Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj

=●=

Nedelja, 17. I 2010/7529

Logo Ein Newyddion 306

Molba

U ovom broju donosimo:

2. Crtice iz štampe

            Malo bajate, ali zanimljive vesti iz sveta

4. Špigl - dvojnici poznatih

            Foto-feljton: dvojnici poznatih ličnosti.

5. Skrivači

            Interesantna pričica

6. Fejsbuk romansa

            Romantična priča

7. Paintball klub                     Tekst poslao čitalac

            Tekst reklame za paintball klub

7. Locirajte se!                       Engleski jezik

            Vi mora da ste iz… ako je većina ovih tvrdnji tačna (Vinipeg; 1127-1145)

8. Ženski karakter

            Strip

Sačuvajte ovaj broj! Možete od njega da napravite:

- molersku kapu

- brodić

- avion koji leti (!) …

   

FB ispričnica

 Crtice iz štampe

Kraljevska stražnjica opasna po decu!

Iz EngleskeCamilla, supruga britanskog princa Charlesa, bila je u posjetu Freeman Family centru u Londonu. Jedan dječak još će dugo pamtiti njen posjet...

            Maleni Jerrod Ofori Asenso (3) imao je bliski susret sa stražnjicom kraljevske krvi. Vojvotkinja od Cornwala i supruga britanskog princa Charlesa, Camilla Parker Bowles, bila je u posjetu Freeman Family centru u Londonu gdje se družila s djecom. Dok se pozdravljala s malenima sagnula se kako bi primila pusu od djevojčice s kojom je pričala. Baš u tom trenutku Jerrod se pokušao provući iza nje i ona ga je udarila stražnjicom u glavu. Dječak je napravio bolnu grimasu, primio se glavu i rasplakao. Brzo je pobjegao dalje, ali nije mu dugo trebalo da zaboravi "traumatično iskustvo". Već nakon nekoliko minuta smijao se i igrao s drugom djecom.

(24sata.hr)

Dobro isplanirana penzija

Iz EngleskeU blizini Zoo vrta u Bristolu, Engleska postoji parking za oko 150 automobila i 8 autobusa. Za oko 25 godina, parking je naplaćivao vrlo ljubazan čuvar parkinga. Cijena parkinga je bila Ł2.50 za automobile (oko 4$) i Ł7.50 za autobuse (oko 12$).

            I onda, jednog dana, nakon 25 godina redovnog dolaska na posao, čuvar se jednostavno nije pojavio. Uprava ZOO vrta je bila prisiljena pozvati Gradsku Upravu i da zatraži drugog čuvara parkinga. Međutim, Gradska Uprava je odgovorila da ona nema nikakvu nadležnost nad ovim parkingom, i da je to isključivo u nadležnosti samog ZOO parka! ZOO park je onda obavijestio Gradsku Upravu da je čuvar
Nalepnica protiv lopova

parka bio njihov zaposleni, a ne zaposleni ZOO vrta. Onda je Gradska uprava obavijestila ZOO vrt da ona nikada nije imala svog zaposlenog kao čuvara pomenutog parkinga!

            Za to vrijeme, čovjek o kojem se vodila rasprava, vjerojatno je sjedio u svojoj vili negde u Španjolskoj, Karibima (ili nekoj sličnoj destinaciji), pošto je očito samovoljno instalirao na parkingu aparat za naplatu parkinga! I tako je on svakog dana naplaćivao oko 1200 dolara dnevno, 25 godina neprekidno. To znači da je ukupan iznos bio preko 10 milijuna dolara! A da nitko, ni dan-danas ne zna ni kako se on zove! ("London Times")

Opasni Božić u Češkoj

Iz ČeškeUpražnjavanje nekih tradicionalnih božićnih običaja poslalo bi Čehe u zatvor ako bi se "do poslednjeg slova" poštovali zakoni jer bi mnogi paragrafi mogli da se podvedu pod krivična dela, kao što je ubijanje božićnog šarana za Badnje veče.
            Pravnik Tomaš Narčič, na molbu češkog dnevnika "Mladá fronta Dnes", pozabavio se time da li je legalan običaj da glava porodice kupljenog živog šarana, obično nevešto ubija na Badnji dan. Da šaran nije igračka za decu u kadi, već živo biće koje trpi bol, te da ne sme da ga ubija nekvalifikovana osoba, a da ga prethodno ne onesvesti, upozorila je i ove godine uoči praznika Veterinarska inspekcija.
Opasan lebac

            U susednoj Poljskoj je slično: šaran je takođe na spisku životinja koje ne smeju da se ubijaju tek tako. Inspekcija je pred ovaj Božić posle posebnog upozorenja počela pred radnjama da proverava da li Poljaci koji dolaze po živog šarana, imaju za njega spremnu kofu s vodom, jer ne sme da se zlostavlja gušenjem u najlon kesi. Poljaci su zabranili i da se šaran ubija pred decom, bilo u radnji, bilo kod kuće. Upozoreno je i da, prema zakonu o zaštiti životinja, hlorisana voda u kadi takođe predstavlja zlostavljanje.
            Razlog za zatvor u Češkoj može da bude i obična domaća izrada konjaka od jaja. Za nedozvoljenu proizvodnju alkohola preti godinu dana, a isto toliko za lažno obećanje deci da će na Badnje veče doći dete Isus s poklonima pod jelku, jer toliko sudovi kažnjavaju širenje neproverenih informacija koje mogu da uznemire građane.
            Nešto kraće vreme, svega šest meseci u zatvoru, roditelja može da košta običaj da njihovo dete, koje još naivno ne zna ko zaista nosi poklone, napiše pismo Isusu ili Deda Mrazu, a roditelji ga naravno otvore da vidi šta mogu da ispune od tih dečijih želja. Krivični zakon to tretira kao kršenje privatnosti i poverljivosti poštanske pošiljke. Bezopasno nije ni isterati decu iz dnevne sobe uveče da roditelji postave poklone pod jelku, jer to može da se tretira kao zlostavljanje deteta.
            Međutim, ni prosečnog češkog gospodina Novaka, ni poljskog gospodina Kovalskog savremeni paragrafi neće odgovoriti od slavljenja Božića onako kako su generacijama navikli jer su šanse da ih neko prijavi, a zatim zaista kazni, ništavne. Osim jednog slučaja, na koji su sasvim ozbiljno upozorile pred ovaj Božić poreske vlasti u Poljskoj - ko dobije skupocene poklone, recimo nakit, ne sme da zaboravi da plati poseban porez na darove.
            I u Češkoj, skupoceni prsten i ogrlica od ljubavnika, ako dama ne plati porez, mogu da koštaju čak tri godine zatvora. (MONDO)

Dobar dan, ja sam Rok Zvezda

Iz Velike BritanijeRekordan broj Britanaca promenio je ime u 2009. godini. Među najluđim izborima su Nijedno Od Ponuđenih, Rok Zvezda i drugi. Oko 50.000 ljudi u Velikoj Britaniji promenilo je ime u protekloj godini, što je povećanje od osam odsto u odnosu na 2008. godinu. Sva ova imena su zakonski važeća, iako neka od njih niste mislili da ćete pročitati ni u stripovima.

            Rajan Donovan se tako sada zove Redži Mesečevpas (Moondog). Svoje prezime je odabrao iz knjige imena za pse. Redžina Gardner ime je promenila u Redžina Čester Džef Dejv Dam Di Dam Tamblpot, u čast dvojice svojih prijatelja, kućnog ljubimca, lika iz video igrice...

            Možda je najbolje odabrao Adam Osen, koji se sada zove Nijedno Od Ponuđenih. Njemu je verovatno dosadilo da popunjava formulare. Riči Meris odlučio je da se od sada zove Riči Rok Zvezda,

ŠPIGL – DVOJNICI POZNATIH

 Halid Bešlić  Džaba Hat

Rubrika "Špigl" sa sajta Nika Titanika

a Daren O'Brajen se jednog jutra probudio posle pijane noći i u dokumentima primetio da je "pod gasom" ime promenio u Ledeni Čovek. Alan Tanard odnedavno se zove Aston Martin u čast svog omiljenog automobila, dok Mič Princ "muva" devojke svojim novim imenom - Princ Strasti. (MONDO)

Spomenik Homeru Simpsonu

Iz EngleskeStanovnici okruga Vorvikšajer tragaju za grupom mladića koji su preko noći od kipa istorijske ličnosti, dobročinitelja i člana parlamenta Džon Skota napravili Homera Simpsona.

            Lokalni vandali su na prelazu u 2010. godinu rešili da svom mesnom trgu podare novi imidž - kako bolje nego osavremeniti ga uz malo žute boje i mnogo mašte. Lord Skot je tako preko noći postao lik kultne serije "Simpsonovi" sa žutim licem, u beloj majici i plavim pantalonama, a što je najinteresantnije meštani kažu da ovo nije prva transformacija koju je doživeo.
            Pre nekoliko godina sa novim jutrom na postolju je jednom "osvanuo" Hari Poter, onda Šrek, a jednom prilikom i Spajdermen. (MONDO)

Spomenik Homeru Simpsonu

Ženi za rođendan poklonio 55 tona gnojiva
Iz SADMuškarac iz Iowe svojoj je voljenoj supruzi za rođendan darovao nešto praktično, što je nju oduševilo, a njemu osobno, preciznije, njihovoj farmi, bilo je itekako korisno. 

            Dick Kleis kupio je 55.000 kilograma gnojiva kao rođendanski dar za svoju suprugu Carole i na njemu ispisao čestitku "Sretan rođendan, volim te".

            Obitelj Kleis živi u istočnoj Iowi i gnojivo koje se pomiješalo sa snijegom i nahranilo zemlju itekako je pogodovalo njihovoj farmi. Dicku su trebala tri sata da traktorom na gnojivu ispiše željenu poruku.
            Carole je zadovoljna poklonom. Njegov rođendan je u svibnju i ona već smišlja kako da mu se oduži. (Net.hr)

SKRIVAČI

            Jednom davno, svi ljudski osećaji i svi ljudski kvaliteti našli su se na jednom skrivenom mestu na Zemlji.
            Kada je Dosada zevnula treći put, Ludost je, uvijek tako luda, predložila: "Hajdemo se igrati skrivača! Tko se najbolje sakrije, pobjednik je među osećajima. Intriga je podigla desnu obrvu, a Rado
znalost je, ne mogavši prećuteti, zapitala: "Skrivača? Kakva je to igra?"
            "To je jedna igra", započela je objašnjavati Ludost, "u kojoj ja pokrijem oči i brojim do milion, dok se svi vi ne sakrijete. Kada završim sa brojanjem, polazim u potragu, i koga ne pronađem, taj je pobednik."
             Entuzijazam je zaplesao, sledilo ga je
Uradi sâm: Zapušač od šangarepe

Oduševljenje. Sreća je toliko skakala da je nagovorila Sumnju i Apatiju koju nikada ništa nije interesovalo. Ali nisu se svi htjeli igrati.

            Istina je bila protiv skrivanja, a i zašto bi se skrivala? Ionako je uvek, na kraju, svi pronađu. Ponos je mislio da je to glupa ideja, iako ga je zapravo mučilo što on nije bio taj, koji se setio predložiti igru. Oprez nije hteo reskirati.
            "Jedan, dva, tri..." počela je brojati Ludost.
            Prva se sakrila Lijenost, koja se kao i uvijek, samo bacila iza prvog kamena na putu. Vera se popela na nebo, Zavist se sakrila u senu Uspeha koji se mučeći popeo na vrh najvišeg drveta.
            Velikodušnost se nikako nije mogla odlučiti gde se sakriti jer joj se svako mesto činilo savršenim za jednog od njenih prijatelja. Lepota je uskočila u kristalno čisto jezero, a Sramežljivost je provirivala kroz pukotinu drveta. Krasota je našla svoje mesto u letu leptira, a Sloboda u dahu vetra. Sebičnost je pronašla skrovište, ali samo za sebe!
            Laž se sakrila na dno okeana (laže, na kraju duge), a Požuda i Strast u krater vulkana. Zaborav se zaboravio sakriti, ali to nije važno.

Mače za volanom
            Kada je Ludost izbrojala 999.999, Ljubav još nije pronašla skrovište jer je bilo sve zauzeto. Ugledavši ružičnjak, uskočila je, prekrivši se prekrasnim pupoljcima. "Milion", zavikala je Ludost i započela svoju potragu.
            Prvu je pronašla Lenjost, iza najbližeg kamena. Ubrzo je začula Veru kako raspravlja o teologiji s Bogom, a Strast i Požuda su iskočile iz kratera od straha. Slučajno se tu našla i Zavist, i naravno Uspeh, a Sebičnost se nije trebalo ni tražiti. Sama je izletela iz svog savršenog skrovišta koje se pokazalo pčelinjom košnicom.
            Od tolikog traženja Ludost je ožednela, i tako u kristalnom jezeru pronašla Lepotu. Sa Sumnjom joj je bilo još lakše jer se ona nije

mogla odlučiti za skrovište pa je ostala sediti na obližnjem kamenu.
            Tako je Ludost, malo po malo, pronašla gotovo sve. Talent u zlatnom klasju žita, Teskobu u izgoreloj travi, Laž na kraju duge (laže, bila je na dnu okeana), a Zaborav je zaboravio da su se uopšte ičega igrali. Samo Ljubav nije mogla nigde pronaći.
            Pretražila je svaki grm i svaki vrh planine i kada je već bila besna, ugledala je ružičnjak. Ušla je među ruže, uhvatila suvu granu i od besa i iznemoglosti počela udarati po prekrasnim pupoljcima. Odjednom se začuo bolan krik. Ružino je trnje izgrebalo Ljubavi oči. Ludost nije znala što učiniti. Pronašla je pobednika, osećaj nad osećajima, ali Ljubav je postala slepa.
            Plakala je i molila Ljubav da joj oprosti i naposletku odlučila zauvek ostati uz Ljubav i pomagati joj.
            Tako je Ljubav ispala pobednik nad osećajima, ali je ostala slepa, a LudostLudost je prati gde god ide.

FEJSBUK ROMANSA

            Već dugo lajkujem jednu malu… Ima dugačke statuse, kratku pamet, čaroban profil i zgodnu sliku. Primetio sam da ni ona nije ravnodušna. Vrlo često mi kaze kako voli moj dugački (…) spisak prijatelja, ili kako mi  je dobar najnoviji link…

            I izašli smo par puta. Na chat. Znate, to vam je ono mesto, desno od profil slike, prekoputa aplikacija. Moram priznati da sam bio oduševljen. Istina, pričamo različitim jezicima, ali ljubav ne poznaje barijere. Počeo sam da učim. U početku su mi teško išli nepravilni glagoli BTW, WTF, OMG, ali zato briljiram sa LOL, BWE i XEXE.

Maca na faks-mašini

            Vremenom je i ona mene počela da lajkuje. Jednom smo čak izasli i na MSN. Tamo je mirno i tiho i mogli smo pričati bez bojazni da nam neko gleda profile! Lepo nam je. Izlazimo svako veče, družimo se, razmenjujemo slike i linkove.

            Iskren da budem, razmišljam o svadbi. Zakupiću ceo chat, svi ćete biti pozvani! Sviraće nam najbolji muzičari sa Youtube-a, a na meniju će biti samo specijaliteti i pikanterije: najsvežiji proizvodi sa "Farmvilla" i "Fishvilla"! Notifikaciju svog istorijskog "DA" ostaviću na statusu, neka svi vide da sam našao sreću u životu! I ona je obećala isto!

            Kupićemo divan stan u "Yovillu", a ja ću

dobiti dobar posao u "Mafia Wars", pa ćemo imati od čega da živimo! Naši prijatelji dolaziće nam u goste redovno, a za njih ćemo otvoriti posebnu grupu, da imaju gde da se smeste. Mrzećemo sve koji nas hejtuju, a lajkovati sve koji nas vole. Zajedno!

            Obećavam da ću joj biti veran, da neću lajkovati sličice drugih i da neću sa drugima izlaziti na chat. Decu ćemo praviti u "Photoshop-u" i živeti srećno sve dok traje Facebook. Ili dok nam ne ukinu profile!

LOCIRAJTE SE

¤        Vi mora da ste iz Virdžinije ako… (USA, poglavlje XIX)
1127. If you stay on the same road long enough, it will eventually have three new names.
1128. You have to dial the area code to call your neighbor
1129. "Vacation" means spending a day at King's Dominion or Busch Gardens.
1130. "Going to the River" means any stream with water.
1131. You have never been served tea without the waitress asking "sweet or unsweetened?"
1132. Your favorite past time is telling West Virginia jokes.
1133. Anyone who can't trace his or her ancestry back to at least four generations in Virginia is an outsider.
1134. "Going to the beach" means anywhere from Ocean City to Virginia Beach to Myrtle Beach.
1135. You call your friends parents mom and dad also because they consider you more of a adopted child/their own instead of their childs friend
1136. For some odd reason you, or majority of your friends happen to be Dallas Cowboy fans even though you arent anywhere near the city of Dallas let alone the state of Texas, and you're closer to Washington Redskins or Carolina Panthers fan base, but you like the cowboys because they have won more super bowls than those two

1137. You use "fix" as a verb. Example: I'm fixing to go to the store.
1138. All festivals across the state are named after a fruit, vegetable, grain, insect or animal.

PAINTBALL KLUB

Slovo O baveštavamo vas da će od srede  13. V do petka 15. V cena 100  kuglica biti 300 din, a najam opreme se ne naplaćuje! Idealna šansa da za male pare probate paintball u šumi na Iriškom Vencu! Informacije i rezervacije na 06*/***-**-**
PS
:       U poverenju vam kažemo da su ostali paintball klubovi jako loši, ružni, imaju svinjski grip, puške im ne rade, loše su im fore, da su pederi i licimuri i povrh svega neverovatno skupi, a mi smo najjeftiniji, najbolji, puške rade i pod vodom, gole žene dele vodu, na terenu šiklja nafta, pije se viski, puši se malboro, super su nam pošalice i imamo samo jedan problem, a to je da ekipu posle pucanja oteramo kući pošto im se kod nas jako sviđa! Aj pa dođite da proverite! Pozdrav od ja!

1139. You carry jumper cables in you car for your own car.

1140. You only know 4 spices: salt, pepper, Texas Pete, and ketchup.
1141. The local newspapers cover national and international news on one page and six pages for local gossip and sport.
1142. You find 100°F (38°C) "a little warm".
1143. Going to Wal-Mart is a favourite pastime known as "Goin' Walmartin'" or "Off to Wally World".
1144. You describe the first cool snap (below 70° or 21°C) as good pinto bean weather.
1145. Fried catfish is the other white meat.

Ženski karakter

Friz

=●=

Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj