Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj

=●=

Nedelja, 26. III 2006.

Logo Leteći bumbar 107

 

U ovom broju donosimo:

1. Ove nedelje u bioskopu "Ode on"

            "Bambi 2" – Bambi otkriva kako je Thumper (Lupetalo) dobio ime

2. Crtice iz štampe

            Zanimljivi tekstovi iz novina

2. Македонска пошта         Tekst poslao čitalac (ili čitateljka)Makedonski jezik

            Obaveštenje makedonske pošte

4. Olovka piše srcem

            Dečji odgovori iz istoimene knjige

5. Informatičarski dijalog

            Dokaz kako su informatičari vrlo kreativne osobe!

6. Turizam

            Predlozi za leto 2006. [iz časopisa "Bager"]

7. Radoslav Čvorkov

            Zbirka lapsusa, bisera, odvala i uzrečica izrečenih na časovima matematike, informatike i na ekskurziji (54-79)

Bambi 2

CRTICE IZ ŠTAMPE

          Odmazda paklenog miša [izvor: "Dnevnik"]

Fort Samner: Jedan poljski miš svirepo se osvetio čoveku koji je pokušao da ga se reši bacivši ga živog u gomilu zapaljenog opalog lišća.

            Pretvoren u živu buktinju, mali glodar je potrčao prema kući svog bezdušnog dželata Lusijana Maresa (81) i izazvao požar koji je uništio svo njegovo pokućstvo.

            "Video sam svakojake požare, ali ovako nešto nikada" izjavio je jedan od vatrogasaca koji su došli da ugase vatru, prenela je agencija AP.

         Gledanje u ženske grudi muškarcima produžava život

            Nakon pet godina istraživanja u tri bolnice u Franfurktu, dr. Franz Eping zajedno je s kolegama istraživačima utvrdio kako gledanje bujnih ženskih grudi može biti i te kako ljekovito za zdravlje muškaraca, odnosno da im može produžiti život.

            Prema njihovu mišljenju, muškarci stariji od 40 godina mogu znatno izbjeći rizik od infarkta i moždanog udara ako svakodnevno gledaju velike ženske grudi. Recept propisuje barem desetak minuta dnevno.

            Gledanje privlačnih i bujnih grudi poput glumica Pamele Anderson ili Monice Belucci, pjevačica Samanthe Fox i Sabrine, čak i vremešne country zvijezde Dolly 

Makedonska pošta

Parton, tvrdi liječnik Eping, ima potpuno isti učinak kao i 30 minuta aerobike.

            Do tog je zanimljivog zaključka dr. Eping došao nakon promatranja 200 muškaraca koji su imali zadatak gledati bujne grudi neke njima privlačne, atraktivne ženske osobe. Rezultat istraživanja bio je doista iznenađujuć: svim se muškarcima smanjio krvni tlak, poboljšao puls i uočljivo smanjio postotak oboljenja arterija.

            Dr. Eping objasnio je da seksualno uzbuđenje pojačava kucanje srca i poboljšava cirkulaciju krvi, pa su na temelju toga utvrdili kako gledanje u velike grudi poboljšava zdravlje muškaraca.

            Također, indikativno je kako svi koji tako odmaraju oči imaju veće šanse da izbjegnu infarkt i moždani udar. Istraživači su se složili i u tome da muškarci svakodnevnim promatranjem bujnih ženskih grudi mogu produži život od dvije do pet godina.

          Opijanje je posve normalna stvar u njihovu selu -  pijanog Štefa upucao još pijaniji rođak Franjo [izvor: "Jutarnji list"]

            Na Županijskom sudu u Zlataru počelo je suđenje Franji Valjavcu (52) iz Radobojskog Orehovca, optuženom da je u prosincu prošle godine puškom nastrijelio rođaka i prezimenjaka Stjepana (36), čega se slabo sjeća jer je bio pijan.
            Sukob se dogodio kada je Stjepan dosao u posjet bolesnoj majci te, kao i obično, poslije obavljene dužnosti svratio k susjedu Augustu na gemišt. Lijepo su se družili dok Franjo nije počeo zadirkivati Augusta da mu je Štef posinak "jer hoda k njegovoj majci".
            Sve je kulminiralo Franjinom ljutnjom jer njih dvojica nisu htjela ići k njemu na piće. Otišao je kući i donio pušku, kao što je i zaprijetio, ali ga pijani susjedi nisu ozbiljno shvatili. Rekavši Štefu "ti si prvi na redu", ispalio je hitac prema njemu iz stare M-48, okrznuvši mu pritom vrat.

Zagrebački trambvaj

            Franjo se toga uopće ne sjeća jer mu je izmjeren 2,71‰ alkohola u krvi, a Štefu je utvrđeno 1,59‰. "Ako se to dogodilo tako kako se priča, iskreno mi je žao" rekao je Franjo.
            Opijanje je, prema priči Stjepana zvanog Štef, posve normalna stvar u njihovu selu. Franji je produljen pritvor, što mu je teško palo jer će mu, kako kaže, grunt i sve ostalo propasti budući da je samac.

Tužni Paško Hrvat [izvor: "Srpski nacional"]

            Paško Ljubičić bio je poslednji haški sapatnik koji je razgovarao sa Slobodanom Miloševićem. Ljubičić je bio u izuzetno dobrim odnosima s "predsednikom Slobom", kako ga je nazivao. Njih dvojica su bili partneri u remiju,

 ali i u kuvanju. Gotovo svako veče jedan drugome su pripremali jela po vlastitom receptu. Odmah po saznanju da je "predsednik" umro, prenose hrvatski mediji, Paško Ljubičić je otišao u katoličku kapelu u ševeningenskom pritvoru, zapalio sveću i očitao molitve za spas duše dragog pokojnika.

http://www.srpski-nacional.com/vesti.php?id=13090

Josip Martić postao Josip Ožujačić [izvor: "Službeni list", Zenica]

            Država Bosna i Hercegovina puna je apsurda i nelogičnosti, pa čak i jezičkih. Jedan od primjera ovih dana dolazi iz Zenice. Prevode se čak i vlastita imena!!! Kako javlja Javni RTV servis BiH, u Službenim novinama Zeničko - dobojskog kantona/županije zvanično je objavljen sastav nove Vlade. U ovom listu prevedana su čak i vlastita imena sa bosanskog na hrvatski jezik. U verziji na bosanskom jeziku Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i 

vodoprivredu, je Josip Martić, a u verziji na hrvatskom jeziku ista osoba je Josip Ožujačić.

            Preostaje nam da vidimo da li će sve Maje postati Svibnje, Zorani Sabahudini, Zore Sabahete, Nure Svjetlane itd..., jer mi, ko biva, u svakodnevnom govoru uopšte/uopće ne razumijemo jedne druge, a izgleda da ni imena nećemo razumijevati.

● Autostoperski vodič kroz Republiku Blogeraj [izvor: razni makedonski e-mediji]

            Od pre par meseci na makedonskom web nebu je počela da funkcioniše prva blogerajska zajednica ujedinjena pod imenom www.blog.com.mk. Sve bi to bilo lepo i ostalo bi mejnstrim underground, da se jedan TV voditelj nije drznuo i poveo otvorenu temu oko otvaranja blog postova, pri čemu se pozvao na dosta njih javno ih citirajući… što samo po sebi ruši sva zakonska prava.

            Emisija koja je bila predviđena da traje 2, trajala je 5,5 sati pri čemu je reagovala nezavisna blogerska gerila, suprostavljajući da se na ovoj temi javno debatira . Kao posledica svega ovoga bake, deke i domaćice su počeli otvarati svoje blogove i počele su da šalju recepte na sve strane. Ona mala gerilska populacija je počela da ruši web site-ove, tačnije stranice sa blogovima dok se još jednom nije javno reagovalo da svaki čovek koji hoće da izrazi svoje mišljenje ima pravo i na svoj blog.

            Tu ćete naći interesantnih stvari. Blogeraj ima svoj pretraživač, urađen je na ćirilici, a postoji i korisni

OLOVKA PIŠE SRCEM

            VERNOST

● To je kad se neko voli pa se piše sa pismima

● Vernost je koliko vredimo

● To je kad ti tata nešto kaže, a ti mu ne veruješ pa te on povuče za nos i onda sve veruješ

● Vernost je što se majmun vere

● Vernost je veliki nos

● Kada sam ja uverena u svoju drugaricu

● Kada nešto uverimo u knjižicu đačku

● Vernost je kad se veri devojka

            VOJNIK

● Vojnik je živo biće koje je u vojsci

● Vojnik je zato da viče "Razumem" i da ga šišaju

● Vojnik je zato da se maršira i da bude rat

● Vojnik ima izistinsku pušku

● Vojnik ima debele čizme

● Vojnik dobije pravo pismo

● Vojnik zna pesmice napamet

● Vojnik pravi svadbu kad se vrati iz vojske

● Vojnik, to je neki dedin vojničina

vodič kroz haotični blogerajski meni pod linkom http://www.blog.com.mk/hof, gde možete videti najposećenije blogove i ko je uradio najviše blog postova.

            za EN - Dimi

Slobin virus [nije hoax kao ono obaveštenje o virusu "Olimpijska baklja"]

            Primite li poruku da je Slobodan Milošević ubijen u svojoj ćeliji, a u privitku i fotografiju kao dokaz, nikako je ne otvarajte. Riječ je, naime, o trojanu, upozoravaju iz Sophosa. Stručnjaci u antivirusnoj tvrtki Sophos upozorili su korisnike računala na e-mailove koji sadrže poruku o dokazima da je Slobodan Milošević ubijen. Takvi su e-mailovi zaraženi malicioznim trojanskim konjem koji pokušava sniziti nivo sigurnosti na zaraženom računalu.

            E-mail poruke koje sadrže Dropper-FB trojanskog konja dolaze s tvrdnjom i privitkom o vidljivom fotografskom dokazu (picture.scr) kako je Milošević, koji je pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji u haškom pritvoru, ubijen zato jer je namjeravao sudu iznijeti neke važne detalje o "novom svjetskom poretku".

            "Novine i internet su puni teorija zavjere o tome kako je Milošević dočekao kraj, a ovaj trojan iskorištava interes za novim vijestima u pokušaju da navede ljude da zaraze svoja računala", rekao je Graham Cluley, stariji tehnološki konzultant u Sophosu.
            "Hakeri iskorištavaju morbidnu znatiželju javnosti i apetit za najnovijim vijestima 
u želji da zaraze i kompromitiraju računala", dodaje.
            Slobodan Milošević je posljednji u nizu javnih osoba koje su autori malicioznog koda i hakeri iskoristili kao mamac. Od političara hakeri su dosad iskoristili imena osoba kao što su Margaret Thatcher, Ronald Reagan, Sadam Husein, Arnold Schwarzenegger, Bill Clinton, George W Bush… a od "poznatih i slavnih", tu su još i Halle Berry, Anna Kournikova, Julia Roberts, Jennifer Lopez, Britney Spears i drugi.
            Sophos je preporučio korisnicima da ne otvaraju zaražene privitke, odnosno privitke čiji je sadržaj "Milošević", a koji dolaze od nepoznatog pošiljatelja te da, kao i obično, nadograde svoj antivirusni softver.
Čitulja Miloševiću [izvor: "Politika"]
            Čitulja objavljena u "Politici" koju su svom "haškom saborcu" potpisali njegovi prijatelji iz Sheveningena, među kojima je i Ante Gotovina (podvučeno crvenim).

Slobina čitulja

INFORMATIČARSKI DIJALOG

Razgovor user - admin:

Zaposlenik: E, crkla mi je pržilica, a moram ići za pola sata. Daj mi molim te na svom kompu sprži onu moju prezentaciju na CD. Tamo je na mom home-u, zadnja, složi po datumu.

Tehničar: Prezentaciju na CD? Pa koliko je to veliko?

Zaposlenik: Pa šta ja znam, valjda megu, dvije, deset, sigurno stane na CD.

Tehničar: Ali na CD stane 700 megi!

Zaposlenik: Pa da. Znači stane.

Tehničar: Pa neću valjda pržiti medij od 700 megi zbog par megi!

Zaposlenik: CD košta kunu.

Tehničar: Pa da, ali na njega stane 700 megi!

Zaposlenik: Dam ti kunu.

Tehničar: Ma ne razumiješ me, nema smisla tako malo stavljati na CD, šteta ga je.

Zaposlenik: Dam ti svoj CD. I kunu. I pivu ti platim.

Dart Vejder sa violinom

Tehničar: Pa pošalji si mejlom prezentaciju.

Zaposlenik: Ne mogu, nemam Internet u hotelu.

Tehničar: Ne kaže se…

Zaposlenik: DOBRO, ZNAM! Nemam… Vezu.

Tehničar: Dam ti ja svoj stick. Hoćeš na sticku?

Zaposlenik: Nemam USB na laptopu. Nemam u što uštekati stick. Sprži mi CD.

Tehničar: A baš ti treba ta prezentacija tamo?

Zaposlenik: Da, treba mi.

Tehničar: Ne možeš…?

Zaposlenik: Ne mogu.

Tehničar: Kako znaš što sam te htio pitati?

Zaposlenik: NE ZNAM, ne znam… OK, dobro. Pitaj.

Tehničar: Ide Mario s tobom, mogu dati njemu na sticku. On ima novi laptop.

Zaposlenik: Mario ide u drugi hotel.

Tehničar: Pa dođi do njega i neka ti dâ.

Zaposlenik: Gle, sprži mi CD. Jednostavnije je.

Tehničar: Pa u čemu je problem? Odete fino na pivu prije prezentacije…

Zaposlenik: Prezentacija je u 10! Ja moram biti tamo u 9! Neću pit pivu za dobro jutro.

Tehničar: Ma dobro, možeš i kavu…

Zaposlenik: Molim te sprži mi CD. Imam još malo vremena, moram još pokupiti odijelo.

Tehničar: Ma bi, ali ako se može nekako drugačije, ipak…

Zaposlenik: Ali ne može. Ovako je najjednostavnije. Daj, sprži ga.

Tehničar: Dam ti svoj laptop. Ali odmah mi ga vrati!

Zaposlenik: Na tvom laptopu nema Windowsa.

Tehničar: Pa imaš drugi Office na njemu, radi to. Još je bolji taj Office, možeš printat u PDF i…

Zaposlenik: Vjerujem da radi i da je super, ali ja ne znam s time raditi, zapet će mi nešto…

Tehničar: Dođi, ja ti sad pokažem!

Zaposlenik: Gle, nemam vremena, sprži mi taj CD. Mo-lim-te! Dam ti sto CD-a da mi spržiš taj jedan.

Tehničar: Ni 5% prostora…

Zaposlenik: NIJE ME…! OK, sprži prezentaciju i dodaj 600 megi pornjave. I požuri.

TURIZAM

Slovo Turistička agencija "Kon-tuki-ti-rimtu" reklamira neke od svojih destinacija, uz par sitnih, ali korisnih  informacija.

BRAZIL: Izbegavajte vreme zatvorskih pobuna u ovoj zemlji. Ako je izvodljivo, izbegavajte zatvor uopšte.

TURSKA: Zatvori u ovoj zemlji su čuveni u svetu. Ukoliko želite da ih izbegnete tokom svog boravka, činite uzaludan napor. To je nemoguće, jer je protivno odredbama tamošnjeg "Zakona o obaveznom boravku stranaca u ustanovama nehumanog tipa"

ČILE: Ukoliko je u vašem paket-aranžmanu predviđeno razgledanje komunističkih gerilaca u planinama Čilea, garantujemo vam nezaboravne trenutke gubitka života.

MIJANMAR: Proverite da li se ova zemlja još uvek zove tako. U svakom slučaju, ne propustite paket-aranžman koji sadrži manju količinu domaćih opijata po sasvim pristupačnim cenama. Napomena: sa tim paketom ne planirajte povratak preko Turske!

JAPAN: Raspitajte se kod svog vodiča da li je prilikom posete obavezna i vožnja ribarskim brodićem po Atlanskom okeanu. Ako jeste, obratite se američkoj ambasadi u Beogradu radi informisanja o planovima izranjanja američkih podmornica u toj oblasti.

FRANCUSKA GVAJANA: Zemlja poznata po svojoj demokratskoj tradiciji koju su Francuzi nametnuli po osvajanju. Ako ne govorite protiv kolonizatora izbegavajte bespotrebni carinski postupak svog hapšenja.

PARAGVAJ: Prelepa zemlja. Zbog izuzetne klime i činjenice da je odvojena od Evrope i američkog uticaja, ova turistička destinacija obiluje širokom lepezom ratnih zločinaca koje treba obavezno videti. Za rezervacije aranžmana izbegavati izraelske turisticke agencije.
IRAK: Zemlja prepuna istorije. Prilikom boravka u Bagdadu ne morate brinuti o vremenu i mestu izlaska zbog eventualnih terorističkih napada na grad. Oni su ionako nasumični i iznenadni. Ukoliko smatrate da opreznost nije na odmet, onda izbegavajte civilne i vojne kvartove.
Veverica terorista

INDONEZIJA: Uvek zanimljivi tradicionalni međuetnicki sukobi. Da turisti ne bi stradali, isti program se za njih organizuje u hotelima gde odsedaju. Mačete su poznati artikal narodne radinosti žitelja ovog ostrva. Ako vam se neko od njih približi sa istom u rukama, ne zaboravite da sa cenkanjem, kao delom tradicije svake trgovine, možete mnogo bolje proći. Napomena: ovde se radi o cenkanju za sopstveni život!

KINA: Obilje mnoštva ljudi. Ako želite da upoznate kinesku kulturu i jezik, obavezno iskoristite nešto povoljniju varijantu i posetite buvljak na Novom Beogradu, ili Blok 70 u istom gradu. Napomena prilikom razgovora: sve stvari rade na baterije.

ZGRADA UJEDINjENIH NACISTA (pardon, nacija): Impresivan broj raznolikih zastava koje vijore. Ovaj znameniti spomenik jednoj ideji, privremeno je ustupljen Sjedinjenim Državama kao ispomoć u realizaciji nacionalnih interesa. Za one koje to interesuje - liftovi ne rade. Napomena: po povoljnoj ceni možete dodirnuti Kofi Anana, a uz doplatu i ne morate. Nemojte ga naglas zvati ako ne pijete kafu!

RADOSLAV ČVORKOV

55. Hemijska je za matematičare: kad pogrešiš, ne možeš ni da izbrišeš

56. Pazi kako crtam sliku - namerno!

57. Čitaj mi to napamet

58. Pročitaj mi to iz knjige svojim rečima

59. Primer ć - dvadeset i jedan

60. (Čvorkova privremena uzrečica) Levo-desno

61. Ninoslave, nisi završila! Ostavila si!

62. Takozvano novo staro gradivo

63. Kod tebe je ostao papir sa šljivama

64. Lepo mi otvaraš lepo

65. Dvadeset i dve kilograma

66. Stani sa druge strane sunđera

67. Kako je to uradila Sava?               

(Sava je muško - ili nije?)

68. Primer dvadeset i josam

69. Osamdeset i josto

70. Kružni osečak

Saobraćajni znak

71. Povuci mi ga na vertikalu

72. Povuči mi!

73. Ako te neko ući…

74. Svi razumu!

75. Da te čujem kako čitaš u sebi!

76. To je pet prstiju dalje

77. Konstruisao sam sa Nikolajevićem! (Nikolajević je žensko)

78. Zapisuješ rečima našeg jezika

79. To ćemo uraditi drug' put

Friz

=●=

Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj