Pretodhni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj 

=●=

Nedelja, 14. IX 2014./7533.

Logo Leteći bumbar #542

U ovom broju donosimo:

2. Srpska sramota

            Još mračnija strana poplave

4. Špigl - dvojnici poznatih

            Foto-feljton: dvojnici poznatih ličnosti

5. Hronika YHV-a                  Tekst poslao čitalac (ili čitateljka)

            Iz arhiva jedne newsgrupe (2/9)

6. Ove nedelje u bioskopu "Ode on"

            Film "Štreberi" (tačnije, serija TBBT)

8. Život je slagalica

            Malo filozofije

Sačuvajte ovaj broj! Možete od njega da napravite: molersku kapu, brodić, avion koji leti…

Urednicima ostalih časopisa: Budite fer i ostavite link za ovaj časopis kad već uzimate materijal odavde!

Golubovi

SRPSKA SRAMOTA

            Sada Hrvatskoj i BiH prete iste poplave od kiša kao što su bile u Srbiji pre nekoliko meseci. Iako se nama slučajno desilo da nam je ostao jedan tekst iz tog perioda, vrlo lako se može ponoviti ista situacija pa ga zato tek sad objavljujemo.

Vaša Redakcija

 

Slowo Dok se svi ponosimo volonterima, radio amaterima, onima koji su uplatili humanitarnu pomoć i ostalima koji  su pomogli da poplave u Srbiji prođu sa što manje žrtava, malo ko mari za drugu, mračniju stranu ove  jadne zemlje. Tu stranu čine svi profiteri, oni željni pažnje ali i neke nesrećne duše koje su u poplavama našle svoju slamku spasa.

            Neke porodice su u poplavama koje su zadesile Obrenovac, Svilajnac, Krupanj, Paraćin i druge gradove i manja mesta izgubile sve.

            Drugi su, pak, najveću nesreću koja je Srbiju pogodila u proteklih sto godina iskoristili kako bi ostvarili profit, ratosiljali se nepoželjnih ili iskalili bes.

Kradljivci i preprodavci humanitarne pomoći

            Nije zanemarljiv broj građana koji je pomogao, ali pitanje je da li bi on mogao da bude mnogo veći da se danima u javnosti nije govorilo o krađi i preprodaji humanitarne pomoći. I domaće informativne agencije prenele su da je na pijacama u Beogradu primećena prodaja paketa humanitarne pomoći, a lopovi se nisu zaustavili čak ni kada je vanredno stanje prošlo, već su nastavili sa krađama i u prihvatnim centrima.

            Da bi se barem delimično izborili sa ovakvim slučajevima, Tviteraši su smislili i način da se odbrane od krađe i preprodaje: preko bar-kodova su markerom napisali veliko slovo H.

 

Vlasnici stanova

Plan evakuacije

            Srbiju je obišla vest o gazdi stana koji je podigao cenu kirije nakon što su ga zvali evakuisani iz Obrenovca. Nažalost, on je, verovatno, samo kap u moru pohlepnih stanodavaca koji su, mirne duše, uzeli novac ljudima koji su ostali bez svojih domova.

 

Poznate ličnosti

            Svaka čast srpskom džet setu: izdvojili su delove svojih basnoslovnih zarada i pružili značajnu pomoć ugroženima. Međutim, neki su se, poput jedne pevačice, malo "zaneli" i pakete humanitarne pomoći izlepili svojim 

Vuneni miševi

promotivnim plakatima. Da se zna!

Osuđenici

            Nakon poteza huligana Uroša Mišića, koji je kukavički lagao sudiju da je bio da "brani Srbiju od poplava", izvesno je da će mnogi manje (ili barem sa manje poleta) vikati "Pravda za Uroša!". Tačno, bilo je i onih koje čeka zatvorska kazna, a koji su zaista pomagali. Ipak, ne možemo a da se ne zapitamo da li će njihovi advokati ovo zalaganje iskoristiti kao kec iz rukava kada se budu našli pred sudijama.

 

Političari

            Na hiljade volontera iz Beograda otišlo je da brani Šabac. Tamo ih niko nije dočekao i organizovao, pa su oni kamenovali lokalnu skupštinu. Tako je stranka "Zajedno za Srbiju", Dušana Petrovića, koja je u Šapcu na vlasti, u očima javnosti ispala "grbava". A nekome tako odgovara...

 

Pobesneli tviteraši

             Pomoći nekom podrazumeva dobru volju. Niko ne treba, i ne sme da

pomaže na silu. Takođe, niko ne sme da bude nateran da pomaže.

            Tako su se vlasnici restorana i lokala našli u nezavidnoj poziciji – kada bi im volonteri zatražili nešto da daju ugroženima, a oni bi, ne daj bože, to odbili, postojala bi velika verovatnoća da se nađu na društvenim mrežama, a kasnije i na portalima.

            Pomoći je lepo i humano, ali pitamo se: Gde piše da je obavezno?

 

Prodavci namirnica

            Prve dane kataklizme obeležili su hleb od 200 i voda od 180 dinara. Srećom, ovi profiteri su veoma brzo javno isprozivani, pa kažnjeni, pa se ove cene nisu "odomaćile".

 

Nezadovoljni radnici

            Bahati poslodavci su uvek krivi za sve, zar ne? Ipak, poplava je "izbacila" jedan slučaj gde je radnik, koji je sâm dao otkaz pre nego što je katastrofa uopšte počela, pokušao da iskoristi nesrećnu situaciju i optuži gazdu da ga je otpustio dok je bio evakuisan.

            Reč je o firmi "Party Service" iz Beograda. Njihov zaposleni, Nikola Milosavljević iz Bariča, počeo je po društvenim mrežama da širi informaciju da mu je gazda dao otkaz jer nije došao na posao tokom poplava. Međutim, kada smo pokušali da ga kontaktiramo Nikola nije bio dostupan za komentar, a njegov gazda, Dragan Ilić, nam je rekao sledeće:

– Nikola je sâm dao otkaz, pre nego što je počela evakuacija jer nije bio zadovoljan time što sam mu smanjio platu. Platu sam mu smanjio jer je cele godine odsustvovao i po više dana, pod izgovorom bolesti i bez lekarskog uverenja. Time je pravio problem meni i kolegama. Kada je počela ova nesreća, izašao je u javnost sa ovom pričom – rekao je Dragan Ilić za portal Dnevno.rs i našoj redakciji poslao dokumentaiju koja dokazuje da je između njegove firme i Nikole Milosavljevića došlo do sporazumnog raskida radnog odnosa.

 

Oni kojima evakuacija nije ni potrebna

            U nekim prihvatnim centrima među evakuisane "umešali" su se i "nezvani gosti".

– Imali smo dosta evakuisanih iz ribarskog naselja Metalor čije kuće i nisu bile u tako lošem stanju, ali kojima zbog nezavidne materijalne situacije "odgovara" da budu evakuisani da bi bili na mestu gde će imati tri obroka dnevno i krov nad glavom – kaže za Dnevno.rs  volonterka iz jednog od prihvatnih centara u Smederevu, koja je želela da ostane anonimna, a čiji identitet je poznat redakciji.

            Neki od ovih ljudi su svesno počinili zločin. Neki su to učinili iz 

ŠPIGL – DVOJNICI POZNATIH

Bivši sekretar odbrane Donald Ramsfeld  Skeletor

TLL

nužde ili bede, a neki iz besa ili neznanja.

            A možda su oni, u stvari, i glavni odgovorni za poplave – jer što bi rekao naš predsednik, poplave da služe za nauk građanima.

 

Kako su nadrljali omladinci jedne stranke

            U sred poplava, na bedemima Sremske Mitrovice, pojavilo se par autobusa jedne partije sa omladincima. Izašla partijska omladina iz autobusa, započelo slikanje na džakovima za "Fejs", stranačke novosti i slične medije. Uz ciku, viku i smejanje, omladinci krenuše nazad u autobuse, završivši partijski zadatak. Od koga je – dosta je.

            Međutim, nisu znali da su baš u tom reonu navijači kragujevačkog "Radničkog", Crveni đavoli, kao i igrači američkog fudbala "Divlji veprovi". Sve vreme su Kragujevčani vredno radili posmatrajući omladince ispod oka. I taman se omladina partijska spakovala, kad u autobuse uleteše Kragujevčani.

- Kuda?

- Kući…

- Marš napolje!

            I tako su Kragujevčani imali neočekivanu pomoć te noći. Dosta džakova je spakovano. Napravio se lep bedem. Niko više nije dolazio da se slika.

(izvor: dnevno.rs – "Njima su poplave dobrodošle")

HRONIKA YHV-A

Poglavlje drugo: Kantica

Kantica je deo tradicije za novopečene članove. Kad novajlija prvi put dođe na sastančenje onda "preuzima" kanticu, a kad dođe na drugo onda "razdužuje" kanticu i postaje punopravni član

Lindon B Dzonson

             Za razumevanje YHV-a dve stvari su osnovne: kavez i kantica.

            Kantica nam je došla iz sledećeg vica:

            Krenuli Srbin, Crnogorac i Slovenac da love Jetija. I nađu ga u jednoj pećini. I sad treba ući unutra i uhvatiti Jetija. I krene Crnogorac. Uđe u pećinu i vidi Jetija kako sedi i maže k*rac uljem iz kantice.Vidi ga Jeti, dovati ga i sredi ga pošteno. Izlazi Crnogorac i kad ga ovi pitaju šta je bilo, on kaže:

- Junački smo se potukli… Mislim da sam mu slomio levu nogu.

            Srbin kaže:

 - Ma ja ću da ga sredim.

            Ista slika - ista priča. Izlazi Srbin i kaže:

- Nosili smo se letnji dan do podne… Mislim da sam mu slomio desnu nogu.

            I krene Slovenac i kako je ušao, iz pećine kreće da se čuje zapomaganje, urlanje…

Crnogorac: Čoče, mislim da mu nijesi slomio desnu nogu

Srbin: Nisam… Al' sam mu ukrao kanticu.

            E to je ta kantica, a ušla je u predanje. Stojimo ispred RCUBA jedno vece: Robert Shmit, Zoltan Fekete, Nemesis, Steki (koji nije na news-u) i ja. I tu ti ja spomenem da me uskoro čeka vojska, a ludi Nemesis će na to: "Pa, ponesi ti kanticu. Trebaće ti".  I od tad kantica kruži li kruži.

 

            Kavez je bitan deo mitologije YHV-a. Znaš kako kad majmunu prodrmaš kavez, onda on skače, peni, nervira se. I smiri se tek kad dobije bananu.

            E sad, svako od nas je manje-više u kavezu. Po nekad nam neko zadrma isti pa zapenimo. Kad neko zapeni onda ide pitanje: "Ko li ti drma kavez tvoj?" Postupak drmanja se stručno zove "drmus drmus kavezus". Dežurni drmač je naš Ratnik mraka (neki bi rekli: koji nikako da skine isti) Bladerunner. Za smiravanje ovih čiji je kavez prodrman zadužen je Banana-man ili Robert Šmit (ako ircas: Poolshark, #balcan na balkan-netu), koji na žalost više nije aktivan. (inače, jednom prilikom je doneo par kila banana na sastančenje).

            Inače, jedna od mojih funkcija je magacioner tako da sam zadužen za izdavanje kantica i kaveza (za šta prvo mora da ima ovlašćenja koja dobijaš od mene jer sam i glavni arhivar i birokrata. Takođe sam i Istoričar reda Vrhovne kantice)

 

            Sad da se vratimo na početak priče i na veliki otadžbinski rat za kontrolu nad YHV-om. Dakle, u momentu kad je ovo počelo da se pretvara u off-line chat krenuli su razni entuzijasti sa prozivanjima tipa:ta serete, bre? Ovo je konfa za vicevi, a nikad vic da napišete" i tako to i tome slično, ali združenim delovanjem snaga male grupe terorista koja je za vođu izabrala Maxu [koji je takođe bio runner up u izboru za najboljeg frajera konfe (prvi je bio He-man za koga se na sastančenju ispostavilo da je žensko 

tako da je Maxa preuzeo i tu titulu)] YHV je osvojen. Mala teroristička 

TBBT

družina je postala "Confa nostra", nalik malo starijoj sicilijanskoj organizaciji.

 

            Po zauzimanju YHV krenuli su radovi na utvrđivanju istog. Shodno tome iskopan je rov i u isti su pušteni krokodili (koji su netragom nestali - neki mene optužuju da sam iste iskoristio da bih napravio kožnu galanteriju, ali ništa nije dokazano).

            Sad kako se postaje član Confa nostre: Punopravni član postaješ kada se dva puta pojaviš na okupljanju. Tada se dobija pravo glasa. Inače, na prvom okupljanju se određuje i kojoj formaciji pripadaš:

1. Podmladak - YHV-a za one ispod 18

2. Regularni sastav

3. Veće staraca (Željko je doživotni predsednik) - za one preko 35 ili svako dete dodaje po 6 godina (prim. ured.: veće staraca je poznato i kao "savet matorih mudraca")

            I to je to…sad ako te interesuju mesta gde se ide na sastancenje, anegdote sa istihdođi pa ćemo da ti ispričamo. Mrzi me više da kucam.

Parking

Poglavlje 2½: Sitniji podaci

Najstariji dokument: 01. V 2001            "Filozofija SPAM-a"

Najstariji izveštaj: 06. V 2001 "Putopis sa Fruške Gore"

Registrovanje kanala na IRC-u: pre 15. IX 2001

Silina vladavina je počela otprilike 4. II 2001 (15. V minus 5 dana)

 

Artiljerijski kapetan: Dechak

Major obaveštajne: Dylan Dog

Kapetan obaveštajne: Shadow

General u penziji: Force

General: Extreme

General: Kalkulus

Marshal: iegenda

Glavnokomandujući oklopnih jedinica: Nemesis

Admiral flote: Coco Bill

 

Dnevni red sastančenja:

1. haos

2. opšte rasulo

3. razularena masa

4. kafa, pivo i ostala pića

5. pričati što glasnije i po mogućstvu što više tema

6. pokušati skupiti pare na kraju večeri, inače će žene poslati da peru sudove, a muškarce da hvataju pacove u podrumu 

7. zaboraviti fotoaparat koji je neko trebao da donese

8. zajebavati Extrema, kad god stigao sa svog posla

9. razno - tj. naknadni upisi i zabeleške…


Kineski znak

Slagalica

Friz

=●=

 Pretodhni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj