Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj

=●=

EN719 - Nedelja, 25. III 2018./7525.

Logo Leteći bumbar No.719

U ovom broju donosimo:

2. Nemanjići – Rađanje kraljevine

            Najnovije montaže

3. Građani BiH o smrti Stephena Hawkinga

            Intervjuisanje prolaznika

4. Špigl – dvojnici poznatih

            Foto-feljton: Dvojnici poznatih

5. Tramvaj zvani Želja

            Humoreska

6. Sâm svoj nadrimajstor

            Male kućne majstorije (ili skarabudži)

6. If browsers were women  Engleski jezik

            Poređenje brauzera sa ženama

7. Deca ili BDP

            Problem sa upisivanjem u vrtiće

8. Work rules                        Engleski jezik

            Pravila na radnom mestu

Urednicima ostalih časopisa: Budite fer i ostavite link za ovaj časopis kad već uzimate materijal odavde!

Pažnja! Stavite miša iznad ѕlike da bi dobili prevod ili objašnjenje istih!

Bijelo dugme

NEMANjIĆI – RAĐANjE KRALjEVINE

            U javnost je skoro procurela vest da će Dr. Nada Macura glumiti mletačku princezu u seriji "Nemanjići – Rađanje kraljevine". Ta vest je doprla i do nje, ali se pokazala kao netačna.

            U međuvremenu se pojavilo nekoliko montaža na tu temu, pa vam predstavljamo one najbolje.

Nemanjići 1

Nemanjići 2

Nemanjići 3

GRAĐANI BiH O SMRTI STEPHENA HAWKINGA

            Povodom smrti najpoznatijeg fizičara današnjice, Stephena Hawkinga, izašli smo na ulicu i pitali građane šta misle o njemu i njegovom doprinosu nauci.

 

- Dobar dan, može li jedno pit...

- Kaže se selam, momčino! Odakle si ti?

- Mi smo s jednog portala, htjeli smo vam postaviti pitanje u vez...

- Ma kakav portal?! Vidim ja o čemu je riječ ovdje, ne znaš ni pozdravit, hajd marš odavde, mamu vam židovsku! Trujete ovaj narod.

- Izvinjavamo se.

            ● ● ●

- Dobar dan, izvinite, može li jedno pitanje?

- Cire buraz.

- Mi smo s jednog portala, te jutros ispitujemo građane, ne znam da li ste čuli, preminuo je Stephen Hawking, pa smo željeli da vam post...

- Śjo, to onaj u kolic'ma, zgrćeni ba hehe

- Da, da imao je bolest koja ga je vez..

- I prića k'o ś'o Rasta pjeva. Hahaha, s onim kompjuterom?

- Da, to je on, htjeli bismo znati šta vi mislite o njegovom doprinosu nauci?

- A ne znam buraz, znam sam' da ti fizićari, eto i on, niko ba nije normalan od njih, eto i ja u srednjoj imao profu jebote bio isti Njuśo iz Mumijevih.

- Dobro hvala, a da li ste upoznati sa nekom od njegovih teorija?

- Ne znam buraz, ne pratim ti ja to tol'ko, mane vremena jebiga, kladionica, kafa, nargila, treba jedna druga, znaś kako je, i on da je mog'o jebavat ne bi bio naućnik i pisao tam' neke knjige hahah jel tako?! Aj buraz, vozdrica.

- Hvala.

            ● ● ●

- Izvinite, može li jedno pitanje?

- Naravno, izvolite.

- Ispitujemo građane jutros u vezi smrti Stephena Hawkinga, ne znam da li ste čuli?

- Da, jesam. Inače obožavam fiziku. Zaista užasna vijest, nauka a i svijet su izgubili velikog genija. Pogotovo nauka koja je u današnje vrijeme napadnuta od strane vjernika.

- Vi studirate ovdje ili?

- Da, da ja sam studentica na filozofskom druga godina.

- Aha, da, vidim upućeni ste, recite da li ste upoznati s nekim od njegovih teorija?

TLL

Bert ("Ulica Sezam") → Kris Pajn

TLL 719

- Pa joj sad, mislim nisam sad nešto puno čitala, znam da ga Sheldon, pošto gledam "Teoriju velikog praska", voli i mislim da je nešto govorio o crnim rupama.

- Da, Hawking je autor br...

- Ali on je naučnik i mi se moramo držati nauke i činjenica, a ne nekih bajki koje se plasiraju ljudima, oni moraju prihvatiti naučne činjenice.

- Mogu li da pitam, šta ste imali iz fizike tokom školovanja?

- A joj, pa vidi nisam baš ni išla na časove, kao i svi uvijek smo s tog časa bježali, pa smo izvlačili dvojke, ali nije to što je fizika dosadna, nego su profesori uvijek smor bili. E, izvini, moram ići, žurim u "Dogs trust" moram nešto, pa me u "Kriterionu" čekaju jaranice.

- Ok, doviđenja.

(karakter.ba)

Kružni tok

TRAMVAJ ZVANI ŽELjA

            Vozim se ja tako tramvajem i razmišljam koliko mi je još ostalo do penzije, kad negde kod Vuka uđe jedan naš ministar i sede baš pored mene. Nisam ni sanjao kako će mi se ukazati takva čast da budem prvi do ministra, pa makar i u jednoj ovakvoj situaciji. Znam da je to evropska praksa, da ministar putuje na posao tramvajem ili biciklom, ali nisam znao da je i kod nas zaživelo.

            I tako, samo što se on smestio i otvorio novine, a ja se već spremao da mu postavim pitanje "Da li kod nas radnici nose pelene zahvaljujući naporima vlade da privuče strane investitore ili ih je nužda na to naterala?", kad neko viknu: "Ljudi! Drž'te lopova!!!"

            Ministar se malo nakašlja, pa zabi glavu u novine, kad onaj nastavi da viče: "Od moje umanjene plate si našao da kradeš, lopove!" Tu ministar otkopča prvo dugme na košulji, kao da ga baš ono guši, opet se promeškolji na stolici, i gurnu glavu još dublje u novine.

            "Zbog takvih kao ti ja nemam pare za lekove! Od sirotinje uzimaš, barabo jedna!" – razdra se i jedna bakica. E, tu ministar, očigledno shvatajući da će imati jednu rundu razgovora u direktnom kontaktu sa građanima, poče nevešto da muca: "Ma, nisam ja… To su drugi odlučili… Ja sam na toj sednici ionako dremao…" i tek tada primeti da se gužva stvorila kod zadnjih vrata gde su dva mladića držala uhvaćenog džeparoša.

            Kao član Vlade, ministar je odmah primenio izlaznu strategiju i rekao vozaču: "Majstore, ima izlaz!", pa kao pravi član Vlade jedino on našao izlaz iz situacije u kojoj smo se svi našli.

            Ministar ode, a ja ne stigoh da mu postavim ni jedno pitanje. A baš sam hteo da mu postavim nekoliko pitanja o merama štednje i efektima reformi na standard građana. I to ne bih onako iz glave – već sam imao spisak sa pitanjima. Sve bih ja to njemu lepo pročitao. Onako, sve po spisku, ali nije mi se dalo…

            Bilo bi lepo da je bar neko od onih koji su vikali "Drž'te lopova" prepoznao ministra, ali želja mi je ostala pusta.

(autor: Voja Radovanović; "Blic", rubrika "H-umor"; 16. XII 2017.)

NM 719

IF BROWSERS WERE WOMEN

Firefox

            If you meet "Firefox", it's all you can think about. She just puts so much stuff in your memory! Even though she may drive you crazy, men find it hard to dump "Firefox". It's not because of herself, it's more because of the stuff she gets from that huge bunch of her admirers. Al those gadgets you can use anytime while dating her makes your life so much easier. Oh, if only other women were so open for gifts…

 

Opera

            Slim, sexy and tough, she'll be just for you if you're into that kind of women. She's really good in the bedroom, you'll enjoy her performance.

            She won't let you inside though, so full satisfaction is not guaranteed.

 

Safari

            She's a hottie. You feel really cool being with her. However, there's something you may find frustrating about her – she brings her iFriends with her without asking you when you invite her home.

 

Chrome

            Extremely skinny, but very cool and friendly. However, when it comes to bedroom, she's very inexperienced and has little to offer.

 

Internet Explorer

            For most, she's the first woman they tried. She's really easy but can get you infected.

DECA ILI BDP

            Sva je prilika da ni ove godine veliki broj mališana u Beogradu neće moći da se upiše u vrtić ili jaslice jer u njima nema dovoljno mesta.

            Iako ih rast BDP (dži-di-pi) i dolazak stranih investitora izuzetno raduje, a naročito normalizacija odnosa sa Hrvatskom, Surinamom i Burundijem, roditelji mališana, ali i zaposleni u predškolskim ustanovama, ne znaju šta im je činiti.

            Neko je predložio da se organizuje prijemni ispit, pa bi dečica koja pokažu najbolji rezultat iz srpskog i engleskog jezika, matematike, poznavanja crtanih filmova, nuklearne fizike, taekvondoa i programiranja imala prednost prilikom upisivanja.

Dečje frizure

            Za upis u jaslice bilo bi dovoljno da beba zna napamet "Gorski vijenac" i rešavanje jednačina sa dve nepoznate.

            Ovaj predlog odbili su roditelji!

            Bilo je i predloga da se klinci takmiče u dečjem triatlonu, pa bi mesto u vrtiću osvojili oni sa najviše poena iz pisanja saopštenja za javnost, dikcije i punjenja pelena.

            Za upis u jaslice bilo bi dovoljno da beba zna da hoda na rukama.

            Ovaj predlog odbili su i roditelji i vaspitači!

            Konačno, neko se dosetio i predložio da se deo subvencija namenjen stranim investitorima preusmeri na izgradnju novih vrtića.

            Predlog su prihvatili i roditelji i vaspitači. Ostaje još samo da se najodgovorniji ljudi u zemlji izjasne da li im je važniji rast BDP-a ili broj dece!

("Blic", 24. III 2018. A.S.)

 

WORK RULES

1. Sickness: No excuses will be acceptable. We will no longer accept your doctor's statement as proof of illness as we believe that if you are able to go to the doctor, you are able come to work.

2. Leave of absence for an operation: We are no longer allowing this practise. We hired you as you are, and to have anything removed certainly makes you less than we bargained for.

3. Death, your own: This will be accepted as an excuse, but we would like at least two week's notice, as we feel it is your duty to teach someone else your job.

4. Quantity of work: No matter how much you do, you'll never do enough.

5. Quality of work: The minimum acceptable level is perfection.

6. Advice from the boss: Eat a live toad the first thing in the morning and nothing worse will happen to you the rest of the day.

7. The boss is always right!

8. When the boss is wrong, refer to rule 7.

Fejsbuk podaci

Putin

Friz

=●=

Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj