Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj

=●=

Nedelja, 10. VI 2012.

Logo Leteći bumbar #429

U ovom broju donosimo:

2. Radovi na Pančevačkom mostu                Tekst poslao čitalac (ili čitateljka)

            Objavljen spisak alternativnih pravaca

2. Aukcija (1/3)

            Odlična šala na limundo.com

4. Anegdote

            Doskočice poznatih ličnosti

5. What are you listening to?                        Engleski jezik

            Anketa: Šta poznate ličnosti vole da slušaju?           

7. Alan Ford

            Odabrani dijalozi i odvale

7. Locirajte se!                                               Engleski jezik

            Vi mora da ste iz… ako je većina ovih tvrdnji tačna (Teksas; 4911-4937) 

Sačuvajte ovaj broj! Možete od njega da napravite:

- molersku kapu

- brodić

- avion koji leti…

Urednicima ostalih časopisa: Budite fer i ostavite link za ovaj časopis kad već uzimate materijal odavde!

Violinista

RADOVI NA PANČEVAČKOM MOSTU

Beograd/Pančevo, 5. Jun 2012, (Njuz)

Slovo Javno preduzeće "Putevi Srbije" objavilo je jutros spisak svih alternativnih pravaca na kojima se Dunav može preplivati dok traju radovi na Pančevačkom mostu, koji su juče započeti.

            Od ukupno četiri alternativna pravca za plivače, JP "Putevi Srbije" kao najbolje preporučuju pravac koji kreće od Ade Huje i drugi, koji kreće od Luke Beograd. Na taj način bi građani, navode u "Putevima Srbije", na najlakši način mogli da izbegnu nezgodne rečne struje.

- Jedna od boljih ruta je i ona koja počinje od sportskog centra "25. maj", ali je ona nešto dalja i ne odgovara građanima koji putuju u Pančevo već prvenstveno onima koji putuju u Borču i ostala naselja sa druge strane Dunava. Građanima koji, pak, idu iz pravca Pančeva i Borče preporučili smo iste pravce, sa pristajanjem na Adu Huju i u Luku Beograd, s tim što planiramo da uvedemo i posebnu rutu za 

Plivač

one koji nameravaju da idu u šoping centar "Tempo" – kažu u JP "Putevi Srbije".

            Iz gradske uprave su, pak, najavili da će pokušati da u nekoliko dana za građane sa borčanske i pančevačke strane obezbede adekvatne prilaze reci, s obzirom da je teren trenutno prilično šumovit i nepristupačan.

- Građani moraju da imaju dobar pristup reci kako bi bez problema mogli da se otisnu prema drugoj strani. Takođe, savetovali bismo građanima da nikako ne koriste pravce ispod i oko mosta jer je reč o rutama koje mogu biti opasne, kako zbog struja, tako i zbog radova na samom mostu – rekli su za Njuz u gradskoj upravi.

            Kako nezvanično saznajemo, grad razmatra i mogućnost da uvede vanredne linije na kojima bi saobraćali svi raspoloživi brodovi i druga plovila, ali će građani na tu odluku morati da sačekaju do formiranja nove gradske vlasti.

[preuzeto sa sajta "Njuz" - (falš vesti)]

AUKCIJA (1/3)

Objašnjenje: Neki šaljivdžija je stavio običan list papira na aukciju i odgovarao na sva silna pitanja. Predstavljamo vam najzanimljivija pitanja i odgovore.

            Zbog dužine teksta, objavljujemo ga u tri broja, ali sa isečenim nepotrebnim delovima. Link sledi na kraju ovog "feljtona".

Redakcija

Imigracija bez kontrole

/ / / 

Broj aukcije: 4990105

Preostalo vreme: Aukcija je prekinuta.

Broj ponuda: 248 ponuda

Aktuelna ponuda: 3.501 din

Slanje paketa: Lično preuzimanje

Plaćanje: Lično

Stanje: Nekorišćeno

Garantni list: Ne

 

Opis predmeta:

            List A4

            Dodate nove slike

            Papir je zbog svoje vrednosti stalno nadgledan od strane čuvara papira. Postoje 2 čuvara, i oni se smenjuju, tako da ne brinete za njegovu sigurnost.

            Druga slika jasno pokazuje da je papir skroz prazan, i da po njemu nije nista pisano, ili daleko bilo, da je na bilo koji način pokvaren.

            BITNO! Čuvar papira, ogledalo, pločice, ruka, rukavice, laminat, vrata u pozadini, venecijaneri, kvaka na vratima, ona senka u levoj strani ogledala je kofer, sa dodatih slika, nisu predmet aukcije i ne prodaju se ni posebno ni u sklopu ove aukcije, kako je kofer prazan, sadržaj takođe nije predmet aukcije.

/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Pitanje člana: U kakvom je stanju list, koliko je star? Hvala unapred, Milan

Odgovor prodavca: Tačnu starost lista ne znam, mada je relativno mlad list. Drva koja su korišćena u izradi su sigurno stara 50-60-ak godina, i otac i majka još toliko i deda baba, znači 300 godina. :)

                        / / /

Pitanje člana: Da li si osmislio način pakovanja koji je adekvatan ovakvoj robi?

Odgovor prodavca: Mislio sam da otkupim jedan kontejner, sličan onom u koji je smeštena slika Mona Lize, da ne dođe do oštećenja prilikom slanja, ali sve to u dogovoru sa kupcem, jer on snosi troškove slanja i pakovanja.

            Zato sam i spreman na sve načine prodam ovaj predmet i izađem u susret svim potencijalnim kupcima. :)

                        / / /

Pitanje člana: Da li je ovaj papir magičan? Tj. mogu li pisati magičnom olovkom po njemu i da li je kojim slučajem to Hari Poterov papir?

Odgovor prodavca: Nije Poterov papir, ali je univerzalan. To znači može se pisati po njemu olovkama svih vrsta, i još, i bojiti velikim brojem bojica...

                        / / /

Pitanje člana: Ja sam iz Knjaževca, odgovara mi lično preuzimanje. Samo imam jedno pitanje. Pošto meni treba format A5 karo, a zaista se čini da je vrlo kvalitetan ovaj list papira na aukciji - da li može prodavac da isecka ovaj papir do formata A5, te da iscrta kvadratiće?

Odgovor prodavca: Tu se javlja problem: seckanje ne ulazi u cenu, ali crtanje povećava cenu, tako da bih morao da ponovo pokrenem aukciju sa novom cenom, a to povlači razne troškove, trošenje olovke, habanje lenjira, tako da bi se cena verovali ili ne možda i duplirala, što je onda veoma velika suma novca za nošenje u džepu

ANEGDOTE

             Jedan časopis iz 1866. godine doneo je, između ostalih, i sledeću vest:

            Nedavno su u Londonu mister Kolvin i mister Stenhop igrali partiju karata. Pogodba je bila da onaj ko izgubi priredi neobičan doručak. Stenhop je izgubio i zbog toga je svom prijatelju obećao doručak na 2000 metara iznad zemlje. Sutradan ujutru, Kolvin je došao na određeno mesto u Hajd parku gde ga je Stenhop očekivao ispred jednog vazdušnog balona. Ukrcali su se u balon sa Stenhopovom kuvaricom koja je nosila namirnice i mali roštilj. Stenhop je dao znak, balon se "odlepio" od zemlje i počeo brzo da se diže. Kuvarica je udarila u kuknjavu, ali ju je njen gazda umirio rekavši joj: "A sad nam pripremite dva dobra bifteka. Samo pazite da ne bude varnica jer smo onda propali".

            Drhtavim rukama kuvarica je pripremila bifteke, mister Stenhop se tada obratio svom prijatelju: "Održao sam reč: 300£ staje putovanje balonom, a 200£ će dobiti moja kuvarica za pretrpljeni strah. Može li se pripremiti skuplji doručak za dve osobe?"

- ● ● ● -

            Maršal Montogmeri zaradio je objavljivanjem svoje biografije čitavo bogatstvo. Čerčil je, čuvši za to, primetio:

- Montgomeri se ponaša kao pravi engleski vojnik. Prodaje svoj život što skuplje može.

prilikom primopredaje, a strah me je da provizija ne bude veoma velika prilikom uplate preko računa, tako da moj račun postane sumnjiv, jer prima veliku uplatu za tako kratko vreme.

                        / / /

Pitanje člana: Da li možete da napišete koliko je list prešao, da l' je imao nekih kvarova do sada, da l' je boja matirala il' je loše uslikano, i da l' treba neko ulaganje u njega il' je spreman odmah za upotrebu? hvala unapred

                        / / /

Pitanje člana: Zanima me kako biste ocenili belinu papira na skali od 1/10? Treba da odštampam sliku sa belom pozadinom pa bih hteo da vidljivost pozadine svedem na minimum. Takođe, niste naveli gramaturu lista. Pitanje je možda malo čudno, ali mi je otkazao zadnji levi amortizer na autu pa ne znam hoće li izdržati povratak kući.
Mali panda

Odgovor prodavca: Mislim da se vodi kao 80-to gramski, ali ako je takav slučaj sa amortizerom, bolje da se nekako snađete sa prevoznicima koji imaju kombi. Ipak je to pozamasna težina, kao što bi ovde na "Limundu" rekli: "ko zna priču o zečjoj koži i magaretu, zna o čemu pričam".

            Što se tiče beline, ranije dok sam se aktivno bavio poslom prodaje ovakvih papira, za probu sam odštampao vazduh, i totalno se video papir. Znači, nikakve dodatne mrlje nisu postojale. Samo vazduh i iza beo papir i naravno: "ko je ikada štampao vazduh na belom papiru, zna o čemu govorim"

                        / / /

Šta slušate?

Pitanje člana: Da li dajete radnu garanciju 15 dana kako bih se uverio da je papir prodat u ispravnom stanju? Morate me razumeti, nije mali novac u pitanju.

Odgovor prodavca: Kao kod svih televizijskih kupovina, ukoliko niste zadovoljni vraćamo novac, ali sitnim slovima piše "ukoliko proizvod nije upotrebljavan..." Samo ne znam kako će neko saznati da nije zadovoljan ako ne proba proizvod, ali eto pravilo je pravilo pa i mi ovde da ga ispoštujemo.

                        / / /

Pitanje člana: Interesuje me da li ima svoje originalno pakovanje, to jest ambalažu, i da li nije slučajno "kinez", i da li ima ubačen srpski jezik ili makar uputstvo na srpskom?
Odgovor prodavca: Uputstvo je bilo na kutiji ali zbog slikanja morao sam da otvorim i tako uništio kutiju, pa sada nema ni ambalaže ni uputstva, koje je bilo na svim poznatim jezicima... Možete da potražite na "Vikipediji", to je ovde dozvoljeno kačiti. Tamo verovatno da postoji uputstvo.

                        / / /

Pitanje člana: Zanima me kojom kurirskom službom šaljete? Da li će biti dobro zapakovan i da li odgovarate za oštećenja u transportu?

Odgovor prodavca: Zbog vrednosti predmeta, samo lično preuzimanje dolazi u obzir.

                        / / /

Pitanje člana: Znači, ozbiljan sam kupac 100%. Nisi napisao da li je potpuno ispravan, mislim, ako jeste, brate, ja bih ga odmah kupio, ali mi je daleko Knjaževac, a i nemam auto, treba ortak da mi doveze BMW iz 87, auto kao čaša, malo prešao, vozila ga neka baba po Nemačkoj, a imam vezu na carini pa ga dobijem za soma evra, a ovde ću da ga tapnem za tri soma k'o iz p... Pa dok se to ne reši, brate, znači, je l' bi mogao da napraviš izuzetak i da pošalješ AKS-om, ali da naznačiš "lomljivo", da ga ne polome, posle sa ortacima moram da idem da njih lomim, mislim, znači aksovce...

            Znači brate, sa mnom nemaš problema, svi me u kraju znaju pa ako pobedim hoćeš li tako da pošalješ?

Odgovor prodavca: Pošto je takva situacija u pitanju, moram da napravim izuzetak. Ne zbog drugog, nego zbog babe koja je vozila BMW...

                        / / /

Pitanje člana: Postoji sumnja da je ovo što ste oglasili najobičniji falsifikat papira A4 koji nije ni po kvalitetu a ni po dimenzijama identičan pairu A4 koji je originalan. U najboljoj nameri želim da Vam ukažem na bitne razlike između ove loše kopije i originala:

1. Original A4 papir ima dimenzije 210×297mm dok papir koji Vi prodajete ima dimenzije 21,0×29,7cm

2. U naslovu aukcije piše Papir A4 a u opisu aukcije stoji List A4. Poznato je da su to dve različite stvari i ovakvim neodgovornim oglašavanjem dovodite potencijalne kupce u zabludu.

Grunf

3. Original se može poznati po tome što je to papir kvaliteta 80 grama po metru, dok je Vaš papir 80-to gramski, čak ni laiku ne može promaći ova razlika.

            Verujte mi da znam o čemu pričam, u posedu sam jednog originala čiji sam vlasnik godinama, a koga sam nabavio teškom mukom i uz mnogo odricanja, ako ste zainteresovani mogu Vam ga pokazati, naravno uz sve mere obezbeđenja.

                        / / /

Pitanje člana: Reci mi da li je belina papira u skladu sa "Aće" i "Vanish" standardima, kao i da li ispunjava minimalne uslove protiv gužvanja, i zanima me da li je odobreno peglanje od strane udruženja korisnika "Rowenta" pegli, i koja je PH vrednost dotičnog papira ?

Odgovor prodavca: Ne, nije u tom skladu. On je u skladu sa "Blend A Med" (valjda se tako piše) belinom zuba posle samo 7 dana (još nikoga nisam čuo da je sa tim izbelio zube) tako da pokriva taj standard.

                        / / /

Pitanje člana: Sve ste napisali, ali nigde ne vidim ono najvažnije: koja je debljina papira?

Odgovor prodavca: Nažalost, nemam precizno merilo da izmerim tačnu debljinu, ali verovali ili ne - manje je od jednog milimetra.

                        / / /

Pitanje člana: Da li možemo da se dogovorimo da kupim list odmah bez licitacije? Samo recite koliko, ne pitam šta košta. Ne znam da li će mi srce izdržati do kraja aukcije.

Odgovor prodavca: Nažalost, prema pravilima "Limunda", svaka prodaja van aukcije je kažnjiva (mada mene kaznili jer sam pisao nešto po Caffe-u, pre ove kineske cenzure, mislim cenzure kao u Kini) tako da sada ne smem da se igram sa "Limunom".

ALAN FORD

Nedostaje mi vozač. Bolestan je. Dobio je rafal u stražnjicu umjesto u trbuh. [54]
Kućica za mesoždere

Inspektor: Hej! Tko je to ispunio izlazna vrata kutijama, spisima i paketima? Tko se to usudio?

Pandur: To je oduvijek bio orman, inspektore. Izlazna vrata su malo dalje. [54]

Šef policije (inspektoru, o Broju Jedan): Skalupljena glavo puna idiotarija, baš si pravog doveo u zgradu! Zar ti nije jasno da je taj gori od kolere, kuge, i dječjih boginja uzevši sve to zajedno? [54]

 

Sudija 1: Stotinu i tri! Stotinu i tri mrtva, to je moj rekord! Tolikima sam omogućio da omaste konopac!

Sudija 2: Sad ste izrekli veliku laž! Vi ste bili sudac za razvode brakova. Kako ste onda mogli osuditi na smrt? [54]

 

- Što je, Grbonjo? Znaš da nije lijepo što se vidimo? Prvo zbog toga što si ružan, a drugo jer policija... [54]

 

- Evo da vam pročitam nekoliko posljednjih poskupljenja! Znate li koliko sada stoji kilogram konjetine? A pošto je londonska magla? [54]

 

- Čuj me, dječače. Postoji li ovdje nekakav direktor?

- Postoji netko koga tako zovu. Onaj blesan tamo. [55]

LOCIRAJTE SE

¤        Vi mora da ste iz Teksasa ako… (SAD, poglavlje XCIV)

4911. Graduating 1st in your class means you left in the 8th grade.
4912. "Coldbeer" actually is one word.
4913. Green grass does burn.
4914. When you live in the country, you don't have to buy a dog. City people drop them off at your gate in the middle of the night.
Volim plavuše

4915. When a buzzard sits on the fence and stares at you, it's time to go to the doctor.
4916. "Fixinto" is one word.
4917. The word dinner is confusing. There's only lunch and then there's supper.
4918. "Je'eet?" is actually a phrase meaning "Did you eat?"
4919. You work until you're done or it's too dark to see.
4920. You think sexy lingerie is a tee shirt and boxer shorts. 

4921. Going to Walmart is a favorite past-time known as "goin wal-martin" or off to "Wally World".

4922. You describe the first cool snap (below 70°F/21°C) as good chili weather.
4923. A carbonated soft drink isn't a soda, cola, or pop… it's a Coke, regardless of brand or flavor.
4924. The Blue Book value on your truck goes up and down depending on how much gas it has in it.
4925. You go to another state and order a "Coke" and actually get a coke!
4926. You drop your weekend plans because your high school football team made it to playoffs and the entire city is road trippin it to the game. Last one out turn off the lights!
4927. You leave Texas and wanna get back ASAP!!!
4928. You are in 3 or more FB groups referring to Texas

4929. You leave Texas or even the country and are asked if you ride your horse to school

4930. It is not uncommon for people to fly from one city in Texas to another. Other people look at us like we're crazy when we say that, but do they realize how big Texas is? I mean, El Paso is closer to LA than to Houston.
Miš je bio ovoliko velik

4931. School just might shut down because it might snow…
4932. Saying "yall" is like breathing. I mean really, how many Texans have ever said "you all"?
4933. You can sit outside of an ice cream shop in shorts, short sleeves and flip flops with a nice breeze and not even be chilly… On december 19th…

4834. The local news reporter actually fries an egg on the sidewalk.
4835. You say "Yes, ma'am" and "Yes, sir" to your own parents.
4836. You've ever driven 2 hours just to eat lunch, and then driven back.
4837. "Spring" is the grass being green for two weeks. Then it's brown… for the rest of the year.

Friz

=●=

Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj