Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj

=●=

EN718 - Nedelja, 18. III 2018./7525.

Logo Leteći bumbar No.718

U ovom broju donosimo:

2. Reč uredništva

            Poruka iz naše redakcije

2. Pljačka

            Humoreska

3. Glavne ribe u gradu

            Kako izgleda prosečan izlazak

4. Špigl – dvojnici poznatih

            Foto-feljton: Dvojnici poznatih

4. Avanture sa autićem

            Kako iskoristiti dan sa detetom

8. Priče iz Lešnikgrada

            Šta veverice rade u slobodno vreme

Urednicima ostalih časopisa: Budite fer i ostavite link za ovaj časopis kad već uzimate materijal odavde!

Pažnja! Stavite miša iznad ѕlike da bi dobili prevod ili objašnjenje istih!

Saint Patrick's day

RU 718

            Pre 14 godina, na dan 14. III 2004. je izašao prvi broj našeg časopisa. Iako je čitanost uvek bila slaba u odnosu na ostale onlajn časopise, nismo odustajali i do danas se "Leteći bumbar" razvio u pravi, ozbiljan časopis sa redovnim rubrikama i neozbiljnim tekstovima. Nastavićemo i dalje.

            Zahvaljujemo se redovnim čitaocima što su ovoliko godina uz nas.

Vaša Redakcija

Bakine 3D naočari

PLjAČKA

            Finansijska situacija je bila toliko loša da sam u očajanju odlučio da opljačkam banku. Poneo sam Acikin plastični pištolj i upao u prvu ekspozituru na koju sam naišao.

- Ruke u vis! Ovo je pljačka!

            Službenice su uplašeno poslušale naređenjenje.

- Stavite sve pare ovde! - bacio sam im spremljenu veliku kesu i vezao radnika obezbeđenja za stolicu. Službenice su vrlo brzo završile zadatak. Pogledao sam u kesu i ustanovio da je to sve sami sitan novac.

- Koga vi zezate!? - prodrao sam se i počeo da mašem pištoljem. - Hoćete da poginete na dužnosti?! Gde su pare!?

- Gospodine… razbojniče… - obratila mi se jedna starija službenica. - Izvinite, nemojte se nervirati… ali mi imamo… vremensku kasu… pa ne možemo da ih odmah otvorimo…

- Ma, kakve vremenske kase, koga vi zamajavate!?-  besneo sam po banci.

Telefonske govornice

            Ona mi je pokazala rukom na neku naplenicu na šalteru. Zaista, pisalo je da banka ima zaštitnu vremensku kasu, i da je potrebno pola sata da bi se kasa otvorila. Šta je - tu je. Morao sam da čekam.

            Od duga vremena počeo sam da listam flajere na pultu.

- Gospodine… razbojniče - obratila mi se ona stara službenica… - ako vas interesuje… naša akcija… ja bih vam preporučila… super keš kredit. Do milion dinara! Na taj način možete da refinansirate sve svoje obaveze - kredite iz drugih banaka, dugove po kreditnim karticama, minus na tekućem računu – a da vam pri tome ostane dovoljno gotovine na računu… Ova sjajna ponuda važi uz bilo koju platu!

            To je bilo baš ono što mi je trebalo.

- Ovaj… mislim… šta bi ja trebalo… da uradim… da dobijem te pare…

            Službenica je živnula.

- Ništa! Skoro ništa… Samo da mi date ličnu kartu i broj vašeg računa… i sve će biti gotovo za 15 minuta…

            Petnaest minuta je bilo duplo kraće od pola sata koliko sam morao da čekam za vremensku kasu. Dao sam ličnu kartu i za manje od 15 minuta predamnom je bio ugovor o kreditu. Brzo sam ga potpisao, odvezao radnika obezbeđenja i požurio u svoju poštu da podignem novac.

            Čekajući na red pažnju su mi privukla sitna slova na mom novopotpisanom ugovoru. "Kamatna stopa biće promenljiva i to tako što se promenljivi element usklađuje sa vrednostima zvanično objavljene referentne kamatne stope što znači 3mBelibo r+10%, EKS od 17,44%, + fiksno 6%. + fleksibilno 18,32%+ neminovno 13%.

            Odjednom sam shvatio!

            Umesto da ja opljačkam banku, banka je opljačkala mene!

(izvor: Etna №168; autor: Slobodan Simić)

GLAVNE RIBE U GRADU

Kako izgleda prosečan subotnji izlazak "ribica"?

            Oko 14h pišu, svaka svakoj na Zid: "Danas luuudniiiiicaaaa! Bićemo glavne!"

            Od 14 do 18h sledi šminkanje, a počinje tako što iznajme avion za oprašivanje komaraca koji natovare puderom i onda se šminkaju 2 sata od kojih 45 minuta plaču pred ogledalom jer im se vide brkovi.

            E, nakon što su gotove i liče otprilike na mumificiran leš faraona Razmeza II, počinje oblačenjeeeee. Dakle, obrati pažnju ovamo: na nedepilirane, celulitne noge obuju štikle od 28cm i neku haljinicu gde, naravno, sevaju i bulja i sise.

            Tada se odluče da se sve nađu kod jedne od njih koja je sama kući jer su roditelji otišli u manastir da se mole Bogu da ne dobiju više nikad takvo dete.

            Kada dođu, njih 3 piju bocu "kvalitetnog vina" do 1000din i odma' padaju statusi tipa "drusshtvo se skupilo, vino nas ubilo". Sada kad su sve strašno pijane (0,002‰), krenu prema nekom klubu. S obzirom da svaka ima 500din kod sebe, naruče "Red-bull" votku sa slamčicom i cuclaju je 3 sata.

            Odjednom, krene njihova najdraža pesma: "Zato što sam ti… šta?" i kreću sa igranjem ko da su na heroinu. I pošto su stravično pijane, dok plešu sudaraju se s nekim momcima, a najzgodniji od njih izgleda ko specijalac za rad u ruskoj nuklearnoj podmornci, al' iz džepa mu vire ključevi od X6, naravno…

            Sekundu kasnije, ova debela mu zabije jezik do tankog creva i uputi se s njim do njegovog auta. Nekih 45 minuta kasnije vraća se raščerupana ko guska koju je neko rafalom iz puške pogodio, a hoda ko da na leđima nosi plinski bojler… I tu se sve završava.

TLL

Frizura Lego čikice → Šabanova frizura

TLL 718

AVANTURE SA AUTIĆEM

            Jedna mama je izvela svog sina u šetnju. Poneli su i njegov autić na pedale, pa su napravili par snimaka. Sudeći po slikama, sasvim sigurno su kvalitetno proveli dan i odlično su se zabavili. Kao i ljudi koji su učestvovali u slikama. Posebno obratite pažnju kako se klinac uživeo u ulogu.

            Uživajte!

Avanture sa autićem

Avanture sa autićem 2

Avanture sa autićem 3

Avanture sa autićem 4

Avanture sa autićem 5

Avanture sa autićem 6

Sa sajta "Bored Panda"

Lešnikgrad 718

Bazen

Friz

=●=

Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj