Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj

=●=

Nedelja, 6. X 7532.

Logo Leteći bumbar #498

U ovom broju donosimo:

2. Hrvatski banditi

            Najopakije bande u Hrvatskoj

3. Ove nedelje u bioskopu "Ode on"

            Film: "Game of thrones"

3. Antipriručnik za muvanje             Tekst poslao čitalac (ili čitateljka)

            13 (baksuznih) saveta za devojke i momke - kako oterati dečka (ili devojku) od sebe

4. Kviz: I oni su bili klinci!

            Pogodite poznatu ličnost

6. Imena za Wi-Fi

            Kako sve Srbi zovu svoj Wi-Fi

7. English is a crazy language           Engleski jezik

            Logika je Englezima uvek bila strano telo, pa tako je i u njihovom jeziku

8. Spavanje na poslu                          Engleski jezik

            5 najboljih rečenica ako vas uhvate da spavate na radnom mestu

Sačuvajte ovaj broj! Možete od njega da napravite: molersku kapu, brodić, avion koji leti…

Urednicima ostalih časopisa: Budite fer i ostavite link za ovaj časopis kad već uzimate materijal odavde!

udar

HRVATSKI BANDITI

Slowo Baš sam pročitao članak o 10 najopakijih bandi u SAD-u. Mila majko, na sve sliče, al' najmanje na ljude!

            Uglavnom su to Latinoamerikanci. Na njima nema tetovaže kakve nema: od kalendara za mjesec srpanj pa do iskrcavanja na Normandiju! Neke bande čak preferiraju tetovažu određenog broja pa se po tome i prepoznaju, recimo ovi jedni imaju broj 13. Sve u svemu, ne daj Bog bez haubice zakačene za "Golfa 2" naići negdje na njih!

            Što se mi u Hrvatskoj isto ne bismo podijelili u bande, baš ko ovi Latinoamerikanci? Ima nas, možemo. Evo npr:

 

Penzionerosi

            Vrlo opaka banda koja broji preko 500.000 pripadnika. Kreću se isključivo danju. Od tetovaža na tijelu, preko cijelih leđa imaju tetovažu kontejnera za otpad, dok im na desnoj podlaktici dominira tetovaža računa za struju, vodu i grijanje. Ni droga im nije strana mada oni uporno tvrde da su to lijekovi. Lažu! Opasni ka sâm vrag osobno.

 

Biros

            Izrazito opasna banda koja ljeti broji oko 317.000 članova, no kad sezona završi, broj se penje na 375.000. Kreću se i danju i noću. Na prsima im dominira ogromna tetovaža radne knjižice kraj koje je pečat HZZ-a. Od borilačkih vještina, gotovo svaki član bande barata malo poznatom vještinom "rad-na-crnjaka". Opasni su ko ranjeni vepar.

 

No plaćos

            Ova banda je ekstremno opasna. Brojčano su manji, ima ih oko 80.000, a glavne kriminalne djelatnosti su im te da rade, a ne primaju plaću. Na leđima dominira tetovaža lika gazde za kojeg rade, a na podlaktici su dali istetovirati gazdin omiljeni uzvik: "Sutra bi trebala biti!"

Otmica

Studentos

            Ova banda nije toliko opasna, no po završetku fakulteta oni prelaze ili u No plaćose ili ove Birose. Jedno je sigurno, u Penzionerose neće nikad.

(preuzeto iz rubrike "Bloger Krule" na sajtu webcafe)

Game of Thrones

ANTIPRIRUČNIK ZA MUVANjE

ŽENSKI ANTIPRIRUČNIK

 

13 (baksuznih) saveta za devojke kako oterati dečka od sebe

(12 saveta je za svaki mesec po jedan, a 13. se može koristiti praznicima. Redosled korišćenja saveta nije bitan. Mogućnost dobijanja "korpe" i da vam se dečko više nikad ne javi je preko 99%)

1. Želim potajno tebe u sebi, a znam da i ti isto toliko želiš sebe u meni.
2. Ćao, (ime dečka), najlepše ime! Ja, ako budem imala sina, nazvaću ga upravo tako! Jao, vidi onu malu devojčicu! Podseća me na mene kad sam bila mala, a ti baš umeš sa decom. Bio bi idealan otac. Koliko bi dece voleo da imaš? Šta više voliš? Dečake ili devojčice?

3. Ja kad se budem udavala... Čekaj, gde si pošao?
4. Ja sam od onih devojaka koje vole da preuzmu inicijativu kad im se neki dečko dopadne.
5. Ja nisam kao one glupače. Ja imam svoje
ЈА, а vidim da ti voliš devojke koje umeju da misle svojom glavom.
6. Pogledaj ovu! Umislila je da je riba. Ne znam šta svi vide u njoj, pa se toliko lože na nju? Ja da se utežem ovako kao ona, izgledala bih bolje od nje.

7. Ne, ja nisam od onih lakih. Bila sam nekad glupa. Mnogi su me iskoristili. Sada sam se opametila. Dok se bolje ne upoznamo, ništa od seksa, a ja znam da si ti od onih što poštuju devojke i koji ne žure da ih što pre odvedu u krevet.

KVIZ: I ONI SU BILI KLINCI!

 

Ovo je slika jedne poznate ličnosti. Vaš zadatak je da pogodite o kome se radi. Rešenje je na poslednjoj strani.

Знаменитости в детстве

8. Ja izgledam dobro za svoje godine. Ove klinke ne mogu ni vodu da mi nose, a znam da ti voliš devojke kojima godine nisu kompleks. I ja nisam kao te nafurane kokoške. Ja znam da ti voliš devojke koje imaju još nešto osim dobrog izgleda.

9. Ja znam da lepota privlači, a karakter zadržava. A primećujem da si ti od onih kojima nije bitan samo izgled.
10. Ja nisam kao ove nafurane klinke (ako je mlađa: kao ove nafurane kokoške), a primetila sam da voliš one koje se razlikuju od većine devojaka.

11. Ja stvarno zaslužujem najbolje u životu, a ti si jedan od najboljih momaka koje sam upoznala.
12. Ja znam da ti mene ne voliš, samo nemoj toliko da pokazuješ da me obožavaš.

13. Ma, daj! Kako ne možeš da ne voliš ovako savršenu devojku kao što sam ja?


Psi na četu

MUŠKI ANTIPRIRUČNIK

13 (baksuznih) saveta za momke kako oterati devojku od sebe

(12 saveta je za svaki mesec po jedan, a 13. se može koristiti praznicima. Redosled korišćenja saveta nije bitan. Mogućnost dobijanja "korpe", tj. da ispadnete glupi je preko 99%. Šamari se dobijaju gratis)

1. Znam da želiš potajno mene u sebi, isto onoliko koliko ja želim sebe u tebi.
2. Bio bih srećan kad bi me volela bar upola onoliko koliko ja volim SEBE.
3.
Šta, ne sviđam ti se? Ma ne brini, svideću ti se ja sigurno. I meni je bilo potrebno neko vreme da se dopadnem samom sebi, odnosno da se naviknem na samog sebe. Uz mene će ti biti potrebno mnogo manje vremena za to.
4.
Smaram te? Ma, kakvi! Ja samo pokušavam da te naučim da budeš drugačija i bolja od drugih devojaka. Ja te samo učim da imaš jače živce za moje potrebe.
5.
Nećeš? Pa i ne moraš. Ja znam kad je dosta. Ne želim da te prisiljavam ni na šta jer u principu i nikad ništa ne radim na silu. Kad nešto neće, ja uvek uzmem veći čekić ili motku.

Majca

6. Kažeš mi da lupam? Pa, kad već lupam, remontuj me... Remontuj me, nemoj da me razmontiraš... Dobro, polako... Spusti to čime hoćeš da me gađaš... Ja ne volim tu igru "Ko se bije, taj se voli".
7. Ako mi tražiš da bežim od tebe, ja neću to da uradim jer ja mogu i polako da odem. Nisi ti tako ružna i strašna pa da moram da bežim od tebe. Svašta...
8. Znam da ti ne možeš bez mene isto onoliko koliko ja ne mogu bez sebe.
9. Ako
kažu da ne jebe lep nego uporan, mislim da je krajnje vreme da prestaneš da me smatraš lepim. Mislim, ti si idealna osoba koja može da mi pomogne da postanem uporan. Doći će mi glave ova moja lepota.
10. Ja znam da ti mene ne voliš, samo nemoj toliko da pokazuješ da me obožavaš.
11. Znaš kako? Ko me voli – voli me. Ko me ne voli – zavoleće me pre ili kasnije. Mislim, možeš i sad da me mrziš, i da ti se gadim, da voliš drugog, nema problema. Volećeš me sigurno kad odemo negde sami... Malo kasnije...

12. Ti imaš, izgleda, jako gravitaciono polje čim se ja neprestano vrtim oko tebe. Mislim, biću dovoljno ljubazan da ti dopustim da se i ti vrtiš oko mene, tj. da nađemo međusobni centar masa.
13. Lažeš da ne osećaš ništa prema meni. Čim pokušam da ti se približim, tebe hvata nervoza, hoćeš da me gađaš nečim, da mi izmeniš lični opis, da me digneš u vazduh... Vidiš i sama da ipak gajiš neka osećanja prema meni.
            Pisano iz (bez)ličnog iskustva. Odobreno od strane elitne grupe doktora korparskih nauka u saradnjii sa UZŠS (Udruženje ziljavaca i štrebera Srbije).


Kad već želite da dobijete nešto, dobijajte sa stilom, pa neka je to i "korpa"!
Ako već radite nešto, pa makar i pravili budalu od sebe, radite to sa stilom!

Zauvek sam

IMENA ZA WI-FI

            "Ni kod babe (nema) džabe", nazvao je jedan Resničanin svoj ruter. Naime, pojavom savremenih ADSL modema koji odašilju bežični signal moguće je vrlo lako koristiti komšijin protok na internetu. To mnogi čine sa slašću, a naziv vašeg vaj-faja, ma kako bio duhovit ili preteći, neće ih u tome sprečiti.

            Uzalud nazivi: "Ne pipati", "Zlotvor" ili "Nedostupna mreža". Ako hoćete da samo vi koristite svoj internet protok, morate se bolje zaštititi.

            Osim lozinke i protokola, možete svoj uređaj da učinite nevidljivim ili da ograničite pristup samo za neke uređaje, na primer mobilne telefone članova porodice ili omiljenog komšije.

            Ipak, neki i nisu tvrda srca, pa manje ili više ljubazno ustupaju svoj internet. Tako smo naišli i na imena "Eto ti ga, na" ili "Komsija free for you". Ali korisnici bi trebalo da budu pažljivi jer u tom slučaju za uplaćeni novac mogu da dobiju znatno lošiju uslugu, pogotovo ako se komšija odluči da sa neta skine neki film, igricu ili muziku.

- Neovlašćeno prijavljivanje na privatnu bežičnu mrežu može znatno da uspori internet protok ili da napravi troškove, u zavisnosti od internet paketa za koji se korisnik opredelio - dodaju u Telekomu.

            Ima i onih koji komšijama poručuju ono što ne smeju da im kažu u lice. Obično su to žalbe na glasnu muziku ili glasne noćne avanture živahnih suseda. Jedan takav primer je "Čujemo vas kako se…" ili "Pozdravi bakutu ♥".

(preuzeto sa 24 sata)

Srpski nazivi za WiFi:

- Ne može tako komšija

- Dva odvratna mala gada

- Sad ga kradi

- Tri praseta

- Rimtutituki (vulgarno)

- Kupleraj B&J&H

- SFRJ

- Marsovci

- Društvo mrtvih rejvera

- Još jedan nezaštićeni net drug

 

Do zaključenja ovog broja "Letećeg bumbara", u komentarima na ovaj članak, gosti su upisivali svoja zapažanja:

- Tri indijanca

- Seljaci i Palestina

- Suva krpa na dnu mora visi

- Ko krade taj i ima

- Izgore centrala

- MUP vozilo za prismotru

- Đoko bez oko

- Prc komšijo

- Sedmi sprat i mrak u stanu

- Čvarci i kavurma, cici mici, zle komšije

- Ajvar 123

- Komšija ne kradi net

- Aha, al' za malo

- Vrele guze

- Džabe net, al' za malo

Brus Li

ENGLISH IS A CRAZY LANGUAGE

- There is no egg in eggplant

- nor ham in hamburger;

- neither apple nor pine in pineapple.

- English muffins weren't invented in England.

- Quicksand can work slowly

- Boxing rings are square,

- and a guinea pig is neither from Guinea nor is it a pig.

- And why is it that writers write but fingers don't fing, grocers don't groce and hammers don't ham? 

- Doesn't is seem crazy that you can make amends but no one amend?

Naslov iz novina
- If teachers taught, why didn't preachers praught?

- If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat?

- In what other language do people recite at a play and play at a recital?

- We ship by truck, but send cargo by ship.

- We have noses that run and feet that smell.

- We park in a driveway and drive in a parkway.

- And how can a slim chance, and a fat chance be the same,

- while a wise man and a wise guy are opposites?

- You have to marvel at the unique lunacy of a language in which your house can burn up as it burns down,

- in which you fill in a form by filling it out,

- and in which an alarm goes off by going on.

- And, in closing, if Father is pop, how come Mother's not mop?

Sleeping at work

Rešenje kviza sa četvrte strane: (Brus Vilis, 1955)

Friz

=●=

Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj