Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj

=●=

EN609 - Nedelja, 3. I 2016./7535.

Logo Leteći bumbar №609

U ovom broju donosimo:

2. Naj-jelka

            Proglašena najbolje okićena jelka ove zime

3. I oni su bili klinci!

            Kviz: Pogodite poznatu ličnost

4. Doček sa ljubavnicom

            Tumačenje veze

4. Špigl – dvojnici poznatih

            Foto-feljton: Dvojnici poznatih

5. Recept Mike Antića

            Brza i laka priprema!

5. Klizalište u Leskovac

            Kako je Leskovac dobio svoje klizalište

7. Autostoperski vodič kroz Galaksiju

            Najsmešniji delovi iz svih pet knjiga

Urednicima ostalih časopisa: Budite fer i ostavite link za ovaj časopis kad već uzimate materijal odavde!

Pažnja! Stavite miša iznad ѕlike da bi dobili prevod ili objašnjenje istih!

Hot tub

NAJ-JELKA

Svečano je proglašena i najbolje okićena jelka na ovogodišnjem dočeku! Čestitamo srećnim pobednicima (nisu dobitnici jer nije ni bilo šta da se dodeli), a organizatori takmičenja će ostati nepoznati široj javnosti da ne bi Zorica i Kemiš sa močugama zakucali na vrata od redakcije.

Zorica 2016

 

Lemi

(in memoriam: Lemi Kilmister 1945-2015)

Bradonja

KVIZ: I ONI SU BILI KLINCI!

Ovo je slika jedne poznate ličnosti. Vaš zadatak je da pogodite o kome se radi. Rešenje je na poslednjoj strani.

Zagonetna ličnost

DOČEK SA LjUBAVNICOM

Šta njegova odluka da Novu godinu provede sa ljubavnicom govori o vašoj vezi

            Odluka vašeg partnera da Novu godinu ne dočeka sa vama, već sa svojom ljubavnicom, svaki put ume da zaboli i natera vas da se pitate da li nešto možda nije u redu sa vašom vezom? Koliko god ovo na prvi pogled ukazivalo na određeni problemčić, nemojte da očajavate, jer postoji nekoliko razloga zašto on ovo čini.

 

1. Ne želi da ga vidite pijanog

            Do sada ste već naučili kakvi su muškarci na novogodišnjim dočecima: jedva čekaju da se napiju i prave budale od sebe. Odlukom da na novogodišnju žurku ode sa ljubavnicom a ne sa vama, vaš partner vam jasno stavlja do znanja da mu je važno šta mislite o njemu i

ŠPIGL – DVOJNICI POZNATIH

Cura sa blesavom maskom → Mer-man iz "Mastersa"

TLL 609

da ne želi da se vaša lepa predstava o njemu ukalja time što ćete ga videti kako povraća u hodniku ili kako hvata druge žene na žurci.

 

2. Plaši se da vas ne povrede petarde

            Dužnost muškarca je i da štiti svoju lepšu polovinu, što vaš muškarac upravo čini. Svi znamo koliko petarda padne ljudima na glavu u novogodišnjoj noći i njegova odluka da vas ostavi na bezbednom mestu, u vašem domu, dok svoju ljubavnicu izlaže ovoj opasnosti, samo potvrđuje da ste vi u njegovom srcu na prvom mestu.

 

3. Želi da vas poštedi stresa šta da obučete

            Izbor haljine za doček Nove godine je, da se ne lažemo, jedan od najvećih stresova. Vaš muškarac misli na vas i neće da vas izlaže ovom nepotrebnom nerviranju, što treba da cenite. Pomislite samo na jadnu njegovu ljubavnicu koja prolazi kroz sve ovo, plus i kroz pakao koji je čeka posle žurke kada je vaš pijani muškarac bude napadao, dok ćete vi, zbog ove njegove džentlmenske odluke, moći da provedete prijatno veče u svom domu.

(preuzeto sa sajta Njuz, autor: M.D.)

Recept Mike Antića

KLIZALIŠTE U LESKOVAC

Slowo Kako za veštačko klizalište treba pare i treba da znaš da klizaš, lokalna samouprava u saradnju sa majku prirodu je ovija dani 'tela da omogući na svi da osetiv zimske čarolije, pa je na teritoriju grada omogućila prirodna klizališta kako bi građani mogli da ostavljav zubi po ulicu.

            Nadležni u komunalnu policiju su se ovej godine trudili da svi trotoari uredno ostanev pod led pa su ga i na gazde od lokali nakrivili sa 'iljado usmenih naloga da sneg pred radnju očistiv. Nakon što su se preduzetnici pomočali (popišali) na nalozi, sve je bilo spremno za novu klizačku sezonu. Usluge klizališta mog'o je da koristi svaki kog je prisvrbelo da se utepa (povredi) jer ne mož' mirno na dupe dom da si sedi. Nebitno da l' je star il' mlad, da l' je krenuja u grad il' za leb, svakom je data prilika da se skotrlja u neki jendek. Padovi ili kršenje, imaju nekol'ko faze koje su navedene u nastavak i mogu da posluže kao putokaz na onija koji su zainteresovani da dođu u Leskovac i da padnev.

- U prvu fazu naivni sugrađanin nailazi na zaleđenu površinu i ceni vu klizavost (klizavo/neje klizavo) kao i svoju sposobnost da površinu savlada (ću prođem/će iskršim/more ću prođem pa ko'e bude).

- Druga faza posledica je loše procene u prvu fazu i ona počinje kad lice zakorači na led. Tuj više nema vr'ćanje nazad. Do malopre razuman čovek u ovom trenutku postaje badile i kreće da po pre pregazi preko ljizgavo.

- Nakon drugu ide odma' i treća kad s'vatiš kol'ko si se zajebao i kad počnev noge da radiv napred – nazad. Uz uzvici "lele, lele" lice pokušava da s trzaji tela i podignute ruke u stranu održi balans i izbegne da mu čoponjici odletiv u vazduh.

- Al' jebaja si majku ovaj led u Leskovac, mlogo klizav. Neuspeh u balansiranje povezan sa izlizane patike il' cipele dovodi do toga da se čovek odma' stropošta (strovali) na zemlju ili da utrči nekom s klizeći na sred ulicu. Posmatrano sa strane na početak četvrte faze kraci se dizav na visinu od jedan metar, a s ruke mašemo dok ne poletimo. Guzica ne celo vreme

Klavir od leda

vuče nadole. Subjektivni osećaj je da ne znamo ni kude ni je dupe, a ni kude ni je glava. Mozak se ubrzava do neslućenih brzina i misli se smenjuju od toga da l' smo isključili grejalicu kad smo iskočili iz kuću do toj za ko'e da se u'vatimo da bi ublažili utepuvanje.

            Završetak procesa izdizanja je kad se rasprosteš na ulicu ko ponjava. Tuj je i kraj četvrte faze.

            Prve sekunde nakon udarac od dzemlju su vrlo bitne da se orijentišete po koj svet odite i da konstantujete kol'ko ste se utepali. A posle tražite kude su vi odleteli tašnja, mobilni il' kapa i gledate neste li još nekog osakatili dok ste padali. Leskovčani su nadaleko poznati po svoju humanos' pa će vi uvek neki pritrči da ve podigne i da vi potvrdi da ste padnuli s rečenicu: "Ne li se utepa?" ("Jesi li pao?")

            Kraj ove pete faze, koja počinje u momenat kad se zašljepošete na ulicu, završava se s osmeh kojim pokazujete da ve ne boli ništa što ste iskršili. I dok vi svitke na oči idev neizvesno je da l' će idete direk'no u bolnicu il' će se očukate pa će si idete dom.

            Izvesno je jedino toj da će vi se svi smejev.

(Kraj; izvor: jugmedia.info)

Petarde

AUTOSTOPERSKI VODIČ KROZ GALAKSIJU

            Trim Tragula je bio sanjar, mislilac, spekulativni filozof ili, kako bi to kazala njegova žena, idiot.

            Neprekidno mu je prebacivala zbog krajnje neprikladnog vremena koje je traćio na piljenje u svemir, proučavanje mehanike zihernadli i vršenje spektrografske analize parčića keksa.

            ● ● ●

Nasmešio se sitnim, napregnutim osmehom, a Zaphod požele da ga tresne ciglom posred tog osmeha.

            ● ● ●

Artur Dent lovio je svoju svest kao parče sapuna izgubljeno u kadi.

            ● ● ●

- Da li ti je čitav život u trenutku prošao pred očima?

- I tebi se to desilo? Čitav život?

- Aha… Ili bar mislim da je moj. Znaš da puno vremena provodim van sebe.

- Možda biste više voleli da o tome raspravite uz piće.

- Piće! – kriknu Zaphod, – To je to! Vidiš kako ti stvari promaknu kada nisi neprestano na oprezu.

- Zaista, gospodine, - reče kelner strpljivo, - ako bi i dama i gospoda želeli da poruče svoja pića pre večere...

- Večera! – strasno uskliknu Zaphod. – Čuj, mali zeleni čoveče, moj stomak bi mogao da te odvede kući i tetoši čitave noći za samu tu pomisao!

            ● ● ●

- I tako... Ležimo mrtvi...

- Stojimo.

- Ovaj, stojimo mrtvi...

            ● ● ●

Prednja strana 80 metara dugačkog bara sa gornjom pločom od mermera bila je napravljena spajanjem gotovo 20.000 mozaičkih koža antareskih guštera, uprkos činjenici da su oni smatrali tu kožu neophodnom za držanje svoje unutrašnjosti u njoj.

            ● ● ●

Neverovatnim pokretom, koji je besmisleno opisivati, Zaphod Biblbroks se lupi rukom po svakom od svoja dva čela, a trećom se pljesnu po butini.

            ● ● ●

Za barom, Zaphod je sve brže tonuo u blaženstvo. Njegove glave sudarale su se jedna sa drugom, a osmesi su bili sve raštimovaniji. Bio je idiotski srećan.

Daleci

(Nadoleg llawen = Srećan Božić)

            ● ● ●

Ford popi još jedan pangalaktički grgolj-blaster, piće koje je jednom opisano kao alkoholni ekvivalent oružane pljačke u kojoj vas lopov tresne batinom po glavi (skupo i loše po glavu).

Blic strip; autor: Marko Somborac

Rešenje kviza sa treće strane: Dru Barimor (Drew Barrymore; 1975)

Friz

=●=

Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj