Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj

=●=

EN731 - Nedelja, 1. VII 2018./7525.

Logo Leteći bumbar No.731

 Molba

U ovom broju donosimo:

2. Odjeci i reagovanja

            Reakcije o nedeljnim dešavanjima

3. Ove nedelje u bioskopu "Ode on"

            Film "Mesi se vraća kući"

4. Špigl – dvojnici poznatih

            Foto-feljton: Dvojnici poznatih

Urednicima ostalih časopisa: Budite fer i ostavite link za ovaj časopis kad već uzimate materijal odavde!

Pažnja! Stavite miša iznad ѕlike da bi dobili prevod ili objašnjenje istih!

FIFA 2018 1

Wi-Fi

ODJECI I REAGOVANjA

● Jedan švedski penzioner oterao je iz svog dvorišta četiri agresivna losa. Na njegovom mestu, srpski penzioner bi već imao osam polutki u zamrzivaču.

● Marinko Rokvić se žali da nakon tuče u garaži nema mnogo nastupa. Ali mi verujemo da će on ipak da izboksuje nešto.

● Koncert je održao i bend pod nazivom "Fitnes". Veliki broj žena nije uspeo da ode, ali sto posto kreće od sledećeg ponedeljka.

● Novine pišu da se pojavio "pametni prezervativ". Ipak, teško da će biti koristi od njega kad se zna da kod nas pametnima puca glava.

● Psiholozi kažu da kraljica Elizabeta komunicira sa saradnicima putem svoje damske torbice. Što će reći, kad joj lopov ukrade torbu, ona bukvalno ostane bez teksta.

● Glumac Bred Pit nakon razvoda od Anđeline Žoli počeo da se bavi vajarstvom. A lepo mu je pričala da će od blata da je pravi.

FIFA 2018 2

● Javna i državna preduzeća za struju duguju 200 miliona evra. Ne bi nas iznenadilo da je među njima i EPS!

● Avion "Er Srbije" dobio je ime po Goranu Bregoviću. Početak promocije objavljen je pritiskom na Bijelo dugme.

● Od predsedničkih kandidata, prvi je glasao Nenad Čanak u Novom Sadu, u objektu "Radosnica". Neodgovarajući naziv za 1,2% glasova.

● U Vojvodini su počele da niču vetrenjače. Raspisan je i tender za Don Kihota.

● Pripadnica FBI pobegla je u Siriju i udala se za teroristu. Tako to obično biva – svaka ptica svome jatu.

● Jedan 40-godišni Italijan oženio se samim sobom, želeći da se usprotivi marginalizaciji koju u društvu doživljavaju osobe bez partnera. Što bi rekao Era Ojdanić: oženjen je, kao momak živi.

● Bernar Anri Levi kaže da je bacanje torte u lice fašizam. Ako je tako, onda je Čarli Čaplin prvi i najveći fašista svih vremena.

● Brižit Tronje, supruga Emanuela Makrona, starija je od njega 24 godine. U Makronijevom životu bila je prisutna prvo kao njegova nastavnica, potom kao ljubavnica, a zatim supruga i prva dama… Da, dobro ste pročitali: "prva dama", a ne "mama".

● Čak 114 vozača "Laste" osumnjičeno je za proneveru novca. Znači, čitavo jato!

● Na graničnom prelazu Preševo carinici su zaplenili veliku količinu lekova za potenciju. I sad ih žene danima ne puštaju na posao!

● Poznata starleta operisala deo tela na kojem sedi. Biće da su uši.

● Punom primenom zakona o opštem upravnom postupku, pokojnici više neće moći da primaju penziju. Kako je krenulo, ukinuće im i pravo glasa.

● Prema rezultatima jednog istraživanja, građani Srbije najviše veruju vojsci, crkvi, policiji, katastru i Narodnoj banci. S druge strane, građani najmanje veruju istraživanjima.

OO 731 Mesi se vraća kući

● Tramp i Emanuel Makron imaće "duži ručak" u Briselu krajem maja kako bi se bolje upoznali. Ako sve bude kako treba, možda odu i u bioskop.

● Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je kako samo polovina mališana u Srbiji uzrasta od 3-5½ ide u vrtić. Ovi ostali dok stignu na red za mesto u vrtiću, završiće i srednju školu.

● Poljoprivrednik iz Urugvaja je rešio da se oprosti od svog kamioneta kojeg je koristio 48 godina tako što će ga sahraniti na svojoj farmi. Evropski poljoprivrednici ne bi bili tako sentimentalni pa bi svog ljubimca verovatno prodali nekom iz Srbije.

● Ministarstvo prosvete ocenilo je kao neprimereno i neprihvatljivo snimanje muzičkog spota DJ Krmka u smederevskoj Osnovnoj školi "Dimitrije Davidović". A vanredni inspekcijski nadzor utvrdiće ko je kriv za tu svinjariju.

● Miki Manojlović je rekao da niko nije vršio pritisak na žiri Sterijinog pozorja. Ono jes' – ljudi ponekad naprave lakrdiju i bez tuđe pomoći.

● Naslov u "Blicu": "Preko noći postala konzul u Štokholmu". Sva je prilika da je ta noć bila burna i neprospavana.

● Na Pančevačkom mostu nedostaje 15 metara ograde. Kolovoza uglavnom ima.

● Ivan Gavrilović se ušinuo pa je morao da otkaže turneju. Nije ni čudo jer dobro znamo kakva ume da bude promaja u praznim salama.

● Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je da će beogradske ulice biti prohodne 16. novembra… Eto nama novog Dana oslobođenja!

● Od Budimpešte do Beograda putovali vozom 22 sata. Pa šta! Da su išli peške trebao bi im čitav dan!

● Beogradski advokat ne želi da zaposli studenta koji je završio Pravni fakultet u roku sa prosekom 10. Ali, ako neće advokat, hoće prodavac šrafova u Londonu.

● Naučnici su dokazali da pčele i cveće komuniciraju preko elektriciteta. Nešto slično kao EPS i građani Srbije.

● Dragan Marković Palma gradi neboder. Jovanča (žirafa) više neće biti najviši u Jagodini.

● Posle poskupljenja struje i Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine Beograda, najavio je veće poreze na nekretnine iduće godine. Valjda se to ne odnosi i na nove "Migove" iz Rusije koji još ne mogu da lete.

● Nebojša Stefanović stalno ponavlja da je sve veći nivo bezbednosti. Njegova izjava se ne može čuti najbolje od sve češće pucnjave u gradu.

● Čedomiru Jovanoviću uzeli jahtu. Kad padne kiša, moraće da preplivava Slaviju.

● Beogradski centar "Sava" ponovo traži partnera. Naš kongresni centar baš nema sreće u ljubavi!

● Savet stranih investitora ocenio je da je poslovna klima u Srbiji danas daleko bolja nego pre 10 godina. Mi smo izgleda jedina zemlja koja će se ovajditi od klimatskih promena.

● Svaki drugi novinar u Republici Srpskoj radi na crno. S obzirom na broj tabloida, u Srbiji svaki drugi novinar radi na "žuto".

● Vučić je obećao da će pruga Beograd-Budimpešta biti završena do 2018. godine, pa vlada razmatra mogućnost da se dolazak Nove 2018. odloži do daljnjeg.

● Siniša Mali: "Za 20 godina imaću 65, ali ću i dalje raditi ono što volim". Neće valjda opet raskopavati Beograd???

● Aca Lukas će u novogodišnjoj noći zaraditi 50.000€, Lepa Brena 100.000, Željko Joksimović 50.000, Rasta 35.000, Dara Buba Mara 20.000… Jedino Poreska uprava neće zaraditi ništa.
● Ana Brnabić najavila za Novu godinu bolji život. Znači, u vladu ulazi i Giga Moravac.

TLL

Velikošiptarski znak orla → Fejshager ("Osmi putnik")

TLL 731

● Goran Vesić kaže da će za Skadarliju "važiti posebna pravila". Oho! I kaldrma će, kao i fontana na Slaviji dobiti muzičkog urednika!

● Vlada Srbije zabranila je uvoz opreme za mučenje… jer ima ona toga i za izvoz.

● U Beogradu lopovi dnevno odžepare 15 ljudi… i više od milion i po penzionera.

● Ni jedan strani ambasador neće voditi politiku Vlade Srbije. I oni su digli ruke.

● Vojni analitičari saglasni su da je Srbiji potrebna žena sa činom generala. A dobro bi i došla jedna "generalka" u Ministarstvu odbrane.

● Nadležni tvrde da, kada je bezbednost u pitanju, građani mogu mirno da spavaju. Da spavaju možda i mogu, ali čik neka neko prošeta ako sme!

● Skoro milion i po građana Srbije ima člansku kartu neke od najvećih partija. Ostali su nezaposleni.

● Još nije izabrana žena godine. U najužem krugu su Angela Merkel i Vulinova tetka.

● Tomislav Nikolić je dobio novogodišnju čestitku "Happy new year", ali još je nije dešifrovao jer mu je prevodilac na godišnjem odmoru.

● Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje izjavio je da je broj nezaposlenih u Srbiji sada najmanji u poslednjih 25 godina. I to najviše zahvaljujući nemačkoj Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

● U Briselu tvrde da je Srbija sidro stabilnosti zapadnog Balkana. A gde bi drugo sidro moglo da bude nego na dnu?

● Reforma Železnice Srbije ide po planu. Iako je u polasku bilo kašnjenja od 25 godina.

Foto-robot

● Goran Vesić: "U Beogradu je prošlo vreme džipova, pištolja i nasilja". Gradski menadžer kao da poslednjih dana ne čita novine.

● Naša policija je uvek za korak ispred kriminalaca. Ali kriminalcima u mnogome pomaže to što policajci nemaju oči na leđima.

● Prema podacima iz Udruženja banaka, svaka beba u Srbiji duguje oko 1000€. Sad je sima jasno zašto onoliko plaču čim se rode.

● Siniša Mali nije baš poželjan gost u Veneciji. Gurao bi projekat "Venecija na suvom".

● Dokazano je da je Popaj penzioner. Jede samo spanać.

● U Elektrodistribuciji tvrde da postoji čak 52 načina za krađu struje. Ali nijedan nije tako efikasan kao pogrešno očitavanje brojila.

● Kad gostuje na RTS-u, Aleksandar Martinović samo reklamama ne upada u reč.

● Ako balerina Aja Jung bude gradonačelnik Beograda, u njen kabinet će se ulaziti na vrhovima prstiju.

● Kad su videli Nadu Macuru kao učesnicu revije venčanica, posetioci su masovno počeli da zovu hitnu pomoć.

● Šabačka Saborna crkva uvela je kamere i elektronski brojač vernika. Bog sve vidi, ali ovo dosad nije video.

● Posle 40 dana, pogrebnici u Nišu obustavili štrajk. Stvar se, izgleda, pokrenula sa mrtve tačke.

● Jedan vozač beogradskog Gradskog saobraćajnog preduzeća svakog dana upozorava putnike na džeparoše. To bi trebalo da radi i portir u vladi čim primeti da neki ministar izlazi iz zgrade.

● Ministar zdravlja je rekao: "Da su roditelji više slušali lekare, a ne estradne umetnike, sada ne bismo imali epidemiju malih boginja." To je tačno, ali retko koji lekar zna da peva.

● Dve penzionerke potukle se pred šalterom jednog niškog Doma zdravlja zbog mesta  u redu za pregled. Revanš je zakazan kad i kontrola.

● Vlade Srbije i Austrije dogovorile su se da naše državne službenike obučavaju Austrijanci. A i dosad smo u državnoj službi imali sve same mustre bečke.

● Papa Franja radio je svojevremeno kao izbacivač u noćnom klubu u Buenos Airesu. Danas mu vernici ljube ruku, a nekada su ljubili patos.

● Naučnici su utvrdili da komarci pamte kad pokušamo da ih oteramo. Pamte, pa vrate!

● Dragan Šutanovac je uspeo na izborima sa svojom listom "Da oslobodimo Beograd". Oslobodio je Beograd Demokratske stranke.

● Izgradnja Akva-parka u Beogradu prvo je sprečena u Bloku 44, pa zatim i na Adi Ciganliji… Beograd, izgleda, može da dobije Akva-park samo ako Palma postane gradonačelnik.

● Priča o ludom i zbunjenom svuda je vic. Samo kod nas je državno uređenje!

● Vuk Drašković je izjavio da unutrašnji dijalog o Kosovu treba voditi bez SPC i crkvenih velikodostojnika. A ko će onda, kada usvojite odluke, da se krsti?

● Biti starleta je najnovije zanimanje koje je najsličnije najstarijem.

Bakina majca

● Siniša Mali je objasnio da za podzemne prolaze na Slaviji, jedino pravo saobraćajno rešenje, nije bilo para. Sad će od te siće koja je ostala da gradi metro.

● Prva sednica redovnog prolećnog zasedanja Skupštine Srbije je počela intoniranjem himne "Bože pravde". A čim je krenula rasprava, bilo je – "Sačuvaj me, Bože!"

● Zaposleni na Univerzitetu u Kragujevcu podržavaju svog rektora. Biju ko neće!

● Pre nekoliko dana u Beogradu je počelo skidanje praznične rasvete, a uklanjala se i novogodišnja jelka iz Knez Mihajlove ulice. Samo da ne zaborave onu fontanu na Slaviji.

● Povodom Svetske nedelje novca, u izložbenom prostoru Narodne banke Srbije otvoreno je nekoliko tematskih izložbi. Bila je to retka prilika za veliki deo naših građana napokon vide neki dinar.

● Čokolada od kamiljeg mleka proizvedena u Dubaiju postala je pravi hit u svetu. Još nije dobila ime, ali bi bilo logično da se zove "KaMilka".

● "Železnice Srbije" planiraju da uvedu brojne pogodnosti za svoje putnike. Još samo da uvedu pruge.

● Svakog drugog dana u Srbiji neko istetovira stihove Jelene Karleuše. Tetovirali bi oni i Desanku Maksimović da je objavila makar jedan album.

● Svetski Dan sreće svako je obeležio na svoj način. U Srbiji se, recimo, masovno plakalo.

● Beogradu ne prete poplave. Beogradu prete oni koje je poplava izbacila.

● Ona ima velike grudi i usne, ako baš želite plastično da vam je opišem.

● Vlada Srbije je poručila piće u vrednosti od 500.000€. Tako će ministri moći svoje rezultate da vide duplo.

● Ambasador Kine Li Manćang izjavio je kako ta zemlja može da uveze sve što Srbija proizvede. Ruku na srce, to može i Luksemburg.

● Kupovina voznih karata za putovanja železnicom po Srbiji moći će da se obavi putem interneta. Problem je u tome što će putovanje morati da se obavi putem železnice.

Hor

● Goran Vesić je najavio nove 54 fontane u Beogradu. Pedeset peta je tek upisala školu pevanja.

● Goran Vesić se pohvalio da će Beograd dobiti još 54 fontane i to na mestima koja sada izgledaju zapušteno. U tom slučaju, malo bi nam bilo i 54.000 fontana.

● U Rumuniji postoji piće "Dačić". Posle druge čaše automatski zapevate "Miljacku".

● Belorusija je poklonila Srbiji četiri borbena aviona "Mig 29". A poklonu se u remont ne gleda.

● Momka kog je prošle nedelje ugrizla ajkula u Tihom okeanu već su napali medved i zmija. Mene, na svu sreću, nema ni kuče za šta da ujede.

● Šta će Milo Đukanović da radi kad ode u penziju? Ili će raditi kao predsednik ili kao premijer.

● Suočili smo se sa prošlošću. Videli smo sve turske serije.

● Magarac i ženka nosoroga postali su veoma bliski u jednom zoološkom vrtu. Na kraju svaka žena nađe svog magarca.

● Opozicija bi opet mogla da napravi Vladu u senci… jer ih Sunce neće skoro ogrejati.

● Jelena Trivan: "Mi smo zemlja u kojoj se puno izdaje." Da li je mislila na ljude ili na knjige?

● Zlatibor Lončar najavio otvaranje Centra za prostatu. U Skupštini već radi Centar za prostotu.

● Roboti ne traže radnička prava i ne idu na godišnji odmor. Dakle, srpske fabrike su pune robota.

● Krkobabić Drugi: "Mladost i nauka pokreću zadrugarstvo!" Ne znam gde on tu sebe vidi?

● Lane u Srbiji je pol promenilo 1500 ljudi. Opet manje nego političara koji su promenili stranku.

● Naslov u novinama: "Jedanaest osuđenika oženilo se u zatvoru". Očigledno je da nekim ljudima zatvor nije dovoljna kazna.

● Iz rimske fontane "Di Trevi" dnevno se izvadi 300€. Iz naših fontana uglavnom se vadi pena od deterdženta.

● Miki Đuričić (iz "Zadruge") je posle seksa u podrumu i kokošinjcu prešao na seks u krevetu. Da se kokoške malo odmore.

● Muškarac iz Velopolja kod Niša je sam sebe ranio puškom tokom lova. Nakon lekarske intervencije, njegov ulov je pušten na kućno lečenje.

● Srbiju čeka zlatno doba… A i bio je red da konačno izađemo iz kamenog.

● Naslov u novinama: "Svaki haker može da upadne u Trampov telefon". Ipak, najzanimljivije je kad u taj telefon upadne Tramp lično.

● Desetar Srđan Ristić, koji je nagrađen kao najbolji vojnik, napustiće Vojsku Srbije. Da stvar bude gora, ministar ostaje.

Fitnes klub

● Zoran Đorđević, ministar rada, svako jutro trči sat i po, tokom dana vesla na vodi, ali i u teretani, a ima i hobi. U slobodno vreme je ministar.

● Zašto bacanje bumeranga nije olimpijski sport? Tu bi naša spoljna politika donela pregršt medalja.

● Zorana Mihajlović kaže da je Sinišu Malog u šali stalno zvala "ministre". A onda je đavo odneo šalu…

● Povodom Dana policije u Beogradu je održana parada Ministarstva unutrašnjih poslova. Paradu su obezbeđivale jake navijačke snage.

● Pevačica Neta, pobednica "Pesme Evrovizije", služila je vojsku. I nema tetku u Kanadi.

● U Beogradu je otvoren muzej iluzija. U Predsedništvu, Vladi ili Skupštini?

● U Beogradu je otvoren muzej iluzija. Nažalost, fontana na Slaviji nije jedan od eksponata.

● Siniša Mali je jednom nogom u vladi. A drugom u metrou.

● Najbogatiji ljudi na svetu tvrde da škola zaglupljuje ljude. Znači, u našem političkom životu je sve sâm pametnjaković do pametnjakovića.

● I ja bih se bavio humanitarnim radom, ali se bojim da me ne uhvate.

● Njujorški Metropoliten muzej, suočen s dugovima, razmatra da uvede plaćanje ulaznica. Narodni muzej u Beogradu još razmatra da li prvo da uvede molere ili keramičare.

● Fitnes je baš uzeo maha. Ovde se i mrtvi okreću u grobu.

● Dok je bežao od policije, jedan narko-diler bacio je drogu kokoškama. Kad su policajci došli da pokupe dokaze, droge više nije bilo, a kokoške su odletele na jug.

● Gde se nalazi najveći muzej automobila u Evropi? Nalazi se od Horgoša do Preševa.

● Kako glasi web-stranica južne srpske pokrajine? www.kosovo.njet

(odabrano iz subotnje humorističke rubrike u "Blicu")

Tobljerone

Friz

=●=

Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj