse.
3358 You avoid Omaha because you're afraid of getting mugged.

Džokerova manguparija

Friz

=●=

Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj