Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj

=●=

Nedelja, 15. III 2015./7534.

Logo Leteći bumbar 567

U ovom broju donosimo:

2. Ove nedelje u bioskopu "Ode on"           Tekst poslao čitalac (ili čitateljka)

            Hrvatska verzija "50 nijansi sive"

3. Recenzije filmova

            Blažine recenzije iz "Blica"

4. Špigl - dvojnici poznatih

            Foto-feljton: Dvojnici poznatih

5. Vlasnik lopovu                                           Tekst poslao čitalac (ili čitateljka)

              Ljuti vlasnik "Zastave 128" pisao lopovu

6. TV program

          Program za naučne kanale

7. Kviz: I oni su bili klinci!

            Pogodite poznatu ličnost

7. Anegdote

            Doskočice poznatih ličnosti

Sačuvajte ovaj broj! Možete od njega da napravite: molersku kapu, brodić, avion koji leti

Urednicima ostalih časopisa: Budite fer i ostavite link za ovaj časopis kad već uzimate materijal odavde!

Vinjakna

50 nijansi

RECENZIJE FILMOVA

Preuzeto iz rubrike iz "Blica" "Blaža sine-manijak vam predstavlja film".

Gingerbread

"TRI DANA ZA UBISTVO"

 

            Američki film iz 2014. godine. Glavni lik je agent koji je smrtno bolestan i kašlje kao da je ceo život pušio sarajevsku "Drinu". Služba mu nudi eksperimentalni lek, ali zauzvrat mora da obavi poslednji zadatak. Sa njim je u tandemu i plavuša (samo scenarista zna zašto).

            Ocvali Kevin Kostner je prošlog proleća, kada je sve bilo procvalo u Beogradu, snimao uvodne scene. Najveći deo tih kadrova je ispred hotela "Jugoslavija", pa će svim Zemuncima srce zaigrati dok budu gledali Kevina ispred splavova, ali, nažalost, bez majce "Munze konza". Ovaj akcioni triler u produkciji Lika Besona je nešto što ćete zaboraviti i pre nego što ga odgledate do kraja, a traje 117 minuta.

            Dok budete gledali "3 days to kill", setite se izreke: "Dužina filma mora biti proporcionalna izdržljivosti bešike".

Autor: Prljavi inspektor Blaža

 

"INTERSTELLAR"

            Američki film iz 2014. godine. Glavni lik je farmer-pilot-astronaut (što bi rekao naš narod:  "Tri u jedan") koji ima epski zadatak da sa nekoliko naučnika nađe planetu za spas ljudske rase pošto je život na Zemlji postao skoro nemoguć. Misija je neizvesna jer je jedini način da dođu do tih planeta prolaskom kroz crne rupe.

            Novi projekat (što bi rekli naši folk pevači) režisera Kristofera Nolana jeste bioskopska zabava za publiku koja je uvek volela da gleda kako kauboj spasava sebe i svoje najbliže od raznih opasnosti. To je nekada radio Džon Vejn, a u ovom svemirskom pompeznom spektaklu suvonjavi Metju Mekonahi spasava ne samo najmilije nego i sav američki narod (mi i drugi narodi se ne pominjemo). Bledunjava En Hatavej je naučnica, a bledunjaviji Met Dejmon igra pokvarenog naučnika. Na IMDB-u film ima ničim izazvanu ocenu od 9,0.

            Dok budete gledali "Interstellar", setite se izreke: "Jedino vasiona i ljubav nemaju granica".

(Autor: Prljavi inspektor Blaža; 24. XI 2014.)

 

"DžON VIK"

 

            Američki film iz 2014. godine. Glavni lik je bivši plaćeni ubica Džon Vik, koji posle smrti supruge odlazi u penziju. Za razliku od naših penzionera, Vik živi u prelepoj kući i vidi se da nema problema sa plaćanjem računa. I tako bi on i dalje živeo u patnji za suprugom da mu u kuću ne upadaju obesni ruski kriminalci, koji mu otimaju omiljena kola i ubijaju psa kojeg je dobio od supruge. Tada mu puca film kao našim ljudima kada ih neko nagazi u

javnom prevozu i on se ponovo aktivira.

           Akcija u maniru video-igrica sa Kijanu Rivsom u glavnoj ulozi je opravdala očekivanja producenata, mada je publika ipak ostala uskraćena za pravo zadovoljstvo. Kada Kijanu počne da roka negativce, prvih pola sata svi uživamo u njegovoj osveti, ali vremenom postaje dosadnjikavo i predvidljivo. Finale filma ne donosi nikakvo uzbuđenje poput osrednje fudbalske utakmice u kojoj se rezultat odavno zna. Na sajtu IMDB ima previsoku ocenu 7,2.

            Dok budete gledali "John Wick", setite se izreke: "Osveta je često vrlo slatka. Plus nema kalorija i ne goji".

ŠPIGL DVOJNICI POZNATIH

 Lil Vejn Doni Trnavčević

TLL Lil Wayne

            (Autor: Prljavi inspektor Blaža; 23. II 2015.)

 

"50 NIJANSI SIVE"

 

            OK. Odgledala sam "50 nijansi sive". Holivudska limunada. On je kao nenormalno bogat, al' sjeban za sve pare koje ima. Ona je tako mnogo fina, ko da je izašla iz romana Mir Jam, samo što je sad XXI vek i pomalo je čudno da neko s 23 pred kraj fakulteta još uvek bude nevin. Al' dobro. "Čuvala me mama za velike stvari", što bi rekla Lepa Brena.

            I sad on ima taj besnarluk od stana i u njemu kao neku sobu, što bi rekle Nišlije "sas lanci i katanci i neke pertle i konopci. Propas'!" Sviđa se ona njemu. A mršavaaaa... mršava, sve joj se rebra vide! Nema veze. Voli tako čovek. I sviđa se i on njoj i tu se oni smuvajuuuu!

            Kad, opa Đurđo! Kaže on: "De, potpiši ovde ovaj ugovor gde sve lepo piše šta ću da ti radim". Al' da vidiš! Nije ni ona mutava! Kaže: "Pazi, maco, može, nije problem (a do pre pola sata bila nevina!) al' mora da se pregovara. Ovo 'oću, ovo neću". I on kaže OK.

            I onda su se tako oni vozili u svim njegovim kolima, i helikopterom i nekim aviončićem i kupi on njoj i auto, onako crven, na radost, al' džaba. Voli ona njega, al' što bre ne dâ da spavaš u isti krevet sa mnom i koja ti (je) to fora s te batine i s te pertle i to. I na kraju ona njega ostaviiii...

            I ja gledam i razmišljam... zašto? TENAK! Nije je vozio u tenak! "Battlefield", bato! "Džaba, care, sve te tvoje pare" kad nisi ozbiljan gejmer!

            Eto, sad ne morate da gledate film! :-P

(preuzeto sa FB-a; autorka poznata redakciji)

VLASNIK LOPOVU

            Ljuti vlasnik "zastave 128" poslao je otvoreno pismo lopovima, koji su ukrali njegov automobil.  Najpre se čudi zašto su ukrali baš njegov auto, verovatno najjeftiniji na parkingu, a onda sledi želja kradljivcima "za srećnu budućnost"...Evo poruke u celosti, koja je objavljena na Fejsbuk stranici "Zastava automobili":

 

Yugo i Lana del Rej

            Što ne uze onu Vektru ili onog BMW-a od narko-dilera iz ulaza pored moga? Kako li je samo upali, kad ja verglam po 10 minuta? Jel' ti crkla guma, k'o meni pre 2 dana? Jesi li uključio grejanje kroz haubu, jer se sajla pokidala? Dokle si stigao sa one 3 litre u rezervoaru... Nadam se do prve bandere, ruka ti se osušila!

            Je l' te zaustavio saobraćajac, što nemaš prednji desni žmigavac, nek ti polomi noge pendrekom! Jesi se nasluš'o muzike na onom jadnom produvalom zvučniku, a kaseta se baš duuuuuuuuugo vrti zimi, mozak ti kroz uši iscureo!

            Cigaru upali na auspuh, majki ti ga spalim, pošto nema upaljača, k***a mi se nap***iš!!! Ispod desnog sedišta imaš dugme kojim možeš da prespojiš bobinu, da ti je ne bi ukrali. Ukrali ti leš dabogda!

            Kad pada kiša, ti stavi rukavice, jer se

skida ono crno oko volana, crna te voda izbacila! Pazi da ti ne polome brisače! Imaš stare, potrošene (rezervne) u gepeku. Kočnicu pritisni dvaput brzo ili jednom, al' do daske, iako bi ja želeo da ne zakočiš na vreme pred grotlom pakla i da tamo goriš dok ti 128 demona čereči iznutricu do kraja večnosti!

 

P.S. Ako neko vidi crvenu "zastavu 128", registracije BG 192-52*, neka je polije benzinom i zapali!!!!

 

Ne znamo šta se desilo sa ovom "zastavom" i da li je vlasnik uspeo da je pronađe...

(iz "Kurira")

TV PROGRAM

            TV program naučnih kanala: šta pokušava da ponudi i šta je stvarno na programu.

Naučni TV

Kinder čarape

KVIZ: I ONI SU BILI KLINCI!

Ovo je slika jedne poznate ličnosti. Vaš zadatak je da pogodite o kome se radi. Rešenje je na poslednjoj strani.

Zagonetna ličnost

ANEGDOTE

            Ćutljivi trideseti predsednik SAD Kalvin Kulidž (1872-1933) dovodio je do očajanja sve one koji su pokušavali da ga uvuku u neki razgovor.

            U toku jedne službene večere Kulidž se ni jednom rečju nije obratio svojoj domaćici koja je sedela tik do njega. Očajna žena ga je, na kraju, da bi nekako prekinula neprijatnu tišinu, upitala:

- Kako vam se dopada Vašington, gospodine predsedniče? Da li se razlikuje od vašeg Masačusetsa?

- Da glasio je odgovor.

- Zaista? Pričajte mi o tome, molim vas.

- Upravo sam to učinio odgovori ćutljivi Kulidž, otpije kafu i razgovor je bio završen.

● ● ●

            Svaka čast Džordžu Geršvinu, ali ni njegovi biografi ne kriju: Džordž je sebe doživljavao kao centar svemira.

            Geršvin je tako jednom kupio jednu Pikasovu sliku, a onda mu se odjednom učinilo da je u pitanju falsifikat. Brže-bolje je slikaru poslao fotografiju platna i pisamce u kome ga je molio da posvedoči da je slika zaista njegova.

            Kako ni posle nekoliko nedelja nije doibo odgovor, Geršvin je poslao još jedno pismo. Ovoga puta Pikaso mu je odgovorio. Slika je, uveravao ga je, njegova i originalna

            Zadovoljni kompozitor je Pikasovo umirujuće pisamce pokazao jednom prijatelju.

- Pitam se zašto je čekao da mu dva puta pišeš pre nego što ti je odgovorio? zapitao je ovaj.

- Pa to je bar jasno. Želeo je dva Geršvinova autograma. Šta drugo?

● ● ●

            Ruski kompozitor Borodin je, ako niste znali, bio izuzetno sposoban hemičar. Hemija je bila njegova prva ljubav, muzika usputno zanimanje. Prijatelji i kolege nisu krili šta o tome misle. Kad god bi ga sreli, pozdravljali su ga sa "Nadam se da si bolestan!" Samo tada Borodin nije odlazio u laboratoriju. Ostajao bi kod kuće i komponovao. [PZ #1624/1983]

● ● ●

            Jednom koncertu slavnog pijaniste Artura Rubinštajna u Londonu prusustvovala je i ledi Eskvit, supruga tadašnjeg birtanskog premijera i umetnikova dobra poznanica.

            Kad je koncert završen i prvi aplauz se stišao, Rubinštajn se povukao iza pozornice očekujući, kao i obično, uzvike "bis", poziv da odsvira još nešto, izvan programa. Međutim, niti je bilo uzvika "bis", niti aplauza. Umetnika je to veoma začudilo, a i zbunilo, pa je upitao svog sekretara nije li to neka sabotaža, ili je možda neko uzviknuo "požar"?

            Tek u Rubinštajnovoj garderobi sve se objasnilo. Čim je on izašao s pozornice, pre nego što je publika ponovo počela da pljeska, ledi Eskvit je ustala i održala kratak i oštar govor:

- Ne pljeskajte više i ne pozivajte Rubinštajna! Zar vam nije dovoljno svirao za novac kojim ste platili ulaznice? Hoćete li da ga dotučete umorom? Pođite sad kućama i ostavite ga da se odmori!

            Gotovo svi gledaoci poznali su energičnu premijerovu suprugu i dvorana se začas ispraznila.

● ● ●

            Francuski književnik rumunskog porekla Ežen Jonesko piše: "U školi u Francuskoj učili su me da je francuski jezik najlepši na svetu, da su Francuzi najhrabriji narod na svetu, da su uvek pobeđivali neprijatelja, osim ako ih je bilo sto na jednog Francuza... Onda smo se preselili u Bukurešt. Tamo su me u školi učili da je rumunski najlepši jezik na svetu, da su Rumuni uvek pobeđivali svoje neprijatelje osim ako ih neko nije izdao. Tu sam naučio to da nisu Francuzi već Rumuni najveći i najbolji na svetu... Sreća što se nismo selili u Japan!"

● ● ●

            Čuveni američki književnik Vilijam Sarojan, koji je napisao i reči "ono najbolje u čoveku je večito" umro je maja 1981. pošto je dve godine bolovao od raka. U aprilu, pet dana pošto je prenet u bolnicu, Sarojan je pozvao uredništvo novinske agencije "Asošijeted pres" i saopštio da je rak napao više njegovih bitnih organa, pa dao poslednju izjavu koja je trebalo da bude objavljena posle njegove smrti: "Svaki čovek mora umreti, ali ja sam uvek smatrao da će u mom slučaju biti učinjen izuzetak. Šta sad?" [PZ #1660-1983]

● ● ●

Skretanje u Sarajevu

Rešenje kviza sa pete strane: Hali Beri (Halle Berry), 1966.

Friz

=●=

Prethodni brojArxiwaFejsbuk stranicaMarketingGlavna stranicaSledeći broj